کمبود ۲۷۹ قلم دارویی در کشور

کیاپرس/نایب رئیس انجمن داروسازان تهران با اشاره به وجود حدود ۲۷۹ قلم کمبود دارویی در کشور، اظهار داشت: عمده این کمبودها شامل آمپول ها، شیاف ها و داروهای تزریقی، آنتی بیوتیک و برخی داروهای خوراکی است و با انباشت مطالبات داروخانه ها و عدم پرداخت به موقع آنها از سوی سازمان های بیمه گر ، توان تولید نیز مختل می شود.

به گزارش کیاپرس، محمدرضا مرادی ادامه داد: کسری نقدینگی ناشی از عدم پرداخت به موقع بیمه ها باعث شده داروخانه ها پول نداشته باشند و با بحران مواجه شوند.

مرادی تاکید کرد: مراکز دانشگاهی و دولتی قرار بود مطالبات صنعت دارو را به موقع پرداخت کنند که این امر محقق نشده و صنعت دارو دچار کسری نقدینگی است و این موضوع سبب کمبود اقلام دارویی در بازار کشور می شود.

صبور تاکید کرد: اصلاح قیمت‌ها امروز در مورد حدود ۲۰ درصد داروهای زیان‌ده و بیشتر داروهای بیمارستانی اتفاق افتاده که قابل تقدیر است و بیمه‌ها هم باید در موضوع اصلاح قیمت‌ها چابک عمل کنند و پابه‌پای سازمان غذا و دارو پیش بیایند.

به گفته رئیس هیأت‌مدیره انجمن داروسازان تهران، باید تصمیم‌گیری‌ها و سیاست‌گذاری‌های حوزه دارو را به شکل تخصصی انجام دهیم تا موانع این حوزه کاهش یابد.

صبور افزود: چرا باید همواره جوابگوی سیاست‌ها و تصمیمات اشتباه نهادهای غیرتخصصی درباره حوزه دارو باشیم. بزرگترین ایراد دارویار آن است که متولی خاصی ندارد و زمانی که به سازمان‌های مرتبط مراجعه می‌کنیم دچار چالش در دریافتی هستند و جزیره‌ای عمل می‌کنند.

وی با بیان اینکه موضوع دارو باید در اولویت دولت قرار گیرد، گفت: بیماران خاص هزینه‌های بالا دارند و دولت باید شرایط آنها را ویژه درنظر بگیرد و چاره اساسی برای وضعیت دارویی بیاندیشد زیرا این بیماران در صورت عدم پرداخت مطالبات به موقع متضرر خواهند شد.

صبور با بیان اینکه تعداد داروخانه‌های دولتی کمتر از دو هزار مورد است، افزود: این داروخانه ها بیش از ۵۵ درصد سهم چرخش مالی داروخانه‌ها را به خود اختصاص داده‌اند و در قانون آمده است که دولت باید هر سال ۵ درصد از فعالیت‌های غیر حاکمیتی را به بخش خصوصی واگذار کند.




بیشترین راه انتقال تب مالت؛ مصرف لبنیات آلوده

کیاپرس/استاد دانشگاه علوم پزشکی ایران تأکید کرد که مصرف لبنیات آلوده، به‌ویژه شیر تازه نجوشیده، پنیر تازه و کره، اصلی‌ترین راه انتقال تب مالت است.

به گزارش کیاپرس از وبدا، به اعتقاد دکتر حسین معصومی اصل، فوق تخصص عفون، نظارت بر فروشگاه‌های لبنیات سنتی توسط سازمان دامپزشکی و بهداشت محیط ضروری است تا از عرضه محصولات آلوده جلوگیری شود.

وی شیرهای پاستوریزه و صنعتی که تحت فرآیند حرارتی ۶۰ درجه قرار می‌گیرند، را کاملا ایمن می داند و معتقد است که این حرارت سبب از بین رفتن میکروب عامل تب مالت می شود.

