۶۶ درصد از مجموع بیماران مبتلا به صرع از گروه سنی کودکان هستند

کیاپرس /عضو هیأت علمی گروه کودکان دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: بین نیم تا یک درصد کل جامعه دچار صرع هستند که از این میزان ۶۶ درصد آنها و معادل دو سوم مجموع مبتلایان به این بیماری از گروه سنی کودکان هستند.

دکتر مهران بیرقی‌طوسی در گفتگو با وب دا اظهار کرد: صرع بیماری شایعی در کودکان از بدو تولد تا ١٨ سال بوده و بین نیم تا یک درصد کل جامعه دچار صرع هستند و از این میزان دو سوم آنها و معادل ۶۶ درصد مجموع مبتلایان به این بیماری از گروه سنی کودکان هستند.

فلوشیپ صرع و فوق تخصص بیماری‌های مغز و اعصاب کودکان تصریح کرد: بین ٢۰ تا ٣۰ درصد کودکان مبتلا به صرع مقاوم به درمان دارویی می‌شوند و این گروه از بیماران نیاز به اقدامات بیشتری جهت تشخیص دقیق‌تر و درمان بهتر دارند، برای این گروه در بیمارستان امام قائم(عج) اقداماتی همچون ویزیت و تست ltm (نوار مغز طولانی با مانیتورینگ تصویری) انجام می‌شود و در کنار کارهای تصویربرداری مانند mri پیشرفته در مواردی تشخیص داده می‌شود که قابل جراحی هستند، این اقدامات در جهت تشخیص دقیق صرع و تشنج گرفته می‌شود تا که مناسبت‌ترین کار را در خصوص اقدامات درمانی و تجویزهای دارویی انجام دهیم.

دکتر بیرقی طوسی با بیان اینکه میزان ابتلا به صرع و شیوع تشنج در پسران کمی بیشتر از دختران بوده، اما تفاوت بالایی میان این دو گروه نیست، خاطرنشان کرد: علل مختلفی برای صرع وجود دارد که شامل مسائل قبل و حین تولد، ژنتیک، عفونت‌های مغزی، بیماری‌های خودایمنی و غیره بوده که موجب ایجاد تشنج‌های مقاوم می‌شوند.

عضو هیأت علمی گروه کودکان دانشگاه علوم پزشکی مشهد اضافه کرد: توصیه ما به والدین این است که مراقبت لازم را از فرزندان خود در سنین کودکی داشته باشند و در صورتی که کودک با علائم سیاه شدن، رنگ پریدگی، سفت شدن و پرش اندام‌ها و انواع و اقسام حرکات مشکوک و ناگهانی، بلافاصه به پزشک خانواده خود مراجعه کرده و در صورت نیاز به پزشک متخصص مغز و اعصاب کودکان مراجعه کنند تا که در صورت تشنج حقیقی اقدام مناسب صورت پذیرد و اگر هم تشنج واقعی نبود مشکل اصلی شناسایی شده و از مصرف بی‌مورد دارو خودداری شود که عوارض دارویی ایجاد نشود.

وی با بیان اینکه ١۵ تا ٣۰ نوع داروی ضدتشنج در اطفال و بالغان استفاده می‌شود تصریح کرد: برخی از انواع تشنج‌ها می‌تواند ژنتیک باشد که با اقدام و تشخیص به‌موقع از تولد نوزاد مبتلا به صرع مقاوم پیشگیری می‌شود، در همین خصوص باید به اهمیت برگزاری آموزش‌های مرتبط با موضوع علائم صرع منجر به تشنج برای گروه‌های مختلف جامعه به‌ویژه پسران و دختران در سن ازدواج و نیز زوجین خواهان فرزند اشاره کنیم، ضمن اینکه بر آشنایی با این آموزش‌ها در قبل از ازدواج و همچنین قبل از بارداری هم تأکید داریم تا که از تولد فرزند مبتلا به صرع و تشنج جلوگیری شود.

