آرتروز در بانوان شایع تر است

کیاپرس »عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد از آرتروز به عنوان یکی از شایع‌ترین موارد بیماری آرتریت یاد کرد و با اشاره به ابتلای میلیون ها نفر در سراسر جهان به این بیماری، گفت: بیش از ١۰۰ نوع مختلف از بیماری آرتروز و مشکلات مرتبط با آن وجود دارد و این بیماری بیشتر در بین بانوان شیوع دارد.

به گزارش کیاپرس از وبدا، دکتر علیرضا موسویان با بیان اینکه مردم از تمام نژادها، جنسیت ها و سنین ممکن است دچار آرتروز شوند، افزود: در بسیاری از کشورهای دنیا، آرتروز از دلایل اصلی ناتوانی جسمی است و با بالا رفتن سن احتمال بروز آن نیز افزایش پیدا می کند.

این فلوشیپ فوق تخصصی جراحی مچ پا ادامه داد: آرتروز باعث از بین رفتن غضروف مفصلی می شود؛ این بیماری غضروف مفصلی را به مرور زمان دچار تخریب می‌ کند و در نتیجه راه رفتن بیمار مشکل می شود. با آسیب غضروف، استخوان‌ها به طور مستقیم با هم تماس پیدا می‌کنند که به ایجاد درد شدید در بیمار منجر می‌شود.

وی یادآور شد: آرتروز را نباید با پوکی استخوان اشتباه گرفت چرا که در پوکی استخوان، غضروف‌ها سالم هستند ولی خود استخوان ضعیف می‌شود؛ بنابراین احتمال شکنندگی استخوان ها هم بیشتر است. عوامل ایجاد آرتروز شامل بالا رفتن سن، افزایش وزن، تغذیه نامناسب، بیماری های مفصلی، شکستگی های قبلی ناحیه زانو و بی حرکت کردن طولانی مدت زانو است.

دکتر موسویان با بیان اینکه هرکسی به گونه ای درد را تجربه می کند، اظهار کرد: اگر دردهایی که به سراغتان می آیند بیش از چهار تا شش هفته ادامه دار بودند به پزشک مراجعه کنید البته بسیاری از کشیدگی های عضله یا آسیب های جزیی بعد از این دوره بهبود می یابند؛ بنابراین اگر درد از بین نرفت و بدتر هم شد حتما به پزشک مراجعه کنید.

به گفته عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد بسیاری از عادات صحیح در زندگی مانند ورزش کردن و مصرف غذاهای سالم از بروز بیماری آرتروز جلوگیری می کند.




نخستین کنگره بین المللی هوش مصنوعی در سلامت در تهران برگزار می شود

کیاپرس/نخستین کنگره بین المللی هوش مصنوعی در سلامت از ۱۲ تا ۱۴ دی ماه در سالن همایش های رازی برگزار می شود.
به گزارش خبرنگار کیاپرس، دکتر عبدالرضا پازوکی دبیر علمی کنگره بین المللی هوش مصنوعی در سلامت در نشست خبری این رویداد گفت: بیش از ۲۰۰ استاد دانشگاه از بیش از ۴۰ دانشگاه اعم از علوم پزشکی و صنعتی کشور در این رویداد علمی حضور دارند، همچنین استاد خارج از کشور به صورت برخط در این کنگره حضور خواهند داشت.

وی با اشاره به اینکه این کنگره در ۴ سالن با حضور بیش از ۲ هزار شرکت کننده برگزار خواهد شد، افزود: ۱۵ کمیته علمی برای این کنگره در نظر گرفته شده که از حوزه های مختلف مانند، بهداشت، درمان، دندان پزشکی، دارو می باشد.

پازوکی بیان داشت: ۲۱ کارگاه آموزشی در این رویداد علمی برگزار خواهد شد تا زمینه ای مناسب آموزش و آشنایی کادر سلامت و همچنین زمینه همکاری بیشتر استادان و دانشجویان حوزه های فنی، مهندسی و پزشکی را فراهم خواهد کرد.

وی به نقش هوش مصنوعی در حوزه علوم اعصاب اشاره کرد و گفت: به این حوزه توجه ویژه ای می شود.