گفتنی است، دکتر شیرزادی رئیس اداره پیشگیری و کنترل بیماری‌های قابل انتقال از طریق دام به انسان وزارت بهداشت، هفته پیش در گفت و گو با وبدا از افزایش موارد ابتلا به تب مالت در کشور خبر داده بود.

او گفته بود که در سال ۱۴۰۲ یعنی سال گذشته ۲۱ هزار ۴۳۶ نفر و در ۱۰ ماه سال جاری (۱۴۰۳) نیز شمار مبتلایان تب مالت ۱۸ هزار نفر بوده است در حالی که این تعداد در سال های (۱۴۰۱) ۱۵ هزار نفر بوده است.

دکتر حسین معصومی اصل، فوق تخصص عفونی و استاد دانشگاه علوم پزشکی ایران علت افزایش موارد ابتلا به تب مالت در کشور را نظارت و کنترل ضعیف در بخش دامی کشور دانست.




HMPV مانند سرماخوردگی درمان حمایتی دارد

کیاپرس /سرپرست مرکز مدیریت بیماری های واگیر وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: دوره ابتلای متاپنوموویروس تا یک هفته طول می کشد و درمان آن نیز مانند سرماخوردگی درمان حمایتی است و واکسن خاصی ندارد.

به گزارش کیاپرس از وبدا، دکتر قباد مرادی در برنامه «گفتگوی ویژه خبری» سیما افزود: نباید بیماری های تنفسی ویروسی را زیاد برای خودمان بزرگ جلوه دهیم. زیرا عموم افراد پس از ابتلا با استراحت، خوردن مایعات گرم و کاهش تب و عوارض دیگر با دارو می توانند درمان شوند و در بسیاری از موارد نیازی به مراجعه به پزشک هم ندارند.

 سرپرست مرکز مدیریت بیماری های واگیر وزارت بهداشت اظهار داشت: زمانی باید نگران شد که تب فرد بالا باشد، فرد دچار تنگی نفس شده یا بدنش دچار کم آبی (دی هیدراته) شود.

مرادی با بیان  این که متاپنوموویروس (HMPV) ویروس جدیدی نبوده و از سال ۲۰۰۱ در دنیا شناخته شده است، خاطر نشان کرد: این ویروس نیز موجب عفونت تنفسی می شود و بیشتر کودکان زیر پنج سال را درگیر می کند.

وی افزود: سیستم بهداشتی کشور ابزار رصد این ویروس را در اختیار دارد. بر اساس این رصدها این ویروس طی ماه های گذشته جزو ویروس های در گردش در کشور ما نبوده است.

وی با اشاره به شایعاتی که این روزها بین مردم مطرح شده که از آمدن یک ویروس جدید مثل کرونا خبر می دهد، گفت: هیچ ویروس جدید، تغییر سویه یا تغییر جهشی در کار نیست و نه کشور چین نه سازمان بهداشت جهانی چنین چیزی را تایید و اعلام نکرده اند.

سرپرست مرکز مدیریت بیماری های واگیر وزارت بهداشت ابراز داشت: علائم اغلب عفونت های تنفسی شبیه به هم و سرفه، گلو درد، تب، آبریزش بینی هستند. متاپنوموویروس البته ممکن است دستگاه تنفس تحتانی را هم درگیر کند که مطابق آمار این درگیری در ۴ تا ۵ درصد افراد رخ می دهد و منجر به تشدید سرفه و تنگی نفس می شود.

دکتر مرادی اضافه کرد: دوره ابتلای متاپنوموویروس تا یک هفته طول می کشد و درمان آن نیز مانند سرماخوردگی درمان حمایتی است و واکسن خاصی ندارد.

وی با بیان این که سالمندان به ویژه آن ها که بیماری های زمینه ای دارند بهتر است کلا در فصول سرد سال از اجتماعات پرهیز کنند، گفت: افراد بالای ۶۵ سال، زنان باردار، کودکان ۵ ماه تا ۵ سال، کادر بهداشت و درمان و افراد دارای بیماری های مزمن حتما باید واکسن تزریق کنند.

