بیش از ۴۰ درصد سرطان‌ها قابل پیشگیری هستند

کیاپرس/دکتر عبادی فرد آذر سرپرست معاونت بهداشت دانشگاه با اعلام شعار هفته ملی پیشگیری و مبارزه با سرطان با “عنوان دست در دست هم برای پیشگیری و مبارزه با سرطان” در این یادداشت آورده است: هدف این پویش، افزایش آگاهی جامعه درباره عوامل خطر سرطان از جمله مصرف دخانیات، رژیم غذایی ناسالم، کم‌تحرکی، چاقی و قرار گرفتن در معرض آلودگی‌ها و همچنین ارتقای فرهنگ خودمراقبتی و تشخیص زودهنگام است. تحقیقات نشان داده‌اند که بیش از ۴۰ درصد سرطان‌ها با اتخاذ سبک زندگی سالم قابل پیشگیری هستند.

همه ما مسئولیت داریم تا با اطلاع‌رسانی و ترویج رفتارهای پیشگیرانه، نقشی مؤثر در این مسیر ایفا کنیم. با همکاری همه‌جانبه، می‌توان آینده‌ای روشن‌تر برای سلامت جامعه رقم زد.

از همه شهروندان، کارکنان و دانشجویان دعوت می‌کنم تا در این پویش شرکت کنند و یاریگر ما در ساختن جامعه‌ای سالم‌تر باشند.

در این راستا، معاونت بهداشت دانشگاه با همراهی سایر نهادها و سازمان‌های مرتبط، برنامه‌های متعددی را برای ارتقای سلامت جامعه و کاهش بار بیماری سرطان به اجرا گذاشته است. این برنامه‌ها شامل آموزش‌های عمومی، انجام غربالگری‌های منظم، ایجاد دسترسی بهتر به خدمات درمانی است.

ما بر این باوریم که همکاری همگانی، از سطح فردی تا سازمانی، کلید موفقیت در پیشگیری و مبارزه با سرطان است. از همه هموطنان عزیز تقاضا داریم با توجه جدی به سلامت خود و خانواده‌هایشان، به توصیه‌های بهداشتی عمل کرده و در پویش‌های آگاهی‌بخش و آموزشی شرکت فعال داشته باشند.

پیشگیری از سرطان با کاهش عوامل خطر از جمله تغذیه ناسالم، کم‌تحرکی، مصرف دخانیات و الکل امکان‌پذیر است. همچنین، غربالگری و مراجعه به موقع به مراکز درمانی، کلید اصلی کنترل این بیماری است.

در پایان، امیدواریم با تلاش مشترک همه آحاد جامعه، گام‌های مؤثری در مسیر کنترل و کاهش این بیماری برداشته شود و بتوانیم شاهد جامعه‌ای سالم‌تر و شاداب‌تر باشیم.




تعرفه با ویزیت متفاوت است

دستیاری دستیار دانشجویان پزشکی دانشجویان دستیاری

کیاپرس/ دکتر امیر صدری، مشاور مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت بهداشت در یادداشتی اعلام کرد:

اواخر سال که می شود آنها که در حوزه سلامت فعال هستند تکیه کلام صحبت شان می شود؛ «تعرفه های پزشکی»

اگر اهل این حوزه نباشی احتمالا این گونه استنباط خواهی کرد که این اهالی سلامت انسان های دنیادوست و به شدت مراقب جیب خود و درعین حال تنگ نظری هستند که از موضوع مهمی مثل سلامت سواستفاده می‌کنند که جیب های خود را پر و پرتر کنند و هر ساله به شدت مراقب این هستند که خدای نکرده جیب شان خالی نشود.

اهالی سلامت اما می دانند که جامعه به شدت دچار یک سوتفاهم در موضوع تعرفه است اما شاید از بدشانسی یا شاید هم کم کاری اهل سلامت بوده که این مفهوم بخوبی برای جامعه عمومی و مردم تبیین نشده است.

