تب به چند نوع تقسیم می شود؟
کیاپرس/ فوق تخصص بیماری های عفونی و گرمسیری با اشاره به اینکه تب الگوها و علل مختلف دارد، گفت: از الگوی تب می توان برخی از بیماری ها را تشخیص داد.
دکتر علی اسدالهی امین اظهار داشت: برخی وقت ها تب از حوزه بیماری عفونی خارج می شوند و می تواند علت سرطان و بیماری های بدخیم و خود ایمنی مانند روماتولوژیک باشند، پس هر تبی عفونی نیست.
عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران ادامه داد: در الگوی اول تب به تدریج افزایش پیدا می کند، چند روزی هم باقی می ماند و با درمان کاهش پیدا می کند.
وی ادامه داد؛ معمولا عفونت ها اعم از باکتریال و ویروسی مانند کرونا یا عفونت ریه و ادراری از این الگو تبعیت می کنند.
فوق تخصص بیماری های عفونی افزود: برخی وقت ها تب بسیار سریع افزایش پیدا می کند که بیماری آنفلوانزا به این طریق است. در این بیماری افراد به صورت سریع تب ۳۹ درجه را تجربه می کنند.
وی ادامه داد: برخی موارد تب به صورت موجی و متناوب است، در این حالت دمای بدن از طبیعی بالاتر است اما تب بالا و پایین می شود. این نوع تب در بیماری آندوکاردیت مشاهده می شود.
وی تاکید کرد: برخی از تب ها انگار خوب شده و بعد دوباره افزایش می یابد که به آن تب متقاطع است که بیماری مالاریا در این دسته قرار دارد. افراد مبتلا به مالاریا ۲ تا ۳ روز تب و لرز می کنند و بعد خوب می شوند.
به گزارش کیاپرس از برنامه طبیب؛ وی ادامه داد: تب های عودکننده، نوع دیگری از الگوی تب هستند که در بیماری لنفوم هوچکین مشاهده می شوند.
وی افزود: تب ها به ۲ دسته تقسیم می شوند، دسته اول تب های درجه پایین داریم که معمولا کمتر از ۳۸ درجه است و دسته دوم تب های بالا هستند که بیشتر از ۳۸.۵ و ۳۹ درجه می باشند. دسته دوم تب حتما باید درمان را از پزشک بگیرند
وی بیان داشت: برخی افراد به ما مراجعه می کنند و می گویند بدن ام داغ کرده، پس من عفونت دارم و آنتی بیوتیک را تجویز کنید که این مورد باید با معاینه این افراد به دقت تشخیص داده شود.