تعداد زیادی از همکاران ما از گروه های مختلف درمانی دارند کشور را ترک می کنند
کیاپرس /رئیس انجمن فیزیوتراپی ایران گفت: متاسفانه تعداد زیادی از همکاران از گروه های مختلف درمانی از جمله توانبخشی و جامعه فیزیوتراپی کشور را دارند ترک می کنند.
احمد موذن زاده ،رئیس انجمن فیزیوتراپی در این نشست خبری اظهار داشت: یک مشکل دیگر صرفه نظر از کاهش زادو والد و افزایش سن سالمندی که با مواجه هستیم، پدیده مهاجرت است .
وی ادامه داد: پدیده مهاجرت علاوه بر اینکه عوارضی را برای ما ایجاد می کند که خروج تعدادی از فرهیختگان علمی است، چون اغلب افرادی که ایران را ترک می کنند از قشر جوان و افراد مولد جامعه هستند، ترکیب جمعیتی ما را هم به میزان قابل ملاحظه تغییر می دهد.
وی ادامه داد: ما در بعد موضوعات علمی و حرفه ای در جامعه پزشکی احساس خطر می کنیم.
وی ادامه داد: متاسفانه تعداد زیادی از همکاران از گروه های مختلف درمانی از جمله توانبخشی و جامعه فیزیوتراپی، دارند کشور را ترک می کنند.
وی افزود: در حال حاضر حداقل در کشور کانادا حدود ۲۰۰ تا ۳۰۰ فیزیوتراپیست های ایرانی مشغول فعالیت هستند.
وی با اشاره به اینکه ما در حال حاصر در کشور حدود ۸ هزار فیزیوتراپیست داریم، افزود: استاندارهای جهانی نشان می دهد که برای کشور حدود ۸۵ میلیون حداقل نیاز به حدود ۳۰ تا ۳۵ هزار فیزیوتراپیست داریم.
وی ادامه داد: درحال حاضر فیزیوتراپیست های ما یک چهارم استاندارد جهانی است چرا ما باید اجازه بدهیم که فرهیختگان ما در رشته فیزیوتراپی یا سایر رشته های پزشکی به راحتی کشور را ترک کنند.
وی ادامه داد: برای تربیت یک پزشک حدود یک و نیم میلیارد تومان فقط هزینه اموزش یا هزینه های تحصیلی اش می شود و نباید به راحتی انان کشور را ترک کنند.
وی افزکد: این کار عوارضی برای ما خواهد داشت که کمبود نیروهای پزشکی متخصص است، همچنین بافت جمعیتی کشور را به نوعی تغییر می دهد، لازم است این تذکر را خصوصا به دولتمردان، مسیولان سیاسی و مردم بدهیم.
وی افزود: اگر این روند ادامه داشته باشد، عواقب ان در دراز مدت حتما به کشور ما لطمه خواهد زد.
احمد موذن زاده ،رئیس انجمن فیزیوتراپی در این نشست خبری اظهار داشت: ور حال حاضر حدود ۸ درصد جمعیت کشور جزو سالمندان هستند و رشد جمعیت سالمند دو برابر رشد جمعیت کشور است و ۱۸ سال آینده از هر ۵ نفر ایرانی یک نفر سالمند خواهد بود.
وی با بیان اینکه رشد متوسط جمعیت سالمندی در ایران بالاتر از میزان جهانی است،گفت:کشور به سرعت به سمت سالمندی حرکت می کند.
رئیس انجمن فیزیوتراپی ابراز کرد:فقر حرکتی،کلاس آنلاین و قرنطینه در دوران کرونا باعث کم شدن تحرک شد.حداقل ۴۰ درصد کودکان ما دچار چاقی هستند.
دبیر علمی سی و چهارمین کنگره سالیانه فیزیوتراپی ایران در ابتدای این نشست گفت: به دنبال زندگی ماشینی در سالیان گذشته و همچنین پاندمی کرونا، بی حرکتی ها و اختلالات حرکتی درصد بسیار زیادی از بیماران مراجعه کننده به مراکز فیزیوتراپی را شامل می شود.
دکتر بهروز عطارباشی مقدم بیان داشت: محورهای کنگره امسال اخللات عصبی، اسکلتی و عضلانی، اختلالات کودکان و آسیب های ورزشی و فیزیوتراپی در سالمندان است.
وی افزود: وقتی سیستم عضلانی اسکلتی مختل می شود بقیه سیستم های بدن را درگیر می کند. بعد از پاندمی کرونا، استفاده از موبایل و… باعث کم شدن میزان حرکت بدن است.
دبیر سی و چهارمین کنگره فیزیوتراپی خاطرنشان کرد: از ۱۰ تا ۱۲ آبان این کنگره در برج میلاد برگزار می شود.
وی بیان کرد: ارتباط با مراکز بهداشت برقرار شده به نحوی که کارآموزی دانشجویان فیزیوتراپی در مراکز بهداشت فعالیت می کنند و دانش آموزان را تحت معاینه قرار می دهند.
عطارباشی تصریح کرد:از زمان بعد از پایان کرونا ۳۰ درصد به اختلالات اسکلتی و حرکتی اضافه شده است.
وی ادامه داد: جامعه به سمت سالمندی حرکت می کند و ۸۰ درصد موارد مربوط به سالمندی اسکلتی و حرکتی است.