وی خاطرنشان کرد: البته واکسن آنفلوآنزا در بهترین حالت ۴۰ تا ۶۰ درصد از بیماری پیشگیری می کند ولی اگر فردی واکسن تزریق کرده باشد احتمال این که به آنفلوآنزای شدید مبتلا شود کمتر است.

هم اکنون درصد بالایی از جمعیت کشورهای عربی همسایه درگیر آنفلوآنزای H1N1 هستند. در آفریقا نوع آنفلوآنزای فصلی H3N2 و در برخی دیگر از کشورهای آنفلوآنزای نوع B شایع است. در چین HMPV شایع تر است و ۷ درصد جمعیت استرالیا هم درگیر همین ویروس متاپنوموویروس هستند.




یارانه مواد آسیب رسان به سمت لبنیات سوق پیدا کند

کیاپرس/مشاور وزیر و رئیس دبیرخانه شورای عالی سلامت و امنیت غذایی گفت: پیشنهاد ما این است که یارانه برخی از مواد آسیب رسان مانند شکر و روغن را به سمت لبنیات سوق دهیم.

به گزارش خبرنگار کیاپرس، حسن امامی رضوی، روز یکشنبه در نشست خبری که در ستاد وزارت بهداشت برگزار شد با اشاره به اینکه در حال هماهنگی های این موضوع هستیم تا این تغییر انجام گیرد، افزود: در این صورت می توان به اقشار نیازمند و محروم، یارانه های بدهیم تا آنان از لبنیات بیشتر استفاده کنند.

وی ادامه داد: در مقابل قیمت محصولاتی که مضر یا آسیب رسان، هم مالیات وضع کنیم تا مصرف آنها کمتر شود.

وی با اشاره به اینکه قیمت تمام شده شیر بالاست، گفت: ما نمی توانیم قیمت را تقلیل دهیم، آن وقت شیر در دسترس نخواهد بود.

وی تاکید کرد که نوشابه ها قطعا باید مالیات داشته باشند. تابحال در دریافت مالیات از این محصول خیلی موفق نبودیم اما با اصلاح قانون بودجه سال آینده امیدواریم به موفقیت های خوبی در ای زمینه دست یابیم.

رییس دبیرخانه شورایعالی سلامت و امنیت غذایی افزود: با همکاری وزارت جهاد کشاورزی و سازمان ملی استاندارد، طرح شناسنامه دار کردن محصولات کشاورزی تهیه شده اما هزینه تمام شده محصولات با شناسنامه دار کردن، افزایش می یابد اما این هزینه بالاسری باید مشخص شود که چه کسی باید پرداخت کند و قاعدتا هزینه آن برای مردم افزایش می یابد که باید برای این کار فکری کنیم و یا دولت در قالب یارانه از گروه های کم درآمد حمایت کند.

دکتر امامی رضوی در خصوص غنی سازی برخی محصولات غذایی با ویتامین ها و ریزمغذی ها، گفت: نظارت کافی و دقیقی از سوی سازمان غذا و دارو بر روی غنی سازی این محصولات انجام می شود و مصرف این محصولات، توصیه می شود و به دنبال غنی سازی محصولات غذایی پرمصرف تر نیز هستیم.

رییس دبیرخانه شورایعالی سلامت و امنیت غذایی در خصوص مالیات بر کالاهای آسیب رسان، تاکید کرد: تجربه جهانی نشان داده وقتی محصولی مانند نوشابه های گازدار، شکر و شیرینی جات کمتر سالم است بهترین روش رفتارسازی، بستن مالیات بر روی این محصولات است تا مردم کمتر آنها را مصرف کنند.

