کنایه عطاءالله مهاجرانی به مولوی عبدالحمید/ نظر علی مطهری درباره مقایسه ایران و طالبان/تاکید لاریجانی بر تاثیر دیپلماسی بر اقتصاد

کیاپرس / هر روز اخبار فراوانی در رسانهها منتشر میشود که دنبال کردن آنها ـ حتی برای آنانی که اهل مطالعه اخبار هستند ـ کار دشواری است. بسته خبری ـ تحلیلی الف، با رصد اخبار و رویدادهای مهم، همچنین تحلیلهای صورت گرفته در این زمینه، مخاطبان خود را از مهمترین وقایع روز آگاه میکند.

نظر علی مطهری درباره مقایسه ایران و طالبان در برخورد با زنان
علی مطهری، نماینده سابق مجلس به شرق گفت: «وضعیت در حوزه سیاست خارجی به قدری بغرنج شده و چالشها برای کشور تا جایی پیش رفته است که اکنون ایران در موضوع مشخصی مانند مواجهه با بانوان و حقوق بشر با حکومت طالبان در افغانستان مقایسه میشود.
آیا واقعا جمهوری اسلامی ایران در ردیف طالبان قرار دارد؟ خیر، بههیچوجه اینگونه نیست. بانوان و دختران در جمهوری اسلامی ایران انصافا از آزادی برخوردارند. در مسئله تحصیل، حضور اجتماعی، حتی حوزه سیاست.
اکنون بانوان کشور استاد دانشگاه، پزشک، نماینده مجلس، وکیل، ادیب، نویسنده، نقاش و حتی وزیر شدهاند. پس هیچگاه نباید حکومت طالبان را با ما قیاس کنند یا برعکس. ولی متأسفانه ایران در موضوع بانوان طوری برخورد کرده است گویا که ایران هم مانند طالبان حقوق و آزادی بانوان را نادیده میگیرد و رفتار ایران مانند طالبان بر محدودکردن بانون تأکید دارد.
طی همین چهار ماه در اروپا، آمریکا و کل جهان براساس یک سناریو اینگونه وانمود شده است که اکنون ایران و طالبان در یک رقابت برای فشار به بانوان قرار دارند.
البته در آن سو تبلیغات سیاسی، رسانهای و دیپلماتیک کشورهای متخاصم هم در ترسیم چهره ضد زن از ایران بسیار مؤثر بوده است و ما را در جهان اینگونه جلوه دادند؛ درحالیکه واقعا اینگونه نیست. البته درعینحال عملکرد بد و غیر قابل دفاع برخی متصدیان و مسئولان مانند ستاد امر به معروف و نهی از منکر در همین تابستان به گونهای بود که ما به این نقطه رسیدیم.»
***
چه عاملی باعث گسترش نفوذ دشمن می شود؟
عماد افروغ، جامعهشناس درباره نفوذ دشمن در نظام به همشهری گفت: «مشکل اصلی ما در جمهوری اسلامی، تظاهر و نفاق افرادی است که تلاش میکنند در بدنه مدیریتی کشور وارد شوند است. به این دلیل، شاهد نفوذ همیشگی افرادی به سیستم مدیریتی هستیم که ویژگیهایی که شما بیان کردید را داشتهاند و ضربات زیادی را بر پیکره نظام وارد کردهاند.
مصادیق آن هم کم نیست و در تاریخ ۴۴ساله نظام اسلامی میتوان رد و نشان این افراد را پیدا کرد. علت چنین اتفاقی را میتوان به شناخت دشمن و نفوذیها از مبانی انقلاب اسلامی مرتبط دانست. مبنای انقلاب اسلامی ایدئولوژیک است و نهادهای جاسوسی بهراحتی با تربیت نیروهای متملق و چاپلوس با ظاهری متناسب با این ایدئولوژی به آن نفوذ میکنند….
دستگاههای رسمی و غیررسمی مسئول و ناظر و مامور به انجام چنین وظیفهای حتما کار خود را درست انجام ندادهاند که این راه نفوذ هنوز باز است. من یکی از دلایل این ناکامی را نزدیک شدن افراد متملق و چاپلوس به ارکان اصلی قدرت در کشور میدانم.
