انقلاب نوین در درمان سرطان توسط دانشمند مازندرانی: ایران در جمع چهار کشور صاحب فناوری الکتروشیمی درمانی

الکتروشیمی درمانی

به گزارش کیاپرس، دکتر محمد عبدالاحد، سازنده دستگاه الکتروشیمی درمانی، در خصوص فناوری نوین درمان سرطان موسوم به الکتروکموتراپی اظهار داشت: این روش، که ترکیبی از شیمی‌درمانی و تحریک الکتریکی است، قادر است اثربخشی داروهای شیمی‌درمانی را تا هزار برابر افزایش داده و موجب مرگ سلولی توده‌های سرطانی شود.
الکتروشیمی درمانی

وی با اشاره به اینکه الکتروشیمی درمانی به‌عنوان یک سامانه مداخله‌ای بالینی شناخته می‌شود، افزود: این فناوری که از سال ۲۰۰۶ در دنیا آغاز شده، در سال ۲۰۱۳ در راهنمای بالینی انگلستان قرار گرفت اما تاکنون در ایران اجرایی نشده بود.

دکتر عبدالاحد، برنده جایزه مصطفی، توضیح داد: این دستگاه در دانشکده برق دانشگاه تهران طراحی و پس از طی مراحل علمی و پیش‌بالینی روی نمونه‌های حیوانی، از سه سال پیش موفق به دریافت کد اخلاق برای درمان بیماران مبتلا به توده‌های غیرقابل جراحی در بیمارستان امام خمینی شد. طی دو سال گذشته، بیش از ۲۰۰ بیمار با استفاده از این روش درمان شده و نتایج مثبتی حاصل شده است.

وی تاکید کرد: این فناوری علاوه بر کوچک کردن توده‌های سرطانی، راهکار مؤثری برای بیمارانی است که به دلیل شرایط قلبی یا وخامت وضعیتشان امکان جراحی یا شیمی‌درمانی معمول را ندارند. درمان این بیماران با حداقل عوارض و در کوتاه‌ترین زمان ممکن صورت گرفته است.

دکتر عبدالاحد با اشاره به موانع دسترسی به برخی توده‌های سرطانی در جراحی‌ها، افزود: با طراحی هشت نوع سمبه جراحی منحصر‌به‌فرد، امکان دسترسی به تمامی ارگان‌های بدن برای جراحان فراهم شده است. این ابزارها برای اولین‌بار در جهان طراحی و ساخته شده‌اند.

وی خاطرنشان کرد: این روش درمانی در چهار بیمارستان شاخص تهران شامل امام خمینی، شهدای تجریش، امیراعلم و رسول اکرم ارائه می‌شود و تلاش‌ها برای گنجاندن آن در راهنمای بالینی جراحان سراسر کشور ادامه دارد.

مسئول طرح درمانی ای‌سی‌تی تصریح کرد: این روش با بهره‌گیری از ولتاژ الکتریکی کنترل‌شده، امکان نفوذ داروهای شیمی‌درمانی با غلظت کم به سلول‌های سرطانی را فراهم کرده و ظرف کمتر از دو هفته موجب مرگ سلولی توده‌ها می‌شود.

دکتر عبدالاحد اظهار داشت: ایران با داخلی‌سازی دانش فنی این دستگاه در کنار کشورهای انگلیس، آمریکا و چین جزو چهار کشور دارای این فناوری پیشرفته قرار گرفته است.

وی افزود: این فناوری برای درمان توده‌های سطحی نظیر انواع سرطان‌های پوستی و متاستازهای پوستی سرطان سینه نیز به‌کار می‌رود و به دلیل هزینه پایین، به‌عنوان یکی از مقرون‌به‌صرفه‌ترین روش‌های درمانی شناخته می‌شود.

دستگاه الکتروشیمی درمانی در حاشیه همایش سامانه‌های درمانی سرطان در بیمارستان امام خمینی رونمایی شد.




