نماینده مجلس : از طب ایرانی برای درمان در کلینیک های ناباروری استفاده شود

کیاپرس/نائب رییس کمیسیون بهداشت و درمان مجلس شورای اسلامی گفت: طب سنتی ایرانی پرچمدار حفظ سلامت مردم و دارای میراث گرانبهایی برای ما است.

به گزارش خبرنگار کیاپرس، فاطمه محمد بیگی چهارشنبه شب در مراسم گشایش سمپوزیوم بین المللی چشم‌انداز قانونگذاری و سیاستگذاری طب‌های سنتی در هتل قلب افزود: در مجلس شورای اسلامی در دوره یازدهم شروع به ایجاد فراکسیون طب سنتی و آن را به قانون تبدیل کردیم و به آن ردیف مستقل بودجه و اعتبار در وزارت بهداشت تخصیص یافت.

محمد بیگی ادامه داد: ارتقای ساختار بهداشتی درمانی را به وزارت بهداشت مکلف کردیم و برای خدمات طب سنتی پوشش بیمه ای لحاظ شده و از وزارت بهداشت خواستیم در تکالیف خود از این طب برای درمان در کلینیک های ناباروری استفاده کند.

به گفته وی، وزارت بهداشت و جهاد کشاورزی را مکلف کردیم لیست گیاهان دارویی، سنتی و دارویی را تهیه و نظارت بر تولید، توزیع و تهیه به کشور داشته باشد.

وی تصریح کرد: در کمیسیون بهداشت با تاسیس کمیسیون طب سنتی و با قانونگذاری، فاصله زندگی مردم را با طب سنتی کاهش دادیم و اکنون ایران جز چهار کشور برتر در زمینه طب سنتی است.

محمد رئیس زاده رئیس سازمان نظام پزشکی نیز در این مراسم گفت: ایجاد دوگانگی و تقابل بین طب مدرن و طب سنتی کار کسانی است که منافع خود را در اتحاد بین این دو طب در خطر می‌بینند.

وی اظهار کرد: پیشرفت حیرت انگیز علوم امروزی نمی‌تواند نافی گذشته پرافتخار ما باشد، ایجاد دوگانگی و تقابل بین طب مدرن و طب سنتی کار کسانی است که منافع خود را در اتحاد بین این دو طب در خطر می‌بینند که من از این دوگانه ساختن به عنوان شارلاتانیسم یاد می‌کنم که گاهاً با عنوان طب اسلامی به فعالیت می‌پردازد و سعی در ایجاد این دوگانه‌ها دارد.

نفیسه حسینی یکتا مدیرکل دفتر طب ایرانی و مکمل وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در این مراسم گفت: با توجه به ظرفیت غنی و قوی نیروی انسانی و اسناد بالادستی، سند راهبردی بهره مندی از طب سنتی، تاکید همه ارکان بر استفاده از طب سنتی و تنوع اقلیمی در ایران و رابطه مستقیم طبیعت درمانی، ایران می‌تواند به عنوان کشور پیشرو در سیاستگذاری و بهره‌مندی از طب سنتی نقش آفرینی کند.

وی افزود: امیدواریم با انتقال تجارب بین کشورهای مختلف در حوزه های آموزشی و پژوهشی داروهای گیاهی و بهره برداری نتایج حاصل از این سمپوزیوم برای بهره مندی هر چه بیشتر این ظرفیت و اثر گذاری آنها در مردم دنیا در کنار هم باشیم.

وی اظهار داشت: امروزه مردم به استفاده از طب‌های سنتی و مکمل گرایش خاصی دارند و استفاده از طب سنتی، خواست عمومی جامعه است، زیرا کنار هم قرار گرفتن طب سنتی و مدرن به توفیقات بیشتری در درمان و پیشگیری منجر می‌شود.

حسینی یکتا با تاکید بر بهره‌گیری مناسب از ظرفیت‌های طب سنتی در ایران تصریح کرد: استفاده بهینه و منطقی از ظرفیت طب ایرانی در ایران در کنار روش‌های رایج و کلاسیک می‌تواند به پیشگیری و درمان بیماری‌ها و به دنبال آن ارتقای سطح سلامت جامعه کمک کند.

