افزایش انتقال HIV از طریق روابط جنسی/تغییر الگوی انتقال

کیاپرس /رئیس مرکز تحقیقات ایدز ایران هشدار داد که راههای انتقال HIV از طریق روابط جنسی افزایش یافته است و در همین خصوص توضیح می دهد: ۲۸ درصد از ۲۴ هزار و ۷۶۰ نفری که تست HIV مثبت داشته‌اند، از طریق روابط جنسی به این ویروس مبتلا شده اند و این درصد در آمار ۶ ماهه نخست ۱۴۰۳، به ۶۵ درصد می رسد بنابراین تغییر الگوی ابتلا را شاهد هستیم.

به گزارش کیاپرس از وبدا، دکتر لادن عباسیان فوق تخصص بیماریهای عفونی با اشاره به وضعیت مبتلایان به ویروس ایدز (HIV) در ایران اظهار داشت: طبق آخرین آمار ۱۴۰۳، تست اچ آی وی ۲۴ هزار و ۷۶۰ نفر مثبت شده اما تخمین زده می شود که ۴۴ هزار نفر HIV مثبت داشته باشند.

دکتر عباسیان البته می گوید که همواره فاصله ای بین افرادی که شناسایی و تخمین زده می شود، وجود دارد به عبارت دیگر حدود ۵۶ درصد افرادی که تخمین زده می شود HIV مثبت دارند و هرچه این فاصله را به هم نزدیک تر کنیم بدین معنا است که در بحث کنترل HIV موفق تر عمل کرده ایم.

عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران می گوید که ۱۹ درصد از ۲۴ هزار و ۷۶۰ نفری که HIV مثبت دارند را زنان تشکیل می دهند و این درصد در آمار ۶ ماهه نخست سال ۱۴۰۳ به ۳۲ درصد می رسد بنابراین الگوی انتقال HIV که قبلا در مردان بوده الان زنان را نیز شامل شده است.

به گفته او، ۷۳ درصد از ۲۴ هزار و ۷۶۰ نفری که تست HIV مثبت داشته اند را گروه سنی ۲۰ تا ۴۵ سال تشکیل می دهند بنابراین باید این گروه سنی هدف اصلی اطلاع رسانی و تشخیص ها باشند.

رئیس مرکز تحقیقات ایدز ایران گفت: در آمار کلی ۵۳ درصد افرادی که مبتلا به HIV مثبت هستند را مصرف کنندگان به مواد مخدر تشکیل می دهند و فقط ۱۰ درصد از مبتلایان در آمار ۶ ماهه نخست ۱۴۰۳، اعتیاد تزریقی داشته اند و این نشان می دهد برنامه های کنترلی و کاهش آسیب ما در گروهی که اعتیاد تزریقی داشته اند، موفق بوده است.

وی ادامه داد: متاسفانه برخی از محرک های روانگردان همچون ماری‌جوآنا و آمفتامین به دلیل اختلال شناختی و رفتاری و همچنین افزایش میل جنسی سبب قرار گرفتن دادن افراد در معرض رفتارهای پرخطر جنسی می شوند و همین امر انتقال HIV را بشدت افزایش می دهد.




احتمالا برخی شهرهای ایران تا ۱۰ سال دیگر قابل سکونت نخواهند بود

کیاپرس/رئیس سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران به تشریح چالش‌های کشور اشاره کرد و گفت: روند فزاینده تغییرات اقلیمی از مرز یک هشدار عبور کرده، اگر فکری در این زمینه نکنیم، شاید تا ۱۰ سال آینده برخی از شهرهای کشور ما قابل سکونت نباشد.

به گزارش کیاپرس از دانشگاه علوم پزشکی ایران به تشریح اسناد بالا دستی برای اقدامات مدیریت بحران پیش از حادثه و اهمیت مدیریت ریسک پرداخت.

رئیس سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران با اشاره به ضرورت مدیریت همزمان چند مخاطره بر ضرورت افزایش سهم بودجه برای مدیریت بحران تاکید کرد.

نصیری در ادامه به پیشرفت‌های کنگره نهم تا کنگره دهم سلامت در حوادث و بلایا پرداخت.
 
