کنگره “نگاهی جامع بر ناباروری: هوش مصنوعی، چالش‌ها و چشم‌اندازها” در تهران برگزار خواهد شد

کیاپرس/با مجوز وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، کنگره بین‌المللی “نگاهی جامع بر ناباروری: هوش مصنوعی، چالش‌ها و چشم‌اندازها” از تاریخ ۲۱ لغایت ۲۳ آذر ۱۴۰۳ برگزار خواهد شد.

به گزارش کیاپرس از روابط عمومی پژوهشگاه ابن سینا، این کنگره با تایید معاونت تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت به‌صورت بین‌المللی و با حضور متخصصان برجسته داخلی و خارجی در حوزه‌های درمان ناباروری و هوش مصنوعی برگزار می‌شود. محورهای این رویداد شامل نقش هوش مصنوعی در تشخیص و درمان ناباروری، اخلاق در پزشکی دیجیتال، و استفاده از فناوری‌های نوین در پژوهش‌های باروری است.

این کنگره فرصتی ارزشمند برای تبادل دانش، ارائه آخرین دستاوردهای علمی و بررسی چالش‌ها و چشم‌اندازهای پیش روی فناوری‌های هوش مصنوعی در درمان ناباروری فراهم می‌آورد. متخصصان و پژوهشگران می‌توانند با شرکت در این رویداد، از تجربه‌ها و دیدگاه‌های صاحب‌نظران برجسته بهره‌مند شوند و به‌روزترین راهکارهای علمی و فناوری را در این حوزه بررسی کنند.

کنگره نگاهی جامع بر ناباروری از ۲۱ لغایت ۲۳ آذر ماه ۱۴۰۳ در محل سالن همایش‌های بین‌المللی دانشگاه شهید بهشتی تهران برگزار خواهد شد و شرکت در آن برای علاقه‌مندان به حوزه‌های مرتبط، فرصتی بی‌نظیر برای ارتقای دانش و ایجاد شبکه‌های علمی خواهد بود.




بیش از ۹ میلیون معلول داریم/معلولیت سالانه حدود ۲۰ هزار نفر براثر تصادفات جاده‌ای  

کیاپرس/دکتر عبدالرحمن اهوازیان دبیر شاخه ورزشی انجمن فیزیوتراپی ایران گفت : روز جهانی حمایت از معلولین فرصت بسیار مناسبی است تا بتوان در خصوص مشکلات و چالش های پیش رو این بخش مهم از جامعه صحبت کرد و برای راهکار و راه حل های آن چاره اندیشید .

به گزارش کیاپرس، وی گفت : معلولیت‌ها می‌توانند جسمی، شناختی، حسی یا عاطفی باشند و افراد را به طرق مختلف تحت تاثیر قرار دهند. این معلولیت‌ ها می‌توانند مادرزادی یا در اثر آسیب، بیماری و یا پیری ایجاد شوند. صرف نظر از علت، معلولیت‌ها اغلب چالش‌هایی در حرکت، فعالیت‌های روزمره و استقلال کلی ایجاد می‌کنند. طبق گزارش سازمان بهداشت جهانی (WHO)، بیش از یک میلیارد نفر، حدود ۱۵٪ از جمعیت جهانی، با نوعی از معلولیت زندگی می‌کنند. در ایران بیش از ۹ میلیون معلول داریم و سالانه حدود ۲۰ هزار نفر در اثر تصادف ات جاده‌ای دچار انواع معلولیت می‌شوند و  حدود ۴ هزار  نفر از این افراد دچاد آسیب‌‌های شدید نخاعی می‌شوند.

اهوازیان افزود : یکی از جنبه‌های کلیدی حمایت از افراد دارای معلولیت، ارائه خدمات جامع بهداشتی و توانبخشی است که در این میان فیزیوتراپی نقش بسیار مهمی دارد. فیزیوتراپی به افراد کمک می‌کند تا شرایط خود را مدیریت کرده، تحرک خود را بهبود بخشند، درد را کاهش دهند و کیفیت کلی زندگی خود را ارتقا دهند. با تمرکز بر نیازهای خاص هر فرد، فیزیوتراپیست‌ها می‌توانند برنامه‌های درمانی طراحی کنند که به ترویج استقلال و رفاه کمک افراد میکند تا چالش‌ها را پشت سر بگذارند و به پتانسیل کامل خود دست یابند.

وی به یکی از نقش‌های اصلی فیزیوتراپی بهبود تحرک و حرکت عملکردی اشاره کرد و گفت : برای افرادی که دارای معلولیت‌هایی ناشی از شرایطی مانند آسیب‌های نخاعی، فلج مغزی، ام‌اس یا سکته مغزی هستند، فیزیوتراپیست‌ها از تکنیک‌های مختلفی برای بهبود حرکت استفاده می‌کنند. این تکنیک‌ها شامل تمرینات درمانی، آموزش راه رفتن و استفاده از دستگاه‌های کمکی مانند واکر یا ویلچر است. از طریق درمان مداوم، بسیاری از بیماران بهبود‌های قابل توجهی در توانایی راه رفتن، انتقال و انجام وظایف حیاتی دیگر تجربه می‌کنند که مستقیماً به خودمختاری و اعتماد به نفس آن‌ها کمک می‌کند.