مدیرکل دفتر طب ایرانی و مکمل وزارت بهداشت، تلفیق طب سنتی و طب کلاسیک را مورد تاکید قرار داد و افزود: پزشکی که در حوزه طب ایرانی فعالیت می‌کند، باید به طب کلاسیک نیز تسلط داشته باشد.




باورهای غلط درباره تعیین جنسیت نوزاد

کیاپرس/متخصص ژنتیک بالینی دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی با اشاره به این که زن‌ها با دارا بودن دو کروموزوم X، از لحاظ کروموزومی نقش تعیین کننده‌ای در جنسیت جنین ندارند، گفت: در واقع این مردان هستند که با دارا بودن کروموزوم های Y و X جنسیت ژنتیکی جنین را مشخص می‌کنند.

به گزارش کیاپرس از دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی، دکتر حسن رودگری در پاسخ به این سوال که آیا جنسیت نوزاد را در دوران جنینی می توان تغییر داد یا خیر؟ گفت: از نظر علمی پس از تشکیل نطفه تغییر دادن محتوای ژنتیکی غیر ممکن است.

متخصص ژنتیک دانشگاه با تاکید بر این‌ که تعیین جنسیت فرزند از طریق تجویز رژیم‌های غذایی از سوی برخی افراد، پایه و اساس علمی ندارد، گفت: تمام روش‌ها مثل رژیم‌های غذایی خاص و یا آمیزش در یک زمان ویژه‌ که می‌تواند باعث دختر یا پسر شدن جنین ‌شود، پایه و اساس علمی نداشته و هیچ کدام خصوصا در مواردی که سلامت فرد به خطر می‌افتد توصیه نمی‌شوند. هیچکدام از روش هایی غذایی، حتی انانی که بر رویشان تحقیقاتی نیز در مراکز معتبر صورت گرفته به هیچ نتیجه و روش قطعی و مطمئن ختم نشدند. لذا از دستورات غذایی که خطری برای سلامت فرد داشته باشد و یا تعادل رژیم غذایی وی را با افزودن بیش یا کمتر از حد نیاز محتویات غذایی بر هم بزند، باید به‌شدت پرهیز شود.

متخصص ژنتیک بالینی دانشگاه با تاکید براین‌که تعیین جنسیت فرزند از طریق تجویز رژیم‌های غذایی از سوی برخی افراد پایه و اساس علمی ندارد، گفت: تمام روش‌ها مثل رژیم‌های غذایی خاص و یا آمیزش در یک زمان ویژه‌ که می‌تواند باعث دختر یا پسر شدن جنین ‌شود، پایه و اساس علمی نداشته و هیچ کدام خصوصا در مواردی که سلامت فرد به خطر می‌افتد توصیه نمی‌شوند.

دکتر رودگری در توضیح این‌که چه طور می‌توان با روش‌های علمی تعیین کرد که جنس جنین چه باشد، عنوان کرد: استفاده از روش تشخیص ژنتیکی قبل از انتقال جنین، تنها روش علمی برای این منظور است. روش تشخیص ژنتیکی قبل از لانه گزینی (PGD) این امکان را به خانواده‌هایی که طبق قانون و به دلایل خاص، جنسیت فرزند خود را پیش از بارداری می توانند انتخاب کنند، به دست می دهد.

وی تاکید کرد: این روش صرفا برای ارجحیت دادن به نوزاد دختر یا پسر نیست بلکه برای کمک به والدین بیمار برای جلوگیری از انتقال بیماری‌های وابسته به جنسیت مانند هموفیلی، کوررنگی، دیستروفی عضلانی و… نیز طراحی شده است




زنگ خطر برای سونامی زخم های دیابتی بصدا درآمد

  • افزایش آمار قطع عضو در بیماران دیابتی؛ لزوم ارتقای آگاهی عمومی

کیاپرس /دبیر کنگره بین المللی زخم و ترمیم بافت گفت: جمعیت دیابتی در ایران به شدت درحال افزایش است و ما از میانگین های جهانی ( براساس آمارهای که اخیرا ارایه شده) به شدت بیش افتادیم و این زنگ خطری است برای افزایش و سونامی زخم های دیابتی در سال های آینده است.

