با جیب خالی نمی‌شود پژوهش کرد

کیاپرس/معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت با اشاره به کاهش کمیت پژوهشی ایران در دو سال گذشته، دلایل آن را دو مقوله کاهش سرمایه گذاری و مشکلات مدیریتی عنوان کرد و گفت: پژوهش با جیب خالی نمی‌شود، یک محقق با ۵۰۰ دلار نمی‌تواند رقابت علمی کند

به گزارش کیاپرس، دکتر شاهین آخوند زاده در مراسم افتتاحیه سیزدهمین کنگره علوم اعصاب پایه و بالینی اظهار امیدواری کردم تا دو سال آینده اعتبارات پژوهشی کشور از GDP (تولید ناخالص داخلی) به نیم تا یک درصد افزایش یابد.

وی به ارائه گزارشی از وضعیت پژوهشی کشور در رشته نوروساینس (علوم اعصاب) پرداخت و گفت: در کشورهای توسعه یافته نخست مقالات افزایش می‌یابد و بعد منجر به خلق فناوری می‌شود.

معاون وزیر بهداشت بااشاره به اینکه عمر پژوهش‌ها درکشور کم است، افزود: بدون اعتبار نمی‌توان تحقیقات عمیق انجام داد.

آخوندزاده در ادامه به جایگاه علمی ایران در جهان پرداخت و گفت: جایگاه علمی کشورمان در دنیا در رتبه ۱۷ است و جایگاه ایران در علوم اعصاب نیز همین رتبه است، در استنادها نیز در رتبه ۱۹ جهان قرار داریم، همچنین در منطقه در رشته علوم اعصاب در رتبه نخست هستیم و در استنادها نیز رتبه نخست برای ایران است.

معاون وزیر بهداشت خاطرنشان کرد: ارزان‌ترین اقدام برای کسب رتبه‌های بالا در حوزه پژوهش، نمایه کردن مجلات است که با ۵۰۰ میلیون تومان، این کار شدنی است و همه دانشگاه‌ها موظف هستند این اقدام را انجام دهند.

دکتر نادر توکلی سرپرست دانشگاه در سیزدهمین کنگره علوم اعصاب پایه و بالینی عنوان کرد: نوروساینس (علوم اعصاب) یک علم بین رشته ای است که حوزه‌های متعدد علوم شناختی، علوم انسانی و روانشناسی را زیر چتر خود قرار می‌دهد.

وی ادامه داد: دانشگاه علوم پزشکی ایران در حوزه علوم اعصاب پایه و بالینی توانمندی بالایی دارد و یکی از دانشگاه‌های پیشرو است، و روانپزشکان این دانشگاه از بهترین و فاخرترین‌های کشور محسوب می‌شوند، همچنین بنیانگذار تحریک عمقی مغز (DBS) در این دانشگاه از ۱۵ سال قبل در بیمارستان حضرت رسول اکرم (ص) بوده است.

توکلی در ادامه با اشاره به توانمندی‌های اساتید این دانشگاه در حوزه علوم اعصاب گفت: نفرات برتر کشور نیز در سه رشته شاخص این حوزه از دانشگاه علوم پزشکی ایران هستند.

سرپرست دانشگاه علوم پزشکی ایران با اشاره به نمایشگاه جانبی این کنگره برای به کارگیری تکنولوژی در کنار درمان‌های غیر دارویی افزود: یکی از بحث‌های مهم به دلیل فعالیت یکی از مراکز مهم مصدومین ترافیکی در این دانشگاه نوروتروما (ضربهٔ مغزی) است، که در این زمینه توسعه نوروتروما را دنبال می‌کنیم، همچنین در سطح سه در حوزه توانبخشی نیز یکی از دانشکده‌های شاخص دانشکده توانبخشی این دانشگاه است.

