به پاس یک قرن حضور گسترده و اثربخش در عرصه بهداشت و سلامت کشور: مراسم بزرگداشت صدمین سال تاسیس موسسه رازی برگزار می شود

کیاپرس/همایش یک قرن تجربه، خدمت و افتخار به مناسبت بزرگداشت صدمین سال تاسیس موسسه تحقیقات واکسن و سرم‌سازی رازی، با حضور مقامات ارشد، شخصیت های علمی، دانشمندان و پیشکسوتان عرصه بهداشت و سلامت کشور، روز یکشنبه ۱۶ دی، در سالن اجلاس سران برگزار می شود.

به گزارش کیاپرس از روابط عمومی موسسه رازی، دکتر علی اسحاقی، در آستانه ۱۶ دی ماه، سالروز تاسیس موسسه تحقیقات واکسن و سرم سازی رازی با بیان این که موسسه رازی سرمایه و میراث بزرگ علمی و اجتماعی کشور است و باید برای حفظ و اعتلای این گنجینه بزرگ تلاش کنیم، اظهار کرد: به مناسبت بزرگداشت صدمین سال تاسیس موسسه رازی به عنوان بزرگترین موسسه علمی، تحقیقاتی و تولیدی واکسن و فراورده های بیولوژیک در منطقه، همایشی با حضور مقامات و بزرگان کشور در سالن اجلاس سران برگزار می‌شود.

وی گفت: موسسه رازی به عنوان مجموعه ای تخصصی و بزرگ در زمینه تولید فراورده های بیولوژیک، طی یک قرن حیات خود منشا برکات و خدماتی بسیار بوده و نقشی بزرگ در تامین سلامت و امنیت بهداشتی کشور ایفا کرده که شاید کمتر برای مردم و شهروندان معرفی و بیان شده، لازم است متناسب با جایگاه و خدمات این موسسه بزرگ، آن را به شایستگی به آحاد مردم و مسئولان در سطح ملی و بین المللی معرفی کنیم.

اسحاقی، با تاکید بر این که بی شک تاسیس موسسه تحقیقات واکسن و سرم‌سازی رازی در سال ۱۳۰۳، زمینه‌ساز ارتقای امنیت زیستی جمعیت انسانی و دامی در مقابل انواع بیماری‌های عفونی بوده و سهمی به سزا در موفقیت علمی امروز کشور ایفا کرده، تصریح کرد: این موسسه به دلیل حجم تولید، تنوع محصول و وظایف محوله، در نوع خود در کشور و منطقه بی‌نظیر و در جهان کم نظیر است و وظیفه تحقیق و تولید را همگام با هم پیش می‌برد.

رئیس موسسه رازی،دعوت از بزرگان کشور بمنظور ارائه نظرات و پیشنهادات درباره آینده صنعت واکسن به عنوان محصولی استراتژیک، لزوم انعکاس وضعیت تولید واکسن‌های پزشکی، دام و طیور به منظور تقویت و حمایت هر چه بیشتر از تولید ملی، پاسداشت ارزش‌ ها و خدمات دانشمندان، محققان و کارکنان خدوم این موسسه از بدو تاسیس تا کنون و آشنایی هر چه بیشتر جامعه علمی و ملت ایران با خدمات موسسه رازی را از اهداف مهم برگزاری این همایش برشمرد.

اسحاقی تاکید کرد: موسسه رازی به گواه فراورده‌های متنوع و اثربخش، مجموعه‌ای بسیار مهم و حیاتی برای کشور بوده و توانسته با محصولات خود، علاوه بر خودکفایی در تولید بسیاری از واکسن‌های لازم و ضروری، صرفه جویی ارزی و ارزآوری فراوانی برای کشور به ارمغان آورد و بسیاری از بیماری‌های خطرناک و مسری را ریشه کن، حذف یا کنترل کند.