۳۰ شهر در انتظار دریافت گواهی شهرهای سالم جهان هستند

کیاپرس/وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت:حدود ۳۰ شهر در لیست و در ردیف تایید شهر سالم هستند و به همین منظور فعالیت و شاخص‌های خود را ارتقا می‌بخشند

به گزارش کیاپرس از وبدا، دکتر محمدرضا ظفرقندی وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در مراسم اعطای گواهی بین المللی شهر سالم مراغه اظهار داشت: بزرگترین اتفاقی که در شهر مراغه صورت گرفته، نگرش مسئولان این شهر است که شهر سالم و سلامت یک امر اجتماعی و شبکه ای است و فردی نیست.

وی تاکید کرد: وقتی به سلامت و شهر و استان سالم دست می یابیم که همه دست به دست هم دهیم و مشکلات تغذیه، سواد سلامت، آموزش، تحرک و ورزش و ایجاد فضای سبز را مرتفع کنیم و بدانیم شرایط اقتصادی و بهبود شرایط اقتصادی نقش مهمی در این مسئله دارند.

دکتر ظفرقندی همچنین در ادامه شهر سالم را اینگونه تعریف کرد: شهر سالم شهری است که بر اساس شاخص هایی که سازمان بهداشت جهانی اعلام داشته دارای هشتاد شاخص در ۹ حیطه مختلف است که عمدتا با کمک مردم، نهادهای مدنی، مسئولان شهر و شبکه بهداشتی تحقق می‌یابد.

وی افزود: این شاخص ها، شاخص های اجتماعی و در زمینه فضای سبز، محیط تحرک، ورزش، آموزش سواد سلامت و سلامت اجتماعی، روانی و جسمی است که توسط WHO ارائه می شود.

وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: حدود ۳۰ شهر دیگر در لیست و در ردیف تایید شهر سالم هستند و باید فعالیت و شاخص‌های خود را ارتقا بخشند که امیدواریم این ۳۰ شهر و شهرهای دیگر هم بتوانند به جایگاه شهر سالم و یا استان سالم دست پیدا کنند.

دکتر ظفرقندی معتقد است که باید برای همه شهرهای ایران یک پیوست سلامت تعریف شود و این پیوست یک پیوست اجتماعی است چون باور داریم که مقوله سلامت یک مقوله اجتماعی است نه فردی.

وی در همین خصوص توضیح داد: سلامت یک جامعه تابع تغذیه، شرایط اقتصادی، سواد سلامت، فضای سبز و آلودگی هوا و شاخص های متعدد دیگر است.

وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی از ارائه گزارش خود در جلسه هیات دولت از اثرات آلودگی هوا بر روی سلامت و میزان مرگ و میر خبر داد و اظهار امیدواری کرد: باید با یک نگرش اجتماعی به بحث سلامت و تقسیم مسئولیت نگاه کنیم و امیدواریم با همکاری مسئولان، مردم، نهادهای مدنی و خیرین شهرهای سالم را در ایران گسترش دهیم.




آمار مبتلایان به تب دانگی در کشور به ۸۷۵ نفر رسید

کیاپرس/بنا بر اعلام مرکز مدیریت بیماری های واگیر وزارت بهداشت و بر اساس گزارش های نظام مراقبت سندرمیک جاری در کشور از ابتدای امسال تا ۱۰ آذرماه سال جاری بالغ بر ۸۷۵ مورد مثبت تب دنگی تشخیص داده شده است.

به گزارش کیاپرس از وبدا، در ادامه گزارش مرکز مدیریت بیماری های واگیر وزارت بهداشت آمده است «۶۷۷ بیمار مبتلا به تب دنگی بدون سابقه سفر به خارج از کشور هستند که ۱۱ مورد در شهرستان بندرلنگه استان هرمزگان و ۶۶۶ مورد در شهرستان چابهار استان سیستان و بلوچستان مبتلا شده اند و انتقال محلی محسوب می‌شوند. ۶ مورد از مبتلایان با سابقه سفر به چابهار (انتقال محلی) در سایر استان های کشور شناسایی و تشخیص داده شده اند. این بیماران در شهرستان های شهرکرد، مشگین شهر، اصفهان و ایرانشهر تشخیص داده شده اند.»

