نگرانی از حوادث جاده ای ایام نوروز

کیاپرس/وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با تأکید بر اهمیت پیشگیری از سرطان‌ها و حوادث جاده‌ای، گفت: آموزش‌های عمومی و تشخیص زودهنگام می‌تواند از تبدیل بیماری‌های قابل درمان به صعب‌العلاج جلوگیری کند و فرهنگ رانندگی ایمن نیز نقش حیاتی در کاهش تصادفات جاده‌ای دارد.

به گزارش کیاپرس از وبدا، دکتر محمدرضا ظفرقندی امروز(جمعه) در بیست و دومین مجمع خیّرین امدادگران عاشورا، با تأکید بر نقش کلیدی پیشگیری و آموزش در حوزه سلامت اظهار کرد: مقوله پیشگیری و آموزش در کاهش ابتلا به بیماری‌های صعب‌العلاج، به‌ویژه سرطان‌ها، از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است. اگر بتوانیم به سطحی از تشخیص زودهنگام و بهنگام دست یابیم، امکان درمان بسیاری از بیماران فراهم خواهد شد.

وی افزود: در میان بانوان، سرطان پستان (Breast Cancer) و در میان آقایان، سرطان پروستات، شایع‌ترین انواع سرطان محسوب می‌شوند. نکته حائز اهمیت این است که هر دوی این بیماری‌ها در صورت تشخیص زودرس، قابل درمان قطعی هستند.

دکتر ظفرقندی تصریح کرد: بی‌توجهی به این امر، منجر به تبدیل یک بیماری ساده و قابل‌درمان به بیماری‌ای صعب‌العلاج خواهد شد که علاوه بر افزایش رنج بیمار، هزینه‌های درمانی را نیز به‌مراتب بیشتر می‌کند.

وزیر بهداشت با اشاره به اقدامات انجام‌شده در این زمینه، خاطرنشان کرد: حدود بیست سال پیش، بررسی‌های انجام‌شده در کشور نشان داد که بیش از ۷۰ درصد موارد سرطان پستان در بانوان، در مراحل سوم و چهارم (استیج ۳ و ۴) تشخیص داده می‌شود. این مراحل به معنای گسترش بیماری، متاستاز و در بسیاری از موارد، غیرقابل‌درمان بودن آن است.

وی افزود: در راستای کاهش این آمار نگران‌کننده، برنامه‌ای جامع مبتنی بر آموزش و غربالگری طراحی و اجرا شد. در ابتدا، آموزش‌های لازم به گروه‌های دانشجویی و کارآموزان پزشکی ارائه شد و سپس، این آموزش‌ها به گروه‌های مختلف اجتماعی، ازجمله معلمان و کارکنان آموزش‌ و پرورش و سایر نهادهای مرتبط، گسترش یافت. هدف این بود که افراد با روش‌های خودآزمایی و تشخیص زودهنگام آشنا شوند. اجرای این برنامه، تأثیرات چشمگیری در کاهش موارد پیشرفته این بیماری داشت.

نگرانی از حوادث جاده ای ایام نوروز

وی به موضوع حوادث جاده‌ای در ایام تعطیلات نوروز اشاره کرد و اظهار کرد: یکی از نگرانی‌های جدی در حوزه سلامت، میزان بالای مرگ و میر و آسیب‌های ناشی از تصادفات جاده‌ای است. متأسفانه، بر اساس آمار، در سال ۱۴۰۲ بیش از ۲۰ هزار و ۴۰۰ نفر در جاده‌های کشور جان خود را از دست دادند و بیش از ۳۰۰ هزار نفر مجروح شدند که متأسفانه، حدود ۱۰ درصد از این مجروحان نیز جان باختند.

وی افرود: بخشی از این معضل، ناشی از ناایمن بودن خودروهاست، اما در کنار آن، نقش فرهنگ رانندگی و آموزش‌های مرتبط با ایمنی جاده‌ای نیز غیرقابل انکار است.

ظفرقندی گفت: امسال، دو راهکار اساسی برای کاهش این آمار در دستور کار قرار گرفته است که در آینده نزدیک، نتایج آن مشخص خواهد شد. نخست، افزایش نظارت و برخوردهای جدی‌تر از سوی پلیس راهور، چراکه یک راننده متخلف، تنها جان خود را به خطر نمی‌اندازد، بلکه ممکن است جان چندین نفر دیگر را نیز قربانی کند. دوم، تمرکز بر آموزش‌های مستمر در حوزه فرهنگ رانندگی و رعایت اصول ایمنی، زیرا این امر نیازمند هشدارهای جدی و تکرار مداوم است.

