تا دو هفته آینده پرداخت‌هایی به شرکت‌ های دارویی انجام می شود

کیاپرس/وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با اشاره به اینکه مسأله اصلی و امروز دارو، بحث نقدینگی است،تصریح کرد: خوشبختانه کمبودهای دارویی از راه‌های مختلفی در حال پیگیری است و تا دو هفته آینده پرداخت‌هایی را به شرکت‌های دارویی انجام خواهیم داد تا مشکلات مرتفع شود.

به گزارش کیاپرس از مرکز ارتباطات و اطلاع‌رسانی ستاد اجرایی فرمان امام، محمدرضا ظفرقندی در جریان بازدید از بیمارستان جامع سرطان برکت، افزود: وجود بیمارستان جامع سرطان برکت برای بیماران امید بخش است و نشان می‌دهد مجموعه ستاد اجرایی فرمان امام گام‌های بزرگی برای بهبود بیماران سرطانی برداشته است.

وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با اشاره به تجهیزات پیشرفته سایبرنایف، آزمایشگاه ژنتیک و دستگاه‌های رادیوتراپی این بیمارستان، ادامه داد: وجود بیمارستان جامع سرطان برکت برای بیماران امید بخش است و حمایت‌های مهندس فتاح از بخش سلامت حاکی از رویکردی مهم و معنوی دارد و امیدواریم با کمک‌های وزارت بهداشت در حوزه نیروی علمی، انسانی و صدور مجوزهای لازم این بیمارستان به اهداف خود برسد.

ظفرقندی با بیان اینکه این مرکز پیشرفته‌ دارای تجهیزات پزشکی روز دنیا است، افزود: وجود این امکانات نشان دهنده این است که ما در کشور در مرزهای علمی دنیا در حال حرکت هستیم و آن چیزی که مردم و حوزه سلامت را امیدوار کرده تجهیزات و امکاناتی است که در بهترین وجه در این مرکز قابل استفاده است.

وزیر بهداشت تأکید کرد: حمایتی که به لحاظ مالی و معنوی از بیماران و همراهان این بیمارستان صورت می‌گیرد، می‌تواند الگویی برای بخش‌های دیگر کشور باشد.

وی درباره تمدید و صدور مجوزهای جدید مورد نیاز برای این مرکز درمانی گفت: در اولین جلسه کمیسیون ماده ٢٠ وزارت بهداشت، اقدامات لازم برای صدور مجوزهای لازم انجام خواهد شد چرا که ارزیابی‌های ما مثبت است و در کمترین زمان این اقدامات انجام‌ می‌شود.

محمدرضا ظفرقندی در ادامه در خصوص تعرفه‌های بیمه‌ای بیمارستان سرطان برکت خاطر نشان کرد: مشکلات تعرفه‌ای وجود دارد که باید تعرفه‌ها در شورای عالی بیمه مطرح شود تا بیماران دارای بیمه هم بتوانند از این خدمات استفاده کنند.

وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با اشاره به اینکه مسأله اصلی و امروز دارو، بحث نقدینگی است،تصریح کرد: خوشبختانه کمبودهای دارویی از راه‌های مختلفی در حال پیگیری است و تا دو هفته آینده پرداخت‌هایی را به شرکت‌های دارویی انجام خواهیم داد تا مشکلات مرتفع شود.




ناسالم بودن هوای تهران برای همه/ ضرورت دورکاری والدین و بیماران،

کیاپرس/رییس گروه سلامت هوا و تغییر اقلیم وزارت بهداشت، با اعلام ناسالم بودن هوای تهران برای تمامی گروه‌ها، از ضرورت اقدامات فوری برای حفظ سلامت مردم به‌ ویژه گروه‌های آسیب‌پذیر خبر داد و ضمن هشدار درباره پیامدهای آلودگی هوا، خواستار دورکاری برای والدین و بیماران، شد.

به گزارش کیاپرس از وبدا، دکتر عباس شاهسونی، رییس گروه سلامت هوا و تغییر اقلیم وزارت بهداشت، در گفت‌وگو با وبدا، اعلام کرد که کیفیت هوای تهران در حال حاضر در محدوده ناسالم برای همه گروه‌ها قرار دارد.