دکتر بیرقی‌طوسی افزود: اگر پدر یا مادر سابقه بیماری صرع منجر به تشنج داشتند باید قبل از هرگونه اقدامی جهت فرزندآوری مشاوره لازم و در حین دوره ٩ ماهه بارداری مراقبت لازم را داشته باشند تا که نوزاد سالم متولد شود و اگر این کار به درستی انجام شود نقش مؤثری در عدم تولد نوزاد با مشکلات صرع دارد و اینگونه نیست که بگوییم که اگر پدر یا مادر و یا هر دوی آنها مبتلا به صرع بودند فرزندان آنها با همین مشکل مواجه خواهند بود.

وی با تاکید بر اینکه پیشنهاد ما به این گروه از زوجین این است که آن مادر در طول دوره بارداری در کنار مراقبت‌های دوره‌ای که زیر نظر پزشک متخصص زنان دارد، از مراجعه مستمر به پزشک متخصص مغز و اعصاب هم غافل نشود، گفت: همچنین توصیه می‌شود که از ظرفیت مراکز و خانه‌های بهداشت برای هر دو موضوع استفاده شود و این کار صرفاً برای مراقبت‌های دوره بارداری نباشد.

  • اخبار مرتبط

    • اسفند 29, 1403
    ۱۹ نفر در حوادث چهارشنبه آخرسال جان باختند

    کیاپرس /سخنگوی سازمان اورژانس کشور گفت : ۱۹ نفر در حوادث چهارشنبه آخرسال جان خود را از دست دادند به گزارش کیاپرس، بابک یکتاپرست اظهار داشت: فقط دیروز ۱۳ تن از هموطنان در اثر حوادث چهارشنبه آخر سال فوت کردند و تا ۵ صبح روز چهارشنبه ۲۹ اسفند به ۱۹ نفر رسید. وی افزود: در روز گذشته ۴۷۳۹ نفر از هموطنان در سراسر کشور بر اثر این حوادث دچار مصدومیت شدند و تعداد مصدومان از ابتدای اسفندماه تاکنون به ۵۵۶۸ نفر رسید. وی افزود: بر…

    • اسفند 29, 1403
    نامه رییس کل سازمان نظام پزشکی به رییس سازمان صدا و سیما: پخش اظهارات فردی غیرپزشک در مورد زنده شدن فوتی تصادفات فاقد مبنای علمی و عقلی است

    کیاپرس/رییس کل سازمان نظام پزشکی در نامه ای به رییس سازمان صدا و سیما نسبت به پخش اظهارات فردی غیرپزشک واکنش نشان داد و این اظهارات را فاقد مبنای علمی و عقلی و موجب وهن رسانه ملی، علم و عالمان پزشکی و استهزاء نظام سلامت کشور در عرصه داخلی و خارجی دانست. به گزارش کیاپرس از وبدا، متن این نامه به شرح زیر است: جناب آقای دکتر پیمان جبلی رییس محترم سازمان صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران با سلام ضمن آرزوی قبولی طاعات و…

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    اخبار گذشته

    پرداخت ۲۵ همت از مطالبات صنعت دارو و تجهیزات پزشکی در روزهای پایانی سال

    پرداخت ۲۵ همت از مطالبات صنعت دارو و تجهیزات پزشکی در روزهای پایانی سال

    «رویان» در انتظار کمک‌های شماست

    «رویان» در انتظار کمک‌های شماست

    فعالیت ۴ هزار داروخانه در ایام تعطیلات نوروز

    فعالیت ۴ هزار داروخانه در ایام تعطیلات نوروز

    رشد ۲۳ درصد جان باختگان حوادث چهارشنبه آخر سال/ ۲۱ فوتی؛ ۶۴۱۹ مصدوم

    رشد ۲۳ درصد جان باختگان حوادث چهارشنبه آخر سال/ ۲۱ فوتی؛ ۶۴۱۹ مصدوم

    قدردانی انجمن های دارویی از وزیر بهداشت و رئیس سازمان غذا و دارو بابت پرداخت ۱۰ همت از مطالبات شرکت‌های پخش

    قدردانی انجمن های دارویی از وزیر بهداشت و رئیس سازمان غذا و دارو بابت پرداخت ۱۰ همت از مطالبات شرکت‌های پخش

    استانداران برنامه‌های لازم را برای کاهش تصادفات جاده‌ای به اجرا بگذارند

    استانداران برنامه‌های لازم را برای کاهش تصادفات جاده‌ای به اجرا بگذارند
    enemad-logo