توکلی به اهمیت پیشگیری در سطوح دو برای کاهش هزینه‌های درمانی نسبت به حمایت ویژه دولت چهاردهم در این حوزه ابراز امیدواری کرد و افزود: این کنگره به توسعه علمی کشور و برطرف کردن نیازهای بیماران منجر شود.




ام اس در ایران روبه افزایش است

کیاپرس /نایب رئیس هیئت مدیره انجمن ام اس ایران با ارائه گزارشی از وضعیت ام اس در ایران ، گفت: این بیماری در ایران روبه افزایش است.


به گزارش کیاپرس، محمد علی صحراییان روز چهارشنبه در مراسم افتتاحیه سیزدهمین کنگره علوم اعصاب پایه و بالینی که در سالن همایش های رازی برگزار شد، افزود: سردرد شایع ترین دلیل دوری از کار و فعالیت به ثبت رسیده است.

وی در ادامه با اشاره به اینکه برخی از بیماری‌های علوم اعصاب از جمله آلزایمر در حال حاضر قابلیت درمان قطعی ندارد، به تشریح برخی درمان‌های نادرست در کشور در حوزه ام اس پرداخت.

همچنین در ابتدای این کنگره دکتر محمدتقی جغتایی رئیس دانشکده فناوری‌های نوین دانشگاه علوم پزشکی ایران و رئیس انجمن علوم اعصاب ایران نیز به جزئیات جدیدترین وضعیت علوم اعصاب در ایران و جهان پرداخت و مباحث علمی این رشته از سال ۱۹۵۰ تاکنون را تشریح کرد.

در ادامه این کنگره کمال خزاری دبیر پژوهشکده علوم شناختی به تشریح اهمیت توسعه مقالات که مقدمات پیشرفت علمی است، پرداخت و گفت: البته نباید تنها به تولید مقالات بسنده کرد، بلکه باید تاثیر آن بر زندگی بشر ملموس شود.

عضو هیئت علمی دانشکده روان‌شناسی و علوم تربیتی دانشگاه تهران نسبت به ورود محققین علوم اعصاب برای بررسی افزایش سرمایه اجتماعی در کشور تاکید کرد و گفت: یکی از وظایف دولت‌ها نیز حمایت از پژوهش‌های محققین است.

همچنین در این کنگره محمد مهدوی دبیر ستاد توسعه علوم و فناوری‌های شناختی به تشریح ارائه گزارشی از فعالیت‌ و برنامه‌های این ستاد پرداخت.

تقدیر از دو محقق پیشکسوت علوم اعصاب

گفتنی است، در سیزدهمین کنگره علوم اعصاب پایه و بالینی از دکتر سعید سمنانیان و دکتر غلامعلی شهیدی استاد پیشکسوت نورولوژی و اختلالات حرکتی دانشگاه علوم پزشکی ایران برای سال‌ها تحقیق و پژوهش‌ در حوزه علوم اعصاب تقدیر به عمل آمد.




سند ملی هوش مصنوعی تدوین شد

کیاپرس/رییس دانشگاه شهید بهشتی گفت: چند ماهی است که درگیر تدوین سند ملی هوش مصنوعی بودیم، این تلاش به نتیجه رسیده و این سند تدوین شده است.

به گزارش خبرنگار کیاپرس، دکتر محمود رضا آقامیری روز چهارشنبه در مراسم افتتاحیه کنگره بین المللی نگاهی جامع بر ناباروری: هوش مصنوعی، چالش ها و چشم انداز ها که در سالن همایش دانشگاه شهید بهشتی برگزار شد، افزود: برنامه ریزی براساس این سند برای اینکه جای خودمان را در سطح جهان باز کند، بزودی به صورت رسمی به اجرا در خواهد آمد.

وی افزود: سال ۱۳۹۴ مقام معظم رهبری در یک سخنرانی رسمی اعلام کرد که دهه آینده، دهه هوش مصنوعی است و بروید در این قسمت سرمایه گذاری کنید، متاسفانه خیلی ها فقط گوش کردند.