موسسه تحقیقات واکسن و سرم سازی رازی در ۱۶ دی ماه سال ۱۳۰۳ با هدف تحقیقات پیرامون راه‌های مبارزه با بیماری خانمان سوز طاعون گاوی که با تلف کردن صد‌ها هزار راس گاو، حیات دامی کشور را مورد تهدید قرار داده بود فعالیت خود را آغاز کرد. پس از مدتی کوتاه با تولید و عرضه واکسن موثر علیه بیماری مزبور دوره ای نوین از مبارزه علیه بیماری‌ها در کشور توسط این موسسه پایه گذاری شد. به فاصله کوتاهی پس از این موفقیت کار بر روی تولید انواع واکسن‌ها و سرم‌های مصرف پزشکی در دستور کار موسسه قرار گرفت و اینک بیش از ۸۰ محصول و فراورده بیولوژیک در این موسسه تولید می‌شود که نتیجه سال‌های متمادی تحقیقات مستمر و تلاش و دلسوزی دانشمندان بزرگ موسسه رازی است.

موسسه رازی دارای ۶ شعبه در شهرهای مشهد، اهواز، شیراز، کرمان، مرند و اراک بوده که نیازهای تحقیقاتی و واکسن های مورد نیاز استان های همجوار را تامین می کنند. شعبه مرکزی موسسه رازی در کرج مستقر است.




افزایش ۲.۵ برابری اضافه کار پرستاران

کیاپرس/معاون پرستاری وزارت بهداشت از افزایش ۲.۵ برابری اضافه کار پرستاران خبر داد.

به گزارش کیاپرس از وبدا، دکتر عباس عبادی با اعلام این خبر، اظهار کرد: پس از ماه‌ها پیگیری‌های مستمر و تلاش‌های فشرده توسط وزارت بهداشت و با حمایت ریاست جمهوری، سرانجام فرمول جدید محاسبه اضافه‌کار کارکنان بالینی و مشمولین قانون ارتقای بهره‌وری، شب گذشته در جلسه شورای حقوق و دستمزد به تصویب رسید.

وی افزود: بر اساس فرمول جدید، ضریب ریالی اضافه‌کار همکاران پرستار نسبت به میانگین سال‌های گذشته نزدیک به ۲.۵ برابر افزایش یافته است. هرچند به خوبی می‌دانیم که این اقدام در مقایسه با زحمات بی‌وقفه و جانفشانی‌های شبانه‌روزی پرستاران عزیز در خدمت‌رسانی به مردم شریف کشورمان کافی نیست، اما بی‌شک گامی مهم و رو به جلو برای کاهش بخشی از مشکلات این قشر ارزشمند است.

معاون پرستاری وزارت بهداشت تصریح کرد: در روزهای آینده، با بهره‌گیری از اعتبار جدیدی که وزارت بهداشت از سازمان برنامه و بودجه دریافت کرده است، تلاش خواهیم کرد تا منابع مالی لازم را در اختیار دانشگاه‌های علوم پزشکی قرار دهیم. این اقدام با هدف جبران و تسویه معوقات چندماهه پرداخت اضافه‌کار پرستاران، به‌ویژه در دانشگاه‌هایی که دچار تأخیر در این زمینه بوده‌اند، انجام خواهد شد.




افزایش مهاجرت نخبگان جوان / بودجه پژوهشی؛ بسیار تحقیر آمیز است

کیاپرس/ رییس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی گفت: در سال های اخیر سیر مهاجرت نخبگان جوان افزایش یافته است، به خصوص در حوزه پزشکی بیشتر شاهد افزایش شتاب هستیم.

به گزارش خبرنگار کیاپرس، دکتر علیرضا زال در حاشیه بیست و پنجمین جشنواره ابوریحان بیرونی در جمع خبرنگاران افزود: باید برنامه‌ریزی های مفصلی برای نگه داشت و ماندگاری نخبگان در کشور انجام شود

وی در پاسخ به این سوال که چه تعداد سالانه از دانشگاه مهاجرت می کنند؟ گفت: آمار دقیقی در این زمینه وجود ندارد و برخی از مهاجرت ها در قالب هایی مانند فرصت مطالعاتی یا مرخصی انجام می گیرد.

