هزینه های سلامت ۶۰ درصد افزایش یافت

کیاپرس/مدیر عامل سازمان بیمه سلامت ایران گفت: هزینه‌ها در حوزه بهداشت و درمان، رشد چشمگیری داشته به‌طوری‌که رشد منابع ۳۶ درصد بوده، اما هزینه‌ها بیش از ۶۰ درصد افزایش یافته است.

به گزارش کیاپرس، محمد مهدی ناصحی اظهار کرد: امسال به صندوق بیماران صعب‌العلاج، ۸,۴۰۰ میلیارد تومان اعتبار اختصاص یافته که بخش عمده‌ای از این اعتبارات دریافت و توزیع شده است.

وی ادامه داد: در خصوص بیماران صعب‌العلاج، تعرفه حمایتی سازمان در برخی از داروها و خدمات، به‌ویژه برای بیماران سرطانی، تا ۱۰۰ درصد هزینه‌ها را پوشش می‌دهد که در برخی موارد این پوشش بین ۷۰ تا ۱۰۰ درصد متغیر است.

ناصحی گفت: امسال در زمینه منابع دریافتی از سازمان برنامه و بودجه، رشد مناسبی نسبت به هزینه‌ها وجود نداشته است.

وی افزود: هزینه‌ها در حوزه بهداشت و درمان، به‌ویژه در بخش درمان، رشد چشمگیری داشته به‌طوری‌که رشد منابع ۳۶ درصد بوده، اما هزینه‌ها بیش از ۶۰ درصد افزایش یافته است.

مدیرعامل سازمان بیمه سلامت ایران گفت: این اختلاف ممکن است منجر به تأخیر در پرداخت‌ها به مراکز طرف قرارداد شود، اما تلاش می‌شود با تزریق منابع اعتباری، این مشکل برطرف شود.

ناصحی بیان کرد: علاوه بر تأمین منابع اعتباری، باید خدمات و نحوه پرداخت نیز اصلاح شود و تمرکز تنها بر تأمین منابع نباشد، بلکه به ارتقای کیفیت خدمات نیز توجه ویژه‌ای شود.

وی افزود: نسخه‌نویسی الکترونیکی در تمام شهرهای کشور، به ویژه مراکز دولتی، اجرایی شده است. البته ممکن است برخی مراکز خصوصی هنوز این کار را اجرایی نکرده باشند که موظف به انجام آن هستند.

ناصحی اظهار داشت: امید است شرایط نسخه‌نویسی به‌گونه‌ای باشد که رغبت بیشتری برای استفاده از این روش ایجاد شود و نسخه‌نویسی کاغذی حذف شود، هرچند در مواقع بحرانی و قطع اینترنت، از نسخه‌های کاغذی استفاده خواهد شد.




شاهد شیوع تب دنگی در چابهار هستیم

کیاپرس/معاون بهداشت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی از چابهار و استانهای مرزی به ویژه سیستان و بلوچستان به عنوان مرزبانان سلامت کشور یاد کرد و گفت: در حال حاضر در چابهار شاهد شیوع تب دنگی هستیم.

نشست علمی مشورتی تب دنگی با حضور دکتر رییسی معاون و جمعی از مدیران معاونت بهداشت وزارت بهداشت، اساتید برجسته کشوری و معاونین بهداشت دانشگاه‌های علوم پزشکی سیستان و بلوچستان در چابهار برگزار و آخرین دستاوردها و چالش‌های مربوط به پیشگیری، تشخیص و درمان تب دنگی، بررسی شد.

به گزارش وبدا، دکتر علیرضا رییسی، در این نشست افزود: این بیماری نخستین بار از امارات به کشور ما و مناطق جنوبی وارد شد و کنترل این بیماری به ویژه در چابهار، باید با همکاری بین بخشی صورت گیرد که هماهنگی مناسبی با وزارت کشور، سازمان پدافند غیرعامل و ارتش در این زمینه داشته ایم اما تا زمانی که بهسازی محیط کامل نشود، کشور در معرض خطر است.

وی با تقدیر از اقدامات انجام شده در مقابله با پشه آئدس و بیماری تب دنگی در چابهار، مهمترین راه مقابله با این بیماری را بهسازی محیط عنوان و اضافه کرد: در مناطقی که بهسازی محیط صورت نگرفته، تب دنگی مشکلات زیادی را ایجاد می کند.

دانشکده علوم پزشکی چابهار؛ سنگر کشور در برابر بیماری های واگیر

دکتر قباد مرادی، سرپرست مرکز مدیریت بیماری های واگیر وزارت بهداشت نیز در این نشست از دانشکده علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی چابهار به عنوان سنگر کشور در برابر بیماری های واگیر یاد و ابراز امیدواری کرد که این دانشکده با داشتن تیم متخصص بتواند به عنوان پیشرو و مرجعیت علمی در پیشگیری، تشخیص و درمان بیماری‌ تب دنگی، نقش مؤثری داشته باشد.