وی تاکید کرد: خوشبختانه حرکت های خوبی در زمینه هوش مصنوعی در ۲ سال اخیر در کشور داشتیم.

وی افزود: ما در زمینه فناوری های نوین از جمله هوش مصنوعی، سه چیز را نیاز داریم که شامل نیروی انسانی مجرب، تجهیزات و نهایتا شناخت وسایل است.

وی ادامه داد: برخی کشورها مانند عربستان، امارات و عمان نیروی انسانی نداشتند و با استفاده از نیروی انسانی اجاره ای سعی می کنند، نیروهای خود را تقویت کنند.

وی با اشاره به اینکه ما در کشور تعدادی ابررایانه داریم و در حال استفاده از آنها هستیم، گفت: ما در زمینه هوش مصنوعی به مولفه های مختلفی اعم از سخت افزار، نرم افزار، افراد متخصص و بودجه لازم نیاز داریم.

وی گفت: ما در دانشگاه شهید بهشتی از نیروی انسانی خیلی قوی برخوردار هستیم و در زمینه هوش مصنوعی آماده همکاری با مجموعه های دیگر هستیم.

وی افزود: همه امکانات خود را برای هوش مصنوعی بسیج می کنیم، یک دفعه کوانتوم وارد میدان می شود، تلاش می کنیم این موضوع را به جایی برسانیم، موضوع میکروالکترونیک مطرح می شود، مدیران کشور روزانه باید فکر کنند، فردا احتمالا چه پیشرفتی مطرح می شود و آنها را با جدیت پیگیری کنند.

وی با اشاره به اینکه ما امسال در دانشگاه ۴ برنامه جدید داریم، گفت: کوانتوم به عنوان یک ابزار جدید وارد شده و تکنولوژی را دگرگون کرده و شاید پایه هوش مصنوعی باید کوانتوم باشد.

وی افزود: میکروالکترونیک هم وارد میدان شده و انرژی شرایط اش تغییر کرده و ما به سمت هیدروژن داریم می رویم.

وی با اشاره به اینکه دانشگاه مجبور است در این زمینه ها سرمایه گذاری کند، گفت: همه کشورها مانند ایران در تلاش هستند در زمینه هوش مصنوعی از همدیگر جلو بزنند.




یافته های محققان ایرانی در حوزه هوش مصنوعی بسیار کم است

کیاپرس/رییس پژوهشگاه ابن سینا اظهار داشت: یافته ها وتحقیقات محققان ایرانی در حوزه هوش مصنوعی بسیار کم است.

به گزارش خبرنگار کیاپرس، دکتر محمد رضا صادقی روز چهارشنبه در مراسم افتتاحیه کنگره بین المللی نگاهی جامع بر ناباروری: هوش مصنوعی، چالش ها و چشم انداز ها که در سالن همایش دانشگاه شهید بهشتی برگزار شد، افزود: هوش مصنوعی یک موضوع میان رشته ای میان طب و علوم کامپیوتر است به عبارتی موضوعاتی که در پزشکی هم مطرح است باید با همکاری صاحب نظران علوم کامپیوتر به نتیجه برسد.

وی ادامه داد: چالشی که در این زمینه وجود داشت، ارتباط بین پزشکان و استادان کامپیوتر و هوش مصنوعی بود که یک مقداری سخت است.

وی ادامه داد: هوش مصنوعی با سرعت زیادی در حال پیشرفت است و ما هم ناگزیر هستیم به این حوزه ورود جدی پیدا کنیم.

وی تاکید کرد: در این حوزه، موضوع پزشکی حتما متحول خواهد شد، در چند سال آینده بیمارانی که به ما مراجعه می کنند با استفاده از هوش مصنوعی، مشاوره های خود را خواهند گرفت.

وی افزود: پزشکان ما هم باید خودشان را برای این شرایط آماده کنند، جایی که می توانند آماده شوند از طریق این کنفرانس ها یا دانشگاه ها است.