رئیس سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران همچنین مطالبی نیز در خصوص ناایمنی برخی بیمارستان‌های کشور در اختیار دکتر علی جعفریان مشاور عالی و جانشین وزیر بهداشت قرار داد.

در ادامه این کنگره سردار حسین ساجدی نیا رئیس سازمان مدیریت بحران کشور به تشریح فعالیت های این سازمان پرداخت و گفت: اهمیت سازماندهی در لحظه نخست از مهمترین اهداف سازمان مدیریت بحران است.

وی با تشریح مهمترین مخاطرات جهان که ۴۵ مورد از این حوادث در ایران رخ می دهد که بیشترین مورد مربوط به سیل است، افزود: ایران در رتبه هفتم وقوع بلایای طبیعی بود و در ۱۲۰ سال گذشته جزو ۱۵ کشور آسیب دیده از این بلایای طبیعی بوده است.

ساجدی نیا با تشریح ساختار مدیریت بحران در ۱۹۳ کشور دنیا که برخی از آنها در اختیار ارتش و حتی روسای جمهور است از تغییر ساختار سازمان مدیریت بحران در ایران که هم اکنون زیر مجموعه وزارت کشور است، خبر داد.

وی در ادامه به تشریح ماموریت سازمان مدیریت بحران با تمرکز بر ارتقای توانمندی جامعه تاکید کرد و گفت: سند و قانون در این حوزه در کشور کم نداریم و در این زمینه درحال تهیه نقشه راه جامعی هستیم.

همچنین در این کنگره دکتر علی جعفریان مشاور عالی و جانشین وزیر بهداشت با اشاره به حادثه خیز بودن ایران و همچنین قرار گرفتن کشورمان در منطقه ناپایدار، گفت: در این زمینه باید مشکلات زیرساختی نیز اضافه کرد، گرچه ایران یک تجربه جنگ نیز داشته و کلی آموخته دارد و از طرفی زلزله بم و رودبار و سیل خوزستان ‌و همچنین موضوع کرونا نیز باید به این تجربیات اضافه کرد.

جعفریان به تجارب مدیریت بحران خود در مسئولیت دانشگاه علوم پزشکی تهران اشاره کرد و گفت: در آن دوران تجربه اتفاق پلاسکو، حمله به مجلس و واژگونی اتوبوس در دانشگاه آزاد داشتیم و در یک ماه اخیر نیز آمدن ۵۰۰ مجروح لبنانی و انجام ۱۵۰۰ جراحی در دو هفته بدون اطلاع قبلی در بیمارستان‌هایمان از دیگر تجربیات در این حوزه است.

جعفریان در مثالی برای یک مانور دورمیزی مدیریت بحران عنوان کرد: در این زمینه برای فراهم کردن صد تخت خالی در یک دانشگاه اقدام کردیم و مشاهده شد به جزء موبایل هیچ روش ارتباطی وجود ندارد زیرا بی سیم نیز جواب نداد و این در حالی است که ما درخصوص یک زلزله ۵ ریشتری صحبت می‌کنیم نه ۱۰ ریشتری، بنابراین باید حداقل برای چنین بحران‌های در این سطح مدیریت شود.

جعفریان خاطرنشان کرد: از این کنگره باید شواهد تولید و استفاده شود و بحران‌های کشورمان نیز آنالیز شود تا برای هر بحرانی حتی برای فردا آماده باشیم.

همچنین در ابتدای این مراسم دکتر محمد حسین زارع زاده رئیس سازمان بسیج جامعه پزشکی کشور نیز به تشریح برگزاری دهمین کنگره مدیریت حوادث و بلایا پرداخت و گفت: این کنگره با همکاری بسیج جامعه پزشکی و سازمان پیشگیری و مدیریت بحران شهر تهران برگزار می‌شود، براین اساس ایجاد زمینه برای اعتلای مطالعات پیشگیری، کاهش اثرات، آمادگی و پاسخ در برابر بلایا از طریق تبادل آزاد مباحث و ارائه نقطه نظرات علمی و پژوهش‌های مبتنی بر شواهد بخشی از اهداف این کنگره محسوب می‌شود.

در این مراسم ناصر ابوشریف نماینده جهاد اسلامی فلسطین نیز به تشریح آخرین وضعیت بغرنج سیستم بهداشت و درمان غزه و مشکلات مردم آواره این سرزمین پرداخت.

