ایران جز بیشترین مصرف کننده آنتی بیوتیک در دنیا است

کیاپرس/استاد عفونی دانشگاه علوم پزشکی تهران با اشاره به اینکه وزارت بهداشت باید مصرف آنتی بیوتیک را کنترل کند،گفت: در چند سال پیش ایران و اوگاندا بیشترین مصرف کننده آنتی بیوتیک در جهان هستند.

به گزارش کیاپرس، مینو محرز در نخستین کنگره پیشگیری از عفونت های بیمارستانی بیان کرد: متخصصان در دانشگاه ها باید کمک کنند و راهکار ارایه دهند تا مصرف آنتی بیوتیک‌ها کاهش یابد با به عبارتی از مصرف بی رویه آن جلوگیری شود.

استاد عفونی دانشگاه علوم پزشکی تهران خاطرنشان کرد: در دام ها نیز آنتی بیوتیک زیاد استفاده می شود و به خورد مردم داده می شود.

محرز با اشاره به اینکه باید عفونت بیمارستانی کنترل شود، گفت: اکثر عفونت های بیمارستانی مقاوم هستند و آنتی بیوتیک‌ها اثر ندارند.




جراحی مغز جنین درون رحم مادر برای نخستین بار در ایران

کیاپرس/پزشکان ایرانی برای نخستین بار توانستند مغز یک جنین را در رحم مادر به صورت موفقیت‌آمیز جراحی کنند.

به گزارش کیاپرس، پزشکان ایرانی برای نخستین بار موفق شدند مغز یک جنین را به روشی پیچیده در رحم مادر جراحی کنند.

این جراحی در بیمارستان امام خمینی(ره) تهران به منظور پیشگیری از خطر سکته مغزی در جنین ۳۴ هفته مبتلا به آنوریسم مغزی (نوعی ناهنجاری عروق مغزی) با موفقیت انجام شد.

این جراحی نخستین بار در آمریکا انجام شد، دکتر علیرضا شمشیرساز؛ جراح جنین و دکتر صدیقه برنا؛ مسئول بخش پریناتولوژی بیمارستان امام خمینی(ره) و دکتر حسین قناعتی؛ متخصص رادیولوژی دانشگاه علوم پزشکی تهران به عنوان اعضای اصلی تیم جراحی توانستند این جراحی را در ایران نیز انجام دهند.

دکتر شمشیرساز درباره این جراحی گفت: جنین در ۳۴ هفتگی قرار داشت و دچار عروق ناهنجار مغزی (آنوریسم) شده بود که تحت جراحی قرار گرفت. آنوریسم باعث می‌شود نوزاد بعد از تولد به دلیل بالابودن جریان خون مغزی در معرض خونریزی و سکته مغزی قرار بگیرد.

دکتر حسین قناعتی؛ متخصص رادیولوژی دانشگاه علوم پزشکی تهران و عضو تیم درمان این جنین در گفت‌وگو با تسنیم اظهار کرد: اگر بتوانیم برخی از بیماری‌ها را در زمان جنینی درمان و جراحی کنیم، بسیاری از آسیب‌های ناشی از جراحی می‌‌تواند در دوران جنینی ترمیم شود.

وی افزود: جراحی انجام شده برای این جنین باعث می‌شود نارسایی قلب شدید ناشی از آنوریسم بسیار کاهش ‌یابد و احتمال زنده ماندن پس از تولد نیز افزایش ‌یابد.

استاد دانشگاه علوم پزشکی تهران درباره نحوه انجام این جراحی در دوران بارداری مادر بیان کرد: با استفاده از «آمبولیزاسیون» هدایت شده با سونوگرافی، مسیرهای غیرطبیعی گردش خون در مغز جنین اصلاح شد. در این روش جراحی، یک سوزن از شکم مادر باردار، وارد رحم او می‌شود و سوزن را تا داخل مغز جنین ادامه می‌دهیم و به این روش، آنوریسم مغز او جراحی می‌شود. منظور از آنوریسم مغزی به زبان ساده، تشکیل بادکنک‌هایی در جداره رگ ‌های مغز است که در بسیاری از موارد منجر به مرگ به دلیل خونریزی‌های ناگهانی مغز می‌شود.

متخصص رادیولوژی دانشگاه علوم پزشکی تهران با بیان اینکه مادر در هفته سی‌وچهارم بارداری خود قرار داشت، گفت: هم مادر و هم جنین در شرایط مساعدی قرار دارند.




بیست و پنجمین کنگره پزشکی هسته ای ایران؛ اردیبهشت ۱۴۰۴ در تهران برگزار می شود

کیاپرس /بیست و پنجمین کنگره بین المللی پزشکی هسته ای ایران از ۱۰ تا ۱۲ اردیبهشت ماه ۱۴۰۴ با حضور متخصصان داخلی و خارجی پزشکی هسته ای در هتل اسپیناس پالاس برگزار خواهد شد.

