ضرب و شتم کارشناس زن دانشگاه علوم پزشکی البرز

کیاپرس/رییس دانشگاه علوم پزشکی استان البرز از ضرب و شتم یکی از کارشناسان زن معاون غذا و دارو این دانشگاه حین بازرسی یک داروخانه در ماهدشت کرج خبر داد و گفت: پرونده این حادثه از سوی دستگاه قضایی در دست بررسی است.

به گزارش کیاپرس از ایرنا، دکتر ” شهرام صیادی ” افزود: حدود ساعت ۲۴ پنجشنبه ششم دی ماه این کارشناس بر اساس ماموریت محوله از سوی دانشگاه علوم پزشکی از یک داروخانه در شهرماهدشت کرج بازدید کرد که توسط یکی از عوامل این داروخانه از ناحیه دست دچار شکستگی شد.

وی با بیان اینکه این نخستین بار نیست که تیم سلامت دانشگاه علوم پزشکی البرز مورد خشونت و بی مهری قرار می گیرد، گفت: کسانی که تنها به وظیفه قانونی و انسانی خود در راه خدمت و حفظ سلامت جامعه عمل می‌کنند نباید مورد خشنونت واقع شوند.

صیادی بیان کرد: دانشگاه علوم پزشکی به محض دریافت گزارش این حادثه ، از طریق مراجع قضایی موضوع را پیگیری کرد.

رییس دانشگاه علوم پزشکی البرز گفت : امسال نیز تعدادی از ماموران اورژانس البرز حین انجام وظیفه توسط برخی افراد مورد ضرب و شتم قرار گرفتند که پرونده این حوادث در حال بررسی است.




وضعیت بیماری های تنفسی در کشور /افزایش قابل توجه موارد ابتلا به آنفلوانزا

کیاپرس/سرپرست مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت، با اعلام افزایش قابل توجه موارد ابتلا به آنفلوانزا در کشور، نسبت به رعایت پروتکل‌ های بهداشتی به‌ ویژه در افراد پرخطر تاکید کرد.

به گزارش کیاپرس از وبدا، دکتر قباد مرادی، با اشاره به نتایج آخرین رصدهای آزمایشگاهی، از شیوع بالای سویه H1N1 آنفلوانزای فصلی خبر داد و خواستار اجتناب از حضور در مکان‌های شلوغ و استفاده از ماسک شد.

دکتر مرادی با اشاره به نتایج آخرین رصدهای آزمایشگاهی، اظهار کرد: یافته‌ های ما نشان می‌دهد که در هفته آخر آذرماه، بین ۲۱ تا ۲۳ درصد از کل موارد عفونت‌های تنفسی جاری در کشور مربوط به آنفلوانزا بوده است. نوع غالب آنفلوانزا نیز از نوع A و زیرگونه H1N1 است که همان آنفلوانزای فصلی است.

وی افزود: رصدهای دو ماه اخیر نشان می‌دهد که شیوع آنفلوانزا به صورت تدریجی افزایش یافته و به بیش از ۲۰ درصد در بین همه عفونت‌های تنفسی رسیده است. این میزان شیوع، نشان‌دهنده افزایش قابل توجه آنفلوانزا در این فصل از سال است.

سرپرست مدیریت مرکز بیماری‌های واگیر با بیان اینکه الگوی شیوع امسال با الگوهای سال‌های قبل از همه‌گیری کووید-۱۹ همخوانی دارد، گفت: البته در برخی از استان‌ها، فراوانی آنفلوآنزا نسبت به سایر عفونت‌های تنفسی بیشتر است.

دکتر مرادی در ادامه مهم‌ترین توصیه‌های مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر را برشمرد و گفت: با توجه به شیوع بیشتر آنفلوانزا، توصیه می‌شود افراد به‌ویژه سالمندان و افراد دارای بیماری‌های زمینه‌ای از حضور در مکان‌های شلوغ خودداری کنند. استفاده از ماسک، شست‌وشوی مرتب دست‌ها و استراحت در منزل در صورت بروز علائم، از جمله مهم‌ترین اقدامات پیشگیرانه است.

سرماخوردگی در رتبه دوم بیماری های تنفسی

وی همچنین افزود: بعد از آنفلوآنزا، رینوویروس‌ها که عامل سرماخوردگی هستند، دومین عامل مهم عفونت‌های تنفسی در کشور هستند.