گفتنی است، دهمین کنگره بین‌المللی سلامت در حوادث و بلایا از تاریخ ۳ تا ۵ آذرماه سال ۱۴۰۳ در مرکز همایش های بین المللی رازی دانشگاه علوم پزشکی ایران در حال برگزاری است.




مدیریت زخم موضوعی بسیار مهم، اما مغفول مانده

کیاپرس/سرپرست دانشگاه دانشگاه علوم پزشکی ایران با اشاره به رونمایی چهار کتاب در دهمین کنگره سلامت در حوادث و بلایا از جمله کتاب کامل دانشگاهی مدیریت زخم در ایران، گفت: مدیریت زخم مسائل بسیار مهم و مغفول مانده ای است که به عنوان موضوع بین رشته ای در محافل علمی در بحث پروتکل‌های درمانی نیاز به مدیریت و برنامه ریزی دارد.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی ایران، دکتر نادر توکلی در دهمین کنگره بین‌المللی سلامت در حوادث و بلایا افزود: در این کنگره جامع ترین بسته رونمایی می‌شود تا با حضور سازمان‌های مسئول منجر به خروجی‌ در زمان مدیریت بحران شود، زیرا در چرخه پاسخگویی خوب عمل می‌کنیم ولی نیاز به ایجاد ظرفیت‌های بهترین پاسخگویی در زمان بحران داریم.

سرپرست دانشگاه علوم پزشکی ایران با اشاره به برگزاری دهمین کنگره بین‌المللی سلامت در حوادث و بلایا در هفته تاسیس بسیج مستضعفین با شعار “با مردم برای مردم” بر تمرکز بر مشارکت مردمی تاکید کرد و گفت: در سطح دانشگاه‌های علوم پزشکی نیاز به تغییر ساختار است تا با بهره گیری از ساختار HSE با متولی بودن تمام حوزه‌های دانشگاه‌ها برای مدیریت خطر و بلایا اقدام کرد.




دریافت گواهی ایزو برای تولید آزمایشگاهی جنین گاو برای اولین بار در کشور

کیاپرس/شرکت سینافناوران ماندگار وابسته به پژوهشگاه ابن سینا، برای نخستین بار در ایران موفق به دریافت گواهینامه ایزو ۹۰۰۱ از یک شرکت معتبر سوئیسی برای محصول فناورانه خود با عنوان “تولید آزمایشگاهی جنین گاو با تکنیک IVF” شد.

به گزارش کیاپرس از روابط عمومی پژوهشگاه ابن سینا، این گواهی، یکی از الزامات کلیدی برای صادرات محصولات و دانش فنی این مجموعه محسوب می شود، پس از یکسال تلاش مستمر جهت اصلاح فرآیندهای تولید و رعایت سایر الزامات و استانداردهای مدیریت کیفیت که نهایتاً مورد تایید شرکت سوئیسی قرار گرفته است، حاصل گردیده است.

دکتر نادری، مدیر عامل شرکت سینافناوران ماندگار در این خصوص گفت: «دریافت این گواهی در حوزه مدیریت گاوداری و تولید آزمایشگاهی جنین گاو، نقطه عطفی در صادرات محصولات دانش بنیان و انتقال دانش فنی مرتبط خواهد بود»

برخی از اقدامات این مرکز برای دستیابی به این موفقیت شامل شناسایی فرآیندها، تعیین شاخص‌های عملکردی و پایش مستمر آنها، مستندسازی وقایع، کالیبراسیون تجهیزات، اصلاح و بهبود روش های اجرایی و فضاهای کاری در آزمایشگاه‌ تولید جنین و مجموعه گاوداری‌ این مرکز بوده است. این فرآیند پس از دو مرحله ممیزی و رفع نواقص شناسایی‌شده، با موفقیت به سرانجام رسید.

با دریافت این گواهینامه که بیانگر استقرار سیستم مدیریت کیفیت در این مجموعه می باشد، گامی مهم در جهت تقویت جایگاه ایران در حوزه فناوری‌های نوین تولیدمثلی دام در سطح بین‌المللی برداشته خواهد شد.