براساس اعلام مرکز مدیریت بیماریهای واگیر «همچنین از اول سال جاری تاکنون سه مورد چیکونگونیا گزارش شده است که هر سه مورد سابقه سفر به خارج از کشور داشته و در شهرستان چابهار تشخیص داده شده اند. در حال حاضر پشه آئدس اجیپتی در استان های هرمزگان، سیستان و بلوچستان، بوشهر و پشه آئدس آلبوپیکتوس در استانهای گیلان، مازندران، اردبیل، آذربایجان شرقی، زنجان و قزوین صید شده است.»




ایجاد ۱۲ هزار شغل و مشارکت در احداث ۳۷۶۰ واحد مسکونی برای افراد دارای معلولیت/ ارائه مشاوره تخصصی رایگان از طریق سامانه ۴۰۳۰

کیاپرس/مدیرعامل بنیاد برکت ستاد اجرایی فرمان امام همزمان با روز جهانی افراد دارای معلولیت با اشاره به فعالیت‌ها و خدمات ارائه شده به این افراد گفت: ایجاد ۱۲ هزار فرصت شغلی و مشارکت در احداث ۳۷۶۰ واحد مسکونی جهت خانوارهای دارای حداقل دو معلول بخش مهمی از خدمات ارائه شده توسط ستاد اجرایی فرمان امام به این بخش از مددجویان تحت پوشش بهزیستی بوده است.

به گزارش کیاپرس از مرکز ارتباطات و اطلاع‌رسانی ستاد اجرایی فرمان امام، سید امیر حسین مدنی با بیان اینکه بنیاد برکت در راستای مسئولیت‌های اجتماعی خود به خصوص در زمینه حمایت از اقشار آسیب‌پذیر جامعه در سال‌های گذشته خدمات متنوعی به افراد دارای معلولیت ارائه کرده است، گفت: با توجه به ضرورت ساخت مسکن برای این افراد، ستاد اجرایی فرمان امام با مشارکت بنیاد مسکن و سازمان بهزیستی احداث ۳۵۰۰ واحد مسکونی برای خانوارهای دارای حداقل دو معلول را در دستور کار خود قرار داده بود که در یک مشارکت جمعی این پروژه‌ها به خوبی انجام و تحویل خانواده‌های عزیز شد.

وی افزود: همچنین احداث و تکمیل ۱۰۰ واحد مسکونی زنان سرپرست خانوار و خانواده‌های دارای چند معلول استان ایلام و کمک به اتمام پروژه ۱۶۰ واحدی مددجویان بهزیستی شهرستان هرسین در استان کرمانشاه از دیگر اقدامات و برنامه‌های حمایتی ستاد اجرایی فرمان امام از افراد دارای معلولیت و مددجویان تحت پوشش بهزیستی بوده است.

مدیرعامل بنیاد برکت ستاد اجرایی فرمان امام با اشاره به تأمین وسایل کمک توانبخشی برای افراد دارای معلولیت توسط این بنیاد خاطر نشان کرد: یکی از برنامه‌های حمایتی بنیاد برکت در جهت توانبخشی به افراد دارای معلولیت، تأمین و اهدای بیش از ۳ هزار قلم انواع وسایل از قبیل ویلچر، واکر، تبلت نابینایان، عصا و تشک مواج بوده است که این برنامه در روزهای آینده با اهدای ۳ هزار قلم انواع دیگر وسایل توانبخشی به ارزش بیش از ۳۰۰ میلیارد ریال تکرار خواهد شد.

مدنی با تأکید بر توانمندسازی افراد دارای معلولیت از طریق اشتغال‌زایی و تقویت زمینه ایجاد فرصت‌های شغلی برای آنها اظهار کرد: بنیاد برکت تلاش کرده است از طریق ارائه وام‌های قرض‌الحسنه اشتغال‌زایی تاکنون زمینه ایجاد اشتغال برای ۱۲ هزار نفر از افراد دارای معلولیت را فراهم آورد که این موضوع با برنامه‌ریزی‌های انجام شده تقویت و افزایش خواهد یافت.