به گزارش خبرنگار کیاپرس، دکتر سید مهدی طبایی در مراسم افتتاحیه یازدهمین کنگره بین المللی زخم و ترمیم بافت که در سالن همایش دانشگاه شهید بهشتی برگزار شد، افزود: از هر چهار بیماری که دچار دیابت می شوند در طی زندگی، یک نفر دچار زخم پای دیابتی می شوند.

وی ادامه داد: همچنین از هر چهار نفری که دچار زخم پای دیابتی می شوند، یک نفر مجبور می شوند که بخشی از پا را قطع کنند.

وی تاکید کرد: اغلب این افراد جوان هستند و از کار افتادن فرد فعال جامعه، چالش های بسیار زیادی را برای معیشت خانواده ها و همچنین جامعه بوجود می آورد.

وی تاکید کرد: ضروری است ما با جدیت بیشتری به این موضوع بپردازیم و با آگاهی بخشی و ارتقا آموزش های عمومی سبب کاهش این معضل در جامعه شویم




تماس های عادی منجر به انتقال ویروس ایدز نمی شود

کیاپرس/مشاور فنی مرکز مدیریت بیماری های واگیر وزارت بهداشت گفت: HIV از طریق تماس‌های عادی از قبیل در کنار هم یا با هم غذا خوردن، سرفه، عطسه، دست دادن، در آغوش گرفتن، روبوسی کردن، سوار شدن در اتوبوس، تاکسی، استفاده از تلفن‌های عمومی، استفاده از سرویس‌های بهداشتی مشترک مانند حمام، توالت، استخر مشترک و همچنین نیش پشه یا حشرات دیگر منتقل نمی‌شود، پس نیاز به جداسازی افراد مبتلا به HIV نیست.

نقش داروهای ضدرتروویروسی در مهار ویروس HIV

به گزارش کیاپرس از وبدا، دکتر کتایون طایری متخصص عفونی و فلوشیپ HIV با بیان اینکه صحیح درمان ضد HIV که به عنوان داروهای ضدرتروویروسی شناخته می شوند، موثرترین و قوی ترین راه افزایش طول عمر بیماران است، ادامه داد: تداوم و مصرف صحیح داروها نه تنها موجب بهبود کیفیت زندگی و طول عمر در افرادی که با HIV زندگی می کنند می‌شود، بلکه به کنترل همه‌ گیری HIV نیز کمک می‌کند. بهبود کیفیت زندگی و طول عمر بیماران، به کاهش انگ وتبعیض ناشی از HIV می‌انجامد و از سوی دیگر با تأکید بر اهمیت درمان به عنوان پیشگیری، از خطر انتقال HIV می‌کاهد. بدیهی است که خدمات درمانی و مراقبتی و به خصوص درمان ضدرتروویروسی برای آن که بتواند موثر واقع شود، باید با کیفیت مطلوبی ارائه شود.

وی، اهداف درمان ضدرتروویروسی را، دستیابی به بار ویروسی مهار شده (دیگر قابل شناسایی نیست و در خون و ترشحات وجود ندارد)، حفظ عملکرد سیستم ایمنی بدن و نیز برگرداندن آن به وضعیت تقریبا نرمال، بهبود کیفیت زندگی و افزایش طول عمر افرادی که با HIV زندگی می کنند، کاهش مرگ و میر و ناتوانی ناشی از بیماری ایدز در افرادی که با HIV زندگی می کنند و پیشگیری از انتقال HIV به سایرین که اهمیت بسیار زیادی در کنترل اپیدمی HIV دارد، عنوان کرد و گفت: بعد از شروع درمان مؤثر، معمولا در طی ۱۲ تا ۲۴ هفته اول، بار ویروسی به حد غیر قابل شناسایی می‌رسد و افراد باید بدانند که با مصرف منظم داروها و مراجعات برای معاینات و آزمایشات لازم، می تواند طول عمر تقریبا طبیعی داشته باشد.




آغاز بکار سمپوزیوم بین المللی چشم‌انداز قانون‌گذاری و سیاست‌گذاری طب‌ های سنتی

کیاپرس/رئیس سمپوزیوم بین المللی چشم‌انداز قانون‌گذاری و سیاست‌گذاری طب‌های سنتی و مکمل گفت: این سمپوزیوم از امروز تا ۳ آذر در محل هتل قلب شهید رجایی تهران با حضور نمایندگانی از کشورهای مختلف و رئیس واحد طب سنتی سازمان جهانی بهداشت برگزار می‌شود.