این فیزیوتراپیست ادامه داد : مدیریت درد نیز یکی دیگر از جنبه‌های حیاتی است که در آن فیزیوتراپی تأثیر قابل توجهی دارد. درد مزمن یک مشکل شایع در بسیاری از افراد دارای معلولیت است که اغلب ناشی از عدم تعادل‌های اسکلتی-عضلانی، آسیب عصبی یا بی‌حرکتی طولانی‌مدت است. فیزیوتراپیست‌ها از روش‌هایی مانند درمان دستی، الکتروتراپی و تمرینات خاص برای کاهش درد و جلوگیری از بازگشت آن استفاده می‌کنند. با پرداختن به علل ریشه‌ای درد و آموزش بیماران برای مدیریت علائم خود، فیزیوتراپیست‌ها به افراد کمک می‌کنند تا به نتایج بلندمدت بهتر و کیفیت زندگی بالاتری دست یابند.

وی گفت : فیزیوتراپی همچنین نقش مهمی در تقویت و آمادگی جسمانی فرد دارد. افراد دارای معلولیت اغلب با ضعف عضلانی و کاهش استقامت مواجه هستند که می‌تواند توانایی آن‌ها را برای انجام فعالیت‌های روزمره محدود کند. فیزیوتراپیست‌ها برنامه‌های تمرینی طراحی می‌کنند که بر تقویت عضلات، افزایش انعطاف‌پذیری و بهبود سلامت قلبی عروقی تمرکز دارند. این برنامه‌ها نه تنها توانایی‌های جسمانی را بهبود می‌بخشند بلکه خطر عوارض ثانویه مانند زخم‌های بستر، مشکلات تنفسی و بیماری‌های قلبی عروقی را نیز کاهش می‌دهند. تمرینات منظم و هدفمند تحت هدایت فیزیوتراپیست می‌تواند منجر به بهبودهای قابل توجهی در استقلال عملکردی و سلامت کلی شود.

اهوازیان عنوان کرد : فراتر از فواید جسمی، فیزیوتراپی حمایت روانی-اجتماعی اساسی نیز ارائه می‌دهد. فرآیند درمانی یک رابطه حمایتی بین فیزیوتراپیست و بیمار ایجاد می‌کند که می‌تواند فواید عاطفی و روانی عمیقی داشته باشد. دستیابی به اهداف در فیزیوتراپی می‌تواند اعتماد به نفس را افزایش دهد، احساس ناتوانی را کاهش دهد و با افسردگی و اضطراب مرتبط با معلولیت مقابله کند. با توانمندسازی افراد برای ایفای نقش فعال در توانبخشی خود، فیزیوتراپی به آن‌ها کمک می‌کند تا مقاومت و نگرش مثبتی نسبت به زندگی بسازند.

وی ادامه داد : نقش فیزیوتراپی در کمک به افراد دارای معلولیت چندوجهی و عمیق است. از بهبود تحرک و مدیریت درد تا تقویت بدن و ارائه حمایت عاطفی، فیزیوتراپی یک رویکرد جامع به توانبخشی ارائه می‌دهد. با پرداختن به جنبه‌های جسمی و روانی معلولیت، فیزیوتراپیست‌ها به افراد کمک می‌کنند تا استقلال بیشتری پیدا کنند، کیفیت زندگی خود را بهبود بخشند و به طور کامل‌تری در جوامع خود شرکت کنند. قدرت تحول‌آفرین فیزیوتراپی بر اهمیت آن به عنوان یک جزء اساسی در مراقبت جامع از معلولیت‌ها تأکید می‌کند.

وی افزود : ایجاد یک جامعه مناسب برای افراد دارای معلولیت نیازمند تلاش جمعی از همه بخش‌ها از جمله دولت، کسب‌وکارها و مردم جامعه است. کمپین‌های آگاهی عمومی، اصلاحات سیاستی و ابتکارات مبتنی بر جامعه برای ترویج درک و پذیرش افراد دارای معلولیت ضروری هستند. جشن گرفتن دستاوردها و مشارکت‌های آن‌ها کمک می‌کند تا کلیشه‌ها به چالش کشیده شده و دیگران را ترغیب کند که برای شمولیت بیشتر تلاش کنند. در حالی که به سوی آینده‌ای فراگیرتر حرکت می‌کنیم، مهم است که حقوق، کرامت و توانایی‌های افراد دارای معلولیت را به رسمیت شناخته و حمایت کنیم و اطمینان حاصل کنیم که آن‌ها فرصت‌هایی برای داشتن زندگی معنادار و رضایت‌بخش دارند.




غول مرگ آور آلودگی هوا/جان باختن سالانه ۷ هزار نفر در تهران

کیاپرس/معاون بهداشت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: ما سالانه حدود ۴۰ هزار مرگ براثر آلودگی هوا در کشور داریم و در تهران هم ۷ هزار مرگ منتسب به آلودگی است.

دکتر علیرضا رییسی روز شنبه در حاشیه همایش گرامیداشت روز جهانی داوطلب که در سالن همایش دانشگاه علوم پزشکی تهران برگزار شد، در پاسخ به سوال خبرنگار کیاپرس اظهارداشت: عوارض آلودگی هوا خیلی زیاد است و باید با اقدامات فوری از مقدار آن تا حد ممکن، بکاهیم.

وی با اشاره به اینکه تعداد بستری ها و مرگ و میر در این ایام افرایش پیدا می کند، بیان داشت: افرادی که مبتلا به بیماری قلبی – عروقی دارند به شدت تحت تا تاثیر آلودگی قرار دارند.

وی ادامه داد: کودکان، افراد مبتلا به آسم و سالمندان از دیگر افرادی هستند که تحت تاثیر آلودگی هوا قرار می گیرند.

رییسی به سالمندان، بیماران به خصوص قلبی – عروقی، کودکان و مادران باردار توصیه کرد که از تردد بی مورد در مناطق شلوغ و دارای ترافیک خودداری کنند و تا حد امکان در خانه بمانند.