وی با اشاره به اینکه افت مقالات به تنهایی مربوط به مهاجرت نیست؛ گفت: یکی از فاکتورهای موثر آن مقدار کم سرمایه گذاری در حوزه پژوهش در سال های اخیر است.

بودجه پژوهشی؛ بسیار تحقیر آمیز است

وی تاکید کرد: درصد بودجه ای که از درآمد ناخالص ملی کشور برای پژوهش اختصاص می دهیم عدد بسیار ناچیزی است، اصلا در مقایسه با رقابت جهانی عدد بسیار تحقیر آمیزی است.

وی افزود: ما در سال های اخیر در حوزه پژوهش دانشگاهی با عدد و رقم های بسیار نازلی داریم حرکت می کنیم و تقریبا مراکز تحقیقاتی ما در شرایط مناسب بودجه ای به سر نمی برند.

وی افزود: خیلی وقت با توجه به گرانی تجهیزات و امکانات و وسایل، زمینه های تحقیقات نوین برای محققان ما فراهم نیست.

وی افزود: به طور مثال اگر یک دانشجوی دوره دکتری می خواهد تحقیقات کند به دلیل گرانی مواد و تجهیزات، با چالش جدی روبرو می شود، هیچ پشتیبانی مالی هم در این زمینه وجود ندارد.

وی بر اصلاح سهم بودجه ای کشور در حوزه پژوهش تاکید کرد و گفت: این مقدار در حال حاضر ۳ دهم درصد است در صورتی که قرار بود تا پایان سال آینده این مقدار به ۴ درصد برسد.

وی افزود: مشخص است که ما چه فاصله عمیق با عدد سال ۱۴۰۴ داریم. بودجه سال آینده هم خیلی به نظر نمی رسد که در جهت اصلاح این فرایند گام بردارد.

وی بیان داشت: در ضمن مقدار زیادی از بودجه های تخصیص یافته به پژوهش در مسیر دانشگاه ها قرار نمی گیرد، در مسیرهای قرار می گیرد که ضرورتا منجر به کار پژوهشی اصیل آکادمیک نمی شود.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی همچنین در بیست و پنجمین جشنواره ابوریحان بیرونی با اشاره به اهمیت جلوگیری از مهاجرت متخصصان، گفت: شرکت‌های دانش بنیان ظرفیت بسیار خوبی در جلوگیری از مهاجرت نیروی انسانی است.
علیرضا زالی با اشاره به اینکه این دسته از دانشگاه‌ها پیشتازان تحقیق در عرصه سلامت هستند، گفت: متاسفانه در حال حاضر مجموع پولی که به تحقیق اختصاص پیدا می‌کند نیم‌درصد است و این نشان دهنده این است که منابع در این حوزه صرف نشده است.
وی ادامه داد: اگر می خواهیم به مرجعیت علمی برسیم باید هزینه اش را بپردازیم. متاسفانه در سال‌های اخیر مهاجرت نیروی نخبه انسانی، خروج پژوهشگران و قهر محققین باعث کاهش تولیدات علمی ما شده است.
زالی با تاکید بر شناسایی اولویت‌های پژوهشی در کشور با اشاره به کاربردهای وسیع هوش مصنوعی در حوزه سلامت، ابراز کرد: اکنون در هوش مصنوعی غوطه ور هستیم.
افزایش ۳۲ درصدی همکاری‌های بین‌المللی دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی

دکتر افشین زرقی، معاون تحقیقات و فناوری دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، از افزایش ۳۲ درصدی همکاری‌های بین‌المللی دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی در حوزه پژوهش و فناوری خبرداد و گفت: این در حالی است که در سال‌های ۲۰۱۹ تا ۲۰۲۳ این عدد به ترتیب ۱۹، ۲۵، ۲۹ و ۳۱ بوده است.

رییس جشنواره ابوریحان بیرونی افزود: دانشگاه روابط بین‌المللی و پژوهش محور خود را با کشورهای چین، کره، مجارستان و هلند گسترش داده است.

