کیاپرس / معاون فنی معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد ذبح غیر اصولی دام را مهمترین عامل ابتلا به تب کریمه کنگو عنوان کرد و گفت: تاکنون ۱۰ مورد از موارد قطعی بیماری در مناطق مختلف کشور گزارش شده و لازم است عموم مردم نسبت به توصیه های بهداشتی توجه داشته باشند.

به گزارش کیاپرس ، دکتر مجید جعفری نژاد اظهار کرد: تب خونریزی دهنده ویروسی کریمه کنگو (CCHF) یک بیماری خونریزی دهنده تب دار حاد است که بوسیله کنه منتقل می شود و عفونت در انسان پس از گزش کنه آلوده یا له کردن آن روی پوست ، خوردن گوشت و جگر نیم پز و تماس با ترشحات دامی و … ایجاد می شود

وی با بیان اینکه این بیماری در حیوانات اهلی هیچگونه علائم مشخصی ندارد، خاطر نشان کرد: علائم عمومی و اولیه بیماری CCHF در انسان شامل تب، سردرد، ضعف و بی حالی، خستگی، درد عضلانی است که ممکن است با گلودرد، تهوع،استفراغ و اسهال همراه باشد و شباهت زیادی با علائم اولیه عفونتهای ویروسی رایج و همچنین کووید‏-۱۹ دارد.

معاون فنی معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد با بیان اینکه  بیشترین راه انتفال بیماری، تماس با دام، ترشحات و بافتهای آلوده است تصریح کرد: جهت تشخیص بیماری شروع علائم حاد بیماری همراه با سابقه مسافرت به مناطق روستایی یا تماس با دام، ذبح دام یا گزش کنه ، تماس با مورد مشکوک به CCHF و … در افراد بررسی می شود و در صورت شناسایی بیمار؛ ردیابی بیماری در اطرافیان و موارد تماس توسط پزشک و نیز ردیابی منبع عفونت توسط اداره دامپزشکی انجام می شود و برای موارد ابتلای احتمالی بلافاصله اقدامات درمانی صورت می گیرد.

دکتر جعفری نژاد با اشاره به اینکه دامداران و کشاورزان، کارگران کشتارگاهها، دامپزشکان و کارکنان بهداشتی درمانی بیشتر در معرض خطر هستند و شیوع بیماری در فصل گرم سال همزمان با فصل فعالیت کنه ها می باشد؛ خاطرنشان کرد: خطر انتقال بیماری در انسان در طی ذبح حیوان آلوده و یا یک دوره کوتاه پس از ذبح حیوان آلوده به دنبال تماس با پوست یا لاشه حیوان وجود دارد؛ همچنین تماس با خون و بافت بیماران بخصوص در مرحله خونریزی یا انجام هر گونه اعمالی که منجر به تماس انسان با خون، بزاق، ادرار، مدفوع و استفراغ آنها گردد، باعث انتقال بیماری می شود و بیمار برای مدتی که در بیمارستان بستری است به شدت برای دیگران آلوده کننده است.

اشتراک این خبر در :