وی ادامه داد: وظیفه ما براساس شورای ملی در موضوع آلودگی هوا این است که بررسی، ارزیابی، گزارش، برآورد, اعلام هشدارها و مطالبه گری کنیم.

وی تاکید کرد؛ ما به صورت مکتوب و مستند این موارد را آماده و در اختیار مسئولان مربوطه قرار می دهیم، همچنین از تمام تریبون های که در اختیار داریم، در باره عوارض و آسیب های این موضوع هشدار می‌دهیم.

وی بیان داشت: کارهای دیگری در اختیار یا وظیفه ما نیست، ما سعی می کنیم مطالبه گر باشیم و هشدارهای لازم را بدهیم.




خطرات استفاده از فویل آلومینیومی برای نگهداری مواد غذایی

کیاپرس : کارشناسان نسبت به استفاده از فویل آلومینیومی برای نگهداری مواد غذایی هشدار دادند.
خطرات استفاده از فویل آلومینیومی برای نگهداری مواد غذایی
به گزارش کیاپرس ؛ کارشناسان نسبت به استفاده از فویل آلومینیومی برای نگهداری از مواد غذایی هشدار داده‌اند؛ زیرا محافظت کافی را در برابر رشد باکتری‌هایی که باعث مسمومیت غذایی می‌شوند، ایجاد نمی‌کند.

کیاپرس به نقل از باشگاه خبرنگاران جوان نوشت؛ دکتر Zachary Cartwright، دانشمند مواد غذایی در Aqualab در شیکاگو، گفت: فویل آلومینیومی نمی‌تواند یک مهر و موم هوا ایجاد کند و اجازه می‌دهد اکسیژن و هوا به غذا برسند که باعث رشد میکروب‌های مضر می‌شوند.

بر خلاف ظروف پلاستیکی هواگیر که محیطی را ایجاد می‌کنند که از رسیدن اکسیژن به غذا جلوگیری می‌کند، فویل آلومینیومی این قابلیت را ندارد.

وی توضیح می‌دهد: فویل آلومینیومی به طور طبیعی چسبنده نیست و به طور کامل به سطوح نمی‌چسبد و این باعث می‌شود در محافظت از مواد غذایی بی تاثیر باشد.

به گفته کارشناسان، خوردن باقی‌مانده مواد غذایی پیچیده شده در فویل آلومینیومی می‌تواند منجر به مسمومیت غذایی شود و زندگی فرد را در معرض خطر قرار دهد.

او تاکید می‌کند که بهترین گزینه‌ها ظروف پلاستیکی قابل مهر و موم، کیسه‌های پلاستیکی یا حتی بسته‌بندی پلاستیکی مواد غذایی هستند؛ زیرا این گزینه‌ها یک مهر و موم محکم را تضمین می‌کنند که به کاهش خطر رشد باکتری کمک می‌کند.

میکروب‌های خطرناکی که ممکن است روی غذا رشد کنند عبارتند از استافیلوکوک که سمومی تولید می‌کند که منجر به مسمومیت غذایی می‌شود و باسیلوس سرئوس که ممکن است باعث استفراغ و اسهال شود. نگهداری نامناسب همچنین خطر رشد باکتری‌های کلستریدیوم بوتولینوم و لیستریا مونوسیتوژنز را افزایش می‌دهد که می‌تواند منجر به بیماری‌های جدی به خصوص در افراد با سیستم ایمنی ضعیف یا افراد مسن شود.

این پزشک اضافه کرد که آلومینیوم ممکن است با غذا‌های اسیدی یا نمکی مانند سس گوجه‌فرنگی واکنش نشان دهد و باعث نشت مواد سمی به غذا شود. مصرف طولانی مدت آلومینیوم با برخی اختلالات عصبی سمی و آسیب به کلیه‌ها، کبد و استخوان‌ها مرتبط است.

پروفسور پریمروز فریستون، مدرس میکروبیولوژی بالینی در دانشگاه لستر نیز بر اهمیت استفاده از ظروف بدون هوا برای نگهداری زباله‌های مواد غذایی تاکید کرد. وی توضیح داد که دمای معمول یخچال بین ۳ تا ۵ درجه سانتی‌گراد ممکن است از رشد برخی میکروب‌ها جلوگیری نکند و این نشان می‌دهد که انجماد، گزینه ایمن تری برای نگهداری مواد غذایی برای مدت طولانی‌تر است.




مصرف امگا ۳ در روزهای آلودگی هوا را فراموش نکنید

کیاپرس : آلودگی هوا یکی از معضلات زندگی ماشینی است که تنفس این آلاینده‌ها منجر به التهاب، استرس اکسیداتیو، سرکوب سیستم ایمنی و جهش‌زایی در سلول‌های سراسر بدن ما می‌شود که بر ریه‌ها، قلب، مغز و سایر اندام‌ها تأثیر می‌گذارد و در نهایت منجر به بیماری می‌شود.

