با مشکل آب غیربهداشتی مواجه نیستیم

مدیرعامل آبفار استان مازندران با بیان اینکه در  استان با مشکل آب غیربهداشتی مواجه نیستیم، افزود: اما افزایش ساخت‌وساز و توسعه نیافتن زیرساخت‌های لازم در بخش تامین آب آشامیدنی روستایی مانند همه حوزه‌های خدمت‌رسانی، سبب افزایش فشار بر شبکه‌های آب‌رسانی در روستاها می‌شود به همین دلیل است که در 6 ماه نخست سال به‌ویژه تعطیلات نوروز و تابستان‌ها روستانشینان مازندران با مشکل کمبود آب آشامیدنی مواجه هستند.

به گزارش کیاپرس، مهندس مجید عبدالهی در سخنانی با اشاره به برخی اظهارنظرها درباره آلودگی آب آشامیدنی روستاها براساس تغییر رنگ آب گفت: در بسیاری از روستاها تغییر رنگ آب دلیلی بر آلودگی آن عنوان می‌شود. این در حالی‌است که آبی که در تمام روستاهای مازندران به دست مشترکان می‌رسد عاری از هرگونه آلودگی میکروبی است. چرا که در تمام روستاهای استان عمل کلرزنی انجام می‌شود. حتی برای روستاهایی که تحت پوشش ما نیستند نیز کلر مورد نیاز از سوی شرکت به صورت رایگان تامین می‌شود تا با مشکل غیربهداشتی بودن آب مواجه نباشیم. تردیدی نیست که در صورت بروز هرگونه مشکلی در این زمینه بلافاصله اقدامات لازم انجام خواهد شد و اجازه توزیع آب غیربهداشتی به هیچ وجه و در هیچ شرایطی داده نمی‌شود.

وی، با بیان این‌که برای تامین آب آشامیدنی روستاها گاهی ناچار به خرید آب از آب‌وفاضلاب شهری استان نیز می‌شویم، گفت: با توجه به پراکندگی روستاها و وجود برخی شهرها که تمرکز روستاها در آن مناطق بیشتر است، همکاری‌هایی بین این دو شرکت وجود دارد. اما نکته قابل توجه این است که برای تامین آب آشامیدنی روستانشینان آب مورد نیاز را از آبفای شهری با قیمتی بالاترخریداری می کنیم. یعنی در هر شکل و به هر قیمتی تلاش شرکت تامین آب آشامیدنی برای روستاهاست.

عبدالهی، کمبود اعتبار را یکی از مشکلات اصلی شرکت عنوان کرد و افزود: در حال حاضر 258 پروژه نیمه‌تمام آب‌رسانی در استان داریم که برای به‌ بهره‌برداری رساندن و جلوگیری از فرسایش آن‌ها به 202 میلیارد تومان اعتبار نیاز است. همچنین برای ترمیم شبکه‌های فرسوده آب‌که نقش عمده‌ای در هدررفت آب آشامیدنی دارند به حدود 280 میلیارد تومان اعتبار نیاز داریم. اما با توجه به شرایط اقتصادی موجود کنترل و مدیریت وضعیت فعلی برای پیشگیری از بروز هرگونه مشکل در تامین آب آشامیدنی روستاییان در اولویت فعالیت‌های شرکت قرار دارد.

مدیر عامل آبفار مازندران، گفت: بسیاری از روستاهای مناطق کوهستانی ما در زمستان جمعیت كمي دارند. اما با این حال خدمت‌رسانی به این روستاها بدون در نظر گرفتن تعداد ساکنان انجام می‌شود. در همین ماه برای ترمیم پمپ آب یکی از روستاهای استان که جمعیت اندکی داشت ناچار شدیم مبلغ زیادی هزینه کنیم تا همین جمعیت کم با مشکل مواجه نشوند.

مهندس عبدالهی  با اشاره به توسعه استفاده از دستگاههای تصفیه خانگی آب اظهار داشت: این دستگاه‌ها علاوه بر مشکلات بهداشتی در بهره برداری از آن به دلیل ماندابی حتی در برخی موارد باعث ایجاد آلودگی ثانوی در آب می شوند و نیز مواد معدنی مورد نیاز بدن را نیز تصفیه می کنند که در دراز مدت به دلیل نیاز بدن به این املاح باعث آسیب به انسان می شوند.

وی افزود:اشتباه دیگری که در این زمینه وجود دارد این باور است ‌که آب‌ آشامیدنی سبب ایجاد سنگ کلیه می‌شود.اما املاح موجود در آب در دمای بالای 70 درجه سانتی‌گراد رسوب می‌کنند. به همین دلیل در سماورها و کتری‌ها شاهد جرم بستن هستیم. بنابراین رسوب آب در دمای بدن اتفاق نمی‌افتد و این مطلب از نظر علمی نیز ثابت نشده است.

عبدالهی با اشاره به در پیش بودن تعطیلات نوروز و هفته پایانی سال خاطرنشان کرد: از همه روستاییان مازندران به‌ویژه بانوان انتظار داریم در روزهای پایانی سال برای شست‌وشو و نظافت پیش از نوروز در مصرف آب صرفه‌جویی کنند تا در هیچ روستایی به دلیل افزایش مصرف آب با قطعی یا افت فشار مواجه نشویم. همچنین در تعطیلات نوروز با توجه به حضور میلیونی مسافران و خوش‌نشینان در روستاها انتظار می‌رود که مصرف بهینه مد نظر روستاییان گرامی باشد.

مدیر عامل آبفار مازندران  با اعلام آماده باش سراسری اکیپ های سیار و ثابت با تجهیز امکانات در سطح استان اظهار داشت:، اکیپهای اتفاقات به همراه تانکر‌های آبرسانی و کشیک ادارات مربوطه به صورت شبانه‌روزی از 25 اسفند تا 15 فروردین در تمام شهرستان‌های استان برای رفع مشکلات احتمالی و خدمت‌رسانی مستقر هستند.