درباره روز جهانی قلب: هفتم مهر روز جهانی قلب گرامی باد

درباره روز جهانی قلب:

به گزارش روابط عمومی معاونت بهداشت، در سال ۱۹۹۰ بار بیماریهای ایسکمیک قلبی در جهان در رتبه پنجم قرار داشت ولی پیش بینی می شود که این مشکل همچنان در صدر لیست بار بیماریها باقی بماند. از هر سه مورد مرگ و میر یک مورد به علت بیماری قلبی عروقی است. بیماری قلبی عروقی همچنان مهمترین مرگ و ناتوانی در دنیا است و سالانه سبب مرگ بیش از ۱۷٫۵میلیون نفر می شود.

 

شعار روز ملی قلب سال ۱۴۰۱   :    ” سلامت قلب، سلامت جامعه” می باشد

و موضوع روز جهانی قلب سال ۲۰۲۲ میلادی می باشد   :   ❤USE   ❤  FOR EVERY

در ۲۹ سپتامبر ، روز جهانی قلب که فرصتی برای هر فرد است تا بایستد و در نظر بگیرد چگونه می توان به بهترین نحو از قلب برای بشریت، برای طبیعت، و برای خودمان استفاده کرد. مبارزه با بیماری های قلبی عروقی چیزی است که برای هر قلب تپنده ای اهمیت دارد.

 

 

 

 

***************************************************************************

سوابق قبلی این مناسبت :

روز جهانی قلب به عنوان یک ابتکار جهانی در سال ۲۰۰۰  عنوان شد تا آگاهی عمومی نسبت به تهدید بیماری قلبی و سکته مغزی و اهمیت شیوه زندگی قلب سالم را افزایش دهد. روز جهانی قلب سالانه توسط اعضای اتحادیه جهانی قلب در بیش از ۱۰۰ کشور و با همکاری بیش از ۲۰۰ عضو از سازمان ها، انجمن های علمی، بنیادها و جمعیت های بیماران و انجمن های قلب و عروق برگزار می شود. سازمان جهانی بهداشت نیز به طور فعال از این روز حمایت می کند. این اتحادیه اعتقاد دارد که سلامت قلب برای هر فرد یک حق بشری اساسی ویکی از ارکان دسترسی به عدالت در سلامت جهانی است.

بر اساس این گزارش اتحادیه جهانی قلب از سال ۲۰۰۵ هر ساله، روز آخر ماه سپتامبر را بعنوان روز جهانی قلب برای افزایش آگاهی جهانیان در خصوص بیماری های قلبی عروقی معین کرده است. این روز یک نقش مهمی در حساس سازی و اطلاع رسانی در خصوص سلامت قلب و عروق دارد و فرصت جهانی مهمی است که می توان برای افزایش آگاهی و تشویق افراد، اعضای خانواده، جوامع، سیاستگذاران و تصمیم گیران در طول سال از آن استفاده کرد. یکی از مهمترین و مطمئن ترین راه های رسیدن به اهداف پیشگیری و کنترل بیماری قلبی عروقی آموزش همگانی و برگزاری پویش های عمومی است. این روز در واقع شروع برنامه و فعالیت هایی است که باید در طول سال ادامه یابد. به همین منظور مقرر است فعالیت های ملی مانند سخنرانی ها و گفتگوها و معاینات بهداشتی و غربالگری های سلامتی از جمله وزن، قند، کلسترول و فشارخون، فعالیت های ورزشی سازماندهی شده ، برگزاری گفتگوهای عمومی در مورد بیماری قلبی عروقی، داستان ها و تجربیات واقعی از افراد مبتلا به بیماری قلبی عروقی و نحوه درمان و کنترل آن، برگزاری فوروم های علمی، نمایشگاه، برگزاری مراسم و وقایع ورزشی در سراسر دنیا توسط اعضا و شرکای اتحادیه در همین زمینه و بر اساس موضوعات تعیین شده در هر سال، به شکل بسیج های اطلاع رسانی و آموزشی، سازماندهی شوند.

