اختصاصی — کیاپرس / بیماری‌های زمینه‌ای مانند پرفشاری خون و دیابت ام الامراض هستند و اگر به‌موقع پیشگیری و کنترل نشوند باعث نارسایی قلبی می‌شوند.

به گزارش خبرنگار کیاپرس ، متخصص پزشکی اجتماعی و طب پیشگیری، گفـت: وقتی علائم بیماری نارسایی قلبی بروز می‌کند دیگر قابل‌برگشت نیست؛ به این معنی که درمان به معنای علاج ندارد و فقط می‌توان بیماری را کنترل کرد.
در افراد مبتلابه نارسایی قلبی؛ قلب نمی‌تواند خون غنی از اکسیژن را به سراسر بدن برساند. نارسایی قلبی قابل‌درمان نیست اما می‌توان علایم آن را کنترل کرد.

دکتر محمدرضا سهرابی در حاشیه هفتمین کنگره نارسایی قلب در گفت‌وگو با خبرگزاری کیاپرس ادامه داد: در افراد مبتلابه نارسایی قلبی، بیماری را وارد فاز خاموشی نشانه‌ها و علایم بیماری می‌کنیم و بیمار دیگر علامتی ندارد اما بیماری همچنان وجود دارد.
هفتمین کنگره بین‌المللی نارسایی قلب روز چهارشنبه (۱۸ مردادماه) در سالن همایش‌های دانشگاه شهید بهشتی آغاز به کارکرد و تا روز جمعه ادامه دارد.

استاد دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی تصریح کرد: نارسایی قلبی به معنی ازکارافتادن قلب نیست بلکه قلب عملکرد طبیعی خود را ندارد. با تجویز دارو؛ قلب بیمار را تقویت می‌کنیم که بهبود عملکرد داشته باشد.
متخصص پزشکی اجتماعی بیان کرد: پیشگیری از ابتلا به نارسایی قلبی مهم است و به همین منظور ما تلاش می‌کنیم با روش‌هایی، عوامل خطر و بیماری‌زا را شناسایی و کنترل کنیم تا بتوانیم جامعه سالم‌تری داشته باشیم.

در نارسایی قلبی عوامل خطری مانند سبک زندگی افراد و بیماری‌های زمینه‌ای وجود دارد که با کنترل یا درمان و مداخلات برای الگوی زندگی سالم می‌توانیم از ابتلای افراد جلوگیری کنیم. این مداخلات گاهی در سطح فردی و گاهی در سطح جامعه انجام می‌شود.
در درمان افراد دچار نارسایی قلبی بر اصلاح سبک زندگی تاکید ویژه‌ای شده است. اصلاح سبک زندگی، فعالیت بدنی، رژیم غذایی، وزن متعادل، عدم استعمال سیگار و مصرف الکل می‌توان از ابتلا به بیماری‌های قلبی -عروقی پیشگیری کرد.

دکتر سهرابی بابیان اینکه میزان شیوع ابتلا به بیماری نارسایی قلبی در استان‌ها تقریباً یکسان است، ادامه داد: در جهان از هر پنج فرد بالغ یک نفر به نارسایی قلبی مبتلا می‌شود.
وی با اشاره به تأثیر برخی عوامل برافزایش میزان مبتلایان به نارسایی قلبی تصریح کرد: یک سری عوامل مانند سن، جنس، دسترسی به خدمات بهداشتی، تحصیلات، آلودگی هوا و اعتیاد نقش مهمی در ابتلا به این بیماری دارند.

دکتر سهرابی گفت: با انتخاب سبک زندگی سالم می‌توانیم از ابتلا به خیلی از بیماری‌ها پیشگیری کرد. در حال حاضر بزرگ‌ترین آفت زندگی انسان شهرنشینی است که باعث کم‌تحرکی و کاهش فعالیت بدنی که درنهایت منجر به ابتلا به انواع سرطان‌ها و بیماری‌های قلبی – عروقی می‌شود.

با فعالیت بدنی مناسب، پرهیز از استرس، عدم استعمال دخانیات و مصرف غذاهای فست فودی می‌توان از ابتلا به بیماری‌های قلبی – عروقی جلوگیری کرد.

اشتراک این خبر در :