وی گفت: با گران شدن مواد غذایی پروتئینی در سبد کالای خانوار، مصرف آنها کاهش می یابد یا حذف می شود. مطالعاتی در استانها و کشور در مورد سوء تغذیه انجام شده که در دبیرخانه سلامت و امنیت غذایی دانشگاه ها مطرح و توسط استانداری ها پیگیری می شود تا بسته های حمایتی برای گروه های کمتر برخوردار اختصاص یابد.

دکتر امامی رضوی در خصوص برنامه های این شورا برای کنترل مصرف دخانیات در کشور، گفت: در برنامه هفتم توسعه با وجود تلاش های برخی افراد، افزایش مالیات بر دخانیات تصویب شد و در قانون بودجه نیز تا حدودی دیده شده اما کنترل دخانیات نیاز به پیگیری ویژه، فرهنگسازی و مطالبه از سوی رسانه دارد.

وی با بیان این که در حال حاضر دسترسی به دخانیات خیلی راحت شده است، گفت: این مشکل باید به صورت اساسی حل شود. وزارت بهداشت مخالف عرضه دخانیات در دکه هاست و با وجود مخالفت وزارت بهداشت، این تصمیم در هیات مقررات زدایی اتخاذ شده است.

رییس دبیرخانه شورایعالی سلامت و امنیت غذایی تاکید کرد: مطالبه اصلی ما در این خصوص این است که نظر وزارت بهداشت در هیات مقررات زدایی در مورد موضوعات مرتبط با سلامت، باید جنبه وتویی داشته باشد. این هیات در مواردی که سازمان غذا و دارو به درستی اجازه توسعه کالاهای تولیدی آسیب رسان به سلامت را نمی دهد، ورود کرده و قصد دارد اجازه توسعه این صنایع را بدهد که وزارت بهداشت و سازمان غذا و دارو باید اختیارات لازم را داشته باشند که بهانه مقررات زدایی، اجازه توسعه این صنایع داده نشود.




بی‌رغبتی داروخانه‌ها به توزیع شیرخشک/ کمبود در یک برند

کیاپرس/رییس سازمان غذا و دارو اظهار داشت: یکی از دلایل عدم تمایل داروخانه‌ ها به توزیع شیرخشک، سود پایین این محصول و تاخیر چندماهه در دریافت پول آن از بیمه‌هاست.

به گزارش کیاپرس از وبدا، دکتر مهدی پیر صالحی در نخستین اجلاس روسای دانشگاه ها و دانشکده های علوم پزشکی سراسر کشور در ستاد این وزارتخانه افزود: این شرایط باعث می‌شود شیرخشک برای داروخانه‌ها به محصولی زیان‌ده تبدیل شود و توجیه اقتصادی نداشته باشد.

بی‌رغبتی داروخانه‌ها به توزیع شیرخشک و چالش‌های مدیریت دارویی

وی در ادامه افزود: در حال حاضر پنج کارخانه تولید شیرخشک در کشور فعال هستند که نیازهای داخلی را تأمین می‌کنند. اکنون فقط کمبود در یک برند مشاهده می‌شود‌ و این کارخانه‌ با ظرفیت کامل فعالیت می کند و امکان افزایش تولید وجود ندارد البته تلاش شده تا از ظرفیت تولید دیگر کارخانه ها استفاده شود.

دکتر پیرصالحی با تاکید بر اینکه تمام تلاش ما بر مدیریت کمبودهای دارویی و کاهش این کمبودها است، راه‌حل بلندمدت، را تجویز و مصرف منطقی دارو عنوان کرد.

رییس سازمان غذا و دارو می گوید: به‌طور متوسط، در هر نسخه ایرانی حدود ۴ قلم دارو تجویز می‌شود، در حالی که میانگین جهانی زیر ۲ قلم است. این تفاوت در حوزه‌هایی نظیر آنتی‌بیوتیک‌ها، کورتیکواستروئیدها و داروهای تزریقی بسیار چشمگیر است.