واقعیت این است که وقتی که می گوییم تعرفه خدمات تشخیصی و درمانی اکثریت مردم کشورمان تصویر مطب های پزشکان خصوصی در مناطق برخوردار کلانشهرها به یادشان می آید، احساس آن ها این است که چرا وقتی برای مثال حقوق کارمندان و کارگردان ۲۵ درصد اضافه شده، باید ویزیت پزشکان مثلا ۴۰ یا ۵۰ درصد افزایش یابد؟

در این جا دو غلط دیده می شود، اول اینکه تعرفه خدمات پزشکی و تشخیصی فقط یک بخش آن موضوع تعرفه‌ها است و شامل جز فنی و جز حرفه ای و ویزیت و موارد دیگر است و درنتیجه وقتی گفته می شود تعرفه های خدمات تشخیصی و درمانی این به معنای قیمت گذاری برای تمامی کارهایی است که جامعه سلامت در کل کشور و در بخش‌های دولتی، عمومی، خیریه و خصوصی انجام می‌دهد.

افزایش این تعرفه‌ها براساس یک عدد کلی هر ساله توسط شورایعالی بیمه براساس میزان تورم و شرایط اقتصادی کشور تعیین و توسط سازمان برنامه و بودجه تایید و توسط هیات دولت ابلاغ می شود.

معمولا هم این میزان همیشه کمتر از میزان تورم سالیانه بوده و درنتیجه هر سال آن گروه از اهالی سلامت که باید خودشان برای کسب و کارشان چاره اندیشی کنند و متعلق به بخش خصوصی هستند بیشتر و بیشتر از تورم های سالیانه عقب می مانند.

اما مورد دوم هم این است که همان میزان تعرفه مشخص شده برای ویزیت و ویزیت بخش خصوصی هم به تمامی به پزشکان اختصاص نمی‌یابد.

در واقع یک پزشک یا مجموعه ای از پزشکان که یک کلینیک یا موسسه پزشکی را شکل می‌دهند باید کلیه هزینه‌های کسب و کار خود را فقط از همین راه تعرفه‌ها تامین کند. یعنی افزایش میزان اجاره بهای ملک، افزایش میزان پرداختی به پرسنل، افزایش هزینه‌های آب و برق و گاز و عوارض و البته هم افزایش مالیات‌ها باید از همین محل افزایش تعرفه‌های ویزیت تامین شود و اما زمانی که افزایش تعرفه ویزیت کمتر از تورم سالیانه باشد نتیجه‌اش می‌شود هر سال

 ضرر بیشتر، اگر این مبحث سخت جلوه می‌کند برای ساده‌تر کردنش می‌گویم که در سال‌های اخیر در بسیاری از شهرهای کوچک و بزرگ کشورمان هیچ، مطلقا هیچ مطب جدید پزشکی تاسیس نشده است، به سادگی به دلیل اینکه هزینه‌های یک مطب با میزان تعرفه ویزیت جبران نمی‌شود و هیچ فرد عاقلی کسب و کاری را که قبل از شروع محکوم به شکست باشد را آغاز نخواهد کرد.

در بخش دولتی هم تمامی بیمارستان‌های دولتی کشور، دقت کنید، تمامی بیمارستان‌ ها، ضررده هستند و هر روز فعالیت آن‌ها ضررها را بیشتر می‌کند و دولت هر ساله باید برای سرپا ماندن این بیمارستان‌ها مبالغ بیشتر و بیشتری را هزینه کند.

در نهایت اینکه مردمی که استفاده کننده از خدمات سلامت هستند با چنین وضع تعرفه گذاری نه در بخش دولتی و نه در بخش خصوصی خدمات باکیفیت تشخیصی، درمانی و مراقبتی دریافت نمی‌کنند و اصلی‌ترین آسیب دیدگان از چنین شیوه عملکردی همین مردم می‌شوند.

هرچند که واقعا کار سختی درپیش است اما گام اول این است که مردم بدانند ویزیت پزشکان فقط یک بخش از نه بخش تعرفه‌ها است و همه مبلغ تعرفه ویزیت هم به جیب پزشکان واریز نمی‌شود.




فوت ۲۱۷ نفر براثر گازگرفتگی/رشد ۸ درصدی

کیاپرس/براساس اعلام اورژانس کشور از ابتدای مهر تا ۳۰ دی ماه امسال ۲۱۷ نفر به دلیل مسمومیت با گاز مونوکسیدکربن (CO) جان باختند در حالیکه این تعداد از ابتدای مهر تا ۲۱ دی ماه امسال ۱۹۹ نفر بود که نشان دهنده افزایش ۸ درصدی است.

به گزارش خبرنگار کیاپرس،بیشترین مواردفوتی در این دوره مربوط به استان‌ های تهران با ۲۹ و اصفهان با ۲۶ نفر و خراسان رضوی با ۱۹ نفر بوده است.