ترکیبات موجود در هوا، مانند دی اکسید گوگرد، اکسیدهای نیتروژن و ذرات معلق در هوا، می توانند باعث بیماری های  مختلف همچون تنفسی، بیماری های قلبی و عروقی و بیمار یهای پوستی، اختلالات روانی همچون افسردگی و استرس و عصبانیت  شوند.
بر اساس آمار، حدود ۸۰ درصد از جمعیت جهان در محیط هایی زندگی می کنند که میزان آلودگی هوا فراتر از دستورالعمل کیفیت هوا است. سالانه تقریباً ۴٫۲ میلیون نفر در اثر قرار گرفتن در معرض آلودگی هوای بیرون از خانه جان خود را از دست می دهند.
تصور می شود که سطح دی اکسید نیتروژن در کشورهای با درآمد بالا، پایین و متوسط تقریباً برابر است.به نظر می رسد کسانی که در نواحی شهری زندگی می کنند از مشکلات بهداشتی مرتبط با آلودگی بیشترین آسیب را می بینند، زیرا مناطق شهری با جنگل ها یا زمین های طبیعی کم، محل زندگی متمرکز جمعیت و حمل و نقل هستند و  نشان داده شده است که مناطق شهری تقریباً ۷۸ درصد از انتشار کربن و آلاینده های قابل توجهی را در هوا تولید می کنند.
باید توجه داشت ریزگردها در حین تنفس  وارد بدن شده و به سطح ریه ها می چسبند و بدینوسیله التهاب را در بدن تحریک کرده و باعث کاهش آنتی اکسیدان های بدن به خصوص آنتی اکسیدانهای مایع پوششی ریه  می شوند که به دنبال آن سلول های مختلف تخریب  شده و خطر ابتلا به سرطان به خصوص سرطان ریه افزایش پیدا می کند. در شرایط آلودگی هوا دفاع آنتی اکسیدانی اغلب مختل می شود و استرس اکسیداتیو افزایش می یابد که  برخی از مطالعات بالینی نشان داده اند که مصرف آنتی اکسیدان ها التهاب، عملکرد ریه  و قلب را در این شرایط بهتر می کنند. بنابراین باید راهکارهایی برای کاهش آسیب به سلامت بدن در  نظر بگیریم. یکی از این راهکارها تقویت سیستم ایمنی  برای مبارزه با رادیکالهای آزاد ناشی از آلودگی هوا در بدن از طریق مواد غذایی خاص  است.
دریافت  برخی از  مواد غذایی  و  مواد مغذی که  التهاب  را کاهش می دهند در کنار دریافت مقادیر بالای آنتی اکسیدان های غذایی می توانند به کاهش اثرات مخرب ناشی از استنشاق ذرات آلوده هوا کمک کنند. بنابراین توصیه های زیر می تواند به شما برای حفظ سلامتی کمک کنند.

۱- مصرف  مواد غذایی حاوی امگا ۳:
مطالعات متعدد نشان داده اند که مصرف بیشتر امگا ۳ PUFA از روغن ماهی می تواند به طور موثری خطر ابتلا به بیماری های قلبی عروقی را از طریق هدف قرار دادن  عوامل خطری مانند هیپرتری گلیسیریدمی و اختلال عملکرد قلب کاهش دهد.امگا ۳ با افزایش فعالیت آنتی اکسیدان های درون زا، استرس اکسیداتیو ناشی از ذرات موجود در هوا را تعدیل می کند . منابع  غذایی امگا ۳ ماهی، گردو و خرفه است . با این وجود مصرف مکمل امگا ۳  با توجه به فرهنگ پایین مصرف ماهی در کشور راحتر است.

۲- منابع ویتامین  C بخورید:
ویتامین C، یک ویتامین محلول در آب، یک ماده آنتی اکسیدانی فراوان است و به طور گسترده در سراسر بدن از جمله مایع پوشش خارج سلولی ریه پخش می شود. آسکوربات یک عامل کاهش دهنده عالی است و رادیکال های آزاد و اکسیدان ها را از بین می برد. پرتقال، لیمو ترش، نارنج، نارنگی، ، سیب، خربزه، طالبی، انار و سبزیجات سبز تیره همچون اسفناج و سبزی خوردن، انواع  فلفل از جمله  فلفل دلمه ای و  پیاز را در روزهای آلودگی هوا  بیشتر مصرف کنید.

۳-مواد غذایی حاوی ویتامین E مصرف کنید:
ویتامین E، یک ویتامین محلول در چربی، به دلیل نقش آن در شکستن واکنش زنجیره‌ای پراکسیداسیون لیپیدی، دفاع اصلی در برابر آسیب غشای ناشی از اکسیدان در بافت انسان را دارد. همچنین باعث کاهش فاکتورهای التهابی در بدن می شود.بنابراین یکی از نیازهای ضروری بدن به خصوص در آلودگی هواست که باید دریافت شود بهترین منابع این ویتامین روغن های خوراکی مثل روغن کانولا، روغن مخلوط، مغز دانه ها مثل تخم آفتابگردان، بادام، فندق و جوانه ها است.

۴- منابع غذایی ویتامین A  بخورید:

میوه و سبزیجات زرد و نارنجی زیاد استفاده کنید. مصرف بالای هویج، کدو حلوایی، گوجه فرنگی ، زرد آلو، آلو ، طالبی، موز، انبه و لبو  اکیدا توصیه می شود. این میوه ها و سبزی ها دارای بتاکاروتن بالا ( که در بدن تبدیل به ویتامین A می شود) هستند که به بدن کمک میکند تا اثرات مضر ناشی از ریزگردها کاهش یابد. همچنین شیر و تخم مرغ نیز منابع خوب ویتامین A هستند.

۵- مکمل ویتامین دی مصرف کنید:
ویتامین D  به عنوان تقویت کننده سیستم ایمنی نقش مهمی در  مقابله با اثرات آلودگی هوا دارد. بنابراین از وضعیت ویتامین D بدن خود با یک آزمایش ساده خون آگاه شوید و در صورت کمبود حتما با مشورت با کارشناسان  یا متخصصین تغذیه از مکمل  ویتامین D استفاده کنید.

۶-از مصرف سبزیجات خانواه کلم غافل نشوید:
کلم بروکلی، گل کلم و  کلم برگ  ماده ای دارند که می تواند به روند حذف سموم و پیشگیری از سرطان کمک کند. یافته های تحقیقاتی حاکی از آن است که مصرف این  سبزیجات اثرات منفی ذرات آلوده استنشاق شده  بر ریه  را تا حد چشمگیری کاهش می دهند.