وزیر بهداشت با تأکید بر رسالت خطیر حوزه بهداشت و درمان، عنوان کرد: یکی از دغدغه‌های اصلی مسئولان کشور، پیشگیری از حوادث ناگوار و غیرقابل جبران است. توجه به مقوله پیشگیری، نه‌تنها موجب کاهش میزان ابتلا به بیماری‌ها و حوادث خواهد شد، بلکه هزینه‌های درمانی و اجتماعی را نیز کاهش داده و سلامت عمومی را ارتقا خواهد بخشید.

وی تصریح کرد: روند کاهش جمعیت جوان کشور، مسئله‌ای جدی و قابل تأمل است. در شرایطی که سرمایه‌گذاری‌های گسترده‌ای برای حمایت از جوانی جمعیت و درمان زوج‌های نابارور صورت می‌گیرد، متأسفانه سالانه با از دست دادن هزاران جوان در حوادث مختلف مواجه هستیم. به‌عنوان نمونه، اگرچه با تلاش‌های بسیار، میزان تولدهای سالانه ما به ۲,۰۰۰ مورد می‌رسد، اما هم‌زمان، تنها در یک سال، ۲۰,۰۰۰ جوان را از دست می‌دهیم. این آمار نشان‌دهنده ضرورت بازنگری در رویکردها و سیاست‌های کلان سلامت و ایمنی جامعه است.

وی افزود: این موضوع تنها به حوادث جاده‌ای محدود نمی‌شود، بلکه در حوزه‌های دیگری همچون بیماری‌های صعب‌العلاج و سرطان‌ها نیز صادق است. در این مسیر، لازم است نگاه ما به مسائل تغییر کند. همان‌گونه که گفته‌اند؛ چشم‌ها را باید شست، جور دیگر باید دید. ما باید با دیدگاهی نو، راهکارهای مؤثرتری برای حفظ سلامت جامعه اتخاذ کنیم.




هوای تهران برای همه گروهها ناسالم است/درخواست تشکیل کارگروه اضطرار

کیاپرس/رئیس گروه سلامت هوا و تغییر اقلیم وزارت بهداشت گفت: با توجه به پیش بینی پایداری هوا توسط سازمان هواشناسی کشور و ادامه آن تا ظهر روز دوشنبه و همچنین روند افزایش غلظت آلاینده های ذرات معلق کوچکتر از دو و نیم میکرون، وضعیت هوای تهران تا ظهر روز دوشنبه در شرایط ناسالم برای همه گروهها قرار دارد.

به گزارش کیاپرس از وبدا، دکتر عباس شاهسونی افرود: در پی وضعیت ناسالم برای همه گروهها هوای کلانشهر تهران، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی بعنوان نماینده وزارت بهداشت در استان تهران اعلام وضعیت شرایط اضطرار نموده و درخواست تشکیل کارگروه شرایط اضطرار کرده است.

دکتر شاهسونی گفت: این وضعیت سبب افزایش بیماری‌های قلبی و ریوی و افزایش مرگ های زودرس و افزایش علائم تنفسی از جمله سرفه، تنگی نفس و سوزش گلو در کل جمعیت می شود.

رئیس گروه سلامت هوا و تغییر اقلیم وزارت بهداشت به شهروندان تهرانی توصیه کرد: گروه‌های آسیب پذیر از جمله کودکان، زنان باردار، بیماران تنفسی و قلبی و افراد دارای فشار خون بالا و به خصوص افرادی که مبتلا به آسم هستند و نیز سالمندان سعی کنند تا حد امکان در فضای باز تردد نکنند و در صورت ضرورت از ماسک های مناسب و استاندارد استفاده نمایند.

دکتر شاهسونی افزود: سایر گروهها نیز از فعالیت سنگین در فضای باز اجتناب نمایند و گروه‌های حساس در صورت داشتن علائمی نظیر تنگی نفس و سنگینی سینه با اورژانس تماس بگیرند و یا به نزدیک ترین مرکز بهداشتی و درمانی مراجعه نمایند.




سرطان دهان در کمین مصرف کنندگان سیگار و قلیان

کیاپرس/متخصص آسیب شناسی دهان، فک و صورت گفت: یکی از سرطان هایی که در دهه های اخیر افزایش بافته، سرطان دهان است.

به گزارش خبرنگار کیاپرس، دکتر نفسیه شاملو تاکید کرد: تشخیص زودرس بیماری می تواند کمک مهمی به درمان مبتلایان به این سرطان کند.

