مسیر ادامه تحصیل، پژوهش و تحقیق نخبگان باید باز شود

کیاپرس/وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: ما باید مسیر ادامه تحصیل، پژوهش و تحقیق را تا جایی که میسر است برای نخبگان، باز کنیم.

دکتر محمدرضا ظفرقندی شامگاه چهارشنبه در نشست صمیمی جمعی از نخبگان با اشاره به محض اتمام درس، این افراد سرکار برودن، افزود: این موضوع باید بدون هیچ مداخله، مزاحمت و طی یک فرایندی انجام گیرد.

وی با اشاره به اینکه تسهیلات در این مسیر باید زیاد شود، اظهار امیدواری کرد شورای مشورتی وزارتخانه تشکیل شود تا مشکلات را بتوانیم برطرف کنیم.

وزیر بهداشت تاکید کرد که باید زیرساخت پژوهشی را برای حمایت از نخبگان، تقویت کنیم.

وی افزود: فراهم کردن مسیر تحصیلی دانشجویان از وظائف ما است تا از مشکلات و سختی آن کم شود، به عبارتی این مسیر را باید ساده کنیم.

وی ادامه داد: با تمام توان در تلاش ایم تا بتوانیم مشکلات شماها که امید مملکت هستید را تا حد توان کاهش دهیم.

وی با اشاره به گزارش در همین سه ماه مسئولیت ام کارهایی انجام شده است، افزود: من همه شما را دوست دارم و امیدواریم بتوانیم یک مقداری از مشکلات تان را کم کنم.

وی، مشکل تحریم را فوق العاده جدی دانست و گفت: علیرغم مشکلات در حوزه های مختلف مانند اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی در تلاش ایم تا شرایط را برای جامعه پزشکی بهتر کنیم .

وی، اطمینان به رزیدنت ها که کار آن شغلی محسوب شود را آرزوی ۳۰ ساله آنان دانست و گفت: این موضوع در دولت تصویب شد، در کمیسیون تلفیق مجلس شورای اسلامی گیر کرد با پیگیری و صحبت این گیر برطرف شد.

وی گفت: امیدواریم این موضوع در صحن مجلس شورای اسلامی هم تصویب شود تا آرامشی برای رزیدنت ها باشد.

همه بر مشکلاتی که در کشور وجود دارد واقف هستیم و سعی داریم با راهکارهای علمی و سیستماتیک و پیگیری مستمر این مشکلات را کاهش دهیم.

وی در ادامه با طرح این پرسش که آیا ما محیط را انتخاب می کنیم یا در آن محیط قرار می‌گیریم، تصریح کرد: آیا در قبال مشکلاتی که در محیط قرار دارد ترک کشور راه حل است یا با استقامت و پیگیری باید مشکلات را برطرف کرد؟ معتقدم هر دو مسیر مشتری هایی دارد.

دکتر ظفرقندی در همین رابطه به شهید مصطفی چمران و رشادت ها و تلاش های او اشاره و خاطرنشان کرد: شهید چمران فارغ التحصیل دانشکده فنی و از شاگردان ممتاز این دانشکده بود. او در دانشگاه های آمریکا(دانشگاه تگزاس و دانشگاه برکلی کالیفرنیا) نیز شاگرد اول بود اما پس از پایان تحصیل به ایران برگشت و برای اعتلای کشور تلاش کرد و از این حیث، نمونه هایی از افراد نخبه که به کشور بازگشته اند، بسیار است.

وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی تاکید کرد: ما محیط را انتخاب نمی کنیم بلکه در این محیط متولد شده و زندگی کرده و کار می کنیم و دارای خانواده، دوست و رفیق هستیم و در این محیط ریشه داریم.