همچنین تعداد کل مسمومین ناشی از گاز CO به ۴۴۵۳ نفر رسید که نسبت به سال قبل ۱۸ درصد افزایش داشته است.

از این تعداد، ۳۳۵۵ نفر به مراکز درمانی اعزام شده‌اند که رشدی ۲۷ درصدی را نشان می‌دهد و ۸۸۱ نفر نیز در محل درمان شده‌اند.

خراسان رضوی با ۴۷۴ نفر، تهران با ۴۶۰ نفر و آذربایجان غربی با ۴۲۵ نفر، بیشترین آمار مسمومیت را در این دوره به خود اختصاص داده‌اند.

براساس گزارش‌ها، ۵۵ درصد از افراد مسموم‌ شده را زنان تشکیل می‌دهند و ۴۰ درصد مردان و ۵ درصد کودکان زیر ۵ سال هستند.

نکته قابل توجه این است که ۷۹ درصد از این مسمومیت‌ها در منازل مسکونی رخ داده و عمده دلیل آن نقص در لوله‌کشی و استفاده نادرست از آبگرمکن‌ها و بخاری‌های گازی بوده است.




نشستن طولانی، خطر ابتلا به سرطان روده بزرگ را افزایش می‌دهد

کیاپرس/عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی البرز و فوق تخصص گوارش و کبد گفت: وجود سوابق ابتلا به سرطان‌ دستگاه گوارش در چند نسل از یک خانواده، اقدام سریعتر و جدی‌تری برای غربالگری، تشخیص و درمان سرطان روده بزرگ در سنین پایین‌تر را گوشزد می‌کند.

به گزارش کیاپرس از وبدا، دکتر محسن رجب نیا از سرطان روده بزرگ به عنوان دومین سرطان شایع بعد از سرطان سینه در زنان یاد کرد و گفت: سرطان روده بزرگ بعد از سرطان پروستات و معده سومین سرطان شایع در مردان است. این سرطان یکی از سرطان‌های دستگاه گوارش است که در مراحل اولیه می‌تواند بدون علامت باشد و صرفا در مراحل غربالگری یا زمانی که به هر دلیلی بیمار کولونوسکوپی و یا آزمایش خون در مدفوع انجام می‌دهد، پزشک متوجه شود که بیمار ضایغه‌ای در روده دارد و اقدام به بررسی‌های بیشتر کند.

تغییر در اجابت مزاج شایعترین علامت سرطان روده بزرگ

وی افزود: در مراحل پیشرفته‌تر این بیماری، بیمار می‌تواند دچار کم خونی شود یا علامت بالینی، دردهای شکمی، کاهش وزن و خونریزی داشته باشد. اما شایعترین علامت سرطان روده بزرگ یک تغییر در عادت اجابت مزاج است که مدتی به طول انجامیده است. یعنی ممکن است تا مدتی دچار مشکل در دفع به صورت اسهال یا یبوست باشد، مطالعات نشان داده، تغییر در اجابت مزاج شایعترین علامت سرطان روده بزرگ است.

دکتر رجب نیا عوامل خطر این سرطان را برخی سندروم‌های ژنتیکی دانست و گفت: زمانی که در چند نسل از خانواده سرطان روده بزرگ یا گوارشی دیده شده، قطعا این احتمال به صورت ژنتیکی برای ابتلا به این سرطان در آنها بالا خواهد بود و این افراد نیازمند اقدام سریعتر و جدی‌تری برای غربالگری تشخیص و درمان در سنین پایین‌تر دارند.

عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی البرز بیان کرد: اگر بستگان درجه یک حتی در یک مورد سرطان روده بزرگ یا پولیپ‌های پر خطر داشته‌اند یا مبتلا به بیماری التهابی روده هستند، این از عوامل خطر ابتلا سایرین به این نوع از سرطان است.

این فوق تخصص گوارش و کبد در ادامه گفت: چاقی، مصرف بالای گوشت قرمز، غذاهای فرآوری شده، استعمال دخانیات، مخدرها، الکل، فعالیت ناکافی و نشستن‌های طولانی افراد را مستعد ابتلا به این سرطان می‌کند. در مورد سرطان روده بزرگ مطالعات نشان داده، نشستن طولانی ریسک ابتلا به سرطان روده بزرگ را افزایش می‌دهد




روز شمار هفته ملی مبارزه با سرطان اعلام شد

کیاپرس/هفته ملی مبارزه با سرطان طی روزهای ۱ تا ۷ بهمن ۱۴۰۳ با شعار “دست در دست هم برای پیشگیری و مبارزه با سرطان” برگزار می‌شود.