وی گفت: دارو، دندان پزشکی، بیمارستان هوشمند از مهمترین مباحثی است که در این کنگره مورد بحث بررسی قرار می گیرد.

وی به برگزاری سومین رویداد هوش مصنوعی در حوزه سلامت اشاره کرد و گفت: شرکت های مختلف دانش بنیان در کنار شرکت های دولتی و خصوصی فعال در زمینه هوش مصنوعی در این رویداد حضور خواهند رساند.

وی افزود: محصولات برتر همانند رویدادهای قبلی مورد تقدیر و تجلیل قرار می گیرند.

وی، یکی از اهداف اصلی دانشگاه علوم پزشکی ایران از سال ۱۴۰۲ را هوش مصنوعی اعلام کرد و گفت: علاوه بر راه اندازی رشته دکترای هوش مصنوعی در حوزه سلامت، برگزاری کارگاه های کوتاه مدت در دستور کار خود قرار داده است.

هوش مصنوعی خطاهای پزشکی را کاهش می دهد

ریس دانشگاه علوم پزشکی ایران هم در این نشست خبری گفت: هوش مصنوعی نمی‌تواند جایگزین پزشک باشد اما خطاهای پزشکی حین ارائه خدمات مانند جراحی‌ها و پاتولوژی ها را کاهش می‌دهد.

نادر توکلی با بیان اینکه کاربرد هوش مصنوعی از دوران همه گیری کرونا برای تفسیر سی تی اسکن و تصویر برداری شروع شد، افزود: هوش مصنوعی در ارائه خدمات اورژانس، الکترونیکی شدن بیمارستان ها، آموزش به بیمار و تصویر برداری های مغز استفاده می شود.

وی ادامه داد: اینکه تمام سیستم سلامت را در اختیار هوش مصنوعی بگذاریم، خطا است ولی ارائه خدمات روزمره سیستم های تصمیم گیری بالینی بر اساس هوش مصنوعی است.

توکلی با تاکید بر اینکه رویکردهای دانشگاه، تکنولوژی محور بوده و بحث هوش مصنوعی از حوزه های پر اهمیت است، به برگزاری کنگره بین المللی هوش مصنوعی اشاره کرد و گفت: اکنون حرکت به سمت مرزهای دانش صورت گرفته و تمرکز ما برای اهداف و برنامه های مبتنی بر هوش مصنوعی است.

مجید میرصفا، دبیر اجرایی کنگره بین المللی هوش مصنوعی در سلامت در ادامه این نشست با اشاره به اینکه محورهای کنگره مرتبط با رشته‌های فنی و مهندسی درجه اول کشور است، گفت: حدود ۴۵۰ خلاصه مقاله ارسال شد و ۳۰۰ مقاله به صورت پوستر الکترونیکی ارایه می شود؛ ضمن اینکه ۱۶۰ سخنرانی کوتاه صورت می گیرد.




ایران رتبه شانزدهم هوش مصنوعی را دارد

کیاپرس/دبیر علمی کنگره بین المللی هوش مصنوعی در سلامت با اشاره به اینکه ایران رتبه شانزدهم هوش مصنوعی را دارد، گفت: ما در حوزه های نظری هوش مصنوعی رتبه های بسیار خوبی داریم، در شبکه های عصبی ایران رتبه ششم دنیا و رتبه اول کشوری اسلامی را دارد.

به گزارش خبرنگار کیاپرس، عبدالرضا پازوکی در نشست خبری کنگره بین المللی هوش مصنوعی در سلامت که در سالن همایش رازی دانشگاه علوم پزشکی ایران برگزار شد ، افزود: ایران در حوزه پردازش زبان طبیعی رتبه بیست و پنجم را داریم .

وی ادامه داد: هرچند فعالیت های بسیار خوبی در حوزه رباتیک انجام گرفته، اما رتبه بیست و هفتم دنیا هستیم، همچنین در سیستم های چند عاملی رتبه دوازدهم را داریم.

