دارویی که سنگ کلیه را از بین ببرد، وجود ندارد
کیاپرس / جراح و متخصص کلیه و مجاری ادراری گفت: دارویی که بتواند سنگ کلیه را از بین ببرد یا به عبارتی آن را آب کند، وجود ندارد.
دکتر رضا مطیعی اظهار داشت: درمان های حمایتی هم تا زمانی انجام می شود که سنگ های کلیه کوچک باشد، اما اگر سنگ بزرگ باشد با مصرف دارو دفع نمی شود.
وی ادامه داد: داروهای سنتی و عرقیات مدر کمک کننده هستند و به عنوان مکمل در کنار درمان های دارویی، استفاده می شوند.
وی ادامه داد: دو دارو تائید شده وجود دارد که سبب شل شدن حالب می شود و در دفع سنگ کمک کننده است.
مطیعی افزود: یکی از آنها، داروهایی مانند سلکسیب و ملوکسی کپ که داروهای ضد التهابی هستند. داروی دیگر برای درمان پروستات است تا حالب را شل کنند و سبب دفع سنگ می شوند.
وی ادامه داد: درمان سنگ کلیه از خیلی ساده مانند مصرف مایعات آغاز و تا جراحی های تهاجمی ادامه می یابد.
وی افزود: اگر اندازه سنگ کلیه کمتر از ۵ تا ۶ میلی متر باشد، اولین اقدام توصیه برای تغییر سبک زندگی است. با این کار فرد، خودش را لاغر کند، همچنین آنان باید فعالیت بدنی خود را بیشتر کنند. سنگ با این اندازه اگر وارد حالب هم شود، معمولا بیش از ۵۰ درصد می توانند دفع شوند.
وی افزود: در این شرایط از داروهای گیاهی هم استفاده می کنیم. داروهایی که طب ایرانی وارد بازار کردند، کمک کننده برای کاهش التهاب برای دفع سنگ هستند.
وی تاکید کرد: در صورتی که سنگ کلیه دفع نشد، فرد به صورت مداوم باید با پزشک خود در ارتباط باشد و بعد از چند روزی، دوباره تصویر برداری انجام می گیرد.
وی بیان داشت: اگر سنگ کلیه بین ۹ تا ۱۲ میلی متر باشد از جمله سنگ هایی هستند که احتمال دفع آنها به روش ساده، بسیار پایین است.
به گزارش کیاپرس از برنامه طبیب، وی افزود: تب، افزایش کراتین، عدم تحمل درد و تهوء، استفراق و افزایش ورم کلیه از عواملی هستند که فرد را آماده عمل جراحی می کند. حدود ۹۹ درصد جراحی ها بصورت آندوسکوپی است و جراحی باز بندرت انجام می شود.
وی بیان داشت: سنگ کلیه شاخ گوزنی، جز سنگ های خیلی بزرگ است که تمام کلیه را در برمی گیرد.
وی تاکید کرد: این نوع سنگ کلیه، بیماری بی صدایی است و سنگ های فراوانی در کلیه وجود دارد و این افراد احساس درد نمی کنند. اگر تصویربرداری از کلیه نداشته باشند، متوجه این وضعیت نمی شوند.