به گزارش وبدا، بر اساس اعلام معاونت بهداشت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی روز شمار هفته ملی مبارزه با سرطان به شرح زیر است:

روز اول- ۱ بهمن ۱۴۰۳: خانواده آگاه؛ نخستین گام در پیشگیری از سرطان
o تمرکز بر آموزش درباره عوامل خطر و علایم هشدار انواع سرطان و اهمیت غربالگری و تشخیص زودهنگام

روز دوم- ۲ بهمن ۱۴۰۳: خانواده مسئول؛ اتخاذ سبک زندگی سالم، خودمراقبتی در برابر سرطان
o تاکید بر اهمیت تغذیه سالم، ورزش و دوری از عوامل خطر قابل اصلاح مانند پرهیز از مصرف دخانیات، الکل، …
o تاکید بر مسئولیت فردی اعضای خانواده در برابر سرطان- مادر سالم، خانواده سالم

روز سوم- ۳ بهمن ۱۴۰۳: آموزش و پرورش؛ آگاه سازی نوجوانان برای پیشگیری از سرطان
o آگاهی رسانی در خصوص پیشگیری از بیماری‌های غیرواگیر با تاکید بر سرطان

روز چهارم- ۴ بهمن ۱۴۰۳: دانشجویان؛ آگاه سازی جوانان برای پیشگیری از سرطان، غربالگری و تشخیص زودهنگام سرطان
o آگاهی رسانی به دانشجویان در زمینه اهمیت پیشگیری و تشخیص زودهنگام سرطان با همکاری معاونت آموزشی و فرهنگی ودانشجویی

روز پنجم- ۵ بهمن ۱۴۰۳: بیمارستان و تسهیل خدمات برای بیمارمبتلا به سرطان
o حمایتهای تشخیصی، درمانی، روانی و اجتماعی از بیماران سرطانی و خانواده‌های آنان
o مواجهه با چالش‌ها؛ بهبود مراقبت‌های سرطان برای همه

روز ششم- ۶ بهمن ۱۴۰۳: سهولت دسترسی به خدمات بهداشتی
o تقویت ارایه خدمات سطح ۱ سلامت (غربالگری و تشخیص زودهنگام) در نظام شبکه بهداشتی

روز هفتم- ۷ بهمن ۱۴۰۳: مشارکت مردمی، داوطلبان و سفیران سلامت مسئولیت پذیری در قبال جامعه
o ترویج رفتارهای پیشگیرانه و اصلاح باروهای نادرست در خانواده، محله و جامعه




سومین سمینار تازه‌های جنین‌ شناسی برگزار می‌شود

کیاپرس/پژوهشگاه فناوری‌های نوین علوم زیستی جهاد دانشگاهی – ابن‌سینا در تاریخ ۱۸ و ۱۹ بهمن‌ماه ۱۴۰۳ میزبان سومین سمینار کشوری تازه‌های جنین‌شناسی خواهد بود.

به گزارش روابط عمومی پژوهشگاه ابن‌سینا، این رویداد علمی با حضور جمعی از برجسته‌ ترین اساتید و متخصصان حوزه جنین‌ شناسی برگزار می‌شود.

این سمینار بعنوان یکی ازمهمترین رویدادهای علمی در زمینه درمان ناباروری، به بررسی موضوعات نوین و چالش‌های روز در جنین‌شناسی اختصاص دارد.

جایگاه PGT-A و روش‌های غیرتهاجمی جایگزین آن، نقش مشاوره جنین‌ شناسی در درمان زوج نابارور، تأثیر آلودگی‌های محیطی بر باروری، مسائل اخلاقی و حقوقی در جنین‌شناسی و روش‌های نوین درمان ناباروری از دیدگاه جنین‌شناسی محورهای اصلی این سمینار است.

این سمینار فرصتی ارزشمند برای متخصصین بیولوژی تولیدمثل، زنان و زایمان، اورولوژی، بهداشت باروری، مامایی، ژنتیک پزشکی و علوم آزمایشگاهی است تا با آخرین دستاوردهای علمی و روش‌های نوین درمان ناباروری آشنا شوند.