وی همچنین بر لزوم بازنگری در شیوه‌های تجویز دارو و افزایش نظارت‌ها تأکید کرد.




پژوهشگاه ابن‌سینا؛ ۲۵ سال پیشگامی در درمان ناباروری

کیاپرس/پژوهشگاه ابن‌سینا، یکی از پیشگامان عرصه‌های پژوهشی و درمانی در کشور، با بیش از دو دهه فعالیت مستمر در حوزه فناوری‌های زیستی و تولیدمثل، جایگاهی ویژه در توسعه دانش و نوآوری‌های علمی کسب کرده است.

به گزارش کیاپرس، این پژوهشگاه، که تحت نظارت جهاد دانشگاهی فعالیت می‌کند، به‌عنوان یکی از مراکز علمی برجسته در کشور، نقش مهمی در تحقیقات، آموزش و ارائه خدمات درمانی در حوزه تولید مثل ایفا می‌کند.

دکتر محمدرضا صادقی، رئیس پژوهشگاه و مرکز درمان ناباروری ابن‌سینا، همزمان با سالروز تأسیس این مجموعه اظهار داشت: «پژوهشگاه ابن‌سینا با تمرکز بر نیازهای اساسی جامعه و بهره‌گیری از رویکردهای میان‌رشته‌ای، توانسته است در حوزه‌های متعددی از جمله بیوتکنولوژی تولیدمثل، نانوفناوری زیستی، پزشکی بازساختی و درمان ناباروری و سقط مکرر، به دستاوردهای چشمگیری دست یابد. این پژوهشگاه همچنین نقشی محوری در ارائه خدمات تخصصی و پیشرفته به مراجعان ایفا کرده است.»

پژوهشگاه ابن‌سینا با ایجاد گروه‌های پژوهشی متنوع نظیر جنین‌شناسی و آندرولوژی، ایمونوبیولوژی تولیدمثل، نانوتکنولوژی، مهندسی بافت و پزشکی بازساختی، و حقوق و اخلاق زیستی، به توسعه دانش و فناوری در زمینه‌های مختلف پرداخته است. همچنین، این پژوهشگاه با تأسیس مرکز فوق‌تخصصی درمان ناباروری و سقط مکرر، خدماتی جامع و منحصربه‌فرد را به بیماران ارائه می‌دهد.

دکتر صادقی با اشاره به اهمیت پژوهش‌های کاربردی در این مجموعه افزود: «یکی از افتخارات پژوهشگاه ابن‌سینا، اجرای طرح‌های پژوهشی در زمینه‌های پیشرفته‌ای همچون سرطان‌، شناسایی و درمان اختلالات ژنتیکی، و توسعه روش‌های نوین درمان ناباروری است. این دستاوردها نه‌تنها در سطح ملی، بلکه در سطح بین‌المللی نیز مورد توجه قرار گرفته‌اند.»

پژوهشگاه ابن‌سینا با ایجاد همکاری‌های گسترده با مراکز تحقیقاتی و دانشگاهی داخلی و خارجی، زمینه‌ساز تبادل دانش و انتقال فناوری در سطح ملی و بین المللی شده است. همچنین، این پژوهشگاه با برگزاری دوره‌های آموزشی تخصصی و سمینارهای علمی، به پرورش نسل جدیدی از متخصصان در حوزه‌های زیستی و درمانی کمک کرده است.

یکی از نقاط قوت پژوهشگاه ابن‌سینا، توجه ویژه به مسائل اخلاقی، حقوقی و فقهی در تحقیقات و خدمات درمانی است.

دکتر صادقی تصریح کرد: « پژوهشگاه ابن‌سینا توانسته است مسائل اخلاقی و حقوقی مرتبط با فناوری‌های نوین زیستی را بررسی کرده و راهکارهایی برای سازگاری این فناوری‌ها با نظام‌های حقوقی و فرهنگی ارائه دهد.»