وی با اشاره به اجرای طرح ویژه خدمت‌رسانی به افراد دارای معلولیت از ابتدای دی ماه، گفت: بنیاد برکت ستاد اجرایی فرمان امام در نظر دارد در قالب این طرح با استفاده از ظرفیت گروه‌های جهادی خدماتی در زمینه‌های اشتغال، عمرانی، تعمیر و بهسازی منازل، ارائه خدمات پزشکی و درمانی در زمینه‌های دندانپزشکی، ناباروری، کاشت حلزون و تشخیص و درمان سرطان به افراد دارای معلولیت ارائه کند.

مدیرعامل بنیاد برکت ستاد اجرایی فرمان امام افزود: در طرح ویژه خدمت‌رسانی به افراد دارای معلولیت از طریق سامانه ۴۰۳۰ انواع خدمات مشاوره تخصصی در زمینه‌های ازدواج، پزشکی و روانپزشکی به صورت رایگان ارائه خواهد شد.




وزیر بهداشت: با تغییر اتوبوسی موافق نیستم

کیاپرس/وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی بااشاره به اینکه اصلا دیدگاه سلیقه ای در انتصابات وجود ندارد، گفت: من با تغییر اتوبوسی موافق نیستم.

به گزارش خبرنگار کیاپرس، دکتر محمدرضا ظفرقندی روز سه شنبه در نشست فعالان تشکل ها ، کانون ها و مجموعه های دانشجویی دانشگاههای علوم پزشکی کشور که در سالن همایش دانشگاه علوم پزشکی تهران برگزار شد، افزود: برای انتصابات باید ارزیابی درستی انجام شود، این کار مسیری دارد که باید به دقت طی شود.

وی به موضوع انتصابات در وزارت بهداشت اشاره کرد و گفت: برخی ها می گویند چرا انتصابات دیر شده است، من قانونی دارم این است که هیچ تغییری انجام نمی شود مگر اینکه تبدیل به احسن شود، به غیر این دلیلی ندارد که تغییری انجام دهیم.

وی گفت: ما برای انتصابات از مجموعه های مانند هیات های علمی، محل کار از جمله بیمارستان ، نظرخواهی می کنیم، اگر به این نتیجه برسیم که فردی بهتر است، جابجایی انجام می شود.

وی در ادامه به موضوع دستیاران در لایحه بودجه سال ۱۴۰۴ اشاره کرد و گفت: خواسته حدود ۳۰ ساله این بود که دستیاری شغل محسوب شود تا حداقل اطمینان آوری، ایمنی و بیمه فراهم شود که این موضوع در دولت تصویب شد.

وی ادامه داد: در کمیسیون تلفیق بودجه امسال موضوع دستیاری حذف شد که با پیگیری انجام شده، دوباره این موضوع به بودجه سال آینده اضافه شد.

وی اظهار امیدواری کرد که این موضوع که از جمله خواسته های اصلی دستیاران است در صحن مجلس شورای اسلامی رای بیاورد.

وی اظهارداشت: در سال ۱۳۷۶ که رییس دانشگاه علوم پزشکی تهران شدم، این دانشگاه حتی یک متر مربع فضای فرهنگی و ورزشی نداشتیم.

وی گفت: استراتژی این بود که فضای فرهنگی و ورزشی برای عموم از جمله دانشگاهی افزایش می یافت که این کار بخصوص در دانشگاه ها باید محقق شود.

وی تاکید کرد: ردیفی که در بودجه سالانه می توان برای بیمارستان ها هزینه کرد، نمی توانیم برای فضای فرهنگی و برعکس، هزینه کنیم.

وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: آزادی و استقلال کشور همیشه دغدغه بوده است و ۱۶ آذر نماد استقلال کشور است و همه دانشگاه ها از جمله دانشگاه تهران پر از ستاره های درخشان ایثار و شهادت برای استقلال و آزادی کشور هستند.