وی تاکید کرد: در سال ۲۰۲۳ دانشگاه در ثبت تعداد مقالات علمی هم از رکورد بینظیر تولید بیش از چهار هزار ۸۰۰ مقاله بین‌المللی عبور کرد.

معاون تحقیقات و فناوری دانشگاه از کاهش ۸۵ نفری اعضای هیئت علمی پژوهشی خاموش دانشگاه در سال ۲۰۲۳ در مقایسه با چهار سال گذشته خبر داد و گفت: در سال ۲۰۱۹ بیش از ۱۴۰ عضو هیئت علمی فعالیت پژوهشی نداشتند این تعداد در سال ۲۰۲۳ به ۵۸ نفر رسیده است.




با کدام منابع مالی می خواهیم رتبه چهاردهم دنیا را بدست آوریم

کیاپرس/معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت : ما در برنامه توسعه هفتم در نظر گرفتیم که رتبه چهاردهم را بدست آوریم اما نگفتیم با کدام منابع مالی باید به این هدف دست یابیم.

به گزارش خبرنگار کیاپرس ، دکتر شاهین آخوندزاده روز سه شنبه در مراسم افتتاحیه بیست و پنجمین جشنواره پژوهشی که در سالن همایش دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی برگزار شد، افزود: مگر می شود بدون منابع مالی مناسب به رتبه تعیین شده در برنامه هفتم دست یافت.

وی اظهارداشت: با کدام منابع مالی می خواهیم رتبه چهاردهم دنیا را بدست آوریم.

وی ادامه داد: قبلاً حداقل می گفتیم که نیم درصد تولید ناخالص ملی را می خواهیم به یک یا ۱.۵ درصد برسانیم اما الان این را هم نمی گوییم.

 وی با بیان اینکه به دلیل کمبود اعتبارات، کیفیت پژوهش هم افت می‌کند، گفت: فناوری همزمان با تحقیقات دانشگاهی رشد می‌کند از این رو نیازمند اعتبارات کافی در حوزه پژوهش هستیم.

ویمم با بیان اینکه در حوزه تولیدات پژوهش نسبت به دنیا افت داشته ایم که علت اصلی آن کمبود اعتبارات است‌، افزود: اکنون کشور رتبه سوم منطقه در حوزه تولیدات مقالات پژوهشی را دارد و عربستان در رتبه اول قرار دارد.

وی با بیان اینکه در کشور فقط ۱۰ میلیون دلار برای هوش مصنوعی سرمایه‌گذاری شده است، اظهار داشت: بدون تحقیقات علمی نمی‌توانیم به فناوری دست یابیم و اکنون رتبه ۶۴ در دنیا در حوزه فناوری را داریم.




باید نگاه علمی به موضوع مهاجرت داشته باشیم

کیاپرس /رییس شورای تخصصی هوش مصنوعی گفت: ما باید نگاه علمی به موضوع مهاجرت داشته باشیم، این حرف غلطی است که بگویم این افراد دل در گرو کشور یا نظام ندارند.

به گزارش خبرنگار کیاپرس، دکتر صادق خانی علی اکبری روز سه شنبه در مراسم افتتاحیه بیست و پنجمین جشنواره پژوهشی که در سالن همایش دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی برگزار شد، افزود: این کار نابلدی، قصور و کم کاری ما بود که نتوانستیم توسعه کاربردهای فناوری را برای فرزندان ما فراهم کنیم .

وی افزود: ما در حوزه تولید علم هوش مصنوعی رتبه هفدهم دنیا را داریم و در توسعه کاربردها رتبه بین ۷۰ تا ۹۰ را داریم و در عمده شاخص ها نزدیک به رتبه نود هستیم.

وی افزود: بخش های دانشگاهی ما کار خودشان را در حوزه تولید علم هوش مصنوعی به درستی انجام دادند اما بخش های دولتی که وظیفه ایجاد زیرساخت های فنی و قانونی توسعه کاربردها را دارند به درستی کار خودشان را انجام ندادند.