وی با طرح این سوال که هوش مصنوعی چه مقدار در زندگی روزمره و فناوری های ما ورود پیدا کرده است؟، گفت: ما در این زمینه رتبه هفتاد و هفتم دنیا را داریم.

وی ادامه داد: این رتبه با دورنمایی که مقام معظم رهبری تعیین کردند و انتظارشان از دانشگاه ها و معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری بیان داشتند، فعالیت های دوچندانی را می طلبد.




مرگ و میر ناشی از حوادث کار در مازندران به ۷۴ نفر رسید

حادثه
کیاپرس – مازندران، – مدیر کل پزشکی قانونی استان مازندران اعلام کرد که مرگ و میر ناشی از حوادث کار طی هشت ماه امسال به ۷۴ نفر (۷۳ مرد و یک زن) رسیده است که این رقم نسبت به مدت مشابه سال گذشته ۲۰ درصد کاهش داشته است.

به گزارش روابط عمومی اداره کل پزشکی قانونی مازندران، دکتر علی عباسی افزود: از مجموع متوفیان، ۵۸ نفر متاهل و بقیه مجرد هستند. بر اساس آمار موجود، سقوط از بلندی با ۳۷ فوتی، بالاترین رتبه مرگ‌های ناشی از حوادث کار را به خود اختصاص داده است. پس از آن، برق‌گرفتگی با ۲۲ فوتی، جسم سخت با ۱۲ و سایر موارد با ۳ فوتی قرار دارند.

مهرماه، ماه پر تلفات

مدیر کل پزشکی قانونی مازندران بیان کرد که بیشترین مرگ‌ها در مهرماه با ۱۵ مورد و کمترین در آبان‌ماه با ۴ مورد ثبت شده است.

شهرستان آمل در صدر

عباسی تصریح کرد: شهرستان آمل با ۱۰ فوتی، بابل با ۹ و نور و نوشهر هر کدام با ۹ فوتی، بیشترین آمار مرگ ناشی از حوادث کار را دارند. در مقابل، شهرستان‌های نکا، فریدون‌کنار، بهشهر، عباس‌آباد، جویبار و تنکابن هر کدام با یک فوتی، کمترین موارد را گزارش کرده‌اند.

سنین ۳۱ تا ۴۰ سال، بیشترین آسیب‌دیدگان

مدیر کل پزشکی قانونی استان مازندران به تفکیک سنی متوفیان اشاره کرد و گفت: بیشترین آمار مربوط به افراد ۳۱ تا ۴۰ سال با ۱۸ فوتی و کمترین مربوط به سنین کمتر از ۲۰ سال با ۷ فوتی است.

افزایش یک درصدی مصدومین

عباسی همچنین افزود که در هشت ماه امسال، ۵۹۱ مصدوم (۵۶۴ مرد و بقیه زن) ناشی از حوادث کار به مراکز پزشکی قانونی مراجعه کردند که این رقم در مقایسه با مدت مشابه سال قبل یک درصد افزایش داشته است.

توصیه‌های ایمنی

عضو شورای قضایی استان بر اهمیت ارزش نهادن به جان انسان‌ها، داشتن برنامه ایمنی در کار، رعایت استانداردها و قوانین مربوطه، آموزش و ایجاد نظام اطلاع‌رسانی تأکید کرد و این موارد را از مهم‌ترین راهکارها برای کاهش حوادث ناشی از کار دانست.




۸ مولکول دارویی جدید به سبد دارویی کشور اضافه شد

کیاپرس/در پانصد و بیستمین و یکمین جلسه کارگروه بررسی و تدوین فهرست دارویی کشور در سازمان غذا و دارو، ۸ مولکول دارویی جدید به سبد دارویی کشور اضافه شد.

به گزارش کیاپرس از وبدا، دکتر نازیلا یوسفی، دبیر کارگروه بررسی و تدوین فهرست دارویی کشور اظهار داشت: این داروها شامل یک آنتی‌بیوتیک مؤثر در درمان عفونت‌های مقاوم به درمان، یک داروی ضد قارچ، یک داروی درمانی برای سل مقاوم به درمان، سه دارو برای بهبود فرایند درمان بیماران مبتلا به سرطان، یک داروی ضد صرع و یک دارو در درمان دیابت است.