ظفرقندی،ضمن تسلیت ایام شهادت حضرت فاطمه زهرا(س) اظهار کرد: اساس روز دانشجو از یک اتفاق سیاسی در کشور بود که در دانشگاه تهران به شهادت سه دانشجویی که دغدغه کشور، مردم و ایران را داشتند، انجامید و اساس این دغذغه مندی ارزشمند است.

وی افزود: ما به عنوان دانشجویان پیش از انقلاب دغدغه داشتیم و شما دانشجویانی که نگران آینده کشور هستید، این مسیر را طی می کنید، شما دانشجویان آینده و سرمایه کشور هستید. علم تنها نجات بخش نیست بلکه علم توام با درد مردم، بیماران و فقرا ارزشمند است.

وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: آزادی و استقلال کشور همیشه دغدغه بوده است و ۱۶ آذر نماد استقلال کشور است و برای آن هزینه داده شده و همه دانشگاه ها از جمله دانشگاه تهران پر از ستاره های درخشان ایثار و شهادت برای استقلال و آزادی کشور هستند.

وی ادامه داد: در علم پزشکی علاوه بر دغدغه مندی مسئولیت دیگری نیز داریم و باید اخلاق حرفه ای هم داشته باشیم و این الزام همه رشته ها است اما این موضوع در رشته پزشکی به دلیل سر و کارداشتن با بیماران دارای اهمیت بیشتری است. البته جامعه پزشکی در همه صحنه های سخت کارنامه درخشانی دارد.

دکتر ظفرقندی عنوان کرد: علم بدون تخفیف در رشته پزشکی مطرح است بر همین اساس بر کیفیت آموزش رشته پزشکی و افزایش ظرفیت ها تاکید داریم زیرا هرگونه کاهش کیفیت ظلم به مردم است، در این راستا باید اخلاق حرفه ای را از دوران دانشجویی پرورش دهیم.

وی حضور تشکل های دانشجویی در این روز را باشکوه و طرح نظرات و سوالات آنان را ارزشمند دانست و گفت: پرسش و پاسخ باید از همه سلیقه ها انجام شود و بر اساس همین گفتگوها می توان تصمیمات سازنده گرفت.

گفتنی است در مراسم گرامیداشت روز دانشجو، دکتر زهرا بهروز آذر معاون رییس جمهور در امور زنان و خانواده، دکتر مسعود حبیبی معاون فرهنگی و دانشجویی وزارت بهداشت، حجت الاسلام مصطفی رستمی رئیس نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌ها، دکتر سیدرضا رییس کرمی رییس دانشگاه علوم پزشکی تهران و دکتر حسین کرمانپور، مدیرکل مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت بهداشت حضور داشتند.




انتصابات دانشگاهی تا آخر آذر ماه تعیین تکلیف می شود

کیاپرس/مشاور عالی و جانشین وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: انتصابات دانشگاه هایی که باید تعیین و تکلیف شود تا آخر آذر ماه انجام می شود.

دکتر علی جعفریان در حاشیه نشست فعالان تشکل ها ، کانون ها و مجموعه های دانشجویی دانشگاههای علوم پزشکی کشور به مناسبت گرامی داشت روز دانشجو که در سالن همایش دانشگاه علوم پزشکی تهران برگزار شد، در پاسخ به این سوال خبرنگار کیاپرس، مبنی بر اینکه آیا انتصابات به اتمام رسیده است؟ گفت: نه هنوز ، این کار پایان نیافته است، تقریبا انتصابات نصف دانشگاه ها مانده است.

وی در پاسخ به این سوال که آیا در بقیه دانشگاه ها هم احتمال جابجایی وجود دارد، اظهار داشت: بله، این احتمال وجود دارد.

وی تاکید کرد: وزیر بهداشت تابحال حکم ابقایی برای روسای دانشگاه های علوم پزشکی نزده است. ممکن است رییس دانشگاهی بماند اما هنوز انتصابات روسای دانشگاه های علوم پزشکی به پایان نرسیده است.

وی افزود: در کمیته انتصابات برای ۲۵ دانشگاهی که تعیین و تکلیف شدند، بیش از ۱۳۰ مصاحبه کردیم.