ضرورت اصلاح در روش پرداختی به پزشکان خانواده

کیاپرس/رئیس کمیته پزشک خانواده انجمن پزشکان عمومی ایران، بر ضرورت اصلاح روش پرداخت به پزشکان خانواده تاکید کرد.

به گزارش کیاپرس، اردوان بهرامی در حاشیه برگزاری سمینار تازه های دیابت گفت: با توجه به نگرانی های جدی در مورد تامین منابع پایدار جهت اجرای برنامه پزشکی خانواده و نیز بدعهدی قریب به یقین سازمان های بیمه گر، پیشنهاد می شود نحوه خرید خدمت پزشکان، از روش پرداخت سرانه که متضمن حذف رابطه مالی بین بیمار و پزشک است و موجب از دست رفتن درآمد نقدی مطب‌ها می گردد، به روش پرداخت دیگری تبدیل شود.

وی در همین راستا توضیح داد: می توان با حذف سرانه، به ازای انجام هر مراقبت بهداشتی برای جمعیت تحت پوشش، مبلغ مشخصی به پزشکان پرداخت نمود و ارزش ریالی هر مراقبت با توجه به اولویت های بهداشتی کشور تعیین گردد.

بهرامی ادامه داد: در این روش به جای رایگان کردن فرانشیز ویزیت جهت تشویق شهروندان به ورود به برنامه، می توان از تخفیف در فرانشیز داروهای بیماران مزمن و رایگان نمودن پاراکلینیک های غربالگری و پایش سلامتی که صرفا طبق گایدلاینها صورت بگیرند بهره برد.

وی افزود: اما در صورت پرداخت به پزشک در قالب سرانه، ضروری است فرمولی اتخاذ شود که مبلغ سرانه، هر سال طبق متغیرهای واقعی اقتصادی به صورت اتوماتیک افزایش یابد نه آنکه بر اساس سلایق دولت‌ها، وزارتخانه ها یا شورای‌عالی بیمه در هر سال تعیین شود.

رئیس کمیته پزشک خانواده انجمن پزشکان عمومی ایران تاکید کرد: نحوه محاسبه سرانه، مهم‌ترین عامل تعیین کیفیت خدمات خواهد بود. بدون شک عدم رضایت تیم سلامت موجب عدم انجام صحیح تکالیف خواهد شد و هیچ پایش یا نظارتی نخواهد توانست کیفیت خدمات را تضمین کند، بلکه عدم رضایت به مرور زمان موجب خروج پزشکان از طرح خواهد شد.

وی گفت: نحوه محاسبه سرانه توسط پژوهشگاه های سلامت انجام و نتایج آن موجود است که متاسفانه سرانه فعلی در استان‌های پایلوت بسیار کمتر از محاسبات مذکور است.

بهرامی افزود: در صورت عدم تمایل به پرداخت سرانه کارشناسی شده، پیشنهاد می شود لااقل حقوق خالص پس از مالیات به میزان حقوق پزشکان شاغل در مراکز ملکی تامین اجتماعی با ساعت کاری مشابه، یا ماکزیمم حقوق کارمندان دولت در هر سال و یا با هر معیار مناسب غیرمرتبط با برنامه برای پزشک خانواده اعمال گردد و از اعداد سلیقه ای در هر سال به مقتضیات بودجه های موجود یا طبق رشد تعرفه بخش درمان اکیدا پرهیز شود.

وی ادامه داد: در واقع طرح پزشک خانواده، خود باید تعیین کننده بودجه های دریافتی باشد نه آنکه طرح، خود را با بودجه های ارسالی تطبیق دهد.

بهرامی گفت: توجه جدی به فرهنگسازی و مقید نمودن شهروندان به مراجعه به موقع به پزشک خانواده جهت تکمیل پرونده سلامت و انجام غربالگری ها ضروری است به نحوی که این برنامه صرفا تبدیل به مجموعه ای از خدمات درمانی ارزان قیمت و تزریقات رایگان در زمان بیماری نشود و بتواند با پیشگیری و کنترل بیماری های مزمن، بار مالی درمان در آینده را از دوش دولت بردارد.