وی در ادامه افزود: تمامی این داروها علاوه بر داشتن تاییدیه‌های معتبر بین‌المللی، دارای مزیت‌های درمانی برای نظام سلامت ایران هستند و با قیمت‌های هزینه اثربخش به سیستم دارویی کشور پیشنهاد شده‌اند.




وجود آلبومین در ادرار؛  نشانه ای از بیمار  بودن کلیه ها

کیاپرس/عضو هیأت علمی گروه نفرولوژی دانشگاه علوم پزشکی مشهد با بیان اینکه افراد مبتلا به دیابت در معرض خطراتی همچون حملات قلبی، سکته مغزی، از دست دادن بینایی، آسیب عصبی، بیماری کلیوی و فشار خون بالا قرار دارند افزود: تشخیص بیماری کلیوی ناشی از دیابت، سطح پروتئین (آلبومین) در ادرار از طریق آزمایش خون اندازه گیری می شود، هنگامی که کلیه ها به طور طبیعی از عملکرد خوبی برخوردارند، از نشت آلبومین به ادرار جلوگیری می کنند، بنابراین وجود آلبومین در ادرار، می تواند نشانه ای از بیمار بودن کلیه ها باشد.

به گزارش کیاپرس از وبدا، دکتر زهرا لطفی فوق تخصص بیماری های کلیه افزود: اگر در آزمایش ادرار بیمار دیابتی آلبومین حتی در مقادیر کم وجود داشته باشد (میکروآلبومینوری کمتر از ۳۰۰میلی گرم در روز ) نشان دهنده خطر بالاتر از حد متوسط ابتلا به بیماری قلبی و کلیوی در این افراد است. همچنین آزمایش ادراری که برای تشخیص بیماری کلیوی دیابتی استفاده می شود، بایستی برای نظارت بر وضعیت فرد در طول زمان تکرار شود.

زمان مناسب پایش بیمار دیابتی از جهت درگیری های کلیوی

عضو هیأت علمی گروه نفرولوژی دانشگاه علوم پزشکی مشهد ، در خصوص زمان مناسب پایش بیمار دیابتی بمنظور بررسی درگیری های کلیوی گفت: انجام آزمایش ادرار جهت بررسی دفع آلبومین و عملکرد کلیه، در افراد مبتلا به دیابت نوع یک حدود پنج سال پس از تشخیص و در افراد مبتلا به دیابت نوع دو، از زمان تشخیص دیابت هرسال یکبار و سپس براساس درگیری کلیه براساس نظر نفرولوژیست انجام می شود.

وی درباره عوامل افزایش دهنده خطر ابتلای به بیماری کلیوی دیابتی گفت: سابقه خانوادگی بیماری کلیوی یا تعلق به گروه‌های قومی خاص نظیر؛ آفریقایی، آمریکایی، مکزیکی، هندی و…  می‌تواند، خطر ابتلا به بیماری کلیوی دیابتی را افزایش دهد. علاوه بر این موضوع، عوامل متعددی وجود دارد که باعث ایجاد خطر ابتلا به بیماری کلیوی دیابتی خواهند شد و برخلاف سابقه خانوادگی می توان آنها را تغییر داده و کنترل کرد.

دکتر لطفی اضافه کرد: از جمله ریسک فاکتورهای قابل تغییر این بیماری، افزایش مزمن قند خون، اضافه وزن یا چاقی، مصرف سیگار، پرفشاری خون و کلسترول بالا می باشد.

فوق تخصص نفرولوژی در پیشگیری و درمان این بیماری نیز گفت: افراد اغلب به حفظ سطح قند خون خود در محدوده مناسب توصیه می شوند و همچنین  به نظر می رسد که کنترل فشار خون به اندازه کنترل قندخون حائز اهمیت خواهد بود؛ چرا که قند خون بالا و فشار خون بالا به طور هماهنگ، به رگ‌های خونی و سیستم‌های اندام ها آسیب می‌رسانند.