او به سخن یکی از نخبگان که شرط پیشرفت یک سازمان را دارا بودن از نیروی انسانی که به آن سازمان تعلق خاطر دارند اشاره کرد و یادآور شد: هر انسانی تعلقات دیگری همچون تعلق ملی و خانوادگی دارد. اینکه فردی می گوید “می خواهم کنار مادرم باشم” از برجسته نرین تعلقات است. مگر می شود نقش خانواده، مردم در پیشرفت ها را نادیده گرفت؟ این موفقیت ها جز با حمایت خانواده و مردم بوده که زمینه تحصیل را فراهم آوردند؟

دکتر ظفرقندی تاکید کرد: ما وظیفه داریم که تعلق ملی خود را در قبال مردم و بیماران ادا کنیم. آنها این شرایط را برای ما فراهم کردند و اکنون سوال این است ما قرار است به چه کسانی خدمت کنیم؟

وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی نامه یکی از دانشجویان رشته دندانپزشکی دانشگاه شهید بهشتی را که در این جلسه به دستش رسیده بود را قرائت و بیان کرد: یکی از دانشجویان از افزایش ظرفیت رشته دندانپزشکی انتقاد کرده و نوشته است که کلاس آنها ۳۵ نفر ظرفیت دارد و ظرفیت در دفترچه ۷۰ نفر اعلام شده است!




پرستاری که زندگی دوباره بخشید

به گزارش خبرنگار کیاپرس مارال ایرجی، پرستاری با ۲۱ سال سابقه در بیمارستان حضرت فاطمه زهرا (ساری)، در یکی از حساس‌ترین و حیاتی‌ترین لحظات زندگی یک نوجوان، نقش تعیین‌ کننده‌ای ایفا کرد و با تصمیمی صحیح و اقدامات حرفه‌ای، جان یک بیمار را نجات داد.

این حادثه زمانی رخ داد که وی به‌طور اتفاقی در مسیر پذیرش استخر، شاهد خروج یک فرد مضطرب از داخل سالن شد. پس از پرس‌وجو، متوجه شد که حال یکی از شناگران بد شده و او را از آب بیرون کشیده‌اند. خانم ایرجی بلافاصله اعلام کرد که پرستار است و درخواست کرد وارد شود تا شرایط را بررسی کند.

هنگامی که به محل حادثه رسید، مشاهده کرد که یک دختر ۱۴ ساله را از آب بیرون کشیده‌اند. ظاهراً این دختر حدود ۵ دقیقه زیر آب مانده بود و فاقد نبض و تنفس بود. با ارزیابی سریع شرایط و بررسی نبض کاروتید بیمار، خانم ایرجی دریافت که بیمار در ایست قلبی قرار دارد. او بدون درنگ ماساژ قلبی را آغاز کرد و با حفظ تمرکز، عملیات احیا را ادامه داد. پس از حدود دو دقیقه، نبض بیمار بازگشت. با این حال، بیمار همچنان قادر به تنفس نبود.

خانم ایرجی تنفس مصنوعی را آغاز کرد، اما با اولین تنفس، محتویات معده بیمار به دهان و بینی وی بازگشت. در این لحظه، او متوجه شد که مسیر تنفسی بیمار به‌دلیل انسداد ناشی از بازگشت مواد غذایی مسدود شده است. با تکیه بر تجربه و مهارت خود و بدون داشتن تجهیزات لازم، تلاش کرد تا مسیر تنفسی بیمار را پاک‌سازی کند. او با شجاعت و مهارت به انجام تنفس مصنوعی ادامه داد تا زمانی که تیم اورژانس ۱۱۵ به محل رسیدند.

این پرستار همچنین به گرفتن رگ بیمار و اتصال سرم کمک کرد، هرچند این اقدامات به دلیل شرایط بیمار دشوار بود. بیمار در حالی که نبض داشت، به آمبولانس منتقل شد و در امبولانس به کمک ساکشن ترشحات ریوی از مسیر دهان و بینی خارج می شد، اکسیزن تراپی هم انجام شد.

دو بار قبل از ورود این دختر غرق شد ه به امبولانس سعی در لوله گذاری توسط یکی از شناگران پزشک شد که موفقیت امیز نبود و بیمار با شرایط فوق به بیمارستان منتقل گردید.

این دختر نوجوان اکنون در بخش آی‌سی‌یو بیمارستان بوعلی ساری بستری است و امید است با کمک خداوتد متعال و تیم پزشکان متعهد،  درمان این بیمار عزیز هر چه زودتر با سلامتی ‌کامل انجام شود و وی به اغوش گرم خانواده برگردد.