وی افزود: لازم است ضمن ارائه مشوق هایی جهت ورود شهروندان به طرح، حتما نسبت به اعمال جریمه و محدودیت در صورت عدم پایبندی به قوانین طرح و دستورات پزشک خانواده اقدام شود.

بهرامی گفت: کاهش جمعیت تحت پوشش به حداکثر ۱۲۰۰ نفر برای هر پزشک و اختصاص یک ماما و یک مراقب سلامت ضروری است. بالا بودن جمعیت تحت پوشش می تواند به پاشنه آشیل طرح تبدیل شود. انتساب ۳۰۰۰ نفر جمعیت در ابتدا و سپس تلاش برای کاهش آن موجب نارضایتی پزشکان و مقاومت در برابر طرح خواهد شد. لذا، لازم است تعداد جمعیت از ابتدا به درستی تعیین شود.

وی ادامه داد: تدوین گایدلاین ها، پذیرش گایدلاین ها توسط سازمان های بیمه گر و تقید شهروندان به آنها جهت هدفمند شدن هزینه های طرح الزامی است.

بهرامی گفت: رایگان بودن داروی بیماران مزمن در کنار محدودیت در تعداد اقلام دارویی هر فرد یا خانواده و سیاست مشابه در مورد پاراکلینیک جهت تشویق به ورود به طرح و همزمان جلوگیری از تبدیل آن به طرح ارزان سازی خدمات درمانی ضروری است.

رئیس کمیته پزشک خانواده انجمن پزشکان عمومی ایران، نسبت به خطر اجبار غیرمستقیم پزشک خانواده به تجویز پاراکلینیک های غیرضروری در درمانگاه های خصوصی هشدار داد و افزود: لازم است تاثیرات مثبت و منفی اجرای طرح در تمام حوزه ها پیش بینی و برنامه ریزی لازم برای بلند مدت انجام گیرد، از جمله باید توجه داشت که با اشتغال تعداد مشخصی از پزشکان در طرح و اتمام جمعیت بدون پزشک خانواده، تعداد پزشکان بیکار بسیار افزایش خواهد یافت که در کنار افزایش ظرفیت پذیرش دانشجوی پزشکی می تواند به یک بحران تبدیل شود.




در مصرف داروهای گیاهی خودسرانه عمل نکنیم

کیاپرس/یک متخصص کودکان و دکترای تخصصی طب سنتی گفت: همواره به این موضوع دقت داشته باشیم که در مصرف داروهای گیاهی و شیمیایی خودسرانه عمل نکنیم و به درمان هایی که بعضی از افراد در فضای مجازی و افراد خانواده بدون داشتن علم و تخصص تجویز و تبلیغ می کنند اعتماد نکنیم و همواره برای درمان بیماری خصوصا کودکان به متخصص معتمد مراجعه کنیم .

به گزارش کیاپرس، دکتر زهرا صالحی در سمپوزیوم بین المللی قانون گذاری و چشم انداز طب سنتی، ضمن اشاره به روش های درمان کودکان از طریق طب سنتی، اظهار داشت: برای درمان کودکان درمان تلفیقی یعنی استفاده از توصیه های طب ایرانی در کنار طب رایج مفیدتر خواهد بود.

وی با اشاره به اینکه درمان بیماری کودکان باتوجه به همکاری کمتر آنها سخت تر است، گفت : اگر از زمان کودکی سبک زندگی سالم برای فرد شروع و طبق مزاج دستورات غذایی رعایت شود مطمئنا کودک سالم تر بوده و در بزرگسالی نیز از سلامت بیشتری برخوردار خواهد بود.

وی افزود: برای داشتن فرزند سالم ابتدا باید سبک زندگی پدر و مادر قبل از بارداری و در دوران بارداری مورد توجه قرار گرفته و با توجه به مزاج، درمان و توصیه های مربوط به اصلاح سبک‌زندگی ارائه شود.

وی افزود: در درمان بیماری های کودکان از نگاه طب سنتی مزاج شناسی کودک بسیار مهم است ، البته باید این نکته را مدنظر داشته باشیم که باید از همان بدو تولد بدانیم چطور با نوزاد رفتار شود و در هر مرحله از رشد کودک در کنار طب رایج از طب سنتی نیز استفاده کنیم.