متملقانی که با این رفتار برای خود سپر امنیتی ایجاد کردهاند. این افراد کسانی هستند که دم از ارادت تام از ولایت فقیه میزنند و تفسیر شخصی و ارادت سالارانه از ولایت فقیه ارائه میدهند و نه تصویر شخصیتی و بیناذهنی و قاعدهمند از چنین مقام و جایگاهی و با این روش امیال خود را به جلو میبرند.»
***
لاریجانی با سیاستمداران میانهرو ائتلاف میکند؟
خراسان نوشت: « علی لاریجانی نه تنها به واسطه ورود خبرساز خود به انتخابات ریاست جمهوری ۱۴۰۰ بلکه با سیاست ورزی اش در پسا انتخابات باعث شد همچنان به عنوان جدی ترین گزینه در انتخابات آینده مجلس و ریاست جمهوری شناخته شود.
او پس از رد صلاحیتش در یک جدال جدی با شورای نگهبان و البته فرسایشی، موضوع رد صلاحیت خود را پی گرفت و از سوی دیگر نه به شکل یک کاندیدای انتخاباتی بلکه در قامت یک رجل سیاسی و عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام کوچک ترین حرکت ها، فعالیت ها و مصاحبه های خود را با رسانه ها به اشتراک می گذارد.
همین اقدامات اوست که باعث شده رسانه ها و فعالان سیاسی بیش از هرچهره دیگری؛ او را مهم ترین چهره سیاسی کشور در قبال گزینه اردوگاه اصولگرایی در انتخابات آینده بدانند…
برخی شنیده ها حکایت از آن دارد که او نیم نگاهی نیز به انتخابات ۱۴۰۲ مجلس داشته و قرار است در تقسیم کار تیم سیاسی راست میانه نقش پررنگی داشته باشد و همراه با چهره هایی چون آذری جهرمی، سورنا ستاری و عبدالناصر همتی فهرست تهران را تشکیل دهند.
گمانه ای که بعید به نظر نمی رسد و چند ماه قبل نیز صادق عرب یکی از اعضای حزب موتلفه در گفت وگویی درباره ائتلافهای احتمالی لاریجانی در انتخابات آینده مجلس، اظهار کرده بود: «آقای آذری جهرمی از زمان انتخابات ریاست جمهوری ۱۴۰۰ به علی لاریجانی نزدیک شده و در آن انتخابات بنا بود که کارهای مشترکی انجام دهند ولی به هر دلیلی بعد از آن نیز ارتباط این دو حفظ شده است. به عنوان یک احتمال امکان حضور آقای جهانگیری نیز در کنار آقای لاریجانی وجود دارد زیرا تعاملات سیاسی آقای لاریجانی در چارچوب تعامل فراگروهی تعریف میشود.»
تاکید لاریجانی بر تاثیر دیپلماسی بر اقتصاد
به گزارش ایسنا، علی لاریجانی در دیدار اینترنتی با دانشجویان خارج از کشور دانشگاه صنعتی شریف اظهار کرد: در این مدت خاکپاشی به صورت انقلاب کم نبوده و فضای مجازی و رسانهها وضعیت را طوری منعکس میکنند که انگار فضا در ایران ایستاست.
وی اضافه کرد: البته نواقصی هم داریم ولی این خاکپاشی جدی است که در حوادث اخیر هم وجود داشت و آن را بزرگ کردند.
این عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام در پاسخ به پرسشی درباره رویکرد اقتصادی خود گفت: در بحث اقتصادی، دیپلماسی ما باید یک چرخش قوی داشته باشد و ارادهها را برای سرمایهگذاری بیشتر کند. از طرفی اولویت رشد اقتصادی باید همراه با عدالت اجتماعی باشد که البته عدالت اجتماعی باید درست تعریف شود.