وی افزود: اولویت های اول در سند ملی هوش مصنوعی، آموزش هدف گذاری شده و در الویت دوم مقوله بهداشت و درمان است.

وی بیان داشت: وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی اولویت های اول و دوم سند ملی هوش مصنوعی را به خود اختصاص داده است.




سن ابتلا به بیماری‌های قلبی ١۰ سال کاهش یافت

کیاپرس/متخصص بیماری‌های قلب و عروق و عضو هیأت علمی گروه قلب دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: با توجه به اینکه سن ابتلا به بیماری‌های قلبی ١۰ سال کاهش یافته است باید هشدارهای داده شده در جهت دوری از این نوع بیماری‌‎ها کاملاً جدی گرفته شود.

به گزارش کیاپرس از وبدا، دکتر آرش قلوبی اظهار کرد: برخی فاکتورهای عمده بیماری‌های قلبی و عروقی داریم که شامل دخانیات، چربی و فعالیت بدنی بوده و مواردی مانند دخانیات موجب دیابت، مشکلات و اختلالات خونی هم می‌شود که عضوهایی همچون قلب را هم درگیر می‌کند.

وی تصریح کرد: عواملی مانند آلودگی هوا، آلودگی صوتی، آلودگی محیط کار در صنایع، افسردگی، اضطراب، فشارهای کاری و شغلی در بیماری‌های قلبی نقش دارند.

عضو هیأت علمی گروه قلب دانشگاه علوم پزشکی مشهد با بیان اینکه سن ابتلا به بیماری‌های قلبی کاهشی بوده و این گروه از بیماران سبک زندگی نادرست مانند تحرک کمتر، استفاده از غذاهای ناسالم و باکیفیت پایین مانند فست‌فودها و همچنین مصرف انواع دخانیات مشاهده شده است، خاطرنشان کرد: ما معتقدیم که باید به سمت یک اقدام جمعی در جهت کاهش بیماری‌های قلبی و عروقی برویم و با همکاری مردم گامی مؤثر در جهت پیشگیری از انواع بیماری‌های قلبی و عروقی برداریم.

دکتر قلوبی با اشاره به اینکه سن انواع بیماری‌های قلبی و نیز سکته قلبی ١۰ سال جوان‌تر شده که این موضوع یک هشدار جدی است، بیان کرد: در کشورهای همسایه ایران مانند آذربایجان، ترکیه و نیز کشورهای حاشیه خلیح فارس افزایش تعداد بیماران قلبی و کاهش سن این گروه از بیماران دیده شده و برای پیشگیری از بیماری‌های قلبی باید به فعالیت بدنی مناسب، تغذیه و سبک زندگی سالم و عدم مصرف انواع دخانیات توجه نماییم.




توقف ارز ترجیحی نباید سبب اختلال در روند درمانی بیماران شود

کیاپرس/سخنگوی کمیسیون بهداشت مجلس با بیان اینکه بر اساس گزارش دیوان محاسبات، پیشرفت‌های قابل توجه و محسوسی در شفافیت عملکرد هیات امنای صرفه جویی ارزی در معالجه بیماران ایجاد شده، گفت: توقف تخصیص ارز ترجیحی به تامین تجهیزات مورد نیاز این مراکز عملا موجب افزایش ده برابری قیمت تجهیزات پزشکی شده و اگر این موضوع باعث ایجاد خدشه و اختلال در روند تشخیصی درمانی بیماران شود قبل از بروز هرگونه خسارات و عواقب زیان بار و غیرقابل جبران به سلامت مردم، دولت باید نسبت به اصلاح این روند اقدام کند و کمیسیون بهداشت هم با جدیت پیگیر این موضوع است.