اقدامات حرفه‌ای، مسئولانه و بی‌درنگ خانم ایرجی در این موقعیت بحرانی، اهمیت مهارت، تجربه و تعهد این چنین افرادی را در حرفه پرستاری را نشان می دهد، این حادثه همچنین هشداری است برای والدین که فرزندان خوردسال خود را تنها به استخر نفرستند و از ورود به آب با شکم پر پرهیز کنند، حتی اگر فرد مهارت بالایی در شنا داشته باشد.

مارال ایرجی نمونه‌ای برجسته از یک پرستار متعهد و متخصص است که می‌تواند در لحظات سخت، تغییر بزرگی ایجاد کند. عملکرد وی باید به‌عنوان الگویی برای دیگران باشد و مورد تقدیر و توجه قرار گیرد. امید است که این تجربه، آگاهی بیشتری در جامعه ایجاد کرده و از وقوع حوادث مشابه پیشگیری کند.




زندگی ماشینی، عامل ابتلا به کبد چرب

کیاپرس/فوق تخصص گوارش و کبد و عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد با بیان اینکه کبد وظایف بسیاری از جمله مسمومیت‌زدایی از متابولیت‌ها، ساخت پروتئین و تولید آنزیم‌های مورد نیاز برای هضم غذا، مقاومت در برابر عفونت‌ها و همچنین ذخیره‌ آهن در بدن را برعهده دارد، بر اهمیت سلامت کبد و پیشگیری از ابتلا به کبدچرب، تاکید کرد.

به گزارش کیاپرس از وبدا، دکتر علی بهشتی نامدار، با اشاره به اینکه کبد دومین عضو بزرگ در بدن انسان است که با وزنی حدود ۱ تا ۱.۵ کیلوگرم بیش از یک لیتر خون را در هر دقیقه تصفیه می‌کند، خاطر نشان کرد: در واقع کبد فاکتور‌های مضر مواد غذایی را می‌گیرد و آنها را به صورت بدون ضرر وارد سیستم‌های دیگر بدن می‌کند.

وی تصریح کرد: کبد به طور طبیعی خود را با سلول‌هایی ترمیم و پاکسازی می‌کند؛ اما اگر فاکتور‌های منفی وارد آن شده باشند، در این کار اختلال رخ می‌دهد و یکی از این فاکتور‌های منفی رسوب بیش از حد چربی در کبد است.

وی افزود: وجود چربی در کبد طبیعی است و اگر این میزان از چربی بیش از ۵ تا ۱۰ درصد وزن کل کبد شود، فرد به بیماری کبد چرب دچار شده است؛ یعنی حالتی که کبد در شکستن چربی‌ها دچار مشکل شده است؛ در نتیجه چربی در کبد رسوب می‌کند.

دکتر بهشتی نامدار با بیان اینکه کبد چرب باعث هیچ علامتی نشده و بثورات پوستی ارتباطی با کبد چرب ندارد، عنوان کرد: کنترل دقیق دیابت و جلوگیری از اضافه وزن راهکار پیشگیری کننده از ابتلا به دیابت است.

وی عنوان کرد: بی‌اشتهایی می‌تواند یکی از نشانه‌های بروز مشکل در کبد باشد به خصوص زمانی که اشتهای شما به طور ناگهانی تغییر می‌کند، ممکن است دلایلی مانند افسردگی و بیماری کبد وجود داشته باشد، خستگی مزمن، خواب نامنظم، مشکلات حافظه، نوسانات وزن، خارش پوست، زردی چشم ها و ادرار تیره، از نشانه های اختلال در عملکرد کبد است.

دکتر بهشتی نامدار با بیان اینکه چاقی از مهم‌ترین دلایل ابتلا به کبد چرب است، عنوان کرد: البته افزایش میزان چربی شکمی که با شاخص اندازه دور کمر اندازه‌گیری می‌شود، نسبت به چاقی کل بدن شاخص مهم‌تری برای بروز بیماری کبد چرب است.




پویش ملی تغذیه سالم از ۱۷ آذر آغاز می شود

کیاپرس/پویش ملی تغذیه سالم از ۱۷ آذر با شعار «روغن مناسب، غذای سالم و خانواده سالم» در کشور آغاز می‌شود.