به گزارش کیاپرس، دکتر آرمان زرگران با تاکید بر اهمیت این رویداد، اظهار داشت: هدف اصلی این سمپوزیوم، معرفی ظرفیت‌ها و قابلیت‌های ایران در حوزه طب ایرانی و انتقال تجربیات بین کشووی ادامه داد: در کنار انتقال تجارب طب سنتی با کشورها، سعی داریم تفاهم نامه های مختلف با مراکز علمی سایر کشورها در حاشیه برگزاری سمپوزیوم امضا شود.

دکتر زرگران افزود: طب سنتی دانشی است که ریشه در فرهنگ و تاریخ مردم داشته و در قلب فرهنگ جامعه باقی مانده است که در نگاه دانشگاهی، تلاش می شود به صورت علمی به آن پرداخته، آن را توسعه داده و با دانش روز همراه کنیم. این دانش در کنار طب نوین می تواند منجر به ارائه بهترین خدمات بسته به شرایط بیمار، بیماری و توانمندی هرکدام از روش هاس سنتی یا طب رایج شود.

مشاور امور بین الملل دفتر طب ایرانی و مکمل دفتر طب ایرانی و مکمل وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی افزود: این سمپوزیوم در سه حیطه سیاست گذاری، قانون گذاری و تنظیم مقررات برگزار می شود و در واقع هدف از برگزاری آن  انتقال تجربه و استفاده از این تجارب برای به کار گیری هرچه بهتر طب سنتی در کشور و ادغام آن در نظام سلامت است.

وی افزود: در نگاه ملی، پیش بینی این است که مسئولان وزارت بهداشت در پنل های مختلف شرکت کنند و تجارب کشورهای مختلف را رصد کرده و با استفاده از نتایج آن مسیر حل چالش های ادغام را کوتاه کرده و به نتیجه مطلوب برسیم.

وی در پایان افزود: سمپوزیوم بین‌المللی چشم‌انداز قانون‌گذاری و سیاست‌ گذاری طب‌های سنتی و مکمل با حضور نمایندگانی از کشورهای کره جنوبی، تایلند، چین، هند، اندونزی، امارات متحده عربی، افریقای جنوبی، کنیا، اتریش، یونان، ایالات متحده و برزیل به میزبانی دفتر طب ایرانی و مکمل وزارت بهداشت و دانشگاه علوم پزشکی تهران و مشارکت بسیاری مراکز علمی داخلی و خارجی برگزار می‌شود.




شیوع زخم های مزمن به سرعت در حال افزایش است

کیاپرس /دبیر کنگره بین المللی زخم و ترمیم بافت گفت: شیوع زخم های مزمن به سرعت در حال افزایش است که سردسته آن زخم های دیابتی می باشد.

به گزارش خبرنگار کیاپرس، دکتر سید مهدی طبایی در مراسم افتتاحیه یازدهمین کنگره بین المللی زخم و ترمیم بافت که در سالن همایش دانشگاه شهید بهشتی برگزار شد، با اشاره به اینکه دیابت اصلی ایجاد زخم های مزمن است، افزود: زخم های مزمن زخم هایی هستند که بیش از ۶ هفته از آن گذشته و بهبودی نداشته است.

وی اظهار داشت: امروزه سیستم های بهداشتی کشور پیشرفته دنیا به صورت جدی به موضوع زخم ورود کرده اند؛ چرا که زخم ها می توانند مشکلات فراوانی ایجاد کنند و آثار زیان بار فردی و اجتماعی داشته باشند.

وی با اشاره به اینکه زخم امروزه به عنوان چالش بزرگ در سراسر دنیا مطرح است، گفت: تغییر سبک زندگی ، افزایش جمعیت مسن، افزایش چاقی از مهمترین دلایل است که با معضل زخم های مزمن علاوه بر زخم های حاد مانند زخم سوختگی، تصادفات در دنیا هستیم.