تعرفه پزشکی به پاستور ارسال شد

وی اظهارداشت: تعرفه پزشکی پیشنهادی برای سال ۱۴۰۴ به هیات دولت ارسال شده و آنها باید این موضوع را تعیین تکلیف کنند.

وی افزود: پیشنهاد شورای عالی بیمه برای تعرفه پزشکی، افزایش ۵۴ درصدی بود که همچنان خیلی از تورم عقب است.

وی در پاسخ به سوال که آیا هیات دولت این موضوع را تایید می کند؟ گفت: امیدواریم این موضوع پیشنهادی، مصوب شود.




چه افرادی به پیوند کلیه نیاز دارند؟

کیاپرس : عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی بابل، از دیالیز و پیوند کلیه بعنوان درمان جایگزین کلیه یاد نمود

به گزارش  کیاپرس به نقل از روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی بابل، دکتر اکبری گفت: پیوند کلیه درواقع در افرادی انجام می‌شود که کلیه‌شان کاملاً ازکارافتاده است هرچند ممکن است این افراد ادرار هم داشته باشند که لزوماً داشتن ادرار نشان‌دهنده این نیست که کلیه‌ها سالم کار می‌کنند.

دکتر رقیه اکبری متخصص کلیه دانشگاه علوم پزشکی بابل بیان داشت: زمانی که با انجام آزمایش‌های مربوطه به این نتیجه رسیدیم که کلیه ها از کار افتاده، باید به فکر جایگزینی کلیه باشیم.

عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی بابل اذعان داشت: درمان جایگزینی کلیه، دیالیز و پیوند کلیه می باشد که دیالیز شامل دو نوع دیالیز سفاقی(شکمی) و دیالیز خونی است.

وی ادامه داد: بیمارانی که در مراحل اولیه نارسایی کلیه هستند نیازی به پیوند کلیه ندارند و بیمارانی که طولانی‌مدت دیالیز می‌شوند نیاز به پیوند کلیه دارند.

 

 




مرگ چند کودک در اثر مصرف ماکارونی آلوده

کیاپرس : سازمان استاندارد در مورد انتشار خبری در فضای مجازی مبنی بر «مرگ چند کودک در اثر مصرف ماکارونی آلوده» اطلاعیه داد.

مرگ چند کودک در اثر مصرف ماکارونی آلوده/ ماکارونی را چطور مصرف کنیم؟

به گزارش کیاپرس ، در پی انتشار خبری در فضای مجازی مبنی بر «مرگ چند کودک در اثر مصرف ماکارونی آلوده»، به آگاهی می رساند، انواع ماکارونی مشمول مقررات اجرای استاندارد اجباری می باشد و همواره سازمان ملی استاندارد ایران تولید، تمرکز، توزیع و فروش فراورده های مورد نظر را از منظر ویژگی های کیفی، ایمنی، بهداشتی و میکروبی با الزامات مندرج در استانداردهای ملی مربوطه مورد پایش، کنترل و نظارت قرار می دهد.

خبرآنلاین نوشت ؛ براساس اعلام دفتر نظارت بر اجرای استاندارد صنایع غذایی و بهداشتی سازمان ملی استاندارد ایران، فرآورده هایی مانند ماکارونی و برنج پس از پخت محیط مناسبی برای رشد باکتری باسیلوس سرئوس محسوب می شود. باسیلوس سرئوس، نوعی باکتری گرم مثبت هوازی اسپوردار مقاوم به حرارت است که سم حاصل آن در غذاهای پخته می تواند موجب بروز مسمومیت غذایی با علائم اسهال و استفراغ شود.

اسپور این باکتری در گرم کردن های مکرر غذا، زنده  مانده و مجدد تکثیر می شود.  لذا توصیه می شود، حداکثر یک ساعت پس از پخت، غذای باقیمانده را در یخچال قرار دهید، همچنین پیشنهاد می شود، غذای پخته شده را بیش از یک روز در یخچال نگهداری نکنید.