وی بیان داشت: کنگره های ملی و بین‌المللی محلی برای تبادل افکار و ارایه یافته های محققان است.

وی افزود: سعی کردیم با موضوعی نو و با نگاه به آینده، کنگره خودمان را برگزار کنیم به همین دلیل به هوش مصنوعی پرداختیم.




وضعیت خوبی در هوش مصنوعی نداریم

کیاپرس/معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی به وضعیت هوش مصنوعی و کارهایی که در این زمینه در ایران انجام شده اشاره کرد و گفت: براساس گزارشی که آذر ماه امسال در دانشگاه صنعتی شریف ارایه شده نشان می دهد که وضعیت ما در این زمینه اصلا خوب نیست.

به گزارش خبرنگار کیاپرس، دکتر شاهین آخوندزاده روز چهارشنبه در مراسم افتتاحیه کنگره بین المللی نگاهی جامع بر ناباروری: هوش مصنوعی، چالش ها و چشم اندازها افزود: گزارشی که اخیرا در دانشگاه صنعتی شریف ارایه شده، نشان می دهد که ما وضعیت خوبی در هوش مصنوعی نداریم و اگر تلاش جدی نکنیم عقب ماندگی های بسیار زیادی پیدا می کنیم.

وی ادامه داد: ما تا سال ۲۰۱۴میلادی وضعیت خوبی داشتیم به عبارتی جایگاه برتر در این زمینه در منطقه داشتیم. در زمینه تولید علم در زمینه هوش مصنوعی حتی در دنیا در وضعیت بسیار خوبی داشتیم.

آخوندزاده افزود: بعد از سال های ۲۰۱۳ و ۲۰۱۴ میلادی به دلایل مختلفی به طور اخص مسایل اقتصادی، جایگاه خودمان را از دست داده ایم.

وی تاکید کرد که با همین روند اگر ادامه دهیم وضعیت اسفناکی در این زمینه در منطقه خواهیم داشت.

وی افزود: کشورهای رقیب ما درمنطقه در تولید علم درزمینه هوش مصنوعی، ترکیه، عربستان و حتی امارات هستند به عبارتی این کشورها دارند جایگاه ما در این زمینه می گیرند.

وی تاکید کرد: نظام باید سهم این موضوع را به طور چشمگیری افزایش دهد تا بتوانیم عقب ماندگی ها را جبران کنیم.

وی گفت: در این گزارش نشان داد که ما در سال ۲۰۱۴ وضعیت بدی نداشتیم به عبارتی در شروع این علم در دنیا، وضعیت خوبی داشتیم.

وی ادامه داد: فاصله ما در این زمینه دارد با برخی از کشور زیاد می شود، امیدواریم پژوهشگاه ابن سینا در این حوزه بتواند فعالیت ارزشمندی انجام دهد و بزودی بتوانیم عقب ماندگی را با کشورهای منطقه جبران کنیم.

وی افزود: جهاد دانشگاهی پس از انقلاب اسلامی در بسیاری از کارها پایه گذار بوده امیدواریم در هوش مصنوعی هم بتواند نقش اساسی ایفا کند.




از مصرف بیش از حد روغن و چربی خودداری کنیم

کیاپرس/ رییس گروه بهبود تغذیه دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی به افراد توصیه کرد از مصرف بیش از حد روغن و چربی خودداری کنند.

به گزارش کیاپرس از دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، فرشته فزونی افزود: مصرف زیاد روغن ها می تواند آسیب زا است، به عبارتی فرد را دچار برخی از بیماری ها می کند.

وی با یادآوری این که همه روغن‎‌ها باید به میزان کم مصرف شوند، روغن کانولا را به عنوان روغن مناسب برای پخت و پز معرفی کرد.

وی یادآور شد: در صورت تمایل به سرخ کردن مواد غذایی از مقدار کمی روغن مخصوص سرخ کردنی استفاده شود و مواد غذایی با حرارت ملایم تفت داده شوند.