حسن مسلمی نائینی  رییس جهاد دانشگاهی در ادامه این مراسم بااشاره به اقدامات و دستاوردهای این نهاد در حوزه سلامت به تاسیس پژوهشگاه‌های رویان، ابن‌سینا و پژوهشکده‌های سرطان معتمد، علوم بهداشتی، گیاهان دارویی و زخم و ترمیم بافت اشاره کرد که هر یک از آنها همزمان با تحقیق و توسعه علمی به ارائه خدمات تخصصی به افراد جامعه پرداخته و هر یک در نوع خود مبدع یک زمینه کاربردی منحصر بفرد در رفع نیازهای سلامت جامعه بوده‌اند.

وی با اشاره به اینکه سازمان جهاددانشگاهی علوم پزشکی تهران نیز به‌عنوان یک از قدیمی‌ترین واحدهای این نهاد از زمان تشکیل با تعامل سازنده با دانشگاه علوم پزشکی تهران توانسته ساختارهای مهمی را تشکیل دهد ادامه داد: یکی از آخرین دستاوردهای این مجموعه راه‌اندازی پژوهشکده فناوری‌های زخم و ترمیم بافت یارا است که با بهره‌گیری از دانش تخصصی کسب‌شده طی سالیان متمادی توانسته با فعالیت‌های علمی، تحقیقاتی، آموزشی، فرهنگی و خدماتی در کسب دانش فنی ، توسعه فناوری و ارائه خدمات تخصصی گام‌های ارزشمندی را درزمینه توسعه دانش مرتبط با زخم و ترمیم بافت بردارد.

دکتر مسلمی نائینی برگزاری کنگره زخم و ترمیم بافت را از برنامه‌های شاخص سازمان جهاددانشگاهی علوم پزشکی تهران ذکر کرد و افزود: با حول و قوه الهی یازدهمین سال اجرای این کنگره را طی سه روز آینده در پیش داریم که توالی یازده دوره برگزاری کنگره بدون توقف و پیوسته، نشاندهنده رویدادی فاخر، با برنامه و عالمانه است که باوجود تغییرات مختلف در جهاد دانشگاهی به‌ویژه در حوزه مدیریت آن انجام‌شده است.

رییس جهاددانشگاهی با بیان اینکه امید داریم این فعالیت بتواند گامی مؤثر در توسعه فرهنگ سلامت در بین جامعه متخصصین و افراد جامعه باشد و با ارتقای دانش تخصصی بتوانیم با حفظ بافت‌های آسیب‌دیده کمیت و کیفیت زندگی مردمی را که لیاقت بیش از این را دارند بهبود بخشیم و به فهوای واقعی شعار حفظ پا حفظ زندگی دست یابیم.

دکتر پروین منصوری، دبیر یازدهمین کنگره بین‌المللی زخم و ترمیم بافت در ادامه این مراسم گفت: در این کنگره ۶۷ سخنران آخرین دستاوردها و پژوهش های علمی ایران و دنیا را در اختیار شرکت کنندگان قرار می دهند .

وی ادامه داد: سخنرانان علاوه بر از ایران از کشورهای دیگر مانند استرالیا، امریکا، عراق ، ترکیه و آفریقای جنوبی، یافته های خود را ارایه می دهند.

وی افزود: ۲۵۰ مقاله به دبیرخانه کنگره ارسال شده که ۱۶ مقاله به صورت سخنرانی و ۱۴۴ مقاله به صورت پوستر ارایه شده است.

وی با اشاره به اینکه مقالات ارسالی علاوه بر دانشگاه های سراسر کشور از کشورهای ترکیه، روسیه بوده است، افزود: در این کنگره ۱۳ پنل ارایه خواهد شد، که پانسمان ها ، پرستاری زنان اثرات لیزر و نور در ترمیم زخم از جمله آنها است که در طول کنگره برگزار خواهند شد.




ورزش مهمترین عامل پیشگیری از بسیاری بیماری های ستون فقرات است

کیاپرس/عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: ورزش کششی روزانه بمدت ١۵۰دقیقه در هفته مهم ترین عامل پیشگیری از بسیاری بیماریهای ستون فقرات است.

