کیاپرس /رئیس گروه سلامت نوزادان، کودکان دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، با اشاره به نگرانی‌ مادران شیرده در خصوص ناکافی بودن شیر، گفت: بهترین راه تشخیص کفایت شیرمادر، افزایش وزن شیرخوار است.

شهناز دلبری پور احمدی، ناکافی بودن شیر را یکی از نگرانی‌های مادران شیرده عنوان کرد و افزود: مادران به ویژه مادران جوان ممکن است احساس کنند شیرشان کافی نیست و نوزاد را سیر نمی‌کند.

وی، بهترین راه برای تشخیص کفایت شیرمادر را افزایش وزن شیرخوار و ترسیم منحنی رشد عنوان کرد و گفت: معمولاً نوزادان در دو تا چهار روز اول پس از تولد مقداری از وزن خود را از دست می‌دهند که این کاهش وزن، طبیعی است.

احمدی افزود: شیرخواری که وزن زیادی از دست نداده و به طور مؤثر تغذیه می‌شود از روز چهارم تا پنجم پس از تولد شروع به افزایش وزن به میزان تقریباً ۱۵ تا ۳۰ گرم در روز می‌کند.

به گفته وی، بیشتر شیرخوارانی که با شیرمادر تغذیه می‌شوند تا روز ۱۴-۱۰ وزنی بیشتر از وزن زمان تولد خود خواهند داشت و طی دو ماه اول ۱۵۰ تا ۲۱۰ گرم در هفته افزایش وزن دارند.

رئیس گروه سلامت نوزادان، کودکان و شیر مادر معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی تاکید کرد: چنانچه نوزادی که با شیرمادر تغذیه می‌شود، وزنش در دو هفتگی کمتر از وزن زمان تولدش باشد، نیازمند ارزیابی دقیق و مداخله است.

وی با اشاره به میزان افزایش وزن مطلوب در شیرخواران گفت: حداقل ۶۰۰ گرم افزایش وزن (یا بیشتر) در ماه برای یک شیرخوار مطلوب است.

اشتراک این خبر در :