 وی تاکید کرد: همچنین از غوطه وری ماده غذایی در مقدار زیاد روغن و حرارت دادن زیاد روغن خودداری شود.




معاون اورژانس کشور: نیاز به قوانین حمایتی داریم

کیاپرس/معاون آموزشی اورژانس کشور گفت: ما قوانین دقیقی می خواهیم که هم سازمان های امدادی را در مسیر درست خدمت رسانی قرار دهد و هم حمایت های لازم را از سازمان اورژانس و دیگر سازمانهای امدادی به عمل آورد.

به گزارش کیاپرس، حسن نوری اظهارداشت: قوانین گذاری بنحوی باید انجام گیرد تا هم از مزاحمت برای اورژانس و هم از بروز تهاجم و خشونت جلوگیری کند.

وی بر لزوم وضع قوانین حمایتی از سازمان های امدادی تاکید کرد و گفت: در سازمان های امدادی قوانین موثر، بروز و مدرن نداریم.

وی ادامه داد:قوانین در کشورهایی مانند اسپانیا به قدری سخت گیرانه است، که اجازه نمی دهد کسی تماس بی مورد با سازمان های امدادی بگیرد، ایجاد مزاحمت کند یا با شرح حال دروغ از اورژانس یا سایر سازمانهای امدادی بهره برداری غیر قانونی کند.

وی ادامه داد: ما در هیچ جا نمی بینم که عده ای به صورت برنامه ریزی شده به آمبولانس صدمه بزنند یا به سمت آن شلیک کنند، که متاسفانه در ایران رخ داده، موضوع دردناک و عجیب بوده است.




بی مهری به دانشجویان دکتری تخصصی، چرا؟

کیاپرس/دانشجویان دکتری تخصصی دانشگاه ها علوم پزشکی سراسر کشور طی نامه ای وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی اعلام کرد:

دستیابی به تمام اهدافی که در اسناد بالادستی نظام و فناوری کشور و همچنین اجرای مطالب رییس جمهور که در زمان تبلیغات خود بارها بر آن تاکید داشتند، مستلزم حضور دانشجویان تحصیلات تکمیلی و حمایت همه جانبه از آنهاست.

اما متأسفانه در سال های اخیر دانشجویان مقطع دکتری تخصصی در ایران با بی عدالتی و بی مهری بی سابقه ای مواجه شده اند و این در حالی است که همین دانشجویان در دانشگاه ها و مراکز تحقیقاتی اروپایی و آمریکایی با بهترین حمایت ها و تسهیلات پشتیبانی می شوند.

شاهد مهاجرت گسترده نخبگانی هستیم

هزاران افسوس که این بی مهری ها و تعصبات سبب شده تا در سال های اخیر شاهد مهاجرت گسترده نخبگانی باشیم که برای پرورش آنها هزینه کرده و والدین خون دل ها خورده اند.

برای مسئولان بسیار خوشگوار است که از پشت تریبون با افتخار جایگاه برتر ایران را در حوزه هایی مانند نانو تکنولوژی، بیوتکنولوژی، سلول های بنیادی و … با کشورهای پیشرفته مقایسه کنند، اما تلخی این مقایسه زمانی است که جایگاه علمی و شأن اجتماعی دانشجویان مقطع دکتری تخصصی با دانشجویان سایر دانشگاه های مقایسه شود.

دستمزد ناچیز کفاف حداقل های زندگی دانشجویان را نمی دهد

چراکه هر اندازه درخشش دستاوردهای کلان علمی دانشجویان مقطع دکتری تخصصی با وجود محرومیت های بسیار، خیره کننده است، دستمزد ناچیز و عدم توجه کافی به این قشر به مانند استخوان در گلو می باشد. این دستمزد ناچیز کفاف حداقل های زندگی دانشجویان به خصوص دانشجویان متاهل و غیر بومی را نمی دهد.