هدف از برگزاری این سمینار دو روزه، فراهم‌کردن بستری برای ارتقای دانش تخصصی، تقویت ارتباطات علمی و ارائه راهکارهای نوین در این حوزه حیاتی است.
علاقه‌مندان جهت کسب اطلاعات بیشتر می‌توانند با شماره تلفن ۲۲۴۳۲۰۲۰ داخلی‌ ۴۵۵ تماس حاصل نمایند یا به تارنمای پژوهشگاه به نشانی www.avicenna.ac.ir مراجعه کنند.

همچنین، امکان دریافت اطلاعات و پاسخگویی به سوالات از طریق دایرکت صفحه اینستاگرام معاونت آموزش به آدرس @ari_education فراهم است.




آشنایی با روش‌های نوین جراحی در نوزدهمین کنگره جراحی و تکنیک های کم تهاجمی

کیاپرس/دبیر نوزدهمین کنگره بین المللی جراحی و تکنیک های کم تهاجمی از برگزاری این کنگره با محوریت آشنایی با روش‌های نوین جراحی و کاربرد ربات جراحی سینا در علم پزشکی خبر داد.

به گزارش کیاپرس از روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، دکتر ناصر ملک پور از برگزاری نوزدهمین کنگره بین المللی جراحی و تکنیک های کم تهاجمی در تاریخ سوم تا پنج بهمن ماه در هتل المپیک تهران خبر داد.

وی در خصوص جایگاه این روش‌های در کشور عنوان کرد: جراحی‌های کم تهاجمی در تمامی عرصه‌های پزشکی و مداخله‌ای عملکرد و اثرگذاری بالایی دارد که با تحمیل کم ترین عارضه حین عمل جراحی همراه است.

وی ادامه داد: تمامی جراحی هایی که زمانی به روش باز انجام می‌شد، امروزه در کشور با روش لاپاراسکوپی و تکنیک‌های کم تهاجمی قابل انجام است.

به گفته دکتر ملک‌پور، مزیت این روش‌ها درد کمتر، اقامت بیمارستانی کمتر و بازگشت زودتر به روال عادی زندگی برای بیمار خواهد بود.

دبیر کنگره تصریح کرد: در این روش نیز همچون تمام روش‌های نوین، نیاز به آموزش کامل و تجربه برای جلوگیری از بروز عوارض وجود دارد، چراکه همچون هر عمل مخاطره‌ای ممکن است این روش‌ها هم با خطراتی همراه باشند.

عضو هیئت علمی دانشگاه ادامه داد: امروزه جایگاه روباتیک سرجری نیز در حال تحول در علم پزشکی است، اما به دلیل هزینه بالای این روش‌ها، سرعت پیشرفت در آن مطابق انتظار نیست.

به گفته وی، به یمن دانش و توانایی مهندسی ایرانی، ربات سینا در کشور مورد استفاده قرار گرفته که البته به سایر کشورهای از جمله مالزی هم صادر شده است.

دکتر ملک‌پور گفت: با پیشرفت و گسترش در این حوزه دانشی شاهد جراحی‌ های کم عارضه‌تر و شکوفایی علمی خواهیم بود.

وی با بیان اینکه جراحان ایرانی در بسیاری از تکنیک‌های جراحی توانایی بالایی دارند، افزود: حتی امکان جراحی سخت ویپل، جراحی توده‌ای بر روی پانکراس و بازسازی بخشی از اندام‌هایی که در حین عمل برداشته می‌شوند، در کشور وجود دارد و برای اولین بار این جراحی در دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در ۴ سال پیش انجام شد.

وی تاکید کرد: جراحی‌های پیچیده‌ دیگر مثل ازووازکتومی و لوکتومی ریه نیز در کشور با کمترین عارضه در حال انجام است. بنابراین سیستم پزشکی ما در رقابت با پیشرفته‌ترین کشورهاست.

عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پرشکی شهید بهشتی همچنین گفت: برخی از اعمال جراحی همچون برداشتن کیسه صفرا از حدود ۱۰ سال قبل به روش باز انجام می شد، امروزه به صورت غالب به روش لاپراسکوپی انجام می‌شود که نشان از افزایش آگاهی مردم و تجربه جراحان دارد.

دکتر ملک‌پور در خصوص کنگره جراحی و تکنیک‌های کم تهاجمی اظهار کرد: این کنگره سه روزه با ۱۵ امتیاز بازاموزی برای گروه های هدف برگزار می شود. در این همایش دانش و تجربیات اساتید برجسته کشور و متخصصین خارج کشور نیز به اشتراک گذاشته می‌شود.