***
کنایه مهاجرانی به مولوی عبدالحمید
عطاءالله مهاجرانی، وزیر ارشاد دولت اصلاحات در توئیتی خطاب به مولوی عبدالحمید نوشت:
«جناب مولوی عبدالحمید،
دوست گرامی و قدیمی
السلام علیکم و رحمه الله
با تاسف شیخ عوض القرنی، عالم دینی متمیز و نویسنده ومنتقد مخلص، در عربستان سعودی به جرم انتقاد به اعدام محکوم شده است. شایسته است که برای ممانعت از اعدام عالم دینی اهل سنت و جماعت، جنابعالی سخنی بگویید، حسبنا الله.»
واکنش فعال سیاسی اصلاح طلب به تحرکات خصمانه اروپا
الیاس حضرتی، فعال سیاسی اصلاح طلب و مدیرمسئول اعتماد در این روزنامه نوشت: «رفتار اروپاییها به گونهای است که انگار هیچ تجربهای از اشتباهات قبلیشان کسب نکردهاند. در حوزههای فرهنگی، سیاسی، دیپلماسی و… اقداماتی صورت میدهند و حرفهایی میزنند که بزرگتر از دهانشان و گستردهتر از تواناییهایشان است.
نمونه بارز یک چنین اقدامات سخیفی در حوزه فرهنگ و رسانه، تحرکاتی است که نشریه موهن شارلی ابدو اخیر از خود نشان میدهد یا در حوزه سیاست اظهاراتی است که برخی مقامات اروپایی درباره قرار دادن نام سپاه در لیست گروههای تروریستی یا بستن سفارتخانههایشان مطرح میکنند.
اقداماتی که برآمده از اشتباهات استراتژیک مستمر توسط این کشورها است.
اروپاییان تصور میکنند انتقادات، اعتراضات و نارضایتیهای مردم از حکومت و سیاستها و تصمیمات فرصتی در اختیار آنها قرار داده که دشمنیهای خود را عمق بیشتری بخشند. این در حالی است که مردم ایران، فعالان سیاسی و تحلیلگران بهرغم همه انتقاداتی که ممکن است نسبت به شیوههای اجرایی، مدیریتی و سیاستگذاریها داشته باشند و اختلافنظرهایی که با ارگانها، نهادها و سازمانهای مختلف احساس میکنند، در برابر دخالت عنصر خارجی رویکرد واحدی را در پیش میگیرند و مانند ید واحد هر دست متخاصمی را از دستدرازی به منافع ملی کشور قطع میکنند.
در این میان ممکن است مردم و جریانات مختلف نسبت به برخی تصمیمات و رفتارهای موردی سپاه هم نقد داشته باشند و برخی از کارهای سپاه را قبول نداشته باشند، اما این نهاد برای این مردم و این کشور همچنان تجلی شهادت، رشادت، دلیری و دفاع از تمامیت ارضی کشور و ایثار و شهادت و صیانت از انقلاب است.»
***
توضیحات زارع پور درباره پیگیری دستور رئیس جمهور برای افزایش سرعت اینترنت
به گزارش ایسنا عیسی زارع پور وزیر ارتباطات در حاشیه جلسه هیئت دولت در رابطه با بهبود وضعیت اینترنت در کشور گفت: ریاست محترم جمهور یکشنبه همین هفته در جلسه هیات دولت دستوری صادر کردند، برای تسهیل دسترسی به فضای مجازی مردم و مشکلاتی که در دسترسی است آنها را برطرف کنیم و کارگروهی را پیش بینی کردیم البته قبلا هم گفتیم بخشی از مشکلات در بحث زیرساختی و فنی است که با پروژه فیبر نوری منازل و کسب و کارها انشالله در سال ۱۴۰۲ شاهد اتفاقات خوبی خواهیم بود. همین الان در ده استان کار آغاز شده و پیش می رود.
وی ادامه داد: در بخشهای ارتباطات همراه هم با افزایش ظرفیت شبکه و واگذاری فرکانس های جدیدی که با اپراتورها در حال آماده سازی هستیم تلاش داریم شاهد افزایش کیفیت و سرعت اینترنت در کشور باشیم.
