مسیر ادامه تحصیل، پژوهش و تحقیق نخبگان باید باز شود

کیاپرس/وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: ما باید مسیر ادامه تحصیل، پژوهش و تحقیق را تا جایی که میسر است برای نخبگان، باز کنیم.
دکتر محمدرضا ظفرقندی شامگاه چهارشنبه در نشست صمیمی جمعی از نخبگان با اشاره به محض اتمام درس، این افراد سرکار برودن، افزود: این موضوع باید بدون هیچ مداخله، مزاحمت و طی یک فرایندی انجام گیرد.
وی با اشاره به اینکه تسهیلات در این مسیر باید زیاد شود، اظهار امیدواری کرد شورای مشورتی وزارتخانه تشکیل شود تا مشکلات را بتوانیم برطرف کنیم.
وزیر بهداشت تاکید کرد که باید زیرساخت پژوهشی را برای حمایت از نخبگان، تقویت کنیم.
وی افزود: فراهم کردن مسیر تحصیلی دانشجویان از وظائف ما است تا از مشکلات و سختی آن کم شود، به عبارتی این مسیر را باید ساده کنیم.
وی ادامه داد: با تمام توان در تلاش ایم تا بتوانیم مشکلات شماها که امید مملکت هستید را تا حد توان کاهش دهیم.
وی با اشاره به گزارش در همین سه ماه مسئولیت ام کارهایی انجام شده است، افزود: من همه شما را دوست دارم و امیدواریم بتوانیم یک مقداری از مشکلات تان را کم کنم.
وی، مشکل تحریم را فوق العاده جدی دانست و گفت: علیرغم مشکلات در حوزه های مختلف مانند اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی در تلاش ایم تا شرایط را برای جامعه پزشکی بهتر کنیم .
وی، اطمینان به رزیدنت ها که کار آن شغلی محسوب شود را آرزوی ۳۰ ساله آنان دانست و گفت: این موضوع در دولت تصویب شد، در کمیسیون تلفیق مجلس شورای اسلامی گیر کرد با پیگیری و صحبت این گیر برطرف شد.
وی گفت: امیدواریم این موضوع در صحن مجلس شورای اسلامی هم تصویب شود تا آرامشی برای رزیدنت ها باشد.
همه بر مشکلاتی که در کشور وجود دارد واقف هستیم و سعی داریم با راهکارهای علمی و سیستماتیک و پیگیری مستمر این مشکلات را کاهش دهیم.
وی در ادامه با طرح این پرسش که آیا ما محیط را انتخاب می کنیم یا در آن محیط قرار میگیریم، تصریح کرد: آیا در قبال مشکلاتی که در محیط قرار دارد ترک کشور راه حل است یا با استقامت و پیگیری باید مشکلات را برطرف کرد؟ معتقدم هر دو مسیر مشتری هایی دارد.
دکتر ظفرقندی در همین رابطه به شهید مصطفی چمران و رشادت ها و تلاش های او اشاره و خاطرنشان کرد: شهید چمران فارغ التحصیل دانشکده فنی و از شاگردان ممتاز این دانشکده بود. او در دانشگاه های آمریکا(دانشگاه تگزاس و دانشگاه برکلی کالیفرنیا) نیز شاگرد اول بود اما پس از پایان تحصیل به ایران برگشت و برای اعتلای کشور تلاش کرد و از این حیث، نمونه هایی از افراد نخبه که به کشور بازگشته اند، بسیار است.
وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی تاکید کرد: ما محیط را انتخاب نمی کنیم بلکه در این محیط متولد شده و زندگی کرده و کار می کنیم و دارای خانواده، دوست و رفیق هستیم و در این محیط ریشه داریم.
او به سخن یکی از نخبگان که شرط پیشرفت یک سازمان را دارا بودن از نیروی انسانی که به آن سازمان تعلق خاطر دارند اشاره کرد و یادآور شد: هر انسانی تعلقات دیگری همچون تعلق ملی و خانوادگی دارد. اینکه فردی می گوید “می خواهم کنار مادرم باشم” از برجسته نرین تعلقات است. مگر می شود نقش خانواده، مردم در پیشرفت ها را نادیده گرفت؟ این موفقیت ها جز با حمایت خانواده و مردم بوده که زمینه تحصیل را فراهم آوردند؟
دکتر ظفرقندی تاکید کرد: ما وظیفه داریم که تعلق ملی خود را در قبال مردم و بیماران ادا کنیم. آنها این شرایط را برای ما فراهم کردند و اکنون سوال این است ما قرار است به چه کسانی خدمت کنیم؟
وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی نامه یکی از دانشجویان رشته دندانپزشکی دانشگاه شهید بهشتی را که در این جلسه به دستش رسیده بود را قرائت و بیان کرد: یکی از دانشجویان از افزایش ظرفیت رشته دندانپزشکی انتقاد کرده و نوشته است که کلاس آنها ۳۵ نفر ظرفیت دارد و ظرفیت در دفترچه ۷۰ نفر اعلام شده است!