کیاپرس/حفره‌هایی در استخوان سر وجود دارد که به آن‌ها سینوس گفته می شود. ۴ حفره یا سینوس در سر وجود دارد که به وسیله کانال‌های باریکی به هم متصل می‌شوند.

مخاطی که در سینوس‌ها ساخته می ‌شوند، از طریق کانال‌‌های بینی از سر خارج می‌شود. این زهکشی مانند یک سیستم فیلتراسیون عمل کرده و باکتری ‌ها را از حفره بینی خارج می‌کند.

اما هنگامی که سینوس‌ها بیش از حد مجاز ترشحات مخاطی تولید کنند، مجاری آن‌ها مسدود شده و عفونی می‌شوند، در این هنگام سینوزیت ایجاد خواهد شد.

متخصص گوش، حلق و بینی به علائم اصلی سینوزیت مزمن اشاره کرد و گفت: ترشح مخاطب پشت حلق، ترشح از بینی، کاهش یا فقدان حس بویایی،انسداد و گرفتگی(احتقان) بینی از علائم اصلی سینوزیت مزمن است.

دکتر اسدالله مهدوی در این باره بیان کرد: تعدادی علامت کوچک هم در سینوزیت مزمن داریم که درد تیرکشنده به سمت فک، دردی که به گوش می رسد و سردرد از جمله آنها است.

وی ادامه داد: هر فردی که ۲ علایم اصلی و یک علایم جزیی را داشته باشد، به سینوزیت مزمن مبتلا شده است.

متخصص گوش، حلق و بینی افزود: بهمین دلیل همه کسانی که فقط ترشح پشت حلق دارند، نباید بگویند که ما سیتوزیت مزمن داریم.

مهدوی اظهار داشت با اشاره به اینکه بسیاری از افراد فکر می کنند سردرد پیشانی حتما از علائم سینوزیت مزمن است، گفت: سردرد آنقدر اهمیت اش کم است که جز علایم فرعی یا کوچک سینوزیت مزمن محسوب می شود.

وی، شایع ترین علل سینوزیت مزمن را آلرژی ها دانست و گفت: یکی دیگر از علائم این بیماری، سینوزیت های ویرالی هستند که مناسب درمان نشدند.

به گزارش کیاپرس از برنامه طبیب، وی افزود: بیش از ۹۰ درصد موارد سینوزیت با درمان دارویی بهبود پیدا می کند و به عبارتی این درصد برای درمان نیاز به جراحی ندارند.

انواع سینوزیت:

معمولا پزشکان سینوزیت را براساس دلایل و چرایی التهاب سینوس ها و مدت زمانی که بیمار را درگیر می کند به دو دسته حاد و مزمن تقسیم می کنند.

سینوزیت حاد بیشتر در اثر سرماخوردگی یا آنفلولانزا ایجاد می شود و معمولا هم با علائم سرماخوردگی مانند آبریزش، گرفتگی بینی و درد صورت خودش را نشان می دهد.

سینوزیت مزمن زمانی رخ می دهد سینوس ها به مدت سه ماه یا بیشتر ملتهب باقی بمانند.

اشتراک این خبر در :