۷-  در تهیه غذاهای خود حتما از زردچوبه استفاده کنید:
این ادویه دارای کورکومین است که باعث بهبود عملکرد ریوی می شود.

۸- مراقب وزنتان باشید:
چاقی و اضافه وزن باعث ایجاد التهاب و فشار بر ارگانهای بدن به خصوص قلب و ریه می شود و می تواند سیستم ایمنی بدن را در مقابله با عوامل ایجاد کننده بیماری از جمله آلودگی هوا با ریزگردها ضعیف کند. بنابراین اگر دچار چاقی و اضافه وزن هستید یا کودک شما  درگیر این مشکل است  برای رهایی از این مشکل و آسیب کمتر در برابر ریزگردهای موجود در هوا به نزدیکترین کارشناسان و متخصصین تغذیه  در محل زندگی خود مراجعه کنید.




دانشجویان با همبستگی و آگاهی، پیشگامان تحول در کشور هستند

کیاپرس : دکتر مسعود حبیبی، معاون فرهنگی و دانشجویی وزارت بهداشت، در پیامی به مناسبت ۱۶ آذر، روز دانشجو، از دانشجویان به‌عنوان پیشگامان تغییر و پیشرفت اجتماعی، علمی و فرهنگی یاد و بر اهمیت همبستگی، آگاهی و تلاش بی‌وقفه آنان در راه استقلال، آزادی و عدالت تأکید کرد. وی همچنین از عزم وزارت بهداشت برای حمایت از دانشجویان و ایجاد فضایی مناسب برای شکوفایی استعدادهای آنان سخن گفت.

به گزارش  کیاپرس به نقل از وبدا، پیام معاون فرهنگی و دانشجویی وزارت بهداشت به مناسبت روز دانشجو به شرح زیر است؛

 

بسم الله الرحمن الرحیم

 

۱۶ آذر، روز دانشجو، روزی است که تاریخ پرشکوه آن نشانگر اراده، آگاهی و نقش‌آفرینی بی‌بدیل دانشجویان در مسیر استقلال، آزادی و عدالت است. این روز نه تنها یادآور مبارزه دانشجویان شجاع و آگاه با استکبار و استعمار جهانی و استبداد داخلی است، بلکه نمادی است از همبستگی، تلاش و پایمردی جامعه دانشجویی برای تحقق آرمان‌های ملی و انسانی.

 

جنبش دانشجویی، میراث گرانقدری است که در گذشته با ایستادگی در برابر ظلم و بی‌عدالتی، و در امروز با حرکت در مسیر آگاهی‌بخشی، مسئولیت‌پذیری و توسعه علمی، فرهنگی و اجتماعی، به الگوی بی‌بدیلی برای جامعه و سرمایه اصلی پیشرفت ایران تبدیل شده است.

 

دانشجویان امروز، در کنار نقش علمی خود، به مثابه پیشگامان توسعه پایدار و اخلاق‌محور، در عرصه‌های متنوعی از جمله فعالیت‌های اجتماعی، فرهنگی، خیریه، جهادی و داوطلبانه، صحنه‌گردان تحول و خدمت به مردم هستند. روحیه داوطلبانه و خدمت‌محور شما دانشجویان عزیز، چه در محروم‌ترین نقاط کشور و چه در مراکز علمی، الهام‌بخش نشاط، امید و پیشرفت است.

 

معاونت فرهنگی و دانشجویی وزارت بهداشت، با شعار معنویت، عقلانیت و خلاقیت همچنین رویکردی اصلاح‌گرایانه و توسعه‌محور، تلاش می‌کند تا محیطی متنوع و پویا برای فعالیت‌های دانشجویی فراهم آورد. از گسترش برنامه‌های فرهنگی، علمی، هنری و اجتماعی، تا حمایت از بسترهای ازدواج دانشجویی، تامین رفاه و حل مشکلات صنفی آموزشی دانشجویان بویژه معیشت و حقوق انسانی دانشجویان تحصیلات تکمیلی؛ رسالت ما ایجاد فضایی برای شکوفایی تمامی استعدادها و نگاه‌های مختلف سیاسی، فرهنگی و اجتماعی گروه‌های متنوع دانشجویان است.

 

ما باور داریم که نشاط و پویایی دانشجویان، سرمایه‌ای بی‌بدیل برای کشور است. دانشجویانی که با رعایت اخلاق حرفه‌ای، تعمیق معنویت و تعالی انسانی، مشارکت در برنامه‌های گروهی و تعهد به اصول انسانی و ملی، مسیر آینده‌ای روشن را برای خود و جامعه هموار می‌سازند. در این راه، وظیفه ما حمایت همه‌جانبه از شما، در رفع موانع و ایجاد بسترهای مناسب برای تحقق آرزوها و ایده‌های خلاقانه و عالمانه شماست.

 

امید است که با وفاق، اندیشه‌ورزی و تلاش دانش‌بنیان، نوآورانه و خلاقانه شما دانشجویان عزیز، گام‌های بلندی در جهت اعتلای ایران عزیز و ارتقای سرمایه اجتماعی و جلب اعتماد نخبگان به امکان ایفای نقش موثر برای آینده‌سازی و حل مسائل کشور برداشته شود.

 

روز دانشجو بر تمامی شما مبارک باد.