وی با تاکید بر خطرات این شرایط برای سلامت عمومی، از عموم مردم، به ‌ویژه گروه‌های آسیب‌پذیر شامل کودکان، سالمندان، زنان باردار، بیماران تنفسی، قلبی و عروقی و دیابتی درخواست کرد که از تردد غیرضروری در فضای باز خودداری کنند.

شاهسونی افزود: در صورت ضرورت خروج از منزل، استفاده از ماسک استاندارد که به‌طور کامل بر صورت فیت شده باشد، ضروری است.

وی با اشاره به پیش‌بینی‌های سازمان هواشناسی مبنی بر پایداری آلودگی هوا طی امروز و فردا و افزایش غلظت آلاینده‌ها، هشدار داد که این شرایط می‌تواند منجر به افزایش بیماری‌های قلبی، عروقی و ریوی، مرگ زودرس بیماران و همچنین تشدید علائمی مانند تنگی نفس، سرفه، سوزش چشم و سردرد شود.

رییس گروه سلامت هوا تاکید کرد: گروه‌های حساس از جمله سالمندان، کودکان، زنان باردار و بیماران تنفسی، قلبی عروقی و دیابتی، باید از هرگونه فعالیت فیزیکی در فضای باز اجتناب کنند. همچنین سایر افراد نیز از فعالیت‌های سنگین و طولانی‌مدت در فضای باز خودداری کنند.




آنتی بیوتیک علاج سرماخوردگی نیست

کیاپرس/عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد، ضمن تاکید بر عدم تاثیرگذاری آنتی بیوتیک‌ها بر درمان بیماری‌های ویروسی گفت: برای درمان بیماری‌هایی با منشاء ویروسی ، بیماران به جای مصرف آنتی بیوتیک، از نوشیدن مایعات گرم و دمنوش آویشن، عسل بهره بگیرند.

به گزارش کیاپرس از وبدا؛دکتر زهرا چایچی آغاز فصل سرما را زمان شیوع بیماری‌های ویروسی همچون؛ سرماخوردگی، آنفلوانزا و کرونا برشمرد و گفت: مهمترین امر در پیشگیری از بیماری‌های ویروسی رعایت بهداشت، استفاده از ماسک، شستشوی مرتب دستان و همچنین آموزش به فرزندان و دانش آموزان در مدارس است که تا حد زیادی می‌تواند از ابتلاء به این بیماری‌ها جلوگیری کند.

وی با اشاره به رواج فرهنگ نادرست استفاده از آنتی بیوتیک‌ها در درمان بیماری‌های ویروسی گفت: در حال حاضر به دنبال هر بیماری ویروسی شاهد آن هستیم که بیماران سریعا مبادرت به مصرف داروهای آنتی بیوتیک می‌کنند که این اقدام، نه تنها در بهبود یافتن آنها تاثیر مثبتی ندارد بلکه با کاهش فلور نرمال بدن که در واقع یک سد ایمنی در برابر بیماری‌ها است، سطح مقاومت بدن آنها را کاهش داده و زمینه ابتلای آنها به سایر بیماری ها را فراهم می‌کند، ضمن اینکه مهم‌ترین معضل جامعه ما، در حال حاضر مقاومت‌های آنتی بیوتیکی است که سبب می‌شود با بالا رفتن سن افراد ناگزیر باشیم آنتی بیوتیک‌های قوی‌تری را برای بیماران تجویز کنیم.

دکتر چایچی در خصوص راهکارهای پیشگیری و درمان بیماری‌های ویروسی نیز گفت: آنچه که در عموم رفرنس‌ها برای افزایش مقاومت بدن توصیه می‌شود، نوشیدن مایعات گرم و دمنوش آویشن و عسل است که می‌تواند ضمن بهبود بخشیدن علائمی همچون سرفه، سیستم ایمنی بدن فرد را تقویت کند، ذکر این نکته نیز مهم است که مصرف مایعات فراوان می‌تواند در کنترل تب بدن موثر باشد.




نقشه راه کنترل چاقی تدوین می شود

کیاپرس/مدیر دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت گفت: تدوین نقشه راه کشور برای کنترل چاقی در کودکان و بزرگسالان در دستور کار قرار گرفت.

احمد اسماعیل زاده در گفت وگو با خبرنگار کیاپرس اظهارداشت: این موضوع در قالب ۲ نقشه راه جداگانه با همکاری محققان دانشگاه ها برای ۱۰ سال آینده تدوین خواهد شد.