این متخصص کودکان و دارای دکتری تخصصی طب سنتی ، خاطر نشان کرد: برای درمان بیماری از طریق طب سنتی نکته مهم مزاج فرد است و بر اساس آن توصیه های درمانی داده میشود ، در حقیقت روش درمانی برای هر فرد با فرد دیگر نسبت به مزاجی که دارند متفاوت است و اگر فردی یک درمان را برای همه توصیه می کند یقینا متخصص طب سنتی نیست و این نوع بیان، نمی تواند علمی باشد.




سالانه حدود ۵ میلیون نفر در دنیا به دلیل مقاومت میکروبی، فوت می کنند

کیاپرس/رییس مرکز تحقیقات مقاومت میکروبی و تجویز منطقی آنتی بیوتیک ها با بیان اینکه برآورد شده که سالانه حدود ۵ میلیون نفر در دنیا متاثر از مقاومت میکروبی، جان خود را از دست می دهند در حالیکه از آنتی بیوتیک ها یکی از راه های اصلی مبارزه با میکرو ارگانیسم ها بوده و در قرن گذشته یکی از عواملی که موجب افزایش طول عمر انسانها شد، آنتی بیوتیک ها بودند که توانستند عفونت های زیادی را در انسانها برطرف کنند.

به گزارش کیاپرس از وبدا، دکتر محمدرضا صالحی، مهمترین راه ایجاد مقاومت میکروبی را تماس با آنتی بیوتیک ها دانست و افزود: در مواقعی که آنتی بیوتیک ها به صورت نابجا تجویز یا مصرف می شود، با مقاومت میکروبی روبرو هستیم.

وی افزود: در حال حاضر یکی از مهمترین راه های تهدید بشر، آلودگی به میکروب های مقاوم به چندین دارو است که متاسفانه در کشور ما نیز در دهه های گذشته، شاهد جهش قابل توجهی در گسترش مقاومت میکروبی هستیم.

رییس دانشکده پزشکی دانشگاه علوم پزشکی تهران از تجویز و مصرف نابجای آنتی بیوتیک ها به عنوان مهمترین عوامل گسترش مقاومت میکروبی در کشور یاد کرد و گفت: در حال حاضر راهکارهای موثری برای کاهش این مقاومت در دنیا وجود دارد که تجویز به موقع، بجا و اجتناب از تجویز نابجا و همچنین روش کنترل عفونت ها از مهمترین این راهکارهاست.

دکتر صالحی با اشاره به تفاوت سطح مقاومت میکروبی، گفت: هر قدر مقاومت میکروبی پیشرفته تر و در سطوح بالاتر باشد، درمانی برای آنها وجود ندارد و یا درمان ها، بسیار گران قیمت است. این درمان ها بهبودی کامل ایجاد نمی کنند بلکه احتمال بهبود فرد را افزایش می دهند و در نهایت احتمال مقاومت به این درمان ها نیز وجود دارد.

عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران با بیان اینکه مقاومت میکروبی باعث مرگ و میر بیماران می شود، یادآور شد: در حال حاضر در برخی بیمارستانها، بیمارانی وجود دارند که مقاومت میکروبی گریبانگیر آنهاست و یا مقاومت میکروبی، شرایط آنها را خیلی وخیم تر و بستری ها را طولانی تر کرده و یا منجر به بستری بیماران در بخش های مراقبت های ویژه و یا حتی مرگ آنها شده است.

رییس مرکز تحقیقات مقاومت میکروبی و تجویز منطقی آنتی بیوتیک ها تصریح کرد: مصرف بی رویه آنتی بیوتیک نه تنها در انسان بلکه در حوزه کشاورزی، دام و طیور و آبزیان وجود دارد که باید ساماندهی شود. بخشی از آمار بالای مقاومت میکروبی ناشی از مصرف خودسرانه بیماران، یک بخش دیگر به دلیل تجویز پزشکان و بخش سوم مربوط به تبلیغات شرکت ‌های تولیدکننده یا وارد کننده است که در هر سه مورد باید تلاش کنیم با روش های موجود، مصرف را بهینه سازیم.