به گزارش خبرنگار کیاپرس، وزارت بهداشت به منظور ارتقای سواد سلامت جامعه در حوزه تغذیه و مصرف روغن مناسب، پویش ملی تغذیه سالم را از تاریخ ۱۷ تا ۳۰ آذرماه برگزار می‌کند.

این پویش با هدف افزایش آگاهی عمومی درباره انتخاب‌های صحیح تغذیه‌ای و کاهش خطرات ناشی از مصرف نادرست چربی‌ها و روغن‌ها طراحی شده است.

این طرح با همکاری معاونت‌های بهداشت دانشگاه‌های علوم پزشکی در سراسر کشور اجرا می‌شود تا از این طریق به افزایش سواد سلامت مردم و بهبود شیوه‌های تغذیه‌ای آنها کمک کند.

این پویش ملی در پی جلب توجه جامعه به اهمیت انتخاب روغن‌های مناسب برای مصرف روزانه است تا با ارتقای آگاهی عمومی، مردم در انتخاب مواد غذایی سالم‌تر و مناسب‌تر برای سلامت خود گام بردارند.




حذف روغن اصلا توصیه نمی شود

مدیرکل دفتر تغذیه وزارت بهداشت با اشاره به اینکه حذف روغن اصلا توصیه نمی شود، گفت: برخی از چیزهای چرب برای بدن ضروری هستند و بدن نمی تواند آنها را بسازد.

احمد اسماعیل زاده روز چهارشنبه در یک نشست خبری افزود: عدم دریافت آنها از طریق غذا باعث ایجاد کمبودهایی در بدن می شود که می تواند روی کبد، پوست و موها خودش را نشان دهد.

وی به مصرف زیاد کربوهیدرات در جامعه اشاره کرد و گفت: تحقیقات نشان می دهد که در هر جامعه ای مصرف چربی کم می شود به سمت مصرف کربوهیدرات ها تصفیه شده می روند .

وی ادامه داد: به طور مثال مصرف نان سفید و برنج سفید در این جوامع افزایش پیدا می کند که این موضوع برای سلامت مضرتر و بدتر است.




شواهد خیلی متقین برای مشکل زا بودن تراریخته وجود ندارد

کیاپرس/معاون بهداشت وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی گفت: موضع ما به عنوان وزارت بهداشت در مورد تراریخته این است که شواهد خیلی متقین برای اینکه تراریخته مشکل زا است وجود ندارد.

به گزارش خبرنگار کیاپرس، دکتر علیرضا رییسی روز چهارشنبه در نشست خبری پویش ملی تغذیه سالم با شعار «روغن مناسب، غذای سالم، خانواده سالم که در ستاد وزارتخانه برگزار شد، افزود: هنوز یک توافق کلی در مورد تراریخته یا دستکاری ژنتیکی وجود ندارد.

وی افزود: موضوع مهم برای ما این است که درصد چربی ترانس کمتر از ۵ درصد و روغن اشباع کمتر از ۱۰ درصد باشد.

وی با اشاره به اینکه روغن پالم کلا مضر نیست، گفت: اگر درصد پالم کمتر از یک درصد باشد مشکلی ندارد.

وی با اشاره به اینکه اگر از یک درصد بالاتر باشد می تواند خطرزا باشد، گفت: در برخی مواقع روغن پالم بالای ۵۰ درصد دارد که این روغن اصلا توصیه نمی شود.

رییسی، تغذیه را موضوع بسیار مهم اما مغفول مانده اعلام کرد و گفت: کمتر به این موضوع پرداخته می شود یا در مورد آن صحبت می شود.

وی با اشاره به اینکه قطعا نیاز است صحبت های بیشتری در مورد تغذیه انجام گیرد، گفت: تغییر سبک زندگی و ذایقه ها، ترکیب مواد مغذی و حتی طبخ غذاها و افزایش کیفیت فرآوری محصولات غذایی در کاهش بیماری موثر است.