دکتر صادقی در پایان با تأکید بر تعهد پژوهشگاه ابن‌سینا به پیشرفت علمی و ارائه خدمات مؤثر به جامعه، اظهار امیدواری کرد: « با بهره‌گیری از توانمندی‌ های علمی و تخصصی موجود و سرمایه‌گذاری در فناوری‌های نوین، پژوهشگاه ابن‌سینا همچنان در مسیر گسترش مرزهای دانش و بهبود کیفیت زندگی مردم ایران پیشگام خواهد بود.»

سالروز تأسیس پژوهشگاه ابن‌سینا، فرصتی است تا از تلاش‌ها و دستاوردهای این مجموعه علمی و درمانی ارزشمند قدردانی شود و گام‌های مؤثرتری برای آینده‌ای روشن برداشته شود.




رشد استخوانی و افزایش قد در سنین ۱۰ تا ۱۵ سالگی رخ می دهد

کیاپرس /عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: رشد استخوانی و افزایش قد در سنین ۱۰ تا ۱۵ سالگی رخ می دهد، تشخیص انحراف ستون فقرات در این بازه زمانی بهتر انجام می شود.

به گزارش کیاپرس از وبدا، دکتر امیر حسین حقیر جراح مغز و فوق تخصص جراحی ستون فقرات، افزود: در این سنین باید به شکل ظاهری ستون فقرات و هر گونه غیر قرینگی در شانه و لگن بخصوص در دختران حساس بود.

وی با بیان اینکه هرگونه غیر قرینگی درمحل شانه ها و لگن؛ بویژه در دختران می تواند علامتی از انحراف ستون فقرات باشد افزود: بمنظور تشخیص زودهنگام بیماری بهتر است غربالگری اسکولیوز یا انحراف ستون فقرات برای همه دانش آموزان سنین ۱۰ تا ۱۵ سالگی انجام در مدارس انجام شود.

وی درجه اسکولیوز و سن کودک یا نوجوان را در بروز انحراف ستون فقرات دو فاکتور بسیار مهم دانست و گفت: هر چه از سالهای بلوغ مانده باشد ، با توجه به رشد استخوانی احتمال پیشرفت اسکولیوز وجود دارد و معمولا بیشترین رشد استخوانی در دخترها بین ۱۳تا ۱۵سالگی و بطور دقیق تا دو سال بعد آغاز بلوغ و پریودی است و در پسرها بین۱۵تا۱۷سالگی است و بعد از این سن میزان رشد استخوانی بسیار کم خواهد بود.




اکثر دانشگاه یک درصد پژوهش در محل های دیگری هزینه کردند

کیاپرس/معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت به انتظارت این معاونت از دانشکده ها و دانشگاه های علوم پزشکی پرداخت و گفت: اکثر دانشگاه ها به دلیل مشکلاتی که داشته اند بودجه یک درصد پژوهش را در محل های دیگری هزینه کرده اند، که از سال آینده این مساله در ارزشیابی علمی دانشگاه ها بعنوان یک آیتم مهم، لحاظ خواهد شد.

به گزارش وبدا، دکتر شاهین آخوندزاده در اولین اجلاس حضوری روسای دانشکده ها و دانشگاه های علوم پزشکی کشور در ستاد وزارت بهداشت، افزود: پایان نامه ها و طرح های تحقیقاتی باید بتوانند از بودجه های آموزشی نیز استفاده کنند وگرنه تبدیل به طرح های تحقیقاتی کوچک خواهند شد. 

وی ادامه داد: همچنین از بودجه های خارج دانشگاهی همچون معاونت علمی ریاست جمهوری، صندوق علم و صندوق شکوفایی و نوآوری هم باید بتوانیم بهره‌مند شویم.