وی با اشاره به اینکه بخشی از سرطان ها درمان پذیر است، گفت: مردم نباید از سرطان بترسند یا استرس داشته باشند که این موضوع سبب دیر مراجعه کردن، شود.

وی با اساره به اینکه یکی از علل اصلی شناخته شده در ایجاد سرطان دهان سیگار است، گفت: سیگاری ها ۳ برابر بیشتر از افراد عادی در معرض ابتلا به سرطان دهان هستند.

وی افزود: به دلیل وجود مواد سمی یا همان نیکوتین در داخل سیگار، خطر ابتلا به سرطان دهان در افراد سیگاری بیشتر است.

وی گفت: افرادی که سیگار بیشتری مصرف می کنند مثلاً یک یا دو پاکت در روز، خطر ابتلا به سرطان دهان، حتی نسبت به افرادی که سیگار کمتری می کشند، به مراتب بیشتر است.

وی با اشاره به اینکه قلیان هم عوامل سرطان زا را دارد، گفت: الکل اگر همراه با سیگار مصرف شود، خطر ابتلا به سرطان خیلی بیشتر می شود.

زخم دهان با بیش از ۲ هفته ماندگاری را جدی بگیرید

وی ادامه داد: معمولا بین ۱۰ تا ۱۴ روز زخم دهان بهبود پیدا می کند، اگر خوب نشد حتما باید به پزشک مراجعه کنند تا اقدامات لازم انجام گیرد.

وی افرود: هرگونه تغییری غیر طبیعی مانند رنگ سفید و قرمز یا برجستگی که تازه در مخاط دهان ایجاد شده را حتما پیگیری کنند.

وی افزود: هرچند این موضوع می تواند به دلایلی مانند سوختگی یا خوردن غذای داغ ، گاز گرفتن ایجاد شود، اما اگر بعد مدتی این موضوع برطرف نشد، حتما به پزشک مراجعه کنند.




سقط در مادران سیگاری بیشتر است

کیاپرس/عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد با بیان اینکه حتی بانوانی که نیاز به درمان های کمک باروری دارند در صورت مصرف سیگار بر این درمان ها کمتر پاسخ می دهند ، عنوان کرد: از طرفی مادرانی که سیگاری هستند و بارور می شوند، میزان سقط جنین، نواقص مادرزادی در جنین آنها بیشتر است.

به گزارش کیاپرس از وبدا، دکتر سلمه دادگر با بیان اینکه شیوع ناهنجاری های کروموزومی مانند سندرم داون در مادران سیگاری بیشتر از سایرین اتفاق می افتد، ابراز کرد: در مادران سیگاری احتمال بارداری خارج از رحم و زایمان زودرس بیشتر است و فرزندان مادران سیگاری نیز در دوران بارداری مبتلا به محدودیت رشد، می شوند و بعد از تولد هم احتمال ابتلا فرزندان آن ها به دیابت، چاقی، بیماری های قلبی عروقی و حتی مرگ ناگهانی نوزاد و آسم افزایش می یابد.

دکتر دادگر گفت: ترک مصرف سیگار برای بانوان به خصوص در دوران بارداری موجب کاهش عوارض دوران بارداری و بعد از تولد نوزاد می شود.

وی بیان کرد: عوارض مصرف سیگار در مادران باردار، مرده زایی، جدا شدن زود هنگام جفت و جفت سر راهی است که می تواند برای مادران مصرف کننده دخانیات، مخاطراتی را ایجاد کند.




قاتل خاموش در کمین است، مراقب باشیم

co2

کیاپرس/ در هنگام نصب بخاری و آبگرم کن حتما نکات ایمنی را رعایت کنیم تا خودمان و خانواده مان دچار آسیب جدی نشویم.

به گزارش خبرنگار کیاپرس؛ سردرد شدید، حالت تهو و استفراق، تنگی نفس و از هوش رفتن؛ علائم اولیه مسمومیت براثر گاز مونواکسید کربن است.

وقتی دچار مسمومیت گاز گرفتگی شدید؛ چه باید کرد؟ در اولین اقدام با تلفن ۱۱۵ تماس بگیرید، سپس درب و پنجره بازکنید، با کمک کارشناس فنی شیر اصلی گاز را ببندید. بیمار را از محل دور کنید و به محیط باز ببرید.

سعی کنید ارتباط با کارشناس پرستاری اورژانس تا رسیدن آمبولانس حفظ کنید و از آنها مشورت بگیرید.