کاهش ۱۱ درصدی تلفات ناشی حوادث کار طی هفت ماه امسال

کیاپرس :  مدیر کل پزشکی قانونی استان گفت : مرگ و میر ناشی از حوادث کار طی هفت ماه امسال ۷۰ نفر(۶۹ مرد و یک زن ) هستند که این رقم نسبت به مدت مشابه سال قبل ۱۱ درصد کاهش داشت.

به گزارش کیاپرس به  نقل از روابط عمومی اداره کل پزشکی قانونی مازندران ، دکتر علی عباسی با بیان اینکه از این موارد ۵۵ نفر متاهل و ما بقی مجرد هستند ،افزود : بر اساس آمارهای موجود در هفت ماهه سالجاری سقوط از بلندی با ۳۵ فوتی رتبه اول مرگ‌های ناشی از حوادث کار را به خود اختصاص می دهد و برق گرفتگی با ۲۲ ، جسم سخت با ۱۲ و سایر با یک فوتی در رتبه های بعدی مرگ بر اثر حوادث کار قرار دارند. مهر ماه بیشترین فوتی مدیر کل پزشکی قانونی مازندران افزود :در هفت ماهه امسال بیشترین مرگ‌های ناشی از حوادث کار با ۱۵ مورد در مهرماه و کمترین آن با ۶ مورد در اردیبهشت ماه ثبت شده‌ است .

شهرستان آمل بیشترین فوتی این مقام اجرایی استان تصریح کرد : طی این مدت شهرستان‌های آمل با ۱۰ ، بابل با ۹ ، نوشهر با ۸ بیشترین و شهرستان‌های نکا ، فریدون کنار ، بهشهر ، عباس آباد ، جویبار، تنکابن هر کدام با یک فوتی کمترین موارد مرگ بر اثر حوادث کار را داشتند. سنین ۴۱ تا ۵۰ سال بیشترین فوتی مدیر کل پزشکی قانونی استان مازندران به تفکیک سن متوفیان گفت : بیشترین سن مربوط به افراد ۴۱ تا ۵۰ سال با ۱۶ فوتی و سنین کمتر از ۲۰ سال با ۶ فوتی کمترین آمار طی این هفت ماه گزارش شده است. افزایش پنج درصدی مصدومین حادثه کار عباسی افزود : بر اساس آمار مراکز پزشکی قانونی استان طی هفت ماه امسال ۵۳۰ (۵۰۵ مرد و ما بقی زن ) مصدوم ناشی از حوادث کار به پزشکی قانونی مراجعه کردند که این رقم در مقایسه با مدت مشابه سال قبل ۵ درصد افزایش داشت . عضو شورای قضایی استان ارزش نهادن به جان انسانها ، داشتن برنامه ایمنی در کار ، رعایت استاندارد ها و قوانین مربوطه ، آموزش و ایجاد نظام اطلاع رسانی و عبرت از حوادثی که اتفاق افتاده را از مهمترین راهکارها در راستای کاهش حوادث ناشی از کار دانست. )انتهای پیام/




تقدیر بنیاد نخبگان از نخبه مازندرانی

کیاپرس : رییس بنیاد نخبگان مازندران گفت: پرفسور «محمدعلی برزگر» هفتمین استاد و نخبه مازندرانی است که آیین تجلیل از او در زادگاهش شهرستان آمل برگزار شد.

محمد آزادبخت پنج‌شنبه ۱ آذرماه در آیین تقدیر از دکتر محمدعلی برزگر بنیانگذار خانه‌های بهداشت در شهرستان آمل افزود: پیش از این شش مراسم قبلی برای نخبگان و استادان به نام مازندران برگزار و برای آنها کتاب نیز چاپ شد.

وی با بیان اینکه آیین تجلیل از نخبگان مازندران با آیین‌های مشابه‌ای که در استان‌های مختلف کشور مرسوم بوده، متفاوت است، تصریح کرد: برنامه‌ای که بنیاد نخبگان مازندران برگزار می‌کند به غیر از مراسم معمولی سخنرانی مسئولان، پخش فیلم و کلیپ زندگی نامه و تقدیر و تجلیل‌ها است.

رییس بنیاد نخبگان مازندران ادامه داد: کار متفاوتی که این بنیاد برای نخبگان مازندران انجام می‌دهد، نوشتن و چاپ کتاب برای آن استاد و نخبه است که قابلیت استفاده در کتابخانه‌های عمومی و دانشگاه‌های سراسر کشور را دارد.