افزایش خروج نیروی پرستاری به دلیل انصراف و استعفا/کمبود پرستار داریم

کیاپرس/رئیس هیئت مدیره نظام پرستاری ابهر گفت: پرستاران به علت مشکلات معیشتی ناراحت و منتظر اجرای وعده های مسئولان دولت جدید هستند. از طرفی به علت نبود ماموران انتظامی در بیمارستانها، خشونت علیه پرستاران افزایش یافته است.

به گزارش کیاپرس از سازمان نظام پرستاری، محمدرضا مقدم افزود: متاسفانه فرهنگ اشتباهی در کشور جا افتاده که می‌گویند اگر کسی در بیمارستان داد و بیداد راه نیندازد کارش راه نمی‌افتد. این موضوع یکی از دلایلی است که خشونت علیه کادر درمان بالا رفته است.

وی ادامه داد: دلیل دیگر بالا رفتن خشونت علیه کادر درمان نحوه برخورد با کسانی است که دست به خشونت می‌زنند. اگر قوه قضاییه با برخی از این افراد برخورد محکمی کند کسی دیگر جرات نمی کند علیه کادر درمان خشونت به‌کار برد ، در این صورت می‌توان امیدوار بود خشونت علیه کادر درمان کاهش یابد.

رئیس هیئت مدیره نظام پرستاری ابهر افزود: هفته گذشته در یکی از بیمارستان‌های ابهر یکی از نگهبانان با چاقو مورد حمله قرار گرفته است و صورت و کتف او زخمی شد، نزدیک بود چشم او تخلیه شود، از این دست حوادث در بیمارستانها بسیار زیاد است.

وی ادامه داد: در سال‌های گذشته در بیمارستان‌ها مامور نیروی انتظامی مستقر بود. کسی که در بیمارستان مامور نیروی انتظامی را می‌دید تا حد زیادی عصبانیتش را کنترل می‌کرد و حضور نیروی انتظامی بازدارنده بود. امروز به‌دلیل حضور نداشتن مامور نیروی انتظامی بروز خشونت در مراکز درمانی بیشتر شده است.

مقدم اضافه کرد: متاسفانه می‌توان گفت هر روز شاهد درگیری‌های مختلف در بیمارستان‌های ابهر هستیم و این موضوع باعث مشکل و نگرانی برای کادر درمان شده است.

تعرفه پرستاران زنجان یکسال عقب است

Aryanic
صفحه اصلی > اخبار

۱۴۰۳/۱۰/۰۸١١:۵٢

رئیس هیئت مدیره نظام پرستاری ابهر:

خشونت علیه پرستاران افزایش یافته است
خشونت علیه پرستاران افزایش یافته است
رئیس هیئت مدیره نظام پرستاری ابهر گفت: پرستاران به علت مشکلات معیشتی ناراحت و منتظر اجرای وعده های مسئولان دولت جدید هستند. از طرفی به علت نبود ماموران انتظامی در بیمارستانها، خشونت علیه پرستاران افزایش یافته است.

محمدرضا مقدم در گفت و گو با خبرنگار روابط عمومی سازمان نظام پرستاری افزود: متاسفانه فرهنگ اشتباهی در کشور جا افتاده که می‌گویند اگر کسی در بیمارستان داد و بیداد راه نیندازد کارش راه نمی‌افتد. این موضوع یکی از دلایلی است که خشونت علیه کادر درمان بالا رفته است.

وی ادامه داد: دلیل دیگر بالا رفتن خشونت علیه کادر درمان نحوه برخورد با کسانی است که دست به خشونت می‌زنند. اگر قوه قضاییه با برخی از این افراد برخورد محکمی کند کسی دیگر جرات نمی کند علیه کادر درمان خشونت به‌کار برد ، در این صورت می‌توان امیدوار بود خشونت علیه کادر درمان کاهش یابد.

رئیس هیئت مدیره نظام پرستاری ابهر افزود: هفته گذشته در یکی از بیمارستان‌های ابهر یکی از نگهبانان با چاقو مورد حمله قرار گرفته است و صورت و کتف او زخمی شد، نزدیک بود چشم او تخلیه شود، از این دست حوادث در بیمارستانها بسیار زیاد است.