 

دکتر مسعود حبیبی

معاون فرهنگی و دانشجویی وزارت بهداشت




آغاز پویش ملی «روغن مناسب، غذای سالم، خانواده سالم» از امروز ۱۷ آذر/ اعلام روزشمار این پویش

کیاپرس : پانزدهمین پویش ملی اطلاع‌رسانی تغذیه سالم با هدف افزایش آگاهی عمومی و اصلاح باورهای نادرست درباره روغن‌ها و چربی‌ها، از امروز (شنبه) ۱۷ آذر آغاز شد و تا (جمعه) ۳۰ آذر در سراسر کشور ادامه خواهد داشت.

به گزارش  کیاپرس به نقل از وبدا، پویش ملی اطلاع‌رسانی تغذیه سالم با شعار «روغن مناسب، غذای سالم، خانواده سالم» از امروز ۱۷ آذر به مدت دو هفته در سراسر کشور آغاز به کار کرد. این پویش که به همت دفتر بهبود تغذیه جامعه و با همکاری معاونت‌های بهداشت و سازمان‌های برون‌بخشی برگزار می‌شود، با هدف ارتقای سواد تغذیه‌ای جامعه و کاهش بیماری‌های غیرواگیر همچون چاقی، بیماری‌های قلبی عروقی و سرطان شکل گرفته است.

این پویش ملی هر ساله با محوریت آموزش همگانی در حوزه تغذیه سالم اجرا می‌شود و امسال بر اهمیت انتخاب صحیح روغن‌ها و چربی‌ها در رژیم غذایی تاکید دارد. محورهای اصلی این برنامه شامل فرهنگ‌سازی درباره نقش روغن‌ها در برنامه غذایی سالم، اصلاح باورهای نادرست درباره چربی‌ها، ترغیب به مصرف روغن کانولا، آشنایی جامعه با خطرات اسید چرب ترانس و انتخاب مواد غذایی بدون ترانس است.

همچنین پویش امسال بر استفاده از ظرفیت‌های رسانه‌ای برای فرهنگ‌سازی صحیح و مقابله با پیام‌های نادرست درباره روغن‌ها و چربی‌ها تاکید ویژه دارد.

این اقدام با همکاری کلیه گروه‌های بهبود تغذیه در معاونت‌های بهداشت سراسر کشور و مشارکت فعال سازمان‌ها و نهادهای مرتبط اجرایی خواهد شد.

عناوین روزهای پویش ملی تغذیه سالم با شعار “روغن مناسب، غذای سالم، خانواده سالم” به شرح زیر است؛

شنبه (۱۷ آذر): روغن و میزان مورد نیاز روزانه
یکشنبه (۱۸ آذر): قلب سالم با مصرف روغن مناسب
دوشنبه (۱۹آذر): نقش رسانه ها در انتخاب روغن مناسب
سه شنبه ( ۲۰آذر): روغن کانولا ، روغن سلامتی
چهارشنبه (۲۱آذر): روغن و باورهای نادرست
پنجشنبه (۲۲ آذر): نقش نشانگر تغذیه ای در انتخاب روغن مناسب
جمعه (۲۳ آذر): روغن گیاهی یا حیوانی
شنبه (۲۴ آذر): روغن سرخ کردنی بهترین روغن برای سرخ کردن
یکشنبه (۲۵ آذر): مضرات اسید چرب ترانس برای سلامتی
دوشنبه (۲۶ آذر): روغن و کنترل وزن
سه شنبه (۲۷ آذر): حفظ سلامتی با اصلاح الگوی مصرف روغن
چهارشنبه (۲۸ آذر): روغن و ارتباط آن با بیماری های مزمن
پنجشنبه (۲۹ آذر): روغن و ارتباط آن با ابتلا به سرطان ها
جمعه ( ۳۰ آذر): روغن و نگهداری و مصرف صحیح آن




جزییات حادثه تیراندازی به آمبولانس و شهادت شهید نورا در سیستان و بلوچستان

کیاپرس : دانشگاه علوم پزشکی ایرانشهر در گزارشی، اطلاعات کاملی از مأموریتی که به شهادت شهید محمدرضا نورا، از نیروهای اورژانس شهرستان دلگان، منجر شد، ارائه کرد.

به گزارش  کیاپرس به نقل از وبدا، این حادثه به شرح زیر رخ داده است:

در ساعت ۱۷:۱۰ روز ۱۱ آذرماه، چهار مجروح تیرخورده به بیمارستان امام رضا (ع) دلگان منتقل شدند. در پی آن، دکتر هنرآموز، پزشک کشیک بیمارستان، برای هماهنگی انتقال مجروحین به بیمارستان خاتم‌الانبیا (ص) ایرانشهر، با واحد MCMC (مرکز پایش مراقبت‌های درمانی) اورژانس پیش‌بیمارستانی تماس گرفت.

 

پس از پذیرش مجروحین توسط بیمارستان مقصد، هماهنگی‌های لازم توسط بیمارستان امام رضا (ع) با مرکز اورژانس ۱۱۵ دلگان در ساعت ۱۷:۲۲ انجام شد. مرکز اورژانس دلگان نیز در ساعت ۱۷:۲۳ مأموریت انتقال مجروحین را به پایگاه اورژانس چاهشور ابلاغ کرد. نیروهای اورژانس بلافاصله حرکت کرده و در ساعت ۱۷:۵۸ به بیمارستان امام رضا (ع) رسیدند.

 

در ساعت ۱۸:۱۱، دو نفر از مجروحین برای انتقال به مراکز درمانی مجهزتر، توسط آمبولانس پایگاه چاهشور به سمت ایرانشهر حرکت کردند (دو مجروح دیگر نیز توسط آمبولانس دیگری به بیمارستان خاتم‌الانبیا (ص) ایرانشهر منتقل شدند). اما در حوالی روستای شمس‌آباد شهرستان بمپور، آمبولانس مورد حمله دو خودروی پژو ۴۰۵ قرار گرفت.