شایان ذکر است، احتمال رشد باکتری باسیلوس سرئوس در فراورده ماکارونی خام وجود ندارد. با توجه به اجباری بودن فراورده ماکارونی پیشنهاد می شود، در هنگام خرید و مصرف این دسته از فراورده ها به تاریخ تولید و انقضای درج شده برروی برچسب محصول دقت شود و از خرید فراورده های فاقد نشان ملی استاندارد با کد ده رقمی و یا خرید فراورده های فاقد بسته بندی (فله) خودداری شود.

همچنین توصیه می شود، برای اطمینان از محصولات خریداری شده، کد ده رقمی زیر نشان استاندارد را به سامانه پیامکی ۱۰۰۰۱۵۱۷ ارسال نمایند تا از اعتبار و اصالت پروانه نشان ملی استاندارد ایران اطمینان حاصل نمایند و در صورت مشاهده هرگونه مغایرت به ادارات کل استاندارد استان مربوطه مراجعه یا از طریق سامانه ۱۵۱۷ یا پورتال سازمان به نشانی http://www.inso.gov.ir اعلام شود تا اقدام لازم به عمل آید.جماران




نقش واکسن HPV درکاهش چشمگیر مرگ‌های ناشی از سرطان گردن رحم

کیاپرس : مطالعه جدید نشان می‌دهد که مرگ‌های ناشی از سرطان گردن رحم در میان زنان جوان آمریکایی از زمان تأسیس واکسن HPV در سال ۲۰۰۶ تقریباً دو سوم کاهش یافته است.

مطالعه جدید نشان می‌دهد که مرگ‌های ناشی از سرطان گردن رحم در میان زنان جوان آمریکایی از زمان تأسیس واکسن HPV در سال ۲۰۰۶ تقریباً دو سوم کاهش یافته است.

به گزارش  کیاپرس و به نقل از هلث دی؛ HPV (ویروس پاپیلومای انسانی) به‌عنوان عامل اصلی بیشتر موارد سرطان گردن رحم شناخته می‌شود.

دکتر آشیش دشمخ، نویسنده ارشد این مطالعه گفت: «ما شاهد کاهش ۶۲ درصدی مرگ‌های ناشی از سرطان گردن رحم در دهه گذشته بودیم که احتمالاً به دلیل واکسیناسیون HPV است. هیچ دلیل دیگری برای این کاهش چشمگیر نمی‌توانیم پیدا کنیم.»

دشمخ، رهبر گروه تحقیقاتی پیشگیری و کنترل سرطان در مرکز سرطان هولینگز دانشگاه پزشکی کارولینای جنوبی است.

واکسن‌های HPV مانند گارداسیل و سرواریکس که در سال ۲۰۰۶ در ایالات متحده تأسیس و تأیید شدند، انقلابی در پیشگیری و درمان سرطان گردن رحم ایجاد کرده‌اند.

دکتر دشمخ توضیح داد: «گرفتن نتیجه واقعی از واکسیناسیون زمان می‌برد، مانند کاهش مرگ‌های ناشی از سرطان. اما مطالعاتی که روی نشانگرهای اولیه مثل عفونت HPV، پیش‌سرطان و موارد جدید سرطان گردن رحم متمرکز شده‌اند، نشان می‌دهند که واکسیناسیون گسترده در میان نوجوانان و زنان جوان ممکن است تأثیرگذار بوده باشد.»

این مطالعه مرگ‌های ناشی از سرطان گردن رحم در زنان زیر ۲۵ سال را از ابتدای دهه ۱۹۹۰ تا ۲۰۲۱ پیگیری کرده است. مرگ در این سنین بسیار نادر است، اما دشمخ و همکارانش بر این باورند که پیگیری این موارد نشانگر خوبی است برای ارزیابی اینکه آیا واکسن‌ها تأثیر داشته‌اند یا خیر.

آن‌ها توضیح دادند که در سال ۲۰۲۱، زنانی که ۲۵ ساله بودند، در سال ۲۰۰۶ یعنی زمانی که واکسن برای اولین بار معرفی شد، ۱۰ ساله بودند. مراکز کنترل و پیشگیری از بیماری‌ها (CDC) توصیه می‌کنند که واکسن HPV به نوجوانان در سنین ۱۱ تا ۱۲ سالگی تزریق شود، پیش از شروع معمول فعالیت جنسی.

