قوانین بیمه با سیاست فرزندآوری سازگار نیست
کیاپرس /سردبیر پویش «تناقض بیمه تکمیلی با سیاست فرزندآوری» گفت: سیاستهای دولت مشوق فرزندآوری است و تاثیرگذار هم بوده ولی پیچیدگیهای اداری باعث سختی کار شده است.
شهروندی دغدغهمند نسبت به مساله بحران جمعیت و فرزندآوری، پویشی را تحت عنوان «تناقض قوانین بیمه تکمیلی و تأکید به فرزندآوری» در سامانه فارس من ثبت کرده و معتقد است که پیچیدگیهای اداری از قبیل قوانین بیمه با سیاست فرزندآوری همخوانی ندارد. آقای میری سردبیر این پویش در گفتگو با خبرنگار فارس از تجربه شخصی خودش در مواجهه با برخی از دشواریهای ناشی از بروکراسی اداری کشور گفت. به عقیده او دوره انتظار زایمان بیمه تکمیلی از مسائلی است که فرزندآوری را با چالشهایی مواجه کرده است.
دوره انتظار بیمه حد فاصل زمانی ما بین صدور بیمه تا امکان استفاده از آن است. بیمههای تکمیلی معمولا برای پوشش زایمان ۹ تا ۱۲ ماه دوره انتظار تعریف میکنند. بر این اساس اگر خانمی حین دوران بارداری اقدام به خرید بیمه تکمیلی بکند، بیمه هزینه زایمان را تقبل نمیکند. البته خرید بیمه تکمیلی به صورت گروهی و یا سازمانی که شامل نفرات بالایی باشد، معمولا محدودیت کمتری برای بیمه در دوران بارداری دارد. در بیمههای گروهی، مدت زمان دوره انتظار به تعداد بیمهشدگان بستگی دارد و هرچه این تعداد بیشتر باشد دوره انتظار کوتاهتر است.
چالش دیگری که میری با آن روبهرو شده، صدور بیمه برای نوزاد است. صدور بسیاری از بیمهها نیازمند اخذ شناسنامه است که ممکن است تا یک ماه زمان ببرد. وی در این رابطه گفت: ۵ سال قبل هنگامی که فرزند قبلی بنده متولد شد، تا دو ماه خدمات درمانی و دارویی نوزاد در بیمه مادر لحاظ میشد و خیلی قاعده خوبی بود. اما با تولد فرزند آخرم در اردیبهشتماه چنین امکانی وجود نداشت.
میری در ادامه گفت: سیاستهای دولت مشوق فرزندآوری است و تاثیرگذار هم بوده ولی پیچیدگیهای اداری باعث سختی کار شدهاست.