 

در این تیراندازی، محمدحسن نارویی، کاردان فوریت‌های پزشکی و راننده آمبولانس، زخمی شد و آمبولانس متوقف گردید. پس از توقف، مهاجمان به سمت کابین عقب آمبولانس تیراندازی کردند. در نتیجه این حمله وحشیانه، تکنسین دوم آمبولانس، محمدرضا نورا، که در حال خدمت‌رسانی به مجروحین در کابین عقب بود، هدف گلوله قرار گرفت و به شهادت رسید. متأسفانه، دو مجروحی که در مسیر انتقال بودند نیز بر اثر تیراندازی جان خود را از دست دادند.




درمانی امیدبخش برای بیماران مبتلا به سرطان پیشرفته مثانه

کیاپرس :بیشتر افراد مبتلا به سرطان مثانه تحت درمان اولیه‌ای به نام BCG قرار می‌گیرند.با این حال، همه به درمان BCG پاسخ نمی‌دهند و یک آزمایش جدید ممکن است جایگزین مناسبی برای این بیماران ارائه دهد.سه‌چهارم از افرادی که از درمان جدید استفاده کرده‌اند، بهبودی کامل از سرطان را تجربه کرده‌اند.

بیشتر افراد مبتلا به سرطان مثانه تحت درمان اولیه‌ای به نام BCG قرار می‌گیرند.با این حال، همه به درمان BCG پاسخ نمی‌دهند و یک آزمایش جدید ممکن است جایگزین مناسبی برای این بیماران ارائه دهد.سه‌چهارم از افرادی که از درمان جدید استفاده کرده‌اند، بهبودی کامل از سرطان را تجربه کرده‌اند.
به گزارش کیاپرس و به نقل از هلث دی؛  محققان از امیدی تازه برای افرادی که با سرطان پیشرفته مثانه دست‌وپنجه نرم می‌کنند و به درمان‌های اولیه پاسخ نمی‌دهند، خبر دادند.
یک داروی تجربی جدید با نام پیچیده «کرتوستیماجین گرنادنورپوک» توانست در سه‌چهارم از بیمارانی که به درمان ایمنی‌محور رایج پاسخ نداده بودند، باعث بهبودی کامل سرطان شود.
دکتر مارک تایسون، محقق اصلی و متخصص انکولوژی دستگاه ادراری در مرکز جامع سرطان کلینیک مایو در روچستر، مینه‌سوتا، گفت: «این یافته‌ها به نیاز جدی بیماران مبتلا به سرطان مثانه پاسخ می‌دهد و می‌تواند کیفیت زندگی آنها را بهبود بخشد.»
این یافته‌ها روز پنجشنبه در نشست سالانه جامعه انکولوژی اورولوژی در دالاس ارائه شد.
پیشینه سرطان مثانه و درمان رایج
طبق گزارش انجمن سرطان آمریکا، سالانه بیش از ۸۳ هزار مورد جدید سرطان مثانه در ایالات متحده تشخیص داده می‌شود و تقریباً ۱۷ هزار مرگ ناشی از این بیماری ثبت می‌شود. این سرطان معمولاً افراد مسن‌تر را هدف قرار می‌دهد و مردان در مقایسه با زنان در معرض خطر بیشتری هستند.
درمان اولیه سرطان مثانه معمولاً شامل استفاده از واکسن درمانی به نام BCG است که در سال ۱۹۲۱ توسعه یافت. این واکسن علاوه بر درمان سل، می‌تواند یک واکنش ایمنی در مثانه ایجاد کند که سلول‌های ایمنی را به این اندام جلب می‌کند تا با سلول‌های سرطانی مبارزه کنند.
با این حال، همه بیماران به درمان BCG پاسخ نمی‌دهند.
در مطالعه جدید، ۱۱۰ بیمار که به درمان BCG پاسخ نداده بودند، ثبت‌نام شدند. آن‌ها به مدت سه سال دوزهای متناوبی از داروی کرتوستیماجین گرنادنورپوک را مستقیماً در مثانه دریافت کردند.
نتایج امیدبخش درمان جدید
طبق بیانیه خبری کلینیک مایو:
• «تقریباً ۷۵ درصد بیماران بهبودی کامل از سرطان را تجربه کردند و بسیاری از آن‌ها بیش از دو سال بدون سرطان باقی ماندند.»
• «بیشتر شرکت‌کنندگان نیازی به جراحی برداشت مثانه نداشتند و درمان با حداقل عوارض جانبی جدی قابل تحمل بود.»
آینده درمان
محققان برنامه‌ریزی کرده‌اند که آزمایش‌های بیشتری انجام دهند تا اثرات بلندمدت این درمان و مزایای احتمالی ترکیب آن با درمان‌های دیگر را ارزیابی کنند.
دکتر تایسون گفت: «ما اکنون می‌دانیم که این درمان می‌تواند هم مؤثر و هم ایمن باشد، احتمالاً نیاز به جراحی برداشت مثانه را کاهش داده و جایگزین موردنیاز برای بیمارانی با گزینه‌های محدود فراهم کند.»
از آنجا که این یافته‌ها در یک نشست پزشکی ارائه شده‌اند، باید آن‌ها را مقدماتی تلقی کرد تا زمانی که در یک ژورنال معتبر منتشر شوند.