حال سوال اساسی از وزیر بهداشت، این است که عدم افزایش دستمزد دانشجویان دکتری تخصصی پاسخ کدام یک از دستاوردهای این دانشجویان است؟

با قانون ناعادلانه چگونه می توان انتظار داشت، این دانشجویان همچنان بار اصلی پژوهش و آموزش دانشگاه ها را بردوش بکشند.

از وزیر بهداشت تقاضا داریم همانطور که با درایت و تدبیر، گام درست و بزرگی در راستای حل مشکلات دستیاران بالینی برداشتند, هرچه سریعتر برای پایان دادن به بی عدالت گسترده و افزایش حداقل ۱۰۰ درصدی دستمزد دانشجویان دکتری تخصصی دستورات لازم را ابلاغ فرمایید.




واژگونی خودرو در جاده ساری-کیاسر: لزوم توجه به ایمنی جاده‌ها و رانندگی

اختصاصی- به گزارش [کیاپرس](https://kiapress.ir)، امروز در مسیر جاده ساری به کیاسر، نرسیده به منطقه تاکام، حادثه‌ای تلخ رخ داد. یک دستگاه پراید به دلیل واژگونی، به طور کامل دچار آسیب شد و ستون‌ها و سقف خودرو به حدی فرو ریخت که به صندلی‌ها چسبید. این حادثه در همان مسیری رخ داده است که روز گذشته وزیر راه و استاندار از آن بازدید کردند.

جاده ساری-کیاسر، که از راه‌های ارتباطی مهم بین استان‌های مازندران و سمنان است، به‌ویژه در روزهای پایانی هفته به یکی از پرترافیک‌ترین و شلوغ‌ترین مسیرها تبدیل می‌شود. متأسفانه آمار حوادث ترافیکی در این جاده بسیار بالاست و بارها شاهد وقوع تصادفات تلخ در این مسیر بوده‌ایم.

یکی از نکات قابل توجه در این سانحه، حضور سریع تیم‌های امدادی از جمله نیروهای راهنمایی و رانندگی و اورژانس ۱۱۵ در صحنه حادثه بود که نقش مهمی در کاهش تبعات احتمالی این حادثه داشتند.

به گزارش [کیاپرس](https://kiapress.ir)، به دلیل شرایط سرنشینان و وضعیت خودرو، از انتشار تصاویر این حادثه خودداری می‌شود.

**توصیه‌هایی برای رانندگان:**
۱٫ رعایت سرعت مطمئنه، به ویژه در جاده‌های کوهستانی و پرپیچ‌وخم.
۲٫ استفاده از کمربند ایمنی در تمام طول مسیر.
۳٫ معاینه فنی منظم خودرو، خصوصاً سیستم ترمز و تایرها.
۴٫ پرهیز از رانندگی در شرایط خستگی یا عدم تمرکز.

**درخواست از مسئولین:**
با توجه به اهمیت جاده ساری-کیاسر به عنوان محور ارتباطی بین دو استان مازندران و سمنان و حجم بالای ترافیک در پایان هفته، لازم است مسئولین مرتبط با جدیت بیشتری به ایمن‌سازی این مسیر بپردازند. اقداماتی مانند ترمیم آسفالت، نصب علائم هشداردهنده، بهبود روشنایی جاده و مدیریت ترافیک باید در اولویت قرار گیرند تا از وقوع حوادث مشابه در آینده جلوگیری شود.




ساری رکورددار بیماران دیابتی در استان است

آمار بیماران دیابتی در شهرستان‌های مازندران؛ ساری در صدر و سیمرغ در پایین‌ترین رده

براساس آخرین آمار اعلام‌شده توسط دکتر سیده محدثه حسینی، معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مازندران، تعداد بیماران دیابتی شناسایی‌شده در این استان به ۲۲۴,۰۲۸ نفر رسیده است. این آمار که به تفکیک شهرستان‌های استان تهیه شده، نشان‌دهنده تفاوت‌های چشمگیر در میزان شیوع دیابت در مناطق مختلف مازندران است.