دکتر آزادبخت افزود: این اقدام ماندگارتر از ایین‌های مرسوم تقدیر و همایش‌ها است.

وی یادآورشد: در این مراسم قرار است که از این کتاب رونمایی شود.




تقدیر رییس جمهور از بنیانگذار جهانی خانه‌های بهداشت

کیاپرس :  رییس جمهور در پیامی از خدمات استاد دکتر «محمدعلی برزگر» بنیانگذار جهانی خانه‌های بهداشت که در آیین بزرگداشت او در زادگاهش شهرستان آمل قرائت شد، تقدیر کرد.

خانم فاطمه مهاجرانی سخنگوی دولت، پیام رییس جمهور را شامگاه پنج‌شنبه ۱ آذرماه در آیین بزرگداشت استاد دکتر محمدعلی برزگر در دانشگاه شمال آمل که جمع زیادی از پزشکان واستاندار مازندران حضور داشتند، قرائت کرد.

متن پیام رییس جمهور برای دکتر محمدعلی برزگر به شرح ذیل است:

هر آنکس خدمت جانان به جان کرد

به گیتی نام خود را جاودان کرد

در متن پیام رییس جمهور دکتر مسعود پزشکیان آمده است: یکی از مهم‌ترین مؤلفه‌های توسعه پایدار و از اهداف اساسی نظام مقدس جمهوری اسلامی، تأمین و ارتقاء سطح سلامت همه مردم کشور بوده که ضامن پویایی و نشاط عمومی جامعه است.

بی شک خدمت و تلاش صادقانه در این مسیر انسانی و همچنین خدمت بی شائبه به هموطنان یکی از با ارزش‌ترین فعالیت‌ها و از باقیات صالحات است.

در بخش دیگر پیام رئیس جمهور دولت چهاردهم آمده است: دستاوردهای برجسته این حوزه مهم و فراگیر که امروز به عنوان یکی از افتخارات نظام جمهوری اسلامی ایران نام برده می‌شود، حاصل زحمات متعهدانه فرهیختگانی چون دکتر «محمدعلی برزگر» است.

دکتر پزشکیان در پیام خود ذکر کرد: این طبیب درد آشنا و اهل علم و عمل با پایه گذاری خانه‌های بهداشت کشور در محروم‌ترین نقاط کشور دانش و تخصص خویش را در راه خدمتگزاری و اعتلای بهداشت درمان و آموزش پزشکی کشور به کار گرفت و مسیر ماندگاری برای توسعه نظام سلامت کشور هموار کرد که اکنون شاهد ۲۵ هزار خانه بهداشت در روستاها به ویژه مناطق محروم هستیم.

در این پیام آمده است: در سیره زندگی استاد محمدعلی برزگر، ایمان، اخلاص، مسئولیت پذیری، تلاش، امید، توکل به خداوند، عشق و خدمت به مردم متجلی است.

در بخش دیگر پیام دکتر پزشکیان مطرح شد: برای جامعه پزشکی ما مایه افتخار است که افرادی پرتوان و نیکو سرشت در سودای تأمین سلامت انسانها همه همت خویش را در طبق اخلاص گذاشته‌اند و مجدانه تلاش می‌نمایند. کشور ما با چنین پشتوانه و مواریث علمی و استعدادهای انسانی ارزشمند ثابت کرده است در تراز کشورهای پیشتاز در دانش پزشکی است.

رییس جمهور دولت چهاردهم متذکر شد: بزرگداشت مقام و جایگاه این استاد فرزانه و فرزند برومند ایران در خطه مازندران در راستای معرفی مفاخر و نخبگان علمی به جامعه به ویژه نسل جدید اقدامی قابل تقدیر است.

اینجانب با تجلیل از خدمات این چهره فرهیخته از حضور همه شرکت کنندگان و دست اندرکاران برای تکریم اندیشه پویای این سرمایه علمی و اجتماعی قدردانی می‌کنم و توفیقات بیش از پیش همه خادمان نظام اسلامی را از درگاه خداوند بزرگ مسئلت دارم.

عمر ایشان مستدام و اندیشه پویا و پیشه پر مهر ایشان وزین و منور باد.