وی با اشاره به اینکه عملا کار برروی این نقشه با تشکیل کمیته کار آغاز شده است، گفت: قرار است نقشه راه کنترل چاقی در ایران تا اسفند سال بعد( پایان ۲۰۲۵ ) تدوین خواهد شد.

وی افزود: عمده استادان پژوهشگر از رشته های مانند غدد، تغذیه، اطفال و گوارش در کنار ما هستند تا نقشه راهی که قابلیت اجرای دارد را تدوین کنیم.

وی همچنین افزود: سند ملی چاقی یکی از برنامه های ما است که با همکاری یونیسف و سازمان جهانی بهداشت آن را داریم به پیش می بریم.




صدور پروانه مطب برای پزشکان متعهد خدمت آغاز شد

کیاپرس/با پیگیری‌های صورت‌گرفته و حمایت وزیر بهداشت و معاون درمان، از این پس پزشکان متعهد خدمت از ابتدای شروع فعالیت در محل تعهد خود، دارای پروانه مطب خواهند بود.

به گزارش کیاپرس، دکتر رضا لاری‌پور، معاون فنی و نظارت سازمان نظام پزشکی با قدردانی از همکاری معاونت درمان وزارت بهداشت اعلام کرد:
سازمان نظام پزشکی آمادگی کامل برای صدور پروانه مطب پزشکان طرحی بر اساس دستورالعمل‌های ابلاغی را دارد.

وی در ادامه افزود: این اقدام پس از حذف امتیاز شهرهای غیردانشگاهی، یک گام بزرگ و تحول‌زا برای پزشکان جوان و متعهد خدمت است.

وی ادامه داد: صدور پروانه مطب علاوه بر افزایش رضایتمندی پزشکان، فرصتی برای ارائه خدمات بهتر و بیشتر به مردم در مناطق مختلف کشور فراهم خواهد کرد.

وی تاکید کرد: این تصمیم، با هدف حمایت از پزشکان متعهد و ارتقاء خدمات بهداشتی و درمانی کشور اتخاذ شده است.




شیر هنوز به مدارس نرسید، چرا؟

کیاپرس/سه ماه از سال تحصیلی پشت سر گذاشته شد، به عبارتی به نیمه سال تحصیلی امسال نزدیک می شویم، اما هنوز هیچ خبری از توزیع شیر در مدارس نیست.

به گزارش خبرنگار کیاپرس، علیرغم تاکیدات مسئولان و پیگیری های انجام شده هنوز شیر به مدارس نرسیده است.

باتوجه به اینکه سرانه مصرف شیر در کشور پایین، امیدواریم این موضوع در آینده نزدیک به سرانجام برسد تا از این طریق بخشی از پایین بودن سرانه مصرف شیر، جبران شود.

علیرضا کاظمی، وزیر آموزش و پرورش در گفت و گو با باشگاه خبرنگاران جوان در مورد توزیع شیر در مدارس گفت «در بودجه سال ۱۴۰۳ ردیفی اختصاصی برای توزیع شیر پیش بینی نشده بود که ما پیگیری کردیم و دستور رئیس جمهور هم تقریبا گرفتیم، ولی تا الان اتفاقی نیفتاده است؛ اما پیگیر هستیم.

علیرضا رییسی، معاون بهداشت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در نهمین کنگره پیشگیری و درمان چاقی با اشاره به اینکه پیگیر توزیع شیر در مدارس سراسر کشور هستیم؛ افزود: توزیع شیر در مدارس در سال گذشته، مقداری اجرا شد، اما در سال تحصیلی جاری این موضوع محقق نشد که پیگیر این موضوع هستیم.

وی ادامه داد: مکاتبه ای در این زمینه با پزشکیان ، رییس جمهور داشتیم که ایشان قول داده این اتفاق بیافتد.

احمد اسماعیل زاده مدیر دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت هم اعلام کرد: متاسفانه امسال هنوز برنامه شیر مدارس با همه تاکیداتی که وزارت بهداشت برای شیر مدرسه دارد، هنوز این کار محقق نشده است.

وی با اشاره به اینکه هنوز اعتبار این موضوع تخصیص پیدا نکرده است، گفت: پیگیر هستیم تا این موضوع در مدارس رخ دهد.