وی تاکید کرد: شرکت کنندگان در این کنگره با جدیدترین امکانات ربات جراحی سینا نیز آشنا می‌شوند و گواهینامه معتبر شرکت در دوره‌های آن را دریافت می‌کنند.

امکان ثبت نام در این کنگره از طریق آدرس hamayeshborna.com فراهم است.




پویش ملی مبارزه با سرطان برگزار می شود

کیاپرس/پویش ملی مبارزه با سرطان طی روزهای ۱ تا ۷ بهمن ۱۴۰۳ با شعار “دست در دست هم برای پیشگیری و مبارزه با سرطان” برگزار می‌شود.

به گزارش کیاپرس از وبدا، سرطان یکی از مهم‌ترین چالش‌های بهداشتی جهان است که هر ساله میلیون‌ها نفر را تحت تأثیر قرار می‌دهد. با توجه به اهمیت پیشگیری، تشخیص زودهنگام و درمان به‌موقع این بیماری، پویش ملی مبارزه با سرطان در بازه زمانی ۱ تا ۷ بهمن ۱۴۰۳ با هدف افزایش آگاهی عمومی و تشویق مردم به اقدامات پیشگیرانه برگزار می‌شود.

همگام با دنیا که ۴ فوریه را روز جهانی سرطان نامیده و برای سال‌های ۲۰۲۵ تا ۲۰۲۷، پویش جدیدی تحت عنوان “متحد در یگانگی (United by Unique)” در سطح جهانی معرفی نموده که بر اهمیت رویکرد فرد-محور در مواجهه با این بیماری تاکید نموده، ما نیز همراستا با اهداف ملی و جهانی مبارزه با سرطان، این هفته را در سال ۱۴۰۳ با شعار “دست در دست هم برای پیشگیری و مبارزه با سرطان” در ۱ تا ۷ بهمن برگزار می‌نماییم.

این هفته فرصتی برای تقویت آگاهی‌رسانی درباره سرطان، عوامل خطر، تشویق به پیشگیری و تشخیص زودهنگام و حمایت از بیماران مبتلا است.
آگاهی مردم به‌همراه اجرای برنامه های غربالگری و تشخیص زودهنگام می‌تواند به کاهش ابتلا و افزایش تاثیرات درمانی کمک کند.

در طی این هفته سعی می‌نماییم برای مبارزه با این بیماری و کاهش تأثیرات جسمی، روانی و اجتماعی آن نقش مؤثری ایفا کنیم.

پویش ملی “دست در دست هم برای پیشگیری و مبارزه با سرطان” با هدف کلی هم‌پیمان برای پیشگیری از سرطان در سطح فردی، خانوادگی و اجتماعی برگزار می شود و اهداف اختصاصی این پویش به شرح زیر است:

– افزایش آگاهی عمومی در خصوص قابل پیشگیری بودن سرطان با ترویج شیوه‌های زندگی سالم.
– افزایش آگاهی درباره علایم هشدار دهنده سرطان و اهمیت تشخیص زودهنگام.
– بهبود باورهای نادرست مردم در خصوص سرطان از جمله درمان ناپذیر بودن آن.
– افزایش مراجعین به‌منظور انجام غربالگری سرطان‌های پستان و روده بزرگ.
– افزایش هماهنگی‌های بین بخشی برای پیشگیری و مقابله با سرطان.




اغلب دل دردهای کودکان نگران کننده نیست

کیاپرس/مدیر بیمارستان کودکان اکبر از مراکز تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی مشهد اظهار کرد: احساس دل‌درد در کودکان مشکل شایعی است و اغلب کودکان دچار آن می شوند و اغلب جای نگرانی نیست.

به گزارش کیاپرس از وبدا،دکتر محمدرضا کشتمندی متخصص کودکان افزود: اگر دل‌درد با نشانه‌هایی نظیر درد شدید، تب و لرز، عرق سرد، استفراغ طولانی مدت، امتناع از خوردن و نوشیدن، عدم دفع مدفوع، بزرگی شکم، وجود خون در استفراغ و مدفوع و بثورات پوستی دردناک همراه باشد، می‌تواند ناشی از مشکلات جدی در کودکان باشد. 