به گزارش کیاپرس از دانشگاه علوم پزشکی مشهد ، دکتر امیر حسین حقیر افزود: همچنین با انجام ورزش ، هورمون سروتونین در مغز بیشتر ترشح میشود که علاوه برخی شادابی بیشتر با کنترل هورمون استرس به بهبود خواب و آرامش فردی هم کمک می کند، لذا افراد از این مهم غافل نشوند.

وی، کمردرد را یکی از شایع ترین مشکلات جسمی در بین افراد جامعه برشمرد و با ذکر این نکته که حدود ٨۰ درصد افراد حداقل یک بار در زندگی این مشکل را تجربه کرده اند افزود: زندگی ماشینی، نشستن های طولانی و عدم تحرک و ورزش از یک سو و فعالیتها یا مشاغلی که همراه با با بلند کردن های متوالی اجسام سنگین و خم شدنهای مکرر است، از سوی دیگر، عواملی هستند که میتوانند منجر به کمردرد شوند.

وی گفت: با افزایش سطح بهداشت عمومی و افزایش طول عمر بشر، جمعیت مسن بالای ۶۰تا۶۵ سال افزایش یافته و این گروه سنی بیشتر با بیماریهایی همچون پوکی استخوان و ساییدگی یا همان آرتروز مواجه میشوند، برهمین اساس یادآوری می کنم که حفظ سلامت عضلانی و استخوانی گام نخست در پیشگیری از دردکمر است.

فوق تخصص جراحی ستون فقرات از فاکتورهای سن، وزن، شغل، سلامت روحی و مصرف دخانیات به عنوان عوامل موثر در بروز کمردرد یاد کرد و در توضیح هر یک از آنها گفت: افزایش سن، بخصوص سنین بالای ۶۰تا۶۵ سال همراه با پوکی استخوان است که میتواند منجر به شکستگی مهره و دردهای شدید کمر شود و حتی در صورت وجود پوکی استخوان شدید با یک سرفه و یا زور زدن ساده شاهد شکستگی مهره هستیم. همچنین وزن بالا همراه با فشار بیشتر به عضلات، مهره ها، دیسکها و مفاصل ستون فقرات کمری است و میتواند منجر به درد کمر شود؛ در واقع در موارد BMIبالاتر از ٢۵احتمال آسیب به ستون فقرات در طی زمان بیشتر است.

دکتر حقیر، ضعف عضلات کمربند لگنی را از دیگر عوامل موثر در بروز کمردرد دانست و گفت: عضلات ناحیه کمر، لگن و شکم همگی ستون فقرات را حفظ می کنند و در صورت ضعف این عضلات با کوچکترین حرکتی شاهد آسیب، کشیدگی عضلات و تاندونهای این عضلات و در نتیجه درد کمر خواهیم بود و در حقیقت ضعف این عضلات و کشیدگی آنها ، شایعترین علت کمردرد هستند، همچنین مصرف سیگار و دخانیات منجر به آسیب عروق کوچک بدن از جمله عروق خونرسان به عضلات و دیسکهای بین مهره ای شده و بر همین اساس در افراد سیگاری شاهد تحلیل سریعتر دیسک بین مهره ای هستیم. ضمن اینکه مشاغلی با خم شدن های مکرر و یا همراه بلند کردن مکرر اجسام سنگین منجر به آسیب مزمن عضلات و تاندونها و در نتیجه کمردرد میشوند.

جراح مغزو اعصاب خاطرنشان کرد: بررسی ها نشان داده که بیماران با اضطراب و افسردگی بعلت سطح سروتونین پایین در مغز به درد حساسیت بیشتری دارند و در این افراد یک آسیب مختصر در عضلات ناحیه کمر و گردن منجر به احساس درد شدیدتری میگردد.

وی کشیدگی تاندون و عضلات را یکی از علل شایع کمردرد برشمرد و گفت: عضلات ناحیه کمر و شکم مانند ملات ساختمان عمل می کنند و حافظ بر افراشتگی و راستایی ستون فقرات هستند، از همین رو ضعف این عضلات آنها را آسیب پذیر می کند و منجر به کشیدگی در آنها شده که بشکل کمردرد بروز پیدا می کند، همچنین در فعالیتهای با خم شدن های مکرر نیز شاهد این نوع آسیب هستیم و این شایعترین علت درد کمر است. شکستگی مهره، بخصوص در افرادی با زمینه پوکی استخوان هم میتواند عامل کمردرد باشد و به محض کوچکترین فعالیت منجر به شکستگی مهره می گردد.