وی با تاکید بر این که مطلب که باید ۵۰ درصد طرح های تحقیقاتی دانشگاه ها از اولویت های طرح های تحقیقاتی باشد، اظهار کرد: مجله علمی که نمایه نمی‌شود ارزشی ندارد. در حال حاضر در اسکوپوس مجله فارسی نمایه می شود و امیدواریم به زودی بتوانیم در پایگاه پابمد هم چنین اتفاقی را رقم بزنیم.

جذب سرباز نخبه به دانشگاه های علوم پزشکی واگذار شد

وی جذب سرباز نخبه که در اختیار معاونت تحقیقات بود را مورد اشاره قرار داد و اظهار داشت: با توافق با ستادکل نیروهای مسلح این کار هم به دانشگاه های علوم پزشکی واگذار شد. بنابراین سیاست معاونت تحقیقات این است که تا جایی که بتواند در امور ذاتی دانشگاه ها دخالت نکند.

معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت خاطرنشان کرد: برای رقابت با دانشگاه های دنیا دانشگاه های ما باید وارد فاز پژوهش های بین المللی شده و برای این کار باید دارای بیگ دیتا شوند.

وی افزود: در این خصوص با هیات دولت هماهنگی هایی شده تا دانشگاه ها به سمت بیگ دیتا بروند. همچنین دسترسی مجدد به منابع الکترونیک باید برقرار شود که در جلسه معاونان وزارتخانه در خصوص پرداخت بدهی ها در این زمینه تصمیم گیری شده است. 

دکتر آخوندزاده با بیان این که با افزایش اعتبارات نیماد شاهد ارتقای اعطای گرنت‌های پژوهشی نیز خواهیم بود، گفت: یکی از مشکلات حوزه پژوهش نسبت به رقبا این است که محققان ما نمی توانند در کنگره های بین المللی که نمایه هم می شوند، شرکت کنند. 

وی اضافه کرد: راه این است که کنگره های داخلی را از طریق مجلات در اسکوپوس و ISI و سایر نمایه های بین المللی نمایه کنیم‌. لذا همایش های ملی دانشگاه ها در این زمینه می تواند امتیازات خوبی برای ارتقای جایگاه علمی ایران به ارمغان آورد.




چند قلم دارو؛ گران شد؟

کیاپرس/رییس سازمان غذا و دارو در خصوص قیمت دارو گفت: در مرحله نخست، از مجموع حدود ۳,۸۰۰ قلم دارو، قیمت ۳۷۰ قلم افزایش یافته است.

به گزارش کیاپرس از وبدا، دکتر مهدی پیر صالحی معاون وزیر و رییس سازمان غذا و دارو در نخستین اجلاس روسای دانشگاه ها و دانشکده های علوم پزشکی سراسر کشور در ستاد این وزارتخانه اظهار داشت: به عنوان مثال، برخی آمپول‌ها که قبلاً پنج یا شش هزار تومان قیمت داشتند، اکنون به ۱۹ هزار تومان رسیده‌اند. اگرچه درصد افزایش قیمت به ظاهر بالا به نظر می‌رسد، اما در مقایسه با تورم کشور، رقم مطلق آن چندان بالا نیست.

دکتر پیرصالحی افزود: از ابتدای سال تاکنون، میانگین افزایش قیمت دارو کمتر از ۳۰ درصد بوده است که نسبت به نرخ تورم، عدد معقولی محسوب می‌شود.

رییس سازمان غذا و دارو تاکید کرد که هدف آنها این است که قیمت دارو را به گونه‌ای تنظیم کنند که هم منصفانه باشد و هم امکان دسترسی مردم به دارو فراهم شود.

او تأکید کرد: در دسترس بودن دارو برای ما اهمیت بیشتری نسبت به قیمت آن دارد. اگر قیمت دارو پایین نگه داشته شود اما در بازار موجود نباشد، شرایط به مراتب دشوارتر خواهد بود. تلاش ما بر این است که داروهای مورد نیاز مردم تأمین شود تا هیچ‌کس در تهیه دارو با مشکل مواجه نشود.