کیاپرس / مشاور وزیر بهداشت و مدیرکل حوزه وزارتی رمز پیروزی انقلاب اسلامی را اخلاص دانست و با گرامیداشت یاد و خاطره شهیدان باهنر و رجایی، از شهید رجایی به عنوان نماد انقلاب مدیریتی در کشور یاد کرد.
کیاپرس از وبدا دکتر سید محمد پور حسینی در گفتگو یی، با بیان اینکه از بزرگترین ویژگی های انسان مومن تلاش برای اخلاص است. اظهار داشت: «در قرآن در سوره بینه نیز شاخصه اهل ایمان اخلاص ذکر شده است. وَ مااُمِرُوا اِلاّ لِیَعْبُدُوا اللّهَ مُخْلِصینَ لَهُ الدِّینَ حُنَفاءَ و َ یُقیمُوا الصَّلوهَ وَ یُؤتُوا الزَّکوهَ وَ ذلِکَ دِیْنُ الْقَیِّمَهِ( بینه ۵)».
وی با تاکید بر این که امام راحل، مسیر اخلاص در راه خدا را پیش پای همراهان با انقلاب اسلامی گذاشت، تاکید کرد: اساسا رمز پیروزی های خاص امام و انقلاب، در همین اخلاص بود. از شاخص ترین مدیران کشور که در تاریخ ما به اخلاص در رفتار و منش از او یاد می شود، شهید رجایی است. رفتار و سلوک شخصی، تعاملات شهید رجایی با مردم و همکارانش همه نشان دهنده این اخلاص ارزشمند است.
مشاور وزیر بهداشت در خصوص علت متمایز بودن شهید رجایی با توجه به مسئولیت هایی که ایشان به عهده گرفت، از وزارت آموزش و پرورش تا نخست وزیری و بعدها ریاست جمهوری، یاد آورشد: همه افرادی که با ایشان مراوده داشته اند به ساده زیستی در رفتار های شخصی و مدیریتی او اذعان دارند. معروف است که به همه وزرا توصیه کرده بودند که ساده ترین اتاق ها را به عنوان اتاق مدیریت انتخاب کنند. فراموش نکنیم مقطعی که ایشان به ریاست جمهوری رسید، یکی از پر چالش ترین دوران های تاریخ معاصر ماست؛ دورانی که پس از عزل بنی صدر، منافقین دست به اسلحه بردند و کشور درگیر خشونت های آنان شد. در این وضعیت پذیرفتن مسئولیت، شهامت و اخلاصی مضاعف می طلبید.
وی در ادامه با بیان این که خداوند در آیه ۳ سوره بقره، یکی از شاخصه های اهل دین، را ایمان به غیب معرفی می کند، افزود: «در همه ادوار انقلاب اسلامی به خصوص در سال های تثبیت نظام، نقش آفرینی امور غیر مادی در تداوم انقلاب، بسیار پر رنگ است. شهید رجایی هم حقیقتا با این ایمان به نصرت الهی و عالم غیر مادی، در آن شرایط خاصی که بر کشور حاکم بود، زیر بار مسئولیت رفت».
دکتر پورحسینی از شهید رجایی به عنوان نماد انقلاب مدیریتی در ایران یاد کرد و افزود: «شهید رجایی، معلمی بود که از کنار تخته های مدرسه توانست بر مسند وزارت آموزش و پرورش بنشیند و از قضا در مدیریت وزارت آموزش و پرورش صاحب ایده بود و موضوع امور تربیتی در مدارس یکی از نقاط تمرکز مدیریتی ایشان به شمار می آمد. نخست وزیر و رئیس جمهور شد در حالی که از عمیق ترین نیازهای جامعه مطلع و کاملا برخاسته از میان مردم بود.
به گفته وی مدیریت شهید رجایی، نماد تحول مدیریتی بود چرا که سعی داشت بدون درگیر شدن در حاشیه های مرسوم در میان مدیران، صرفاً بر هدف خود که خدمت بی منت بر مردم بود، متمرکز شود.
مشاور وزیر بهداشت در خصوص مهم ترین و بزرگترین درس های شهید رجایی برای نظام مدیریتی کشور به ویژگی هایی همچون خدمت خستگی ناپذیر به مردم عزیز کشورمان که لایق این خدمت هستند، شهامت و شجاعت مدیریتی و رویکرد مشورتی نسبت به همکاران اشاره کرد و گفت:
«معروف است که ایشان جلساتی را برای نقد کردن خودش برگزار می کرد تا نقدها را بشنود. همچنین اخلاص در خدمت، عدم ترس از مخالفت های غیر منطقی، نظم سازمانی و ساده زیستی از بزرگترین آموزه های شهید رجایی برای مدیران است که باید سرلوحه کار همه مسئولان قرار گیرد».