برای کشور ما نیز که بیماریهای قلبی یکی از مشکلات و چالش های مهم سلامت به شمار  می رود، این روز مغتنم است تا برنامه ها و فعالیت های خود را برای مقابله با این بیماریها و در جهت افزایش آگاهی عمومی برنامه ریزی کنیم و این روز را گرامی بداریم.

۷ مهر ماه ۱۳۹۷ (۲۹ سپتامبر ۲۰۱۸ میلادی) روز جهانی قلب می باشد و شعار آن «My Heart, Your Heart »  است ودر کشور ما شعار سال۱۳۹۷ روز جهانی قلب «هم پیمان برای سلامت قلب »تعیین شده است.

«A simple promise … for MY HEART, for YOUR HEART, for ALL OUR HEARTS»  »    یک قول ساده…… برای سلامت قلب من، قلب تو و قلب همه ما» عنوان شده است.

هدف این است که افراد بدانند چگونه می توانند با انتخاب شیوه زندگی سالم و چند تغییر ساده سلامت قلب خود را حفظ کنند. قلب مرکز سلامتی هر فرد است. فقط چند اقدام ساده مانند تغذیه سالم تر ، فعالیت بدنی بیشتر ، ترک دخانیات و … می تواند سلامت قلب و رفاه کلی را بهبود بخشد.

 

منبع خبر: معاونت محترم وزارت بهداشت

مطالب مرتبط:
پیام های روز جهانی قلب در سال ۱۳۹۷

مطالب مربوط به روز جهانی قلب- ۱۳۹۷

*************************************************************

 

*************************************************************

۲۹سپتامبر ۲۰۱۶مصادف با ۸ مهر ۱۳۹۵ باشعار :مهربانی با قلب نیرو بخش زندگی

قلب عضوی است که به کل بدن سلامتی و نیرو می بخشد و این نیروی قلب است که به ما امکان دوست داشتن ، خندیدن ، شاد بودن و زندگی طولانی تر و با کیفیت تری را می دهد.

علائم بیماریهای قلبی در بسیاری از موارد دیر ظاهر می‌شوند و نداشتن علامت، دلیل بر سلامت قلب نیست و اولین گام برای داشتن یک قلب سالم، شناخت عوامل خطری است که قلب را تهدید می‌کنند.در سال ھای اخیر آمار مرگ و میر بیماران قلبی و عروقی در دنیا افزایش چشمگیری داشته است و با رعایت چند اقدام ساده مانند تغذیه سالم تر ،  فعالیت بدنی کافی و موثر، حفظ وزن مطلوب ،  کاهش مصرف الکل و ترک دخانیات می توان به سلامت قلب دست یافت.با آگاهی از مقادیر عوامل خطر بیماری های  قلبی عروقی (فشار خون ، قند خون و کلسترول خون و .. ) می توان با میزان خطر خود  آشنا شوید ، تصریح کرد : شهروندان عزیز برای اطلاع از میزان خطر بروز بیماری قلبی عروقی با مراجعه به مراکز بهداشتی درمانی یک سری بررسی و آزمایش انجام دهند.اطلاعات حاصل از این بررسی ها به شما و پزشکتان کمک خواهد کرد تا با اتخاذ روش های پیشگیری و درمانی و رفع عوامل خطر بیماری های قلبی عروقی و با انتخاب شیوه زتدگی سالم بتوانید به قلب خود نیرو ببخشید و سلامت آن را تضمین نمایید

 

*************************************************************
شعار روز جهانی قلب در سال ۲۰۱۵: قلب سالم اولویتی برای همه کس و همه جا

 

*************************************************************
شعار روز جهانی قلبسال۲۰۱۳میلادی برابر با ۱۳۹۲هجری شمسی

“همواره در جاده قلب سالم حرکت کنید(Take the road to a healthy heart“) است.

 

 

 

مطالب مرتبط:

http://www.world-heart-federation.org/what-we-do/awareness/world-heart-day/

ده گام ساده برای داشتن قلب سالم از سایت وزارت بهداشت ،درمان وآموزش پزشکی

روز جهانی قلب در دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه به روایت تصویر