به گزارش خبرنگار کیاپرس؛ دبیر علمی بیست و پنجمین کنگره بین المللی پزشکی هسته ای ایران در نشست خبری این رویداد علمی گفت: سعی شده در این کنگره به جدیدترین دستاوردهای تشخیصی و درمانی پزشکی هسته ای بپردازیم.

دکتر محمدعلی قدسی راد، متخصص پزشکی هسته ای ادامه داد: تلاش کردیم از مهمانان بین المللی برجسته و صاحب نظر داخلی و خارجی را دعوت کنیم.

وی ادامه داد: متخصصان پزشکی هسته از نقاط مختلف دنیا مانند استرالیا، آمریکا، آلمان و اتریش در این رویداد علمی حضور خواهند داشت، همچنین متخصصان داخلی هم از دانشگاه های سراسر ایران در این کنگره بین‌المللی شرکت خواهند کرد.

قدسی راد با اشاره به اینکه در مجموع حدود ۲۵ سخنرانی خواهیم داشت، افزود: همچنین ۱۰ پنل آموزشی تخصصی در مورد معرفی آخرین دستاوردهای تشخیصی و درمانی پزشکی هسته ای در ایران در این کنگره ارایه خواهد شد.

عضو هیات مدیره انجمن علمی پزشکی هسته ای ایران بیان داشت: ارایه مهمترین یافته ها و دستاوردهای پزشکی هسته ای و بیان آخرین پیشرفت های علمی و تجهیزاتی از مهمترین اهداف این کنگره اعلام کرد.

عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی گفت: در این کنگره دو محور اصلی خواهیم داشت که شامل ارایه آخرین رادیو داروهای درمانی ایرانی و آخرین روش های تصویربرداری به خصوص برای تشخیص زودهنگام و بررسی دقیق تر سرطان ها، است.

وی با اشاره به اینکه ما در چند سال اخیر در زمینه درمان گام های خوبی را برداشتیم، گفت: این روند کمک می کند تا توریسم درمانی در کشور توسعه پیدا کند.




خیلی از استان های کشور هنوز پت اسکن ندارند

کیاپرس/رییس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی بااشاره به اینکه در استان تهران تعداد اندکی پت اسکن داریم ، گفت: خیلی از استان های کشور هنوز پت اسکن ندارد به عبارتی این تجهیزات به آن استان ها نرفته است.

به گزارش خبرنگار کیاپرس،دکترعلیرضا زالی روز چهارشنبه در حاشیه نشست خبری بیست و پنجمین کنگره بین المللی پزشکی هسته ای ایران در جمع خبرنگاران در پاسخ به این سوال که آیا دستگاه های جدید پزشکی هسته ای در کشور وجود دارد یا کمبود داریم یا برخی از انواع انها وارد کشور نشده است؟ ، گفت: برخی از نسل های جدید تجهیزات پزشکی هسته وارد کشور نشده است.

وی تاکید کرد: در حال حاضر تعدادی از دستگاه های پزشکی هسته ای وارد کشور شدند اما این تعداد هم اصلا کافی نیست.

وی بااشاره به اینکه در استان تهران تعداد اندکی پت اسکن داریم، گفت: خیلی از استانهای کشور هنوز پت اسکن ندارد به عبارتی این تجهیزات به آن استان ها نرفته است.

وی افزود: اسکن اسپکت اصلا متناسب با ظرفیت و نیاز کشور نیست و ظرفیت جدیدی که برای تشخیص دارد فراهم می شود که ما متاسفانه نداریم.

وی افزود: مهمترین موضوع در پزشکی هسته ای ما دانش و مهارت نیست بلکه تامین تجهیزات بروز و مدرن است به عبارتی به همت بلند متخصصان این حوزه نیازهای نیروی انسانی مرتفع خواهد شد اما در زمینه ابزار و تجهیزات نقص داریم.

زالی تاکید کرد: ابزار این حوزه گران و پرهزینه است و در یک عزم ملی باید اقدام به تجهیز مراکز پزشکی هسته ای کنیم.

وی ادامه داد: نسل های جدید تجهیزات پزشکی هسته ای باید وارد کشور شوند به عبارتی این موضوع باید توسعه پیدا کند.

زالی گفت: دانش و مهارت این علم در کشور موجود است اما تجهیزات و دستگاه های مورد نیاز گران هستند و وابستگی به ارز دارند، اما باید تامین شوند.

وی افزود: واردات آنها برای دانشگاه های علوم پزشکی هم همراه با چالش های جدی است به عبارتی از نظر مالی نیاز به عزم ملی است تا این تجهیزات تهیه گردد.

