شیوع تب کریمه در مازندران/ مردم گوشت قرمز فاقد مهر و تاریخ کشتارگاهی نخرند

ایرنا: سرپرست ادارهکل دامپزشکی مازندران از شیوع بیماری تب کریمه کنگو در مازندران خبر داد و با اشاره به مشخصات، علائم و راهکارهای مقابله با بیماری گفت: مردم در خرید گوشت قرمز از قصابیها حتما به مهر و تگ کشتارگاهی دقت و از خرید گوشت قرمز فاقد مهر کشتارگاهی و تاریخ کشتار خودداری کنند.
حمزه آقاپور کاظمی از شیوع تب کریمه کنگو در مازندران خبر داد و اظهار کرد: بیماری «سیسیاچاف» بیماری تبدار و خونریزیدهنده است که از طریق گزش کنه آلوده یا تماس با خون و ترشحات انسان و دام آلوده منتقل میشود. آمار مرگ و میر این بیماری در انسان بالا و در دام، تنها به صورت تب بسیار خفیفی و بدون علائم مرگومیر مشاهده شدهاست.
آقاپور کاظمی با بیان اینکه نخستین بار عامل بیماری از خون بیماران در مرحله بروز تب و همچنین از کنه «هیالوما» جدا شد، گفت: بیش از ۱۸ نوع ویروس در انسان تب خونریزیدهنده ایجاد میکنند که تمامی آنها از خانواده «آر اِن آ ویروس» هستند.
این مسئول درباره مخازن جانوری بیماری در طبیعت گفت: مخزن بیماری در طبیعت اصولا کنهها هستند اما حیواناتی مانند گاو، بز، خرگوش صحرایی، گوسفند، جوجهتیغی و جوندگانی مانند موش نیز میتوانند منشاء این بیماری باشند.
وی افزود: انواع پرندگان غیر از شترمرغ در برابر این بیماری مقاوم هستند اما میتوانند به عنوان ناقلان مکانیکی آن مطرح و سبب اپیدمی بیماری شوند.
سرپرست ادارهکل دامپزشکی مازندران خاستگاه بیماری را کریمه اوکراین خواند و گفت: نخستین بار در سال ۱۹۴۴ اپیدمیولوژی این بیماری در کریمه اوکراین تحتعنوان تب خونریزیدهنده اعلام و در سال ۱۳۹۶، بیماری از طریق افغانستان و پاکستان وارد ایران و در بخشهایی از کشور ما شایع شد.
حمزهپور کاظمی اظهار کرد: دوره نقاهت بیماری با کمرنگ شدن ضایعات پوستی از روز دهم اتفاق میافتد که نشانگر روند تدریجی بیماری است. بیشتر بیماران در هفته سوم تا ششم پس از شروع بیماری و پس از طبیعی شدن شاخص خونی و آزمایش ادرار مرخص میشوند. مشخصه دوره نقاهت این بیماری طولانی بودن آن همراه با ضعف بوده که ممکن است تا یک ماه باقی بماند.
وی درباره علائم بهبودی بیماری تب کریمه کنگو گفت: بهبودی ممکن است بدون عارضه باشد اگرچه گاهی التهابات عصبی، در یک یا چندین عصب برای چندین ماه باقی میماند.
سرپرست ادارهکل دامپزشکی مازندران افزود: در برخی موارد موهای بدن فرد مبتلا، به طور کامل میریزد و پس از ۴ تا ۵ ماه دوباره ترمیم میشود.
حمزهپور کاظمی خاطرنشان کرد: ادارهکل دامپزشکی استان طی نظارت بر روند کشتار دام در کشتارگاههای مازندران با حضور مسئولان فنی و بهداشتی بخش خصوصی و ناظران دولتی، نسبت به رویه کشتار، کنترل و بررسی دام قبل و پس از کشتار اقدامات لازم را انجام میدهد.
وی درخصوص چگونگی نظارت بر کشتار و روند انجام آن بیان کرد: لاشههای دام پس از استحصال از کشتارگاه، پروسه زنجیره سرد را کامل طی کرده و با خودروهای واجد شرایط به مقاصد و خردهفروشیها منتقل میشوند. پس از کشتار نیز تگ با تاریخ کشتار و مهر ناظر دولتی روی لاشه افزوده میشود.