آیا تشنج هایی در کودکان هستند که هیچ ارتباطی با تب ندارند؟

کیاپرس/ فوق تخصص بیماریهای مغز و اعصاب کودکان اظهار داشت: تعدادی از تشنج ها اصلا تب ندارند و به عبارتی همه تشنج همیشه تب ندارد.

به گزارش کیاپرس از برنامه طبیب، دکتر نرجس جعفری بیان داشت: تشنج های زیادی در کودکان داریم که هیچ ارتباطی با تب ندارند و برخی از والدین وقتی به پزشک مراجعه می کنند، می گویند کودک ما تب نداشت و چرا تشنج کرد، به عبارتی خیلی از تشنج ها در کودکان هیچ ارتباطی با تب ندارد.

وی ادامه داد:برخی از تشنج ها را والدین متوجه می شوند که اصلاحا به آنها تشنج های بزرگ گفته می شود. تشنج هایی که کل مغز درگیر می شود. سفت شدن کل بدن یا تکان خوردن تمام بدن و خارج شدن کف از دهان و انحراف چشم ها به بالا، از جمله علائم این نوع تشنج است.

دکتر جعفری افزود: در مقابل، خیلی از تشنج ها در کودکان محدود این نوع نمی شود، بعبارتی تشنج های دیگری داریم که ممکن است والدین کودکان خود را با موضوع تشنج به پیش پزشک نبرند یا دیر به پزشک مراجعه کنند.

وی به چند تشنج شایع که ارتباطی به تب ندارند اشاره کرد و گفت: یکی از این نوع، تشنج ابسنس است که به صورت خیره شدنهای خیلی کوتاه به وقوع می پیوند، به عبارتی ممکن است کودک چند ثانیه به جایی خیره شود، یا کاری مثل مشق نوشتن را به مدت چند ثانیه رها و بعد دوباره ادامه دهد.

وی ادامه داد: در این نوع تشنج کودک شل نمی شود، نمی افتد و رنگ اش تغییر نمی کند و در همان حالت باقی می ماند.

این فوق متخصص مغز و اعصاب کودکان افزود: این نوع تشنج در سنین ۶ تا ۱۲ سال شایع تر است به عبارتی این تشنج در سنین مدرسه ابتدایی بیشتر بروز پیدا می کند.

وی افزود: گاهی اوقات معلم کودک به والدین اش اعلام می کند که کودک سر کلاس حواس اش نیست یا در هنگام نوشتن دیکته لغت را جا می اندازد.

جعفری بیان داشت: این نوع تشنج در طی یک روز چندبن بار یا به صورت مکرر اتفاق می افتد، ممکن است بین ۳۰ تا ۱۰۰ بار در روز رخ دهد، اما چون خیلی کوتاه است ممکن است بیشتر والدین متوجه این موضوع نشوند.

وی تاکیدکرد:این موضوع درمعاینه بالینی و نوارمغز به وضوح خودش را نشان می دهد و ان موقع شکی در تشخیص آن نیست.

جعفری ادامه داد: نوع دیگر از تشنج در برخی کودکان مشاهده می شود اما والدین خیلی وقت ها با بیان اینکه که کودک ما تیک پیدا کرده به پزشک مراجعه می کنند، که در این نوع از تشنج قسمتی از مغز درگیر می شود که به ان تشنج کانونی گفته می شود.

وی افزود: این نوع تشنج می تواند به صورت پله زدن پشت سرهم یا انحراف صورت به یک طرف، سفت شدن یک دست یا پرش یکطرفه آن در کودک بروز پیدا کند به عبارتی علائم در یک قسمتی از بدن خود را نشان دهد.

وی اظهار داشت: ممکن است پا به صورت یکدفعه بگیرد و فرد زمین بخورد، که می تواند از دیگر علائم این اختلال باشد.

جعفری افزود: در این حالت هم کودک افت هوشیاری واضحی پیدا نمی کند، ممکن است والدین کودکان خود را با موضوع تشنج به پزشک نبرند.

وی افزود: این نوع تشنج به سنین خاصی محدود نمی شود و می تواند در سنین مختلف خود را نشان دهد.

وی ادامه داد: نوع دیگر از تشنج که در کودکان چند ماه بروز پیدا می کند و به ان اسپاسم شیرخوارگی گفته می شود.

جعفری بیان داشت: این نوع تشنج در نورادان در مواقع خواب آلودگی بیشتر رخ می دهد. نوزاد بدن خود را جمع می کند و دست های خود را باز می کند.

وی با اشاره به اینکه این نوع تشنج هم کوتاه مدت است، به عبارتی فقط در چند ثانیه می باشد، گفت: در موقع این موضوع، بچه ممکن است جیق هم بکشد.