بیماری های کلیوی عمدتا علائم بالینی ندارند، مراقب باشیم

اختصاصی – جبارپور _ کیاپرس/رییس مرکز تحقیقات بیماری های مزمن کلیه دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی گفت: بیماری های کلیه عمدتا درد و علائم بالینی ندارند، به همین دلیل این بیماری را معمولا دیر تشخیص می دهیم.

دکتر محسن نفر در گفت و گو با خبرنگار کیاپرس به مردم توصیه کرد که آزمایش های لازم را برای تشخیص زودتر بیماری به عمل آورند.

وی یکی از آزمایش برای تشخیص این بیماری ها را آزمایش ادرار اعلام کرد و اظهار داشت: افرادی در خانواده نارسایی کلیه دارند و افراد بالای ۵۰ سال، سیگاری ها، مبتلایان به فشارخون و دیابت حتما آزمایش ادرار هر شش ماه یکبار انجام دهند.

وی با اشاره به اینکه با انجام این آزمایش ها مشخص شود آیا فرد بیماری های کلیوی دارند یا نه، ادامه داد: در صورتی بیماری زودتر تشخیص هم درمان زودتر انجام می شود و به عبارتی از بار بیماری ها کاسته می شود و هم هزینه های درمانی کمتری به بیمار و نظام سلامت تحمیل می شود.
کریم جبارپور




مباحث اخلاقی کاربرد هوش مصنوعی در ناباروری بررسی می شود

کیاپرس/کنگره بین المللی نگاهی جامع بر ناباروری، هوش مصنوعی چالش ها و چشم اندازها که از تاریخ ۲۱ لغایت ۲۳ آذر ماه توسط پژوهشگاه ابن سینا برگزار می شود، در پانلی تحت عنوان اخلاق و هوش مصنوعی به بررسی یکی از مهمترین ابعاد هوش مصنوعی ، بحث مباحث اخلاقی هوش مصنوعی خواهد پرداخت.

به گزارش کیاپرس از پژوهشگاه ابن سینا، در پانل اخلاق و هوش مصنوعی کنگره نگاهی جامع بر ناباروری ، ضمن مرور کاربردهای هوش مصنوعی در درمان ناباروری، به مسایل پیچیده ای که این تکنولوژی به همراه دارد، پرداخته می شود.

همچنین مسائل مربوط به حفظ حریم خصوصی بیماران، عدالت در دسترسی به درمان ها و نحوه استفاده از داده های حساس بیماران از جمله موضوعات مهمی هستند که در این پانل مورد بررسی قرار خواهند گرفت.

این پانل که ۲۲ آذرماه برگزار می شود و مسئولیت آن را دکتر محمد راسخ مدیر گروه اخلاق زیستی پژوهشگاه ابن سینا عهده دار است، فرصت مناسبی برای تبادل دانش و تجربیات متخصصان در زمینه مسائل اخلاقی مرتبط با هوش مصنوعی در روش های کمک باروری است و امید آن می رود که به بهبود استاندارد های اخلاقی در این حوزه کمک کند.

گفتنی است که انتظار می رود این نشست به عنوان یکی از رویدادهای مهم کنگره بین المللی هوش مصنوعی، مورد توجه محققان و متخصصان قرار گرفته و به ارتقای دانش و آگاهی در زمینه کاربردهای اخلاقی هوش مصنوعی در درمان ناباروری کمک کند.

کنگره نگاهی جامع بر ناباروری، هوش مصنوعی ،چالش ها و چشم اندازها، از تاریخ ۲۱ لغایت ۲۳ آذرماه در محل همایشهای بین المللی دانشگاه شهید بهشتی تهران برگزار خواهد شد و اساتید و صاحبنظران حوزه درمان ناباروری و هوش مصنوعی از نقاط مختلف کشور در آن حضور خواهند داشت.