وی ادامه داد: در سال‌های گذشته در بیمارستان‌ها مامور نیروی انتظامی مستقر بود. کسی که در بیمارستان مامور نیروی انتظامی را می‌دید تا حد زیادی عصبانیتش را کنترل می‌کرد و حضور نیروی انتظامی بازدارنده بود. امروز به‌دلیل حضور نداشتن مامور نیروی انتظامی بروز خشونت در مراکز درمانی بیشتر شده است.

مقدم اضافه کرد: متاسفانه می‌توان گفت هر روز شاهد درگیری‌های مختلف در بیمارستان‌های ابهر هستیم و این موضوع باعث مشکل و نگرانی برای کادر درمان شده است.

تعرفه پرستاران زنجان یکسال عقب است

رئیس هیئت مدیره نظام پرستاری ابهر گفت: استان زنجان در کشور در بحث مطالبات وضعیت بسیار بدی دارد. تعرفه پرستاران از آذر ماه سال ۱۴۰۲ پرداخت نشده و آخرین پرداخت اضافه کار هم شهریورماه پرداخت شده است.

مقدم ادامه داد: البته از دو ماه پیش با روی کار آمدن دکتر سرداری رئیس جدید دانشگاه علوم پزشکی زنجان پیگیری‌های بیشتری برای پرداخت مطالبات پرستاران انجام شده که امیدواریم این بار به نتیجه برسد.

وی افزود: جلسه‌های متعددی با رئیس جدید دانشگاه علوم پزشکی زنجان برای پیگیری مطالبات پرستاران داشته ایم. در سطح استاندار و مدیران بیمه کشور نیز پیگیر مطالبات پرستاران هستند. نماینده ابهر در مجلس شورای اسلامی هم که یکی از پزشکان خوشنام منطقه‌ است، پیگیر مطالبات پرستاران هستند.

رئیس هیئت مدیره نظام پرستاری ابهر بیان کرد: بر اساس قول‌هایی که داده شده، امیدواریم بخشی از مطالبات بیمه‌ها پرداخت شود و تا پایان سال، حداقل مطالبات سال ۱۴۰۲ پرستاران و همچنین ۲ ماه تعرفه سال ۱۴۰۳ تسویه شود.

مقدم اضافه کرد: متاسفانه در دوره ریاست پیشین دانشگاه علوم پزشکی که بیمه سلامت بدهی خود را تسویه کرد،‌ قرار بود مطالبات ۱۴۰۲ تسویه شود، اما فقط دو ماه از مطالبات تعرفه پرستاران پرداخت شد.

وی اظهار کرد:‌ رفاهیات پرستاران هم مانند همه کشور است، تقریبا تعطیل است. فقط حق مسکن بر اساس حق مسکن سال ۸۹ یا ۹۰ که ۱۰۰ هزار تومان است، پرداخت می‌شود و جز به مناسبت روز پرستار که یک کارت هدیه یک میلیون تومانی دادند، هیچگونه رفاهیات دیگری پرداخت نمی‌شود.

افزایش مهاجرت و خروج پرستاران زنجان از کار

رئیس هیئت مدیره نظام پرستاری ابهر گفت: تا یک سال گذشته چندان با مشکل کمبود نیرو مواجه نبودیم، اما متاسفانه از ماه‌های گذشته به‌دلیل خروجی نیرو با این مشکل مواجه شدیم. در ماه‌ها گذشته بازنشستگان زیادی داشتیم، همچنین پرستاران طرح که می‌توانستند تمدید کنند، طرح خود را تمدید نکردند و از طرف دیگر ورودی پرستار طرح هم نداشتیم. از اسفند سال گذشته فقط شش نفر پرستار طرح وارد کادر درمان ابهر شده‌اند.

مقدم ادامه داد: با توجه به اینکه ۳ بیمارستان دانشگاهی در سطح منطقه داریم، همه با مشکل نیرو مواجه هستند. قول‌هایی را مدیر جدید پرستاری دانشگاه داده‌اند که بعضی از نیروهای بومی که در جای دیگر مشغول هستند را برگردانند و همچنین بتوانیم از طریق استخدام‌های جدید که قول آن داده شده است، پرستار جذب کنیم.