سرپرست مدیریت مرکز بیماری‌های واگیر در پایان تاکید کرد که وزارت بهداشت و درمان با استفاده از شبکه آزمایشگاهی گسترده خود، به صورت مستمر وضعیت بیماری‌های تنفسی را رصد می‌کند و در صورت بروز هرگونه تغییر، اطلاع‌رسانی لازم را انجام خواهد داد.




در مواجهه با بیمارِ دچار سوختگی چه کنیم؟

کیاپرس/عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی کردستان با اشاره به اینکه اولین اقدام مهم در مواجهه با بیمار دچار سوختگی، حفظ ایمنی بیمار است، گفت: مواجهه با بیمار سوختگی نیازمند حفظ آرامش و خونسردی فردی و در مقابل دانستن مهارت های لازم است که هر فرد باید بداند.

به گزارش کیاپرس از وبدا، پیام امامی، عضو هیات علمی گروه فوریت های پزشکی دانشگاه علوم پزشکی کردستان، اظهار کرد: در مواجهه با بیمار سوختگی ابتدا باید اطمینان داشته باشید که محیط ایمن است و بیمار از منبع حرارت یا عامل سوختگی مانند “شعله، مواد شیمیایی یا برق ” دور شده باشد.

به گفته وی، ارزیابی وضعیت حیاتی بیمار از جمله بررسی راه هوایی، تنفس، گردش خون و وضعیت ضربان قلب بسیار مهم است و در صورت ایست قلبی-ریوی، سریعا باید “CPR” یا احیای قلبی ریوی شروع شود.

عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی کردستان ادامه داد: از جمله اقدامات دیگر، خنک کردن محل سوختگی است که باید به مدت ۱۰ تا ۲۰ دقیقه محل سوختگی را با آب ولرم شستشو دهید تا درد کاهش یابد و بافت آسیب‌دیده خنک شود. لازم به ذکر است، نباید از یخ یا آب بسیار سرد استفاده شود زیرا ممکن است موجب آسیب بیشتر شود.

امامی بیان کرد: محل سوختگی را با گاز استریل یا پارچه تمیز و مرطوب بپوشانید. استفاده از مواد چرب، روغن، خمیر دندان، سیب زمینی یا کرم توصیه نمی‌ شود.

به گفته وی، بهتر است از پتوی تمیز بر روی بیمار استفاده کنید تا بیمار گرم بماند و دچار هیپوترمی نشود.

عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی کردستان افزود: برای کاهش درد بیمار، در صورت نیاز از مسکن‌هایی مانند استامینوفن یا ایبوپروفن می‌توان استفاده کرد.

وی به درجات سوختگی اشاره کرد و گفت:سوختگی درجه ۱ به آسیب به لایه سطحی پوست “قرمزی، درد، بدون تاول”، سوختگی درجه ۲، آسیب به لایه‌های عمیق‌تر پوست “قرمزی، درد شدید، وجود تاول”، سوختگی درجه ۳، آسیب به تمام لایه‌های پوست و گاهی به بافت‌های زیرین “بدون درد به دلیل تخریب عصب، پوست سفید، قهوه‌ای یا سوخته” و در نهایت سوختگی درجه ۴ به آسیب شدید به عضلات، تاندون‌ها یا استخوان‌ها “اغلب در موارد خاص مانند سوختگی برق” گفته می‌شود.

امامی به درمان‌ سوختگی پرداخت و گفت: برای درمان سوختگی درجه ۱ می‌توان ناحیه را شستشو داد پوست را مرطوب کرد و از مسکن، پماد زینک اکساید یا ژل آلوورا استفاده کرد.

به گفته وی، در سوختگی درجه ۲، مایع داخل تاول‌ها “توسط پزشک” تخلیه می‌شود، استفاده از پمادهای آنتی بیوتیک مثل سیلورسولفادیازین، استات مفناید و پانسمان استریل در این سوختگی قابل استفاده است.

عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی کردستان افزود: در سوختگی درجه ۳ و ۴، بیمار نیاز به اقدامات اورژانسی، بستری در بیمارستان، سرم‌درمانی، جراحی یا پیوند پوست دارد.