زارعپور گفت: یک بخشهایی هم خارج از وزارت ارتباطات است و از حوزه اختیارات ما خارج است، از جمله محدودیتِهایی که اعمال شده است که تلاش داریم بخشی از محدودیتهایی که قابل برطرف کردن است را برداریم. در طول یک دهه شاید دو دهه گذشته برخی محدودیتها دیگر توجیهی ندارد و نیاز است در آنها بازنگری کنیم تا نیاز مردم به فیلترشکن را کم کنیم. در مجموع سعی داریم یک بسته پیشنهادی داشته باشیم، هم در حوزه کاری وزارت ارتباطات و هم در حوزهها و بخشهای دیگری که در این رابطه مسوولیت دارند تا بتوانیم بهبود کاربری هموطنانمان را داشته باشیم.
***
جزئیات طرح آزمایشی کالابرگ الکترونیکی
به گزارش ایسنا، صولت مرتضوی، وزیر رفاه در حاشیه جلسه هیئت دولت در جمع خبرنگاران اظهار کرد: دولت مکلف بود که ما به ازای حذف ارز یارانهای را به صورت کالابرگ الکترونیکی بین مردم با قیمت پایه شهریور ۱۴۰۰ توزیع کند. متاسفانه بستر این کار فراهم نبود اما با تلاش همکاران در وزارت رفاه بستر کار فراهم شد و از دیروز به صورت آزمایشی در استان هرمزگان عملیات اجرایی آن آغاز شد.
وی افزود: این طرح آزمایشی را ارزیابی میکنیم و چنانچه مطلوب باشد به سرعت در کل کشور آن را تعمیم خواهیم داد. موضوع مهم این است که ده قلم مواد غذایی که مشمول ارز ۴۲۰۰ تومانی بودند را در این سبد کالا تعریف و قیمتگذاری کردیم که براساس شهریور ۱۴۰۰ انجام شده است.
مرتضوی یادآور شد: مردم میتوانند هم از این فرصت که تقریباً یک ماه زودتر از موعد مقرر واریز نقدی یارانه است استفاده کنند و هرچقدر که نیاز داشتند از این ده قلم کالا خریداری کنند، چنانچه به خرید تمایل نداشتند، میتوانند در پایان کار به سبک ماههای گذشته یارانه نقدی را دریافت کنند.
وزیر تعاون یادآور شد: سامانهای تعریف شده است که سرپرست خانوار میتواند با کد دستوری اعلامشده میزان اعتبار خود را مشاهده کند.
وزیر تعاون همچنین گفت: در مرحله بعد استانهای بعدی را به نوبت شروع میکنیم و امیدواریم بتوانیم تقریباً تا انتهای امسال کل کشور را پوشش دهیم. اگر استقبال مردم از این طرح گسترده باشد حتماً این طرح جایگزین یارانه نقدی میشود.
***
آخرین وضعیت پرونده مهدی تاج
به گزارش ایسنا، مسعود ستایشی سخنگوی قوه قضاییه در نشست خبری درباره آخرین وضعیت پرونده مهدی تاج گفت: ما آنچه که در اختیار داریم دو پرونده بر اساس گزارش سازمان بازرسی است و آقای تاج آن را اطلاع رسانی کرده است. این پرونده در ناحیه ۲۸ دادسرای عمومی انقلاب تهران با اتهام تضییع حقوق بیت المال و تصرف غیرمجاز در منابع ملی با صدور قرار جلب به دادرسی و صدور کیفر خواست به دادگاه صالح یعنی دادگاه کیفری شماره دو مستقر در دادگاه رسیدگی به جرایم کارکنان دولت ارسال شد.
وی افزود: ۷ آذر سال جاری در ۱۰ بند نسبت به آن نقص تحقیقات گرفته شد و پرونده به دادستانی جهت رفع نقص اعاده شده است. چنانچه در مورد دو پرونده تصمیم قانونی لازم اتخاذ شد، پس از قطعیت آن را اعلام می کنیم.
سخنگوی قوه قضاییه درباره کلیات اقدامات قوه قضاییه درباره ناآرامیهای اخیر و اینکه چه آرایی صادر و نقض شده است؟ گفت: هر پرونده قضایی که تشکیل می شود با وصول گزارش ضابطین است و آنها مستندات لازم را ارائه می کنند. به طور کلی ۹۸ و نیم درصد بازداشتشدگان اغتشاشات اخیر در استان تهران تاکنون آزاد شدند و در کل کشور هم به نظر میرسد به این گونه باشد.