وی یادآور شد: این دانشکده می‌تواند با ارائه خدمات بهداشتی، آموزشی و تحقیقاتی، به بهبود وضعیت بهداشت منطقه، استان و کشور، کمک شایانی کند.

گفتنی است در این نشست، اساتید و متخصصان حوزه بهداشت به تبادل نظر و ارائه راهکارهایی برای مقابله با شیوع این بیماری در مناطق مختلف پرداختند و بر اهمیت آموزش و آگاهی‌رسانی به مردم در خصوص علائم و راه‌های پیشگیری از تب دنگی تاکید کردند.




زنگ خطر جدی جمعیتی به صدا درآمد

کیاپرس/رئیس کل سازمان نظام پزشکی با اشاره به تأثیر حوادث بر کاهش جمعیت کشور گفت:«کسانی که دغدغه افزایش جمعیت دارند، باید به مسئله تصادفات و تروماها توجه ویژه‌ای داشته باشند. سالانه حدود ۳۵ هزار نفر در حوادث جاده‌ای جان خود را از دست می‌دهند که اکثر آن‌ها در سنین باروری هستند. این اتفاق نه‌تنها باعث کاهش مستقیم جمعیت می‌شود، بلکه با از دست دادن افرادی که در سنین مولد‌بودن هستند، به کاهش بیشتر نرخ تولد منجر خواهد شد.»

به گزارش کیاپرس؛ محمد رییس زاده با اشاره به آمارهای جهانی افزود: «در حالی که دنیا توانسته است میزان مرگ‌ومیر ناشی از تصادفات را ۵ درصد کاهش دهد، ما در سال ۱۴۰۲ شاهد افزایش ۲.۸ درصدی بوده‌ایم. متخصصان طب اورژانس، چه در حوادث پیش‌بیمارستانی و چه در بیمارستان‌ها، می‌توانند نقشی اساسی در کاهش این آمار ایفا کنند.»

آمارهای جمعیتی و زنگ خطر:

دکتر رئیس‌زاده با ارائه آمارهای نگران‌کننده افزود: «در سال ۱۴۰۲، حدود یک میلیون و ۵۷ هزار تولد و در مقابل حدود ۴۵۰ هزار مرگ‌ومیر ثبت شده است. این نسبت به‌تدریج در حال برابر شدن است که یک زنگ خطر جدی جمعیتی محسوب می‌شود.»

نقش هوش مصنوعی در طب اورژانس:

وی به نقش فناوری‌های نوین اشاره کرد و گفت: «هوش مصنوعی می‌تواند تحولی جدی در طب اورژانس ایجاد کند. استفاده صحیح از این فناوری می‌تواند به افزایش دقت تشخیصی، کاهش زمان پاسخ‌دهی و ارتقاء کیفیت درمان کمک شایانی نماید.»

مطالبه جامعه پزشکی از سازمان برنامه و بودجه:

دکتر رئیس‌زاده همچنین در خصوص موضوع تعرفه‌ها تصریح کرد: «انتظار می‌رود سازمان برنامه و بودجه افزایش تعرفه‌های پیشنهادی شورای عالی بیمه سلامت را تغییر ندهد و تعرفه‌های جدید را پیش از پایان سال ابلاغ نماید. این حداقل انتظار جامعه پزشکی برای جبران بخشی از فشارهای اقتصادی است.»

وی تأکید کرد: «تأکید ما بر افزایش تعرفه کای حرفه‌ای و ویزیت است که نیازمند توجه جدی مسئولان است.»

لزوم امیدآفرینی و پرهیز از ناامیدی:

رئیس کل سازمان نظام پزشکی با تأکید بر اهمیت حفظ امید در جامعه پزشکی گفت: «تکرار مکرر مشکلات و ایجاد حس یأس و ناامیدی، کمکی به حل چالش‌های پیش رو نخواهد کرد. ما موظفیم امید را زنده نگه داریم، چراکه امید داشتن در شرایط سخت، کار مردان بزرگ است.»




هر روغنی را برای مصرف انتخاب نکنیم

کیاپرس/رئیس گروه بهبود تغذیه جامعه دانشگاه علوم پزشکی مشهد، روغن‌ های کلزا و کانولا را جزء سالم‌ترین روغن‌ ها دانست و از مردم می‌خواهیم که هر روغنی را برای مصرف در وعده‌های غذایی خود انتخاب نکنند.

به گزارش کیاپرس از وبدا، دکتر زهرا اباصلتی افزود: با توجه به اینکه روغن‌های کلزا و کانولا به میزان کافی موجود نیست یا اینکه قیمت بالایی دارد که در قدرت خرید مردم نیست، خواسته ما از مسئولان تخصیص سبدهای حمایتی برای اقشار کم درآمد است.