وی با اشاره به اینکه علاوه بر توجه به کیفیت غذا باید به کمیت آن هم توجه شود، بیان داشت: برخی از بیماری هایی که در دنیا ایجاد می شود به دلیل نوع تغذیه و کیفیت غذا است.

سرانه مصرف گوشت در کشور پایین است

وی با اشاره به اینکه سرانه مصرف گوشت در جامعه سالم بابد حداقل ۷۵ گرم در روز باشد، گفت: سرانه مصرف گوشت در کشور ما پایین است، حدود ۳۵ گرم در روز می باشد، که تقریبا نصف جامعه سالم است.

وی به سرانه مصرف فیبرها مانند سبزیجات اشاره کرد و گفت: یک ایرانی باید حدود ۲۵ گرم فیبر مصرف کند که سرانه ما حدود ۱۵ گرم است، به عبارتی مصرف فیبر ما هم کم می باشد.

وی افزود: هرچه مصرف فیبر کمتر باشد، می تواند مشکلات گوارشی کند و در برخی بررسی ها نشان داده که در طولانی مدت می تواند یکی از عوامل سرطان ها باشد، پس هرچه مصرف فیبر بیشتر باشد، بهتر است.

وی اظهارداشت: تغذیه با شیر مادر می تواند یکی از بهترین رویکردها باید هم به دلیل سیستم ایمنی نوزاد و هم به دلیل رشد نوزادان، باشد.

وی با اشاره به اینکه سرانه مصرف لبنیات در کشور پایین است، گفت: سرانه مصرف لبنیات در کشور ما حدود یک واحد است، در صورتیکه توصیه می شود ۲ تا ۳ واحد لبنیات در روز استفاده شود




بیش از ۵۰ هزار پیوند کلیه در ایران انجام شد

کیاپرس/رئیس انجمن علمی پیوند کلیه ایران گفت: پیوند کلیه در دانشگاه علوم پزشکی بابل به پیشرفت های خوبی دست یافته است و یکی از علت های برگزاری این همایش ملی به میزبانی دانشگاه علوم پزشکی بابل توانمندی های علمی پیوند کلیه در بابل است.

به گزارش کیاپرس از وبدا، دکتر ناصر سیم فروس در همایش پیوند کلیه افرود: این دانشگاه برای همه گروه های سنی پیوند کلیه انجام می دهد و عملکرد آن در این حوزه بسیار ارزشمند و قابل دفاع است.

عضو هیات علمی دانشگاه شهید بهشتی تهران افزود: این دانشگاه برای همه گروه های سنی پیوند کلیه انجام می دهد و عملکرد آن در این حوزه بسیار ارزشمند و قابل دفاع است.

وی گفت: اگر شهروندان پیشگیری ۲ قاتل خاموش یعنی دیابت و فشار خون را با نظر پزشک جدی تلقی کنند بیماری های کلیوی به شدت کاهش می یابد.

عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی تهران گفت: مهم‌ترین علت از کارافتادگی کلیه همین ۲ بیماری است که آموزش و پیشگیری آن در سراسر کشور و مازندران باید با جدیت در دستور کار باشد.

وی با بیان این که، دیابت و فشار خون همه ارگان های بدن را درگیر خواهند کرد، ادامه داد: هر قسمت از بدن که رگ های بیشتری داشته باشد آسیب جدی تری به آن وارد خواهد شد.

رئیس انجمن علمی پیوند کلیه ایران گفت: با توجه به این که کلیه دارای رگ های فراوانی است بیماری های دیابت و فشار خون آسیب های جدی تری به آن وارد می کنند.




واکسیناسیون روتاویروس سالانه دست‌کم از ۱۰هزار بیماری اسهال شدید جلوگیری خواهد کرد

کیاپرس/رئیس گروه بیماریهای واگیر معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد با اشاره به اینکه واکسیناسیون روتاویروس سالانه دست‌کم از ۱۰ هزار بیماری اسهال شدید و نیاز به بستری جلوگیری خواهد کرد، گفت: این واکسن از بروز عفونت‎های روتاویروس که بیشتر به شکل علائم گوارشی (اسهال و استفراغ) است، جلوگیری می کند.