***
احتمال سفر گروسی به ایران
به گزارش ایسنا، محمد اسلامی، رئیس سازمان انرژی اتمی در حاشیه نشست هیات دولت در جمع خبرنگاران گفت: امروز به صراحت اعلام می کنیم و بارها هم آژانس اعلام کرده است که هیچ فعالیت و سایت اعلام نشده در جمهوری اسلامی ایران وجود ندارد. تعاملات ما با آژانس برقرار است. آقای گروسی هم اعلام آمادگی کردند به ایران بیایند و باید هماهنگی سفر انجام شود و به محض اینکه اهداف و برنامه سفر نهایی و هماهنگ شود، سفر مدیرکل آژانس به ایران انجام میشود.
***
توضیحات جدید چمران درباره حقوق نجومی دختر عضو شورا
به گزارش خبرنگار مهر، مهدی چمران، رئیس شورای شهر تهران در خصوص بررسی موضوع انتشار فیش حقوقی رئیس دفتر یکی از اعضای شورای شهر تهران، گفت: رسیدگی خواهیم کرد و گفتهایم که فیش را بیاورند تا جزئیات را بررسی کنیم تا متوجه شویم چگونه به این مبلغ رسیده و چه میزان از آن معوقه بوده است.
چمران افزود: البته در حال حاضر این فرد لغو قرارداد شده و علت اصلی دلیل نوع استخدام بوده که نباید این کار انجام میشده است.
رئیس شورای شهر تهران در پاسخ به سوالی در خصوص برگشت مبالغ اخذ شده، گفت: در خصوص برگرداندن حقوقها یا مبالغ، سیستمهای نظارتی باید تصمیم بگیرند. البته نظر من برگرداندن مبالغ است.
وی با اشاره به حقوق اعضای شورای شهر تهران گفت: اعضای شورای شهر حقوق ندارند بلکه حقالجلسه میگیرند که این حقالجلسه بر اساس قانون توسط وزارت کشور به شورای عالی استانها ارائه میشود و شورای عالی به تمام کشور و تهران این حقالجلسه را اعلام میکند.
چمران با اشاره به اینکه میزان دریافتی خود به عنوان ریاست شورا حدود ۱۸ تا ۲۰ میلیون تومان است، گفت: ما در جهت قناعت در این دوره حتی برای اعضای شورا لپ تاپ و ماشین خریداری نکردیم. علی رغم افزایش ۵۷ درصدی حقوق کارکنان امسال بودجه شورا نسبت به سال قبل تنها هفت درصد اضافه شده است. به این ترتیب ما با کمال قناعت کار را به پیش میبریم.
انتقاد یک نماینده مجلس از شعارنویسی بر دیوار سفارت انگلیس
جلال رشیدی کوچی، نماینده مرودشت در گفتوگو با ایسنا، با اشاره به دیوارنویسی های انجام شده بر سفارت انگلیس، بیان کرد: این روشی که برخی ها در اعتراض به اقدامی که سفیر انگلیس انجام داد در پیش گرفته اند، به نظر می رسد نوعی بازی کردن در پازل سفیر انگلیس باشد. اینکه با این حجم بر دیوار یک سفارت شعار نوشته شود، قطعا تنها چیزی که به دنبال ندارد بهرهبرداری مثبت برای جریان انقلاب است.
این عضو کمیسیون امور داخلی در ادامه اظهار کرد: از نظر بنده این روش تکمیل کننده بازی زشتی است که سفیر انگلیس آن را شروع کرد و حتما این روش اتفاق نامبارکی است. این شکل اعتراض و روشی که پیش گرفته شده به دور از فرهنگ و نگاه انقلابی است. این ها تندروی هایی است که متاسفانه باعث آسیب به منافع کشور خواهد شد. ماموران انتظامی باید در آنجا حضور داشته باشند و اجازه ندهند چنین اتفاق هایی رخ دهد.