جزئیات آماری: توزیع بیماران به تفکیک شهرستان‌ها

بر اساس گفته‌های دکتر حسینی در مصاحبه با کیاپرس، شهرستان ساری با ۳۹,۴۳۶ بیمار بیشترین تعداد مبتلایان دیابت را دارد. پس از آن، شهرستان‌های آمل با ۳۱,۳۲۹ بیمار و قائم‌شهر با ۲۶,۴۲۶ بیمار در رتبه‌های بعدی قرار دارند. در مقابل، شهرستان‌هایی نظیر سیمرغ (۱,۶۵۷ بیمار) و سوادکوه شمالی (۱,۹۵۶ بیمار) کمترین آمار مبتلایان را دارند.

جدول آمار بیماران به تفکیک شهرستان‌ها

ردیف نام شهرستان تعداد بیماران دیابتی
۱ ساری ۳۹,۴۳۶
۲ آمل ۳۱,۳۲۹
۳ قائم‌شهر ۲۶,۴۲۶
۴ تنکابن ۱۵,۶۹۴
۵ بهشهر ۱۳,۴۲۶
۶ بابلسر ۱۱,۲۴۱
۷ نوشهر ۹,۷۸۱
۸ نور ۱۰,۲۷۹
۹ چالوس ۸,۵۶۱
۱۰ محمودآباد ۸,۱۳۴
۱۱ رامسر ۶,۹۹۸
۱۲ جویبار ۵,۸۶۱
۱۳ فریدونکنار ۵,۴۶۱
۱۴ عباس‌آباد ۵,۲۳۳
۱۵ میاندورود ۴,۸۴۳
۱۶ نکا ۹,۰۵۵
۱۷ سوادکوه ۳,۰۱۱
۱۸ گلوگاه ۳,۶۳۰
۱۹ سوادکوه شمالی ۱,۹۵۶
۲۰ کلاردشت ۲,۰۱۶
۲۱ سیمرغ ۱,۶۵۷

دلایل تفاوت آمار در شهرستان‌های مختلف

دکتر حسینی در این مصاحبه تأکید کرد که عوامل متعددی بر توزیع بیماران دیابتی در استان تأثیر دارند:

  1. تراکم جمعیت و دسترسی به خدمات بهداشتی: شهرستان‌های بزرگ مانند ساری و آمل به دلیل جمعیت بالا و امکانات بیشتر درمانی، آمار بالاتری از بیماران شناسایی‌شده دارند.
  2. سبک زندگی ناسالم: کم‌تحرکی، رژیم غذایی نامناسب و مصرف ناکافی میوه و سبزیجات در شهرهای بزرگ‌تر شایع‌تر است و نقش قابل‌توجهی در افزایش شیوع دیابت ایفا می‌کند.
  3. غربالگری گسترده‌تر در شهرهای بزرگ: برنامه‌های غربالگری و شناسایی زودهنگام در شهرهای بزرگ به شناسایی بیماران بیشتری منجر شده است.

تحلیل نهایی

دکتر حسینی در پایان این مصاحبه تأکید کرد که دیابت یکی از چالش‌های جدی سلامت عمومی در استان مازندران است و نیازمند برنامه‌ریزی و اقدامات گسترده‌تر برای کنترل آن است. وی افزود: «گسترش برنامه‌های غربالگری، آموزش سبک زندگی سالم و افزایش دسترسی به خدمات بهداشتی در شهرستان‌های کوچک‌تر از جمله اقدامات ضروری برای کاهش شیوع دیابت در آینده است.»

این گزارش در مصاحبه اختصاصی کیاپرس با دکتر سیده محدثه حسینی، معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مازندران تهیه شده است و این امار بدون احتساب شهرستان بابل است .