به گزارش کیاپرس از وی بدا، دکتر زهرا نهبندانی افزود: پس از اجرایی‌شدن این واکسیناسیون، یک تا دو سال آینده شاهد بستری کمتر نوزادان و کودکان در بیمارستان‌ها به دلیل عفونت‌های روتاویروسی خواهیم بود.

وی اظهار کرد: واکسن خوراکی روتاویروس برای نوزادان دو ماهه قابل‌ استفاده است و باید در سه نوبت یعنی دو، چهار و شش ماهگی استفاده شود، لذا کودکانی که سنشان از دو ماه رد شده، دیگر امکان استفاده از این واکسن را ندارند.

دکتر نهبندانی با اشاره به اینکه «واکسن روتاویروس» حدود بیست سال است که در دنیا تولید شده و نتایج خوبی داشت، ادامه داد: این واکسیناسیون حدود یک سالی است که در جنوب کشور و شهر‌هایی نظیر بوشهر و هرمزگان انجام شده و بازخورد خوبی نیز داشته است و از روز گذشته به‌طور سراسری وارد برنامه واکسیناسیون ملی شد.

وی تاکیدکرد: افراد درزمینه استفاده از این واکسن برای کودکان نگران نباشند، این واکسن مربوط به هند است، و تمام آزمایش‌های لازم روی آن انجام شده و تأییدیه سازمان جهانی بهداشت و سازمان غذا و داروی کشور را دارد.

رئیس گروه پیشگیری و مبارزه با بیماری‌های واگیر معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد، بیان کرد: در گذشته یکی از دلایل اصلی مرگ و میر نوزادان و کودکان به علت روتاویروس بود، درحالی‌که امروزه با درمان و دارو این موارد خیلی کمتر شده است، اما همچنان موارد بستری وجود دارد که این واکسن می‌تواند در این زمینه کمک‌کننده باشد.

دکتر نهبندانی با توجه به ضرورت تکمیل واکسیناسیون کودکان برای ورود به مدرسه به والدین توصیه کرد نسبت به انجام این واکسیناسیون برای کودکان ٢ ماهه خود اقدام نمایند تا در آینده دچار مشکل نشوند.

واکسیناسیون روتاویروس از روز گذشته( سه شنبه) به صورت ملی آغاز شده است. این واکسن خوراکی به صورت رایگان در تمام مراکز، خانه‌های بهداشت و پایگاه‌های سلامت در دسترس قرار دارد.




متامفتامین، دارویی که سلامت قلب را نشانه گرفت/ جوانان مراقب باشند

کیاپرس/دبیرعلمی کنگره هشتمین کنگره بین المللی نارسایی قلب ایران گفت: متامفتامین حتی با یکبار مصرف، ممکن باعث سکته قلبی یا نارسایی قلبی شود یا عوارضی بجا بگذارد که غیرقابل جبران باشند.

به گزارش خبرنگار کیاپرس، فرح نقاش زاده فلوشیپ نارسایی قلب و پیوند افزود: این دارو محرک زا است و سبب افزایش انرژی و قدرت می شود، بهمین دلیل جوانان به این سمت مصرف آن کشیده می شوند.

وی با اشاره به اینکه متامفتامین یکی از معضلاتی است که با آن مواجه هستیم، اظهار داشت: بسیاری از مریض هایی که مبتلا به نارسایی قلبی هستند و به پزشک مراجعه می کنند، مصرف آن را داشتند.

وی در پاسخ به این سوال که آیا پزشکان مصرف خودسرانه این دارو را به جوانان توصیه می کنند؟ گفت: هیچ پزشکی توصیه به مصرف آن ندارد.

نقاش‌زاده در پاسخ به سوال خبرنگار همشهری آنلاین که آیا آسیب این محرک‌ها در سنین پایین‌تر بیشتر است، عنوان کرد: سن را به این دلیل گفتم که افراد جوان‌تر عمدتا آگاهی کمتر از آسیب‌های مخرب این محرک‌ها دارند. افراد در سنین بالاتر عمدتا آگاهی بیشتری در این باره دارند و به همین دلیل کمتر سراغ چنین داروهایی می‌روند.