وی گفت: نوع دیگر تشنج در کودکان است که ممکن است با اختلال خوب اشتباه گرفته شود، کودک بیدار می شود و می نشیند و ممکن است مقداری انحراف چشم داشته باشد، وقتی والدین با کودک صحبت می کنند، نمی تواند پاسخ دهد به عبارتی قدرت پاسخ دهی ندارد، اما بعد می گوید که شما چی می گفتید ولی نمی توانستم صحبت کنم.

جعفری افزود: نوع دیگری از تشنج که ناحیه ای از مغز که مربوط به گفتار است را درگیر می کند، این کودکان از زمانی به بعد گفتارش افت پیدا می کند.

وی افزود: بطور مثال کودک ۴ تا ۵ ساله که تاکنون خوب صحبت می کرد اما از سن ۵ سالگی صحبت نمی کند یا با این کودک صحبت می کنید، انگار متوجه نمی شود.

وی افزود: این قطع شدن ارتباط گفتاری می تواند نوعی تشنج در کودکان باشد که باید مورد بررسی قرار گیرد.

جعفری به والدین کودکان توصیه کرد بر روی رفتارهای کودکان خود دقت کامل داشته و در صورت مشاهده رفتارهای بیان شده، به پزشک متخصص مراجعه کنند تا کودک آنان مورد معاینه قرار گیرد.

  • اخبار مرتبط

    • تیر 14, 1404
    وقفه درمانی سرطان در جنگ احتمال عود بیماری را افزایش می‌دهد

    وقفه درمانی سرطان در جنگ احتمال عود بیماری را افزایش می‌دهد رئیس انجمن رادیوآنکولوژی ایران هشدار داد: اختلالات درمانی ناشی از شرایط جنگی، احتمال عود سرطان را افزایش می‌دهد. وی از آمادگی برای راه‌اندازی سیستم‌های مجازی و بین‌شهری درمان سرطان با همکاری وزارت بهداشت خبر داد. به گزارش کیاپرس، دکتر علی مطلق در گفت‌وگو با وبدا با اشاره به آسیب‌پذیری بیماران سرطانی در شرایط جنگی اظهار کرد: «بیمارانی که در مرحله درمان فعال هستند بیش از همه در معرض آسیب قرار دارند. هر میزان تأخیر…

    • تیر 14, 1404
    رابطه مصرف لبنیات و کابوس‌های شبانه تأیید شد

      رابطه مصرف لبنیات و کابوس‌های شبانه تأیید شد پژوهش جدید نشان می‌دهد مصرف لبنیات در افراد مبتلا به عدم تحمل لاکتوز می‌تواند باعث کابوس‌های شبانه و اختلال خواب شود؛ چرا که مشکلات گوارشی ناشی از آن بر محتوای رویاها تأثیر مستقیم می‌گذارد. به گزارش کیاپرس، تحقیقات دانشگاهی روی ۱۰۸۲ دانشجو نشان داده است که ارتباط معناداری میان مصرف لبنیات و افزایش کابوس‌های شبانه در افراد دارای عدم تحمل لاکتوز وجود دارد. عدم تحمل لاکتوز چیست؟وضعیتی که بدن قادر به هضم کامل لاکتوز (قند موجود…

    دیدگاهتان را بنویسید

    نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

    اخبار گذشته

    وقفه درمانی سرطان در جنگ احتمال عود بیماری را افزایش می‌دهد

    وقفه درمانی سرطان در جنگ احتمال عود بیماری را افزایش می‌دهد

    رابطه مصرف لبنیات و کابوس‌های شبانه تأیید شد

    رابطه مصرف لبنیات و کابوس‌های شبانه تأیید شد

    ضرورت تسریع در ایجاد ذخایر راهبردی جدید اورژانس کشور

    ضرورت تسریع در ایجاد ذخایر راهبردی جدید اورژانس کشور

    چگونه می‌توان به بیماران قلبی در شرایط بحرانی کمک کرد؟

    چگونه می‌توان به بیماران قلبی در شرایط بحرانی کمک کرد؟

    کاربرد هوش مصنوعی در تشخیص دقیق‌تر سرطان پستان؛ شانس بیشتر برای درمان هدفمند

    کاربرد هوش مصنوعی در تشخیص دقیق‌تر سرطان پستان؛ شانس بیشتر برای درمان هدفمند

    چگونه شکایت کنیم و از کیفیت خدمات بیمه سلامت مطمئن باشیم

    چگونه شکایت کنیم و از کیفیت خدمات بیمه سلامت مطمئن باشیم
    enemad-logo