به گزارش کیاپرس، سلمان اسحاقی در تشریح نشست کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی در مورد موضوعات مطرح شده در این نشست، گفت: در مورد نقش هیات امنای صرفه جویی ارزی در معالجه بیماران در تجهیز مراکز درمانی در اقصی نقاط کشور، هیچ تردید و شبهه ای وجود ندارد و تجهیز و راه اندازی ۱۱۵ مرکز درمانی جدیدالاحداث طی دو سال گذشته توسط هیات امنای صرفه جویی ارزی از مصادیق ارزشمند و ماندگار خدمات این نهاد به نظام سلامت و آحاد ملت شریف ایران است.

سخنگوی کمیسیون بهداشت مجلس شورای اسلامی، افزود: بر اساس گزارش ارائه شده از دیوان محاسبات، در سه سال گذشته، شفاف سازی عملکرد به عنوان یک سرفصل اصلی، در دستور کار هیات امنا قرار گرفته است و دیوان محاسبات نیز به صورت مستمر بر فعالیت های هیات امنا نظارت داشته و گزارش نحوه هزینه کرد اعتبارات در اختیار برای تجهیز مراکز درمانی توسط هیات امنای صرفه جویی ارزی، هر دو ماه یک بار توسط این نهاد نظارتی تهیه می شود و همچنین بر اساس گزارش دیوان محاسبات، اتصال هیات امنای صرفه جویی ارزی به سامانه جامع انبارها، به عنوان یک الزام قانونی به صورت کامل محقق شده است.

اسحاقی با اشاره به گزارش ارائه شده از سوی رئیسهیات امنای صرفه جویی ارزی در مورد فعالیت های این نهاد، گفت: بر اساس این گزارش، موضوعی که باعث نگرانی جدی در مورد تجهیز مراکز درمانی شده، توقف تخصیص ارز ترجیحی به تامین تجهیزات مورد نیاز این مراکز است که عملا موجب افزایش ده برابری قیمت این دستگاه‌ها شده و با توجه به محدودیت اعتبارات در اختیار وزارت بهداشت و دانشگاه های علوم پزشکی کشور، بیم آن می رود که تجهیز مراکز جدیدالاحداث و بهبود استاندارد مراکز موجود، با این افزایش قیمت چند برابری، با اختلال جدی مواجه شود که آسیب این اختلال در نهایت متوجه بیماران خواهد شد.

وی تامین الزامات سلامت مردم و بیماران را اولویت اصلی کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی دانست و گفت: کمیسیون بهداشت معتقد است اگر توقف تخصیص ارز ترجیحی موجب ایجاد خدشه و اختلال در روند تشخیصی درمانی بیماران شود قبل از بروز هرگونه خسارات و عواقب زیان بار و غیر قابل جبران به سلامت مردم، باید نسبت به اصلاح این روند توسط دولت اقدام شود و کمیسیون با جدیت پیگیر این موضوع است.




مردم نگران ویروس جدید نباشند

اختصاصی – کیاپرس- جبارپور /سرپرست دانشگاه علوم پزشکی ایران با اشاره به اینکه مردم نگران ویروس جدید نباشند، گفت: ما هنوز هیچ استنادی در مورد انتشار ویروس جدید در کشور نداریم.

دکتر نادر توکلی درگفت‌وگو با خبرنگار کیاپرس اظهار داشت: هرچند اطلاعات دقیق تر را مرکز مدیریت بیماری های واگیر وزارت بهداشت اعلام می کند اما تاکنون موضوع یا خبر بحرانی در مورد ویروس جدید گزارش نشده است.

وی در پاسخ به این سوال که آیا بیماری ویروسی جدیدی در کشور منتشر شده است؟ گفت: روال عادی این فصل را طی می کنیم، در فصول سرد سال معمولا شاهد اپیدمی یا افزایش ابتلا به بیماری های ویروسی به خصوص آنفلوآنزای فصلی هستیم.

وی در حال حاضر تمامی مراکز ما افزایش مراجعه را دارند، افزود: آلودگی هوا وقتی با آنفلوآنزا همراه می شود وضعیت جدی تر می شود و سبب شعله ور شدن بیماری های زمینه ای می شود.