آیا هوش مصنوعی، جای پزشک می نشیند؟

کیاپرس/ورود هوش مصنوعی به حوزه پزشکی هم سبب تحولات چشمگیر شده و هم دغدغه ها و نگرانی هایی برای جامعه پزشکان به همراه آورد، سوالاتی مانند آیا هوش مصنوعی جایگزین پزشکان خواهد شد؟ یا آیا پزشکان کارشان را از دست خواهند داد؟ از جمله مواردی است که نشان می دهد این افراد نگران هستند.

به گزارش خبرنگار کیاپرس، برخی ها بر این باورند که رباط های دست ساخت بشر جایگزین آنها می شود به عبارتی هوش مصنوعی مشاغلی را تصاحب می کند، که این موضوع سبب ترس و واهمه جامعه پزشکی شده است.

رییس پژوهشگاه ابن سینا در این مورد می گوید که هوش مصنوعی در حوزه پزشکی می تواند بسیار کمک کننده باشد، هوش مصنوعی عمدتا مبتنی بر دیتا و اطلاعات است و در مدت زمان بسیار کمی می تواند با ارزیابی اطلاعات، راه حل های مناسبی را پیشنهاد کند.

دکتر محمد رضا صادقی ادامه داد: هرچند هوش مصنوعی در حوزه پزشکی در آغاز راه است، اما گسترش زیادی پیدا کرده و دورنمای خیلی روشنی در این زمینه وجود دارد.

وی یکی از مهمترین مزیت های هوش مصنوعی را کمک به پزشک در تشخیص بیماری یا تصمیم گیری در انتخاب روش درمان اعلام کرد.

وی ادامه داد: امروزه این حرف بیان می شود که در بسیاری از حوزه های پزشکی، شاید هوش مصنوعی، جایگاه پزشک را تصاحب کند. به طور مثال بیان می شود، اگر متخصص رادیولوژی قرار است تفسیری از تصاویری که دستگاه های اسکنیگ اعم از رادیولوژی و سونوگرافی را انجام می دهد و پیشنهاد خود را به سایر متخصصان اعلام می کند، آیا هوش مصنوعی می تواند جایگاه رادیولوژیست را بگیرد و تصاویر دریافتی را تفسیر کند.

وی ادامه داد: هرچند این دغدغه همواره مطرح می شود، شاید در نگاه اول هم این تصور ایجاد شود که هوش مصنوعی می تواند جای پزشک را بگیرد، اما وقتی با دقت بیشتری وارد این موضوع می شویم، مشخص می شود که هوش مصنوعی می تواند توانمندی های حوزه پزشکی را افزایش دهد.

وی افزود: هوش مصنوعی افق های جدیدی در اختیار پزشکان قرار خواهد داد. شاید به نوعی آگاهی پزشکان را هم ارتقا دهد.

وی بیان داشت: بطور حتم اطلاعات بیماران در مورد بیماری خودشان و همچنین در مورد روند درمان افرایش می یابد. هرچه اطلاعات دقیق تر بیمار به پزشک ارایه شود روند درمان موثرتر و بهتر انجام خواهد شد.

وی تاکید کرد که هوش مصنوعی به پزشک در تشخیص بهتر بیماری، درمان و پیگیری روند درمان ،کمک موثری خواهد کرد.

وی ادامه داد: رسانه ها خبرهایی در خصوص استفاده از هوش مصنوعی در حوزه های مختلف زندگی منتشر می کنند و سعی می کنند دورنمای روشنی برای مردم ترسیم کنند.

وی افزود: هرچند اخبار نگران کننده ای در مورد آینده هوش مصنوعی منتشر می شود که رباط های دست ساخته بشر می توانند برای آنها مشکلات جدی ایجاد کند، در مقابل هم اخبار هم منتشر می شود که می تواند خدمات ارزنده ای در اختیار بشر قرار دهد. همواره این بحث وجود دارد که بشر هوش مصنوعی را ایجاد کرده و می تواند بر روی آن کنترل کند.

وی بیان داشت: متخصصان می گویند که هوش مصنوعی بخشی از توانمندی بشر است که بروز پیدا کرد تا بتواند کمک بیشتری به بشر کند.