تلفن همراه چه تأثیری بر سرطان دارد؟


تماس با امواج رادار و ماکروویو در محیط کار
تماس محیطی با امواج مربوط به رادیو، تلویزیون و سیگنال های وایرلس
تماس فردی با تلفنهای بدون سیم
بعد از بررسی های انجام شده محققان به این نتیجه رسیدند که دستگاه های تلفن بیسیم با ریسک گلیوما و ACOUSTUC NEUROMA (تومور خوش خیم ولی خطرناک) ارتباط ضعیفی دارد. ولی اطلاعات در مورد ارتباط با سایر سرطان ها کافی نیست. همچنین محققان اعلام کردند مدارک قانع کننده ای مبنی بر ارتباط تماس های محیطی و فردی و به خطر افتادن سلامتی وجود ندارد. مثلا مطالعه ای که تاثیر تلفن همراه بر سرطان را بررسی کرده بود نشان داد که خطر گیلوما در بین کسانی که خیلی زیاد از تلفن همراه استفاده می کنند (حداقل ۳۰ دقیقه روزانه به مدت ۱۰ سال) ۴۰ % افزایش می یابد.
محققان ادعا می کنند شواهد به دست آمده به اندازه کافی قوی هست که از این مطلب حمایت کند که این امواج در گروه ۲ B از نظر سرطان زایی بودن قرار می گیرند. این به این معنی است که ممکن است خطر وجود داشته باشد و ما بایستی همواره به این مطلب توجه داشته باشیم که بین تلفن همراه و ریسک سرطان ارتباط وجود دارد.
دانشمندان بیان می کنند با توجه به وجود خطر بالقوه بین موبایل و سرطان، مطالعات بیشتری نیاز است تا تاثیر طولانی مدت استفاده از موبایل در افرادی که به میزان زیادی از موبایل استفاده می کنند بررسی شود. با توجه به اطلاعات به دست آمده منطقی به نظر می رسد که میزان استفاده از دستگاههای بدون سیم را کاهش دهیم.