وی تاکید کرد: در سوختگی‌های بزرگ، باید از خنک کردن بیش از حد خودداری شود تا بیمار دچار هیپوترمی نشود، همچنین در موارد سوختگی شیمیایی، محل بهتر است با حجم زیادی از آب شسته شود.

به گفته وی، سوختگی‌های برق یا الکتریکی به شدت مهم هستند حتی اگر ظاهر آسیب کم باشد. بهتر است از خوددرمانی و استفاده از روش‌های خانگی برای درمان سوختگی پرهیز شود و سریعا با اورژانس ۱۱۵ تماس حاصل شود.

عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی کردستان خاطرنشان کرد: مراجعه به پزشک ضروری است، به‌ ویژه در سوختگی عمیق و وسیع که در صورت، دست، پا یا اندام تناسلی وجود دارند، همچنین سوختگی‌های ناشی از برق یا مواد شیمیایی و بروز علائم عفونت مثل قرمزی، تورم، خروج ترشحات چرکی در ناحیه.




۱۲ هزار نفر به گروه پرستاری کشور افزوده می شوند

کیاپرس/مدیرکل منابع انسانی وزارت بهداشت از تلاش‌های گسترده و حمایت های وزیر بهداشت و تعامل سازمان اداری و استخدامی و سازمان برنامه و بودجه برای اخذ مجوز استخدام ۲۷ هزار و ۴۳۲ نفر در حوزه بهداشت، درمان و فوریت‌های پزشکی خبر داد و تاکید کرد این موفقیت نتیجه پیگیری‌ های مستمر و کارشناسی دقیق وزارت بهداشت و همکاری دستگاه‌های ذیربط است.

به گزارش کیاپرس از وبدا، دکتر سیف الله مرادی مدیرکل منابع انسانی وزارت بهداشت، با اعلام خبر اخذ مجوز استخدام ۲۷ هزار و ۴۳۲ نفر نیروی انسانی در حوزه سلامت گفت: این موفقیت، نتیجه تلاش‌های بی‌وقفه و برنامه‌ریزی دقیق وزارت بهداشت از جمله شخص وزیر و معاون توسعه مدیریت و منابع است.

وی با اشاره به فرآیند پیچیده اخذ این مجوزها افزود: در طول ماه‌های گذشته، همکاران ما در وزارت بهداشت با انجام مکاتبات متعدد و برگزاری جلسات فشرده، نیازهای واقعی حوزه سلامت را به صورت دقیق و کارشناسی احصا و ارائه کردند. این امر باعث شد که مجوزهای لازم برای استخدام نیروهای جدید در مراکز جدیدالاحداث و توسعه‌ای و همچنین تقویت مراکز موجود، صادر شود.

دکتر مرادی با تاکید بر اهمیت این مجوزها برای تقویت کادر بهداشت و درمان کشور گفت: بیش از ۱۲ هزار نفر از این نیروها به استخدام گروه پرستاری اختصاص یافته است. همچنین این مجوزها شامل سایر کارکنان حوزه بهداشت و درمان نیز می باشد که نقش کلیدی در ارتقای خدمات سلامت دارند.

وی در پایان اظهار امیدواری کرد که با اجرای این استخدام ها، بخشی از کمبودهای نیروی انسانی در حوزه سلامت برطرف شده و خدمات بهداشتی و درمانی در سطح کشور ارتقا یابد.




معافیت مالیاتی کادر درمان در مناطق محروم در بودجه ۱۴۰۴ لحاظ شد

کیاپرس/سازمان نظام پزشکی در بیانه ای به تصویب معافیت مالیاتی برای کادر درمان در مناطق محروم اشاره و اعلام کرد: با تلاش‌های سازمان، این موضوع در لایحه بودجه ۱۴۰۴ لحاظ شد.

به گزارش کیاپرس از سازمان نظام پزشکی؛ بیانیه سازمان نظام پزشکی جمهوری اسلامی ایران به مناسبت بزرگداشت یاد و خاطره دکتر مسعود داوودی

با گذشت بیش از چهل روز از حادثه تلخ و ناگوار جان‌ باختن دکتر مسعود داوودی، متخصص بیماری‌های قلب و عروق و یکی از چهره‌های ارزشمند جامعه پزشکی کشور، سازمان نظام پزشکی جمهوری اسلامی ایران ضمن تجدید تسلیت به خانواده محترم و همکاران این پزشک برجسته، یاد و خاطره او را گرامی می‌دارد.

