کیاپرس/رییس هفتمین کنفرانس بین المللی کاربردهای تصویربرداری در پیش بالینی با اشاره به اینکه تمام دستگاه های تصویر برداری نصب شده در آزمایشگاه پیش بالینی در ایران ساخته شد، گفت: اولین آزمایشگاه در دنیا هستیم که دستگاه های مورد نیازمان را خودمان ساختیم.
به گزارش کیاپرس، دکتر محمد رضا آی در مراسم افتتاحیه هفتمین کنفرانس بین المللی کاربردهای تصویری درپیش بالینی(با تمرکز بر اهمیت تصویربرداری پیش بالینی در ارتقای سلامت) که در سالن همایش دانشگاه علوم پزشکی تهران برگزار شد، افزود: این دستگاه ها را به دلیل تحریم به ایران نمی دادند و جز دستگاه های با تکنولوژی بالا است که مورد استفاده تحقیق قرار می گیرد.
وی به استقبال بسیار خوب محققان از آزمایشگاه پیش بالینی دانشگاه علوم پزشکی تهران اشاره کرد و گفت: الان از رشته های مختلف حتی از دیرینه شناسی و باستان شناسی و معماری از امکانات این آزمایشگاه بهره می برند، در ابتدا تصور می کردیم فقط محققان علوم پایه پزشکی یا گروه های پزشکی تمایل به استفاده از این امکانات را دارد ولی الان از علوم مختلف از این طریق خدمات استفاده می کنند.
وی ادامه داد: از سال ۱۳۹۶ تا یکماه پیش، نزدیک به ۱۷۰۰ پروژه در این آزمایشگاه برای فعالیت های تحقیقاتی ثبت شده که آمار بسیار خوبی است.
وی افزود: نزدیک به ۵۷۰ عضو هیات علمی از حدود ۲۰۰ دانشگاه و پژوهشکده پروژه های خود را در آزمایشگاه پیش بالینی ثبت کرده اند.
وی با اشاره به اینکه ما محدودیتی برای ارایه خدمات به محققان نداریم، اظهار داشت : محققان از وزارتخانه های مختلف از جمله بهداشت و علوم می توانند از این مجموعه استفاده کنند.
وی تاکید کرد: از مجموع خدمات ارایه شده ۳۵ درصد به محققان وزارت علوم ارایه شد و مابقی به محققان وزارت بهداشت ارایه شده است.
وی تاکید کرد: تاکنون نزدیک به ۳۰۰ کارگاه آموزشی برای آموزش محققان داشتیم تا آنها چگونه از این امکانات بهره بگیرند.
وی افزود: قبل از اینکه فاز پیش بالینی در ایران فعال شود، برخی از تحقیقات مستقیم وارد فاز کارآزمایی بالینی (کلینکال ترایال) می شدند که می تواند خطراتی را به بار آورد.
وی افزود: معضل پیش بالینی از سالهای گذشته در ایران وجود داشت و اینکه دانشجویان و محققان بتوانند تحقیق بر روی موش آزمایشگاهی را در بیمارستان انجام دهند، دچار مشکلات فراوانی بودند. جدای از اینکه دستگاه های بیمارستانی قابلیت لازم برای تصویربرداری از موش را نداشتند، انجام تحقیق در بیمارستان مشکلات زیادی داشت.
وی به استقبال خوب از این کنفرانس اشاره کرد و گفت: امسال هفتمین دوره رویداد پیش بالینی را برگزار می کنیم، نزدیک به ۲۰۰ مقاله دریافت کردیم که بسیار ارزشمند است.
وی گفت: سخنرانانی از کشورهای مانند آمریکا و انگلیس به صورت مجازی مطالب خود را ارایه می کنند.
وی ادامه داد: این رویداد همزمان با گردهمایی روز جهانی فیزیک پزشکی و رادیولوژی برگزار می شود.