کمبود ویتامین D در ۷۵ درصد ایرانی‌ها/ دستور رئیس‌جمهور برای توزیع شیر در مدارس

کیاپرس : معاون بهداشت وزارت بهداشت با بیان اینکه کمبود ویتامین D گریبانگیر ۷۵ درصد ایرانی‌هاست، در عین حال بر لزوم مصرف کافی شیر و لبنیات به عنوان منبع اصلی کلسیم تاکید کرد و گفت: موضوع توزیع مجدد شیر در مدارس در کانون توجه وزارت بهداشت قرار گرفته؛ رئیس‌جمهور نیز درباره توزیع شیر در مدارس دستور صادر کرده و امیدواریم این موضوع محقق شود.

معاون بهداشت وزارت بهداشت با بیان اینکه کمبود ویتامین D گریبانگیر ۷۵ درصد ایرانی‌هاست، در عین حال بر لزوم مصرف کافی شیر و لبنیات به عنوان منبع اصلی کلسیم تاکید کرد و گفت: موضوع توزیع مجدد شیر در مدارس در کانون توجه وزارت بهداشت قرار گرفته؛ رئیس‌جمهور نیز درباره توزیع شیر در مدارس دستور صادر کرده و امیدواریم این موضوع محقق شود.دکتر علیرضا رئیسی  درباره آخرین وضعیت توزیع مجدد شیر در مدارس اظهار کرد: بررسی‌ها بیانگر این است که سرانه مصرف لبنیات در کشور پایین است. موضوع توزیع مجدد شیر در مدارس در کانون توجه وزارت بهداشت قرار گرفته و موضوع توزیع شیر در مدارس را ارائه کرده‌ایم. به تازگی، رئیس‌جمهور درباره توزیع شیر در مدارس دستوری صادر کرده و امیدواریم که توزیع شیر در مدارس محقق شود.

نسبت کمبود ویتامین D به کمبود کلسیم

وی با بیان اینکه ۷۵ درصد از ایرانی‌ها کمبود ویتامین D را تجربه می‌کنند، توضیح داد: اگرچه سرانه مصرف لبنیات در کشور کم است و لبنیات به عنوان منبع اصلی کلسیم به حساب می‌آید اما میزان کمبود ویتامین D نسبت به کمبود کلسیم بیشتر است. موضوع کمبود ویتامین D می‌بایست در کانون توجه قرار گیرد و کمبود این ویتامین می‌بایست برطرف شود. بررسی‌ها بیانگر این است که کمبود ویتامین D گریبانگیر ۷۵ درصد از ایرانی‌ها است.

معاون وزیر بهداشت با بیان اینکه آفتاب به عنوان منبع اصلی ویتامین D  شناخته می‌شود، تصریح کرد: با توجه به سبک زندگی شهرنشینی، افزایش آپارتمان‌نشینی و زندگی کارمندی در دنیای امروز، به طور معمول کمبود ویتامین D وجود دارد و کمبود این ویتامین می‌بایست با مکمل‌ها جبران شود. مکمل‌های گوناگونی برای ویتامین D در دسترس است؛ به طور مثال، یک قرص ۵۰هزار واحدی ویتامین D برای یک ماه کافی است.

ضرورت توجه به سالمندان برای پیشگیری از هزینه‌های نظام سلامت

وی درباره ضرورت شناسایی افراد مبتلا به کمبود ویتامین D خاطرنشان کرد: توصیه وزارت بهداشت این است که افراد مبتلا به کمبود ویتامین D به ویژه سالمندان شناسایی شوند. با توجه به اینکه کشور در مسیر سالمندی قرار دارد، پدیده‌های «کمبود تراکم استخوان» و «پوکی استخوان» می‌توانند بسیار شایع باشند و هزینه‌های فراوانی به سیستم سلامت تحمیل کنند. با توجه به شایع شدن پدیده‌های  «کمبود تراکم استخوان» و «پوکی استخوان» و تحمیل هزینه به سیستم بهداشتی، توجه به گروه سالمندان ضروری است. با توجه به ضرورت توجه به سالمندان، اداره «سالمندی» در معاونت بهداشتی وزارت بهداشت وجود دارد که خدمات سالمندان ادغام‌یافته در نظام سلامت را ارائه می‌دهند.

چالشی به نام مالیات کالاهای آسیب‌رسان

رئیسی در پاسخ به پرسش «آیا می‌توان مالیات محصولات آسیب‌رسان سلامت را برای محصولات حامی سلامت مانند یارانه محصولات لبنی در نظر گرفت؟» گفت: وزارت بهداشت، لیست عوارض و مالیات محصولات آسیب‌رسان را هر ساله تهیه می‌کند و در اختیار دولت قرار می‌دهد. دولت بر مبنای لیست ارائه‌شده وزارت بهداشت نسبت به گرفتن مالیات محصولات آسیب‌رسان اقدام می‌کند. بازگشت مالیات محصولات آسیب‌رسان به وزارت بهداشت و استفاده از این منابع، محل چالش است.

وضعیت نامناسب توزیع یارانه‌ها

معاون بهداشت وزیر بهداشت درباره طرح‌های حوزه  تغذیه و حمایت‌های تغذیه‌ای از اقشار کم درآمد و مبتلا به سوء تغذیه توضیح داد: هنگامی که طرح‌های مرتبط با تغذیه مطرح می‌شود، مولفه‌های «توانمدنسازی و آگاهی‌بخشی به مردم»، «تمرکز بر مدارس برای آموزش» و «توجه به هدفمندی یارانه‌ها برای دهک‌های  پایین جامعه» در کانون توجه قرار گیرد. شاید در زمینه توزیع هدفمندی یارانه‌ها به خوبی عمل نمی‌شود؛ چرا که با منابع موجود هدفمندی یارانه‌ها می‌توان بسیاری از کمبودهای موجود را پوشش داد. تقسیم‌بندی درست هدفمندی یارانه‌ها به عزم جدی نیاز دارد.