پیشگیری از تب کریمه کنگو

کیاپرس :بیماری تب کریمه کنگو یک بیماری ویروسی مشترک بین انسان و دام و یک بیماری حاد تب‌دار و خونریزی دهنده است که از طریق گزش کنه یا تماس با خون و ترشحات لاشه دام و انسان آلوده منتقل می‌شود.
  با  توجه به شروع فصل گرما و فعال شدن کنه ها  احتمال بروز بیماری تب خونریزی دهنده کریمه کنگو قوت می گیرد ، لذا دامداران ، کارگران دامداری‌ها ، ذبح‌کنندگان و سلاخان، کارگران کشتارگاه‌ها و تمامی افراد مرتبط با دام  باید با دقت و حساسیت بیشتری موارد بهداشتی را رعایت کنند.
همچنین اعلام کرد که دامداران از انتقال، خرید و فروش دام‌های مشکوک و غیربومی بدون مجوز دامپزشکی خودداری کرده و با استفاده از سموم مناسب دام‌ها و جایگاه‌های دامی را به طور مستمر و مداوم سمپاشی کرده و از جداسازی و له کردن کنه‌های موجود بر روی دام‌ها بپرهیزند.همچنین از شهروندان خواست تا از خرید گوشت‌های بدون برچسب و مهر بهداشتی دامپزشکی و حاصل از کشتار غیرمجاز دام خودداری کرده و پس از خرید گوشت از مراکز معتبر و تحت نظارت دامپزشکی حداقل ۲۴ ساعت گوشت را در دمای یخچال در دمای صفر تا چهار درجه سانتی‌گراد نگهداری کنند.

♦️همچنین شهروندان آلایش خوراکی دامی شامل دل ، جگر ، قلوه را  به صورت بسته بندی کددار و تحت نظارت دامپزشکی که دارای تاریخ تولید و انقضا است، خریداری کرده و هنگام خردکردن گوشت و آلایش دامی موارد بهداشتی را رعایت کنند.

🔹️ازذبح غیر بهداشتی دام به طور جدی خودداری شود
🔹️گوشت و جگر مورد نیاز خود را از فروشگاه‌های معتبر تهیه کنید
🔹️در زمان آماده سازی فرآورده‌های گوشتی از دستکش استفاده کنید
🔹️از مصرف جگر خام به طور جدی خودداری کنید
🔹️در هنگام ذبح دام از وسایل حفاظت فردی (کاله، عینک، ماسک، روپوش، پیش بند پلاستیکی، دستکش و چکمه) استفاده کنید
🔹️هنگام تماس با دام به منظور جلوگیری از گزش کنه از پیراهن آستین بلند، شلوار بلند، چکمه و دستکش استفاده کنید
🔹️از جدا کردن کنه با دست بدون دستکش جداً خودداری کنید
🔹️کارگران کشتارگاه‌ها می‌بایست از وسایل حفاظت فردی کامل استفاده کنند
کلیه کارکنان بهداشتی درمانی باید هنگام مراقبت و درمان بیماران مبتلا به تب خونریزی دهنده کریمه کنگو از وسایل حفاظت فردی کامل استفاده کنند.