مسمومیت غذایی شایع در فصل گرما

اختصاصی – کیاپرس /استاد دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی گفت: با شروع فصل گرما تعدادی از بیماری ها شیوع پیدا می کنند که از جمله این بیماری ها می توان به مسمومیت های غذایی اشاره کرد.

دکتر مسعود مردانی در گفت و گو با خبرنگار ما افزود: یکی از مسمومیت های شایع مسمومیت های غذایی که می تواند به دنبال مصرف شرینی خامه ای؛ سوسیس ؛ کالباس یا غذاهای آماده رخ دهد.

وی اظهار داشت: فساد پذیری برخی از مواد غذایی در فصل گرما؛ خیلی بیشتر است به عنوان مثال شیرینی خامه ای یا شیرینی تر که حاوی خامه هستند در صورت که در یخچال نگهداری نشوند؛ در عرض ۵ ساعت دچار فساد پذیری می شوند.

مردانی افزود: برخی از هموطنان این نوع شیرینی را چند ساعت در غیر یخچال نگهداری و آنها را استفاده می کنند که این کار می تواند ایجاد مسمومیت کنند.

وی ادامه داد: استفراغ بسیار شدید و برخی مواقع جهنده و کم آبی بدن از نشانه های این بیماری است.

مردانی؛ درد شکم؛ ضعف؛ بیحالی و سستی از دیگر نشانه های این بیماری اعلام کرد و گفت: کودکان ممکن دچار تب شوند.

وی؛ شستن مرتب دست ها با آب و صابون را از مهمترین عامل پیشگیری این بیماری دانست و گفت: ثابت شده شستن مرتب دست ها می تواند عامل قطع زنجیره انتقال عفونت های ویروسی دستگاه تنفسی فوقانی و حتی قطع زنجیره فرد به فرد یا از بیماران به افراد دیگران شود.

استاد دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی اظهار داست: این افراد حتما مایعات فراوان مصرف کنند که بدن شان دچار کم آبی نشود.

وی با اشاره به اینکه از خوردن غذاهای نامطمئن جدا پرهیز کرد، گفت: نکته دیگری که حائض اهمیت است از غذاهایی که فساد پذیری بالایی دارند به خصوص در سفرها کمتر استفاده کنیم.

وی بیان داشت: با شروع علائم اسهال و استفراغ و به منظور جلوگیری از بیماری از دوغ و ماست؛ آب و سایر مایعات بیشتر مصرف کنیم.

مردانی تاکید کرد: اگر این اقدام موثر واقع نشد؛ فرد بیمار به نزدیک ترین مراکز درمانی مراجعه کند تا مورد مداوا قرار گیرد.