دسته تحقیقاتی دریافتند که در طول دهه ۱۹۹۰، بین ۵۰ تا ۶۰ زن زیر ۲۵ سال در هر سه‌سال به دلیل سرطان گردن رحم جان خود را از دست داده بودند.

اما در دوره ۲۰۱۹ تا ۲۰۲۱، این نرخ تقریباً دو سوم کاهش یافته و به ۱۳ مرگ در سه سال رسید.

دشمخ خاطرنشان کرد: «البته دختران و زنان تنها در صورتی از واکسن HPV محافظت می‌شوند که واکسینه شوند.»

CDC هدف‌گذاری کرده که ۸۰ درصد از نوجوانان واکسینه شوند، اما داده‌های آن برای سال ۲۰۲۴ نشان می‌دهد که تنها حدود ۶۰ درصد از نوجوانان ۱۳ تا ۱۵ ساله دوزهای توصیه‌شده را دریافت کرده‌اند.

دشمخ در یک خبر دانشگاهی گفت: «پس از کووید-۱۹، نرخ واکسیناسیون HPV در نسل جدید نوجوانان آمریکایی کاهش یافته است. این موضوع نگران‌کننده است، چرا که کاهش واکسیناسیون ممکن است منجر به کاهش پیشرفت‌ها در برابر سرطان گردن رحم شود.»

یافته‌ها در تاریخ ۲۷ نوامبر در «مجله انجمن پزشکی آمریکا» منتشر شد.




بی عدالت آموزشی باید برطرف شود

کیاپرس/وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: اگر بی عدالتی وجود دارد باید آن را برطرف کنیم و بی عدالت آموزشی باید برطرف شود.

به گزارش خبرنگار کیاپرس،دکتر محمدرضا ظفرقندی روز سه شنبه در نشست فعالان تشکل ها ، کانون ها و مجموعه های دانشجویی دانشگاههای علوم پزشکی کشور به مناسبت گرامی داشت روز دانشجو؛ با طرح این سوال که چرا مهاجرت انجام می شود، افزود: ما که نمی توانیم حصار بکشیم، باید مشکلات جامعه پزشکی از جمله اقتصادی را حل کنیم.

وی تاکید کرد: باید شرایط مطلوب را فراهم کنیم تا از مهاجرت جامعه پزشکی جلوگیری کنیم.

وزیر بهداشت اعلام کرد که اساس کار ما شفافیت ، قانون، محیط ایمن است به عبارتی این سه موضوع، استراتژی ما می باشد.

ظفرقندی ادامه داد: ما در بودجه، امکانات و شرایط موجود شفافیت خواهیم داشت به عبارتی در همه این موارد شفاف عمل خواهیم کرد.

وی به مشکلات دستیاران اشاره کرد و گفت: این افراد مشکلاتی دارند و سعی کردم از آن بکاهیم.

وی افزود: از معاون فرهنگی وزارت بهداشت بارها و بارها خواهش کردم که از دانشجویان در همه امور نظرخواهی کنید و تا آنجایی که مقدور است در کارها مشارکت دهید.

وی افزود: مسئولان موفق کسانی هستند که تجربه کار دانشجویی را دارند، کسانی که فقط سرکلاس رفتند، هیچ وقت نمی توانند یک جمعی را اداره و مدیریت کنند.

وی ادامه داد: وقتی به عنوان وزیر آمدم، سعی کردم مشکلات را یکی یکی حل کنم، با طرح سوالات بسته، مشکل برطرف نمی شود.

وی با طرح این سوال که چرا برای ظرفیت دانشجویی اینقدر تلاش می کنیم؟ گفت: افزایش بدون امکانات و زیرساخت ها به کیفیت حرفه پزشکی آسیب می زند.

وی گفت: کاهش کیفیت و تخفیف در آن در حوزه پزشکی، با هدف اصلی جامعه پزشکی که ارایه درمان مطلوب و موثر است، آسیب می زند.