وی عنوان کرد: یکی از شایع‌ترین دردهای شکمی که در شیرخواران دو سه ماهه رخ می‌دهد دردهای ناشی از نفخ شکم است.

مدیر بیمارستان فوق تخصصی کودکان اکبر بیان داشت: معاینه بالینی بیمار، انجام آزمایش خون، آزمایش ادرار، نمونه مدفوع و استفاده از خدمات رادیولوژی از روش های تشخیصی علت دل درد در کودکان به شمار می روند.

وی از والدین درخواست کرد که از خود درمانی بپرهیز کنند و جهت درمان کودکان خود به پزشک مراجعه نمایند.




دخانیات سالانه جان بیش از ۵۰ هزار ایرانی را می گیرد/افزایش ۵۴ درصدی مصرف قلیان

کیاپرس/معاون بهداشت وزارت بهداشت در واکنش به استدلال ها و اظهارات بیان شده از سوی عوامل صنایع دخانی و با تاکید بر این موضوع که سیاست های صنعت دخانیات در مقابل سیاست های حوزه سلامت است، گفت: وزارت بهداشت به عنوان متولی سلامت و کنترل دخانیات با هرگونه اظهار نظر غیر کارشناسانه عوامل صنایع دخانی از تریبون های رسانه ای که به منظور زیر سوال بردن سیاست های پیشگیرانه و تضعیف قوانین کنترلی انجام می شود به شدت مخالف و خواستار ورود دستگاه های نظارتی است.

به گزارش کیاپرس از وبدا، دکتر علیرضا رییسی، مصرف دخانیات را یکی از مهم ترین عوامل خطر بیماری های غیرواگیر و عامل مرگ سالانه حدود ۸ و نیم میلیون نفر در جهان و بیش از ۵۰ هزار نفر در کشور دانست.

وی با اشاره به خسارت های برآورد شده مصرف دخانیات در کشور به میزان بیش از ۵۰ هزار میلیارد تومان، عنوان کرد: حوزه سلامت سالانه حدود ۱۴ هزار میلیارد تومان بابت درمان بیماری های منتسب به مصرف دخانیات هزینه می کند. 

معاون وزیر بهداشت از روند افزایشی مصرف دخانیات در بین نوجوانان، جوانان و زنان در سال های اخیر ابراز تاسف کرد و افزود: پایین بودن قیمت و در دسترس بودن محصولات دخانی به عنوان مهم ترین عامل در افزایش مصرف و بیماری ها و مرگ و میر منتسب مطرح است. 

دکتر رییسی همچنین نقش تبلیغات در گرایش به مصرف دخانیات را بسیار مهم خواند و گفت: یکی از مصادیق بارز تبلیغ این محصولات مربوط به تنباکوهای معطر و معسل است که تاثیر قابل توجهی در افزایش مصرف قلیان به میزان ۵۴ درصد طی سال های ۱۳۹۵ تا ۱۴۰۰ داشته است. 

دکتر رییسی محصولات نوپدید، از جمله سیگار الکترونیک و دستگاه های انتقال نیکوتین را به عنوان ترفند جدید صنایع دخانی معرفی کرد و گفت: این صنایع با هدف به دام انداختن جوانان و نوجوانان با تولید و طراحی این محصولات و افزودن عطر و طعم جذاب، در تلاش برای ترویج فرهنگ و باور غلط استفاده از این محصولات هستند. 

وی افزود: همه این محصولات قاچاق هستند و به شدت باید با این ترفند و حقه بزرگ با اجرای موثر قوانین و مقررات وضع شده مبارزه شود. هیچ واحد صنفی اجازه فروش این محصولات و محصولات دخانی قاچاق را ندارد و در صورت هر گونه تخلف، پروانه فروش محصولات دخانی این صنوف باید برای همیشه ابطال شود که در این صورت دیگر شاهد وجود محصولات قاچاق در بازار مصرف نخواهیم بود و بهانه تراشی برای جلوگیری از اجرای موثر سیاست های پیشگیرانه جمع می شود. 

دکتر رییسی هشدار داد چنانچه به امر پیشگیری، کنترل و کاهش مصرف دخانیات و اجرای موثر قوانین و سیاست های پیشگیرانه به درستی توجه نشود، در آینده شاید یکی از کشورهای پر مصرف دخانیات جهان و جزو بحرانی ترین ها از نظر بیماری و مرگ ومیر بر اثر مصرف مواد دخانی باشیم.