وی اضافه کرد: متاسفانه خروج نیروی پرستاری به‌دلیل انصراف و استعفا بالا است. فقط در یک ماه گذشته دو پرستار از یکی از بیمارستان‌های ابهر مهاجرت کردند. می‌توان گفت در سه بیمارستان دانشگاهی ابهر حداقل ۴۰ نفر نیرو کم داریم و کمبود نیرو به‌شدت احساس می‌شود.




اولین های سینا

کیاپرس/سینا با قدمتی بیش از یک قرن و نیم، اولین بیمارستان به سبک نوین در کشور است که با راه اندازی اولین ها در حوزه درمان، توانست در ارایه خدمت به مردم، افتخارات بزرگی را کسب کند.

به گزارش خبرنگار کیاپرس، دکتر محمدتقی طالبیان، رئیس بیمارستان سینا به راه اندازی اولین های حوزه درمان در این بیمارستان اشاره کرد و گفت: اولین جراحی سنگ مثانه در سال ۱۲۹۹ در بیمارستان سینا انجام شده، همچنین نخستین متخصص ارولوژی در ایران در این بیمارستان مشغول فعالیت بود، به عبارتی اولین بخش ارولوژی مستقل در ایران در سینا راه اندازی شد.

وی ادامه داد: راه اندازی سیستم کلاسیک رزیدنتی برای اولین بار توسط پروفسور عدل در سینا انجام شد. بنیانگذاری رشته جراحی نوین توسط پروفسور عدل در این بیمارستان انجام گرفت.

وی بیان داشت: تعلیم و آموزش پزشکان در رشته بیهوشی برای اولین بار در سینا انجام شد، همچنین اولین بخش انتقال خون در این مرکز درمانی راه اندازی شد.

وی اظهارداشت: انجام اولین PTC توسط استاد حفیظی، راه اندازی نخستین بخش اورژانس و فوریت های، تأسیس اولین بخش رادیولوژی و انجام اولین PRCP توسط استاد اشراقی در سینا انجام شده است.

وی بیان داشت: اولین فارغ التحصیل جراح زن ، راه اندازی اولین بخش جراحی عروق و تروما در دانشگاه علوم پزشکی تهران، راه اندازی اولین آی سی یو دولتی کشور ، انجام اولین TUR در کشور، انجام نخستین عمل اندویورو در این بیمارستان انجام شد.

وی افزود: انجام اولین پیوند مثانه مصنوعی سیلیکونی به سگ، اولین پیوند حاصل از بافت مثانه به خرگوش در سینا انجام شده است.

وی با اشاره به اینکه اولین پیوند کلیه توسط استادان پورمند و جبل العاملی در دانشگاه علوم پزشکی تهران در این مرکز انجام شد، گفت؛ انجام اولین پیوند کلیه از مرگ مغزی توسط استاد پورمند و همچنین اولین جراحی مغز بیمار هوشیار در این مرکز درمانی انجام شده است.

وی ادامه داد: راه اندازی فلوشیپ مراقبت های ویژه برای اولین بار در ایران، راه اندازی فلوشیپ اندویورو لاپاراسکوپی برای اولین بار در دانشگاه تهران در سینا انجام شده است.

وی افزود: اولین بخش پاتولوژی در ایران ، راه اندازی فلوشیپ سردرد و دردهای صورت توسط خانم دکتر تقا و اولین دوره تربیت پرستار مخصوص سردرد در سینا بوده است.

وی افزود: در سال ۱۳۹۳ زمانی که کد ۲۴۷ راه اندازی شده سینا در آن سال بالاترین تعداد بیماران ۲۴۷ که خدمات درمانی را دریافت کردند به خود اختصاص داده است.

وی افزود: سینا جز معدود بیمارستان های کشور است که هم کد ۲۴۷ دارد یعنی افراد دچار سکته حاد قلبی و هم کد ۷۲۴ برای افرادی که دچار سکته مغزی شدند، را دارد.