کیاپرس /معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت با بیان اینکه طبق تحقیقات انجام شده و گزارش های سازمان بهداشت جهانی، میانگین داروهای نسخهای در دنیا بالغ بر ۲و ۱ صدم است، اظهار داشت: متاسفانه در کشور، میانگین تجویز دارو در یک نسخه عددهای بالاتری را نشان میدهد.
به گزارش کیاپرس از وبدا، دکتر یونس پناهی در نشستی که با عنوان مصرف منطقی دارو با حضور فعالان و متخصصان این عرصه برگزار شد، اظهار داشت: اگر در کشور به دنبال پوشش همگانی سلامت و ارتقای نظام سلامت باشیم، باید ۱۰ مورد را اصلاح کنیم که یکی از این موارد اصلاح تجویز منطقی دارو است.
وی افزود؛ در آخرین کنگرهای که در این حوزه برگزار شد اعلام کردند؛ اقلام دارویی در یک نسخه ۳.۹ است، در ICU میانگین بالای ۱۵ است که عدد بسیار بالایی به شمار میرود و این در شرایطی است که این آمار مکملهای دارویی و ویتامینها را شامل نمیشود.
وی با بیان اینکه تاکنون تحقیقات و تولیدات داروسازان در اقتصاد کشور دستاوردهای بزرگی به همراه داشته است، گفت: اگر در کشور به دنبال پوشش همگانی سلامت و ارتقای نظام سلامت باشیم، باید ۱۰ مورد را اصلاح کنیم که یکی از این موارد اصلاح تجویز منطقی دارو است.
لزوم تامین تکنولوژیهای نوین سلامت برای محققان و فناوران کشور برای رسیدگی به مسئله کمبود دارو
وی با تاکید بر نگاه کلان به وضعیت دارو، از تولید تا توزیع آن تصریح کرد: به دنبال متهم و مقصر نیستیم بلکه هدف این است که از جنبه پاتوبیولوژی مصرف دارو و روشهای تامین آن از تولید گرفته تا واردات در کشور بررسی و آسیب شناسی شده و برای آن راهکارهایی را پیشنهاد شود. به خصوص که امروزه تکنولوژیهای نوین سلامت در اختیار محققان و فناوران کشور قرار دارند تا با بهرهگیری از آنها به مسئله کمبود دارو رسیدگی شود.
ماموریت مهم داروسازان
معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت یادآور شد: بهبود شاخص ها و کاهش هزینههای سلامت یکی از ماموریتهای مهم داروسازان است برای کاهش بار بیماری باید القائات را کم کنیم و توصیه مراقبتهای پیشگیرانه را مورد توجه قرار دهیم.
در این نشست که با حضور جمعی از مسئولان و متخصصان کشور در عرصه تولید، توزیع و پخش دارو از بخش دولتی و خصوصی برگزار شد موضوعاتی مانند استفاده از ظرفیت دانشگاههای علوم پزشکی جهت انجام پروژههای فناورانه تولید API بر اساس لیست اولویتها، استفاده از ظرفیت فناوریهای نوین نظام سلامت مانند هوش مصنوعی، بیگ دیتا، فناوری بلاک چین، Smart implants، لزوم توجه به اقتصاد دارو که در اتصال با اقتصاد کلان کشور قرار دارد و برقراری عدالت دسترسی بیمار به دارو با توزیع داروها در تمامی داروخانه های سطح شهرها طرح شد و مورد بحث و تبادل نظر قرار گرفت.