دکتر اباصلتی بیان کرد: برای سرخ کردن از روغن مخصوص سرخ کردنی استفاده شود، از این روغن می‌توان ٢ تا ٣ نوبت استفاده کرد، به شرط آنکه باقی مانده‌ای از نوبت قبل در آن نمانده باشد.

وی خاطرنشان کرد: روغن‌های دارای اسید چرب ترانس که مضر بوده نباید مصرف شود، گرچه میزان اسید چربی ترانس آن به ٢ درصد رسیده، اما توصیه بر عدم مصرف این نوع است.




۵۱ درصد ۱۸ تا ۵۹ ساله ها؛ چاق یا اضافه وزن دارند

کیاپرس/مدیر گروه بهبود تغذیه معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مشهد اظهار کرد: میزان ابتلا به چاقی و اضافه وزن در سالمندان ۶۲ درصد و برای افراد گروه سنی ۱۸ تا ۵۹ سال، ۵۱ درصد است . 

به گزارش کیاپرس از وبدا، دکتر زهرا اباصلتی با اشاره به اینکه چاقی و اضافه وزن اولویت نظام سلامت محسوب می شود و موجب ابتلا به بیماریهای مانند  فشار خون، دیابت و افزایش ریسک ابتلا به انواع سرطان ها می شود، گفت: چاقی با سبک زندگی افراد ارتباط تنگاتنگی دارد و  این مشکل در شهرها مانند شهر مشهد بیشتر است به حدی که آمار چاقی تا ۷۰ درصد در برخی مناطق مشهد گزارش شده است. 

وی با بیان اینکه مشاوره تغذیه به صورت رایگان در مراکز بهداشتی به مخاطبان ارائه می شود، خاطر نشان کرد: رژیم غذایی مناسب، سبک زندگی و  افزایش فعالیت نقش مهمی در کاهش وزن دارد. 

مدیر گروه بهبود تغذیه معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مشهد با اشاره به اینکه داشتن رژیم غذایی مناسب، کاهش میزان چربی و قندهای ساده  و مصرف میوه و سبزیجات و حبوبات  و کاهش مصرف برنج تاثیر به سزایی در کاهش وزن دارد، گفت: دریافت مشاوره تغذیه با کارشناسان و پایبندی به رژیم غذایی صحیح در بهبود شرایط افراد دارای اضافه وزن تاثیر به سزایی دارد.




آلودگی هوا؛ کارکرد مغز را نشانه می گیرد

اختصاصی – کیاپرس /معاون آموزشی بیمارستان سینای تهران گفت: هر گونه آلودگی به خصوص آلودگی هوا سبب می شود تا کارکرد مغز مختل شود، همچنین افراد عوارض مغزی دراز مدت پیدا کنند.

دکتر محمدرضا قینی، متخصص بیماری‌ های مغز و اعصاب در گفت و گو با خبرنگار کیاپرس اظهار داشت: مغز ۲۰ درصد خون بدن را می برد به عبارتی این عضو بدن به صورت غیر متناسب، خون زیاد را به خود اختصاص می دهد.

وی ادامه داد: به همین دلیل، هر چیز غیرطبیعی که وارد خون افراد می شود، اولین آسیب را به مغز می زند.

وی با اشاره به اینکه وقتی هوا آلوده است، انواع فلزات سنگین و مواد مسموم کننده وارد خون می شوند، گفت: این آلودگی در خون سبب می شود کارکرد مغز مختل شود و سلول های مغزی که خیلی سلول های حساسی هستند به مرگ دچار شوند یا زودتر تحلیل بروند.

وی افزود: تعدادی از کسانی که در مناطق آلودگی هوا حضور دارند، اعلام می کنند که دچار سردرد شدند یا شب به خانه می روند گیج و منگ هستند یا در زمان آلودگی هوا تمرکز خوبی ندارند.

وی ادامه داد: این موارد عوارض آنی آلودگی هوا بوده که ممکن است با تنفس هوای پاک، برطرف شود.

وی با اشاره به اینکه آلودگی هوا قطعا یکسری عوارض دراز مدت مغزی هم ایجاد می کند، گفت: هرچند برای اثبات دقیق آن نیاز به انجام فعالیت های تحقیقاتی بلند مدت است اما با تجربه ای که در موارد آزمایشگاهی وجود دارد قطعا آلودگی هوا ریسک بیماری های مغزی را در بلند مدت افزایش می هند.

وی توصیه اصلی به مردم این است که در روزهایی که آلودگی هوا وجود دارد، افراد به خصوص سالمندان بهتر است از منزل بیرون نیایند، اگر مجبور هستند از منازل خود خارج شوند حتما از ماسک مناسب را استفاده کنند.

وی افزود: هرچند مصرف برخی از مواد غذایی مانند لبنیات، می تواند دفع سموم بهتر کند، اما بهترین توصیه این است که از هوای آلوده دوری کنند.