وی بر رعایت نکات بهداشتی تاکید کرد و گفت: مردم مواردی مانند ماسک زدن، شستن دست ها و حضور نیافتن در امکان شلوغ و پرازدحام را رعایت کنند.




آیا هوش مصنوعی؛ بار سلامت را به دوش می کشد؟

کیاپرس/هوش مصنوعی به عنوان فناوری نوین به کمک کادر درمانی آمد تا خدمات بهتری به مردم ارایه شود به عبارتی بار سلامتی را به دوش بکشد.

به گزارش خبرنگار کیاپرس؛دکتر عبدالرضا پازوکی دبیرعلمی کنگره بین المللی هوش مصنوعی در سلامت گفت: انقلاب صنعتی در قرن هفدهم تحولی در همه ابعاد زندگی ایجاد کرد، به عبارتی زندگی بشر را متحول کرد، مطمئنا هوش مصنوعی هم انقلابی دیگری در زندگی بشر ایجاد می کند و آن را دچار تحول شگرفی خواهد کرد.

وی ادامه داد: آثار بهره گیری از این فناوری پیشرفته روز به روز بیشتر نمایان خواهد شد.

وی، مهمترین اولویت هوش مصنوعی را حوزه سلامت اعلام کرد و افزود: یکی از مهمترین کاربردهای هوش مصنوعی در حوزه دارو است. استفاده از این موضوع سرعت تولید داروها را به شدت ارتقا بخشید به عبارتی زمان تولید محصولات دارویی با استفاده از هوش مصنوعی کاهش یافته است.

وی ادامه داد: درحال حاضر بیش از ۱۰ درصد از استادان و دانشجویان ما از هوش مصنوعی در امور آموزشی و پژوهشی استفاده می کنند.

وی به نقش هوش مصنوعی در آموزش و پژوهش اشاره کرد و گفت: هوش مصنوعی باید به تدریج به این حوزه ها افزوده شود تا شاهد تحولی در حوزه های آموزشی و پژوهشی باشیم.

وی ادامه داد: ما با کمک هوش مصنوعی، می توانیم طرح ها یا روشهای نوین آموزشی به اجرا درآوریم.

هوش مصنوعی؛ خطاهای پزشکی را کاهش می دهد

دکتر نادر توکلی، سرپرست دانشگاه علوم پزشکی ایران گفت: هنوز هیچ مستندی مبنی بر اینکه هوش مصنوعی، جایگزین کامل پزشک باشد وجود ندارد اما می تواند خطاهای حین کار را کاهش دهد.

وی افزود؛ هوش مصنوعی کمک می کند تا با کاهش خطاها در حوزه های مختلف، بهترین تصمیم گیری و تصمیم سازی بالینی انجام گیرد.

وی اظهار داشت: اینکه ما تمام سیستم را در اختیار هوش مصنوعی بگذاریم، کاملا خطا است.

وی به کاربردهای هوش مصنوعی در حوزه های مختلف اشاره کرد و گفت: به نوعی در زمان کرونا در تفسیر تصاویر پزشکی این اتفاق افتاد، به عبارتی تفسیر تصاویر سی تی اسکن و تصاویر برداری در سایر قسمت ها توسط هوش مصنوعی آغاز شد.

وی،تشخیص ها و الگوریتم های پزشکی،خدماتی درحوزه اورژانس، الکترونیک شدن خدمات در بیمارستان ها، آموزش به بیمار، تفاسیر تصویربرداری مانند مغز از جمله موضوعاتی است که می توان از کاربرد هوش مصنوعی بهره گرفت تا خدمات بهتری ارایه داد.

سرپرست دانشگاه علوم پزشکی ایران بیان داشت: نمود هوش مصنوعی در ارایه خدمات باید در زندگی روزمره خود را نشان دهد.

وی بیان داشت: اگر ما در این زمینه حرکت نکنیم، عقب می مانیم و این عقب ماندگی منجر به یکسری خسارت هایی می شود که شاید جبران پذیر نباشد، پس ناگزیریم حرکت خودمان را با شتاب بیشتری ادامه دهیم.