قسمتی از اقدامات و پیگیری‌ های صورت‌ گرفته توسط سازمان نظام پزشکی طی این مدت به شرح زیر است:

حضور مسئولان سازمان در مراسم‌های یادبود: رئیس کل سازمان نظام پزشکی به‌منظور همدردی با خانواده مرحوم و همراهی با جامعه پزشکی به یاسوج سفر کرده و در مراسم خاکسپاری و برنامه‌های مرتبط حضور داشت.

پیگیری حقوقی و قضایی: سازمان نظام پزشکی مکاتبات لازم برای شمولیت عنوان “شهید خدمت” برای دکتر داوودی و حمایت قضایی از کادر درمان را با همکاری نهادهای ذی‌ربط انجام داد که مورد تأیید قرار گرفت.

برگزاری مراسم‌های بزرگداشت: در نظام پزشکی‌های سراسر کشور مراسم‌هایی به‌منظور زنده نگه‌داشتن یاد دکتر داوودی برگزار شد و جامعه پزشکی به پاس خدمات او ادای احترام کرد.

مطالبات امنیت شغلی کادر درمان: سازمان با ارسال گزارش‌های متعدد به نهادهای قانونی، ضرورت تدوین قوانین حمایتی برای تأمین امنیت جانی و شغلی پزشکان را مطرح کرد.

تصویب معافیت مالیاتی برای کادر درمان در مناطق محروم: با تلاش‌های سازمان، این موضوع در لایحه بودجه ۱۴۰۴ لحاظ شد.

سازمان نظام پزشکی بر این باور است که زنده نگه‌داشتن یاد و راه دکتر داوودی، نه‌ تنها ادای دین به او و خانواده‌اش، بلکه فرصتی برای تأمل و بازنگری در وضعیت امنیت و حقوق جامعه پزشکی کشور است.

یاد و خاطره دکتر داوودی، همچنان در قلب همکاران و مردم قدرشناس ایران جاودانه خواهد ماند.




پوکی استخوان؛ نگرانی بسیار جدی

کیاپرس/رییس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی گفت: با توجه به کاهش مصرف مواد لبنی، در کنار آن کاهش تحرک بدنی، در سال های آینده به شکل خیلی نگران کننده به سمت پوکی استخوان خواهیم رفت.

به گزارش کیاپرس، دکتر علی رضا زالی اظهارداشت: کودکان ۴ تا ۸ سال باید روزانه ۲ تا ۳ واحد مواد لبنی مصرف کنند، اگر مصرف این مقدار نباشد آسیب های مانند پوکی استخوان در انتظار این افراد است.

کاهش چشمگیر سرانه مصرف لبنیات در کشور

وی ادامه داد: سرانه مصرف لبنیات ۵۵ کیلو گرم است در حالیکه در سال ۱۳۸۹ سرانه مصرف مواد لبنی حدود ۱۳۰ کیلوگرم بوده است.

وی بیان داشت: آمار سرانه جهانی مواد لبنی بین ۱۵۰ تا ۱۶۰ کیلو گرم است که ما با آن فاصله زیادی داریم.

وی با طرح این سوال چرا سرانه مصرف مواد لبنی در ایران اینقدر کاهش یافته است؟، گفت: دلایل این موضوع باید به دقت بررسی شود به عبارتی باید مشخص شود مواردی مانند فقر، مشکلات اقتصادی، تورم، کوچک شدن سفره مردم چه مقدار در این موضوع نقش دارد.

سوپر مارکت یا بوفه های مدارس مملو از تنقلات غیر سودمند است

وی گفت: متاسفانه حجم بسیار زیادی از تنقلات که در مدارس هم باب شده غیر سودمند بوده و می تواند برای سلامتی مضر باشد، رواج پیدا کرد، به عبارتی در هر سوپر مارکت یا بوفه مدرسه ای مملو از این موارد است.

وی افزود: پفکی که مورد علاقه کودکان است با مصرف آن ۹ برابر آب در داخل معده جذب می کند، ببینید که چه سیری کاذبی در کودکان ایجاد می کند.

وی تاکید کرد: موضوع تنقلات سالم و مقوی بحث جدی است و ضروری است در مدارس در دستور کار قرار گیرد.