وی افزود: نقشه ای که همکاران پزشکی هسته ای برای راه آینده به منظور توسعه ظرفیت های جدید پزشکی هسته ای در عرصه تشخیص و درمان سلامت در نظر گرفتند با آنچه که از نظر لجستیک، زیرساخت و سخت افزار باید وجود داشته باشد، فاصله وجود دارد.




وضعیت هوای تهران تا پنجشنبه ناسالم است/گروه‌های آسیب پذیر در فضای باز تردد نکنند

کیاپرس/رئیس گروه سلامت هوا و تغییر اقلیم وزارت بهداشت گفت: با توجه به پیش بینی پایداری هوا توسط سازمان هواشناسی کشور و ادامه آن و روند افزایش غلظت آلاینده های ذرات معلق کوچکتر از دو و نیم میکرون، وضعیت هوای تهران تا پنجشنبه در شرایط ناسالم قرار دارد.

به گزارش کیاپرس از وبدا، دکتر عباس شاهسونی افزود: در پی وضعیت ناسالم هوای تهران، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی اعلام وضعیت شرایط اضطرار نموده و درخواست تشکیل کارگروه شرایط اضطرار کرده است.

دکتر شاهسونی به شهروندان تهرانی توصیه کرد: گروه‌های آسیب پذیر از جمله کودکان، زنان باردار، بیماران تنفسی و قلبی به خصوص افرادی که مبتلا به آسم هستند و نیز سالمندان سعی کنند تا حد امکان چهارشنبه و پنجشنبه در فضای باز تردد نکنند و در صورت ضرورت از ماسک های مناسب و استاندارد استفاده نمایند.




ریزش مو چه موقع نگران کننده است؟

کیاپرس/عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی کرمان اظهارداشت: ریزش مو یکی از شکایات رایج افرادی است که به متخصصان پوست و مو مراجعه می کنند.

به گزارش کیاپرس،دکتر رضوان امیری متخصص پوست ومو افزود:از آنجایی که مو نقش مهمی در زیبایی و ظاهر افراد و همینطور در اعتماد به نفس افراد دارد، بنابراین حتی زمانی که ریزش موی مختصر هم وجود دارد، افراد بسیار نگران می شوند و سریع برای درمان مراجعه می کنند.

وی ادامه داد: گاهی اوقات افرادی با این شکایت به مطلب مراجعه می کنند، الزاما آن چیزی که این افراد از آن شکایت دارند، ما آن را ریزش مو تلقی نمی کنیم.

وی افزود:برخی افراد، تعدادی از موهایشان ریزش دارد که از نظر خودشان، زیاد است و حتما فکر می کنند نیاز به درمان دارند و دچار نگرانی می شوند.

وی بیان داشت: وقتی ما آنها را معاینه می کنیم، این ریزش مو را نمی توان؛ تعریف بیماری بر روی آن گذاشت.

وی افزود: هرچند افرادی که ریزش مو دارند باید به پزشک متخصص مراجعه کند، اما خیلی وقت ها نیاز به انجام اقدام یا دارو و آزمایش خاصی نیست و یک اطمینان بخشی کفایت می‌کند.

وی ادامه داد: گاهی اوقات نگرانی افراد بجا است به عبارتی ریزش مو باید بررسی شود.

وی افزود: هرچند در منابع مختلف اعداد متفاوتی در مورد ریزش مو گفته شده است، اما ریزش ۱۰۰ تا ۱۵۰ تار مو در روز؛ طبیعی است اما اگر بیشتر از این اعداد باشد باید بررسی شود تا علت آن مشخص شود.




اندودنتیست ها از مداخلات بین رشته‌ای رنج می‌برند

کیاپرس/استاد دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، هدف اصلی اندودنتیست ها را حفظ دندان بیماران عنوان کرد.

به گزارش کیاپرس، دکتر مجیدکاظم دبیر علمی بیست و یکمین کنگره انجمن اندودانتیست‌های ایران با اشاره به برگزاری بیست و یکمین کنگره بین‌المللی انجمن علمی اندودنتیست های ایران، گفت: کنگره امسال با شعار و تم نوآوری در رشته درمان ریشه، به مدت ۴ روز در مرکز همایش‌های برج میلاد تهران برگزار می‌شود.

این متخصص درمان ریشه، با اشاره به ثبت نام بیش از ۲۵۰۰ نفر از همکاران اندودنتیست در کنگره امسال، افزود: هدف ما از این گردهمایی و کنگره، بهبود کیفیت و به روز رسانی درمان ریشه در بین همکاران است که در نهایت هدف همه این تلاش‌ها این است که درمان بهتری برای مردم انجام بشود که بتوانند سلامت و شادتر باشند.