هشدار هاری در مازندران؛ مرگ‌های دلخراش و جولان سگ‌های ولگرد در شهرها

افزایش جمعیت سگ‌های ولگرد و گسترش بیماری هاری در استان مازندران، به یکی از چالش‌های جدی اجتماعی و بهداشتی تبدیل شده است. نگرانی مردم از احتمال حمله این حیوانات و انتقال بیماری‌های خطرناک، به‌ویژه پس از وقوع چندین مرگ دلخراش در شهرهای مختلف استان، بیش از پیش افزایش یافته است.

 

### **مرگ‌ومیرهای تلخ بر اثر هاری**  

اخبار مربوط به مرگ پنج نفر در مازندران بر اثر ابتلا به ویروس هاری، نگرانی‌ها را درباره شیوع این بیماری مهلک دوچندان کرده است. بر اساس گزارش‌ها، دو مورد اخیر در شهرهای رامسر و تنکابن اتفاق افتاده است. معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی مازندران، رضا صفری عربی، در گفت‌وگویی اعلام کرد که متأسفانه این افراد به‌دلیل مراجعه دیرهنگام برای دریافت واکسن جان خود را از دست داده‌اند.

وی با اشاره به موارد مشابه، از جمله مرگ یک زن بر اثر درگیری با شغال و ابتلا به ویروس هاری، هشدار داد که این بیماری در میان حیوانات اهلی و وحشی در حال گسترش است و این موضوع می‌تواند پیامدهای خطرناکی برای سلامت عمومی داشته باشد.

### **افزایش سگ‌گزیدگی و حضور سگ‌های ولگرد در مناطق شهری**  

گزارش‌های پزشکی قانونی از افزایش ۳۷ درصدی موارد سگ‌گزیدگی در استان مازندران خبر می‌دهد. این آمار تنها شامل موارد ثبت‌شده در مراکز پزشکی قانونی است و احتمالاً تعداد واقعی بیشتر از این رقم است. در حال حاضر، سگ‌هایی که پیش‌تر در مناطق روستایی و کوهستانی دیده می‌شدند، به کوچه‌ها و خیابان‌های شهرها نیز راه یافته‌اند.

این در حالی است که طرح‌های ساماندهی و کنترل سگ‌های ولگرد در استان همچنان بلاتکلیف مانده و هیچ برنامه‌ریزی مؤثری برای مدیریت این بحران اجرایی نشده است.

### **ابعاد بحران: از ترس جانی تا شیوع بیماری‌ها**  

نگرانی مردم تنها به خطرات ناشی از حمله سگ‌های ولگرد محدود نمی‌شود؛ بلکه احتمال انتقال بیماری‌هایی همچون هاری نیز موجب اضطراب عمومی شده است. هاری، بیماری‌ای کشنده است که در صورت درمان‌نشدن به‌موقع، جان انسان را به‌طور حتمی به خطر می‌اندازد. علاوه بر این، جمعیت روزافزون سگ‌های ولگرد موجب آلودگی محیط‌زیست، تخریب زباله‌ها و بروز حوادث ناگوار در سطح شهرها شده است.

### **راهکارها برای مهار بحران**  

– **اجرای برنامه‌های واکسیناسیون و عقیم‌سازی:** به‌کارگیری طرح‌های منظم واکسیناسیون و عقیم‌سازی سگ‌های ولگرد می‌تواند نقش مؤثری در کاهش خطرات بهداشتی و کنترل جمعیت این حیوانات ایفا کند.

– **ایجاد پناهگاه‌ها و مراکز نگهداری:** تأسیس مراکزی برای نگهداری و مراقبت از سگ‌های ولگرد، یکی از راهکارهای مؤثر برای جلوگیری از حضور آنها در مناطق شهری است.

– **آگاهی‌رسانی و اطلاع‌رسانی:** آموزش عمومی درباره روش‌های برخورد ایمن با سگ‌های ولگرد و آشنایی با علائم بیماری هاری می‌تواند از بروز بسیاری از موارد ابتلا پیشگیری کند.

 

### **هشدار به مسئولان**  

افزایش موارد مرگ بر اثر هاری و گسترش سگ‌های ولگرد در مناطق شهری، زنگ خطری جدی برای مسئولان استان مازندران است. انتظار می‌رود با اجرای فوری و هماهنگ اقدامات بهداشتی و اجرایی، از ادامه این بحران جلوگیری شود و امنیت بهداشتی و اجتماعی مردم تأمین گردد.