­کیاپرس /براساس تحقیقات جدید، خروپف بزرگسالان زیر ۵۰ سال زنگی خطری برای سلامتی آنان است.

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، تحقیقی ده ساله بر روی ۷۶۶ هزار بزرگسال آمریکایی از جمله ۷ هزار و ۵۰۰ نفر دچار آپنه انسدادی خواب در سن‌های ۲۰ تا ۵۰ سال نشان می‌دهد جوانانی که خروپف می‌کنند ۶۰ درصد احتمال دارد در دوران میانسالی دچار سکته مغزی شوند و احتمال ابتلا به اختلال ریتم قلب در آن‌ها پنج برابر بیشتر است.

آپنه انسدادی خواب؛ وضعیتی است که در زمان خواب وقفه در تنفس طبیعی رخ می‌دهد و منجر به خروپف بلند می‌شود و خواب را مختل می‌کند، زیرا مبتلایان با تقلا برای نفس کشیدن از خواب می‌پرند.

محققان این پژوهش گفتند: خروپف مثل زنگ خطری برای سلامتی قلب است و وقفه در تنفس طبیعی در زمان خواب، به کاهش اکسیژن خون و فشار به قلب و عروق خونی منجر می‌شود.

پروفسور نارایان پژوهشگر این تحقیق توضیح داد: وقتی نفس بالا نمی‌آید، فشار در ریه‌ها بیشتر می‌شود تا جایی که در نهایت، با نفس‌نفس زدن از خواب می‌پرید؛ این وضعیت به قلب فشار وارد می‌کند و باعث کشش در حفره‌های قلب می‌شود و به فیبریلاسیون دهلیزی می‌انجامد؛ نظریه دیگر اینست که سطح اکسیژن خون به مدت ده‌ها ثانیه کاهش می‌یابد و این به قلب فشار می‌آورد.

تغییراتی در سبک زندگی مانند کاهش وزن و ورزش منظم می‌تواند در بهبود خروپف افراد موثر باشد و خوابیدن به پهلو نیز برای تسکین آپنه خواب مفید است.

اشتراک این خبر در :