دبیر علمی بیست و یکمین کنگره انجمن اندودنتیست های ایران، در خصوص چالش‌های متخصصین درمان ریشه در کشور، گفت: همکاران اندودنتیست ما، در تهیه مواد و وسایل کار و همچنین، تعرفه ای که برای این حرفه در نظر گرفته شده است، با مشکل مواجه هستند.

وی ادامه داد: تعرفه‌ای که وزارت بهداشت برای اندودنتیست ها تعریف کرده، با هزینه‌ ها و تورم، همخوانی ندارد و همین موضوع باعث شده با مشکلات زیادی مواجه شوند.

استاد دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، با اذعان به این موضوع که همکاران اندودنتیست از مداخلات بین رشته‌ای رنج می‌برند، گفت: متأسفانه افرادی که دندانپزشک نیستند، وارد این حرفه شده اند که مشکلات فراوانی برای مردم عزیز ایجاد کرده و می طلبد نظارت بیشتری از سوی نهادهای مسئول صورت بگیرد.

دکتر کاظم با عنوان این مطلب که هدف اصلی درمان ریشه حفظ دندان بیمار است، افزود: هدف متخصصین درمان ریشه این است که با نگه داشتن دندان‌ها، زندگی با کیفیت تری برای افراد فراهم کنند.




درمان سرطان کودکان در ایران: پیشرفت‌های شگفت‌انگیز و اهداف بلندپروازانه

اختصاصی – کیاپرس/فوق تخصص خون و سرطان کودکان با اشاره به اینکه سالانه حدود ۳ هزار کودک ایرانی مبتلا به سرطان می شوند، گفت: شایع ترین آن سرطان خون است.

دکتر حسن ابوالقاسمی در گفت و گو با خبرنگار کیاپرس اظهار داشت: بعد از آن؛ سرطان های مغز و اعصاب مرکزی می باشد، همچنین سرطان غدد لنفاوی، بافت نرم و استخوان در رتبه های بعدی قرار دارند.

وی بااشاره به اینکه درمان سرطان در ایران پیشرفت خوبی کرده است، افزود: تاکنون بیشتر از ۱۶۰ متخصص سرطان کودکان تربیت شدند، این افراد در اقصی نقاط کشور مشغول ارایه خدمات به کودکان سرطانی هستند.

وی ادامه داد: هرچند از نظر میزان سرطان، کودکان یک تا ۲ درصد سرطان ها هستند اما این موضوع برای والدین بسیار مهم است. ما باید آخرین روش های درمانی رایج که در دنیا را مورد استفاده قرار می گیرد، بهره ببریم تا این کودکان را درمان کنیم.

وی با اشاره به اینکه پیشگیری سرطان کودکان مانند بزرگسالان نیست، گفت : سرطان بزرگسالان بین ۳۰ تا ۳۵ درصد قابل پیشگیری هستند، اما سرطان کودکان خیلی به عوامل محیطی وابسته نیستند، به عوامل ژنتیک بیشتر بستگی دارند. لذا ما باید برای تشخیص زودرس این سرطان، تلاش بیشتری کنیم.

وی،تشخیص زودرس و دیگری استفاده از فناوری و تکنولوژی های نوین برای درمان بهتر را از مهمترین اهداف اعلام کرد.

وی گفت: اگر سرطان در بزرگسالی بروز می کند، ریشه آن در کودکی است به این معنی که عوامل محیطی که به عنوان عوامل خطر نام می بریم مانند غذای ناسالم، هوای ناسالم و آب ناسالم می تواند سبب سرطان در بزرگسالی شود.

وی با اشاره به اینکه کودکان را در معرض عوامل محیطی خطرناک نباید قرار داد، افزود: به هوای آلوده، آب آلوده و آلودگی های مختلفی که در محیط زیست قرار دارند، باید توجه کرد.

وی تاکید کرد که به چاقی کودکان، بی تحرکی و تغذیه ناسالم آنها باید توجه جدی کرد. اگر ما در آینده بخواهیم جوانان سالم داشته باشیم به همه عواملی که امکان پیشگیری هستند باید توجه جدی کنیم.

وی با اشاره به اینکه در کودکان، تشخیص زودرس سرطان مهم است، گفت: برنامه های در دنیا در حال اجرا است که سرطان رتینوبلاستوم زودتر تشخیص دهند.

وی افزود: ما باید کمک کنیم سواد سلامت مردم در این زمینه ها افزایش پیدا کند. اگر این موضوع محقق شود تشخیص زودرس سرطان های کودکان می تواند بالای ۸۰ درصد تضمین شود و این افراد درمان می شوند.

وی افزود: اگرچه ما به این عدد رسیدیم اما در تلاش ایم که این عدد به بالاتر از ۹۰ درصد هم افزایش پیدا کند.