حمله اسرائیل به ساختمان صداوسیما

حمله اسرائیل به ساختمان صداوسیما / خبرنگار صداوسیما:  تعدادی از همکارانم مجروح شده‌اند

لحظاتی پیش اسرائیل به ساختمان صداوسیما حمله کرد.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

حمله اسرائیل به ساختمان صداوسیما / همشهری: تعدادی از کارکنان صداوسیما شهید شدندلحظاتی پیش اسرائیل به ساختمان صداوسیما حمله کرد.
ایرنا در این باره نوشت: رژیم صهیونیستی استودیو برنامه زنده شبکه خبر را هدف حمله قرار داد و پخش برنامه زنده شبکه خبر قطع شد.
همشهری از شهادت تعدادی از کارکنان صداوسیما خبر داد.
امامی خبرنگار صداوسیما در این باره گفت که گفته بودند تخلیه کنیم ولی نکردیم.
وی افزود:  تعدادی از همکارانم مجروح شده اند.



قتل فجیع قهرمان مچ‌اندازی بانوان به دست شوهرش

کیاپرس / سرش را محکم به کف زمین کوبیدم، ولی باز هم آرام نشدم و با چاقوی قصابی مچ دستان او را بریدم

قاضی مهدی حقدادی دادستان عمومی و انقلاب فریمان در خراسان رضوی در پی افشای راز یک پرونده همسرکشی گفت: نیمه‌شب ۱۵ خردادماه جاری امدادگران اورژانس پیکر زن جوانی را به بیمارستان الزهرا(س) فریمان انتقال دادند که استخوان دستان وی از مچ قطع شده بود و آثاری از کبودی نیز بر چهره داشت، اما طولی نکشید که مرگ وی توسط کادر درمانی تایید شد و پرونده‌ای جنایی شکل گرفت. با توجه به اهمیت موضوع بلافاصله بازپرس دادسرا عازم مرکز درمانی شد و ماجرای مرگ زن ۲۳ ساله زیر ذره‌بین تحقیقات قضایی قرار گرفت.

 قتل فجیع قهرمان مچ‌اندازی بانوان به دست شوهرش / قاتل: سرش را محکم به کف زمین کوبیدم، ولی باز هم آرام نشدم و با چاقوی قصابی مچ دستان او را بریدم قتل فجیع قهرمان مچ‌اندازی بانوان به دست شوهرش / قاتل: سرش را محکم به کف زمین کوبیدم، ولی باز هم آرام نشدم و با چاقوی قصابی مچ دستان او را بریدم

روزنامه خراسان: مرد جوانی همسر ۲۳ ساله‌اش را که قهرمان مچ‌اندازی بانوان بود به طرز هولناکی به قتل رساند و در نهایت مچ دست‌هایش را هم برید.
قاضی مهدی حقدادی دادستان عمومی و انقلاب فریمان در خراسان رضوی در پی افشای راز یک پرونده همسرکشی گفت: نیمه‌شب ۱۵ خردادماه جاری امدادگران اورژانس پیکر زن جوانی را به بیمارستان الزهرا(س) فریمان انتقال دادند که استخوان دستان وی از مچ قطع شده بود و آثاری از کبودی نیز بر چهره داشت، اما طولی نکشید که مرگ وی توسط کادر درمانی تایید شد و پرونده‌ای جنایی شکل گرفت. با توجه به اهمیت موضوع بلافاصله بازپرس دادسرا عازم مرکز درمانی شد و ماجرای مرگ زن ۲۳ ساله زیر ذره‌بین تحقیقات قضایی قرار گرفت.
وی افزود: بررسی‌های مقدماتی نشان می‌داد که عامل جنایت با صحنه‌سازی خودکشی (بریدگی رگ دستان) قصد داشته جنایت خود را پنهان کند، اما کنکاش‌های بیشتر بازپرس پرونده بیانگر آن بود که آثاری از کبودی زیر گلوی زن جوان وجود دارد و ضربه‌ای نیز به ناحیه سر وارد آمده است.
این مقام ارشد در دستگاه قضا در فریمان اضافه کرد: با افشای راز این جنایت، بی‌درنگ گروهی از افسران زبده پلیس آگاهی در کنار مقام قضایی قرار گرفتند و به این ترتیب بررسی‌های ویژه جنایی وارد مرحله جدیدی شد.
حقدادی تصریح کرد: با بررسی‌های تخصصی در محل وقوع جنایت که یک منزل مسکونی در خیابان امام خمینی (ره) بود، مشخص شد که با وجود جنایت فجیع، خون اندکی روی زمین ریخته شده است و همین موضوع نیز بر فرضیه جنایت مهر تایید زد.
دادستان باتجربه فریمان با اشاره به اینکه همسر مقتول به عنوان اولین متهم تحت تعقیب قرار گرفت، خاطرنشان کرد: اولین مراحل تحقیقات نشان داد که مرد ۳۳ ساله دختر خردسال خود را به منزل مادرش برده و پس از ارتکاب جنایت به مکان نامعلومی گریخته است. بنابراین گروه عملیاتی پلیس آگاهی شبانه وارد عمل شد و با هدایت‌های قضایی، مکان‌های احتمالی تردد یا اختفای متهم به قتل را زیر رصدهای اطلاعاتی قرار دادند.
مقام ارشد قضایی در فریمان اضافه کرد: این عملیات به سرپرستی رئیس پلیس آگاهی تا صبح روز بعد در حالی ادامه یافت که پلیس با بهره‌گیری از توان تخصصی خود به سرنخ‌هایی از مخفی شدن متهم در یکی از روستاهای اطراف رسید. اما صبح‌هنگام و قبل از آغاز عملیات دستگیری، متهم ۳۳ ساله که خود را در محاصره نیروهای انتظامی می‌دید، تصمیم گرفت خود را تسلیم قانون کند و به این ترتیب دقایقی بعد دستبندهای فولادین بر دستان وی حلقه شد و به مقر انتظامی انتقال یافت.
قاضی حقدادی درباره اعترافات (متهم به قتل) نیز گفت: این متهم جوان با بیان اینکه همسرش از قهرمانان مچ‌اندازی بود و قصد مربیگری در امور ورزشی را نیز داشت، به برخی از اختلافات و سوءظن‌های خود اشاره کرد و مدعی شد که همسرش تصاویری با حجاب نامتعارف از خود در فضای مجازی منتشر کرده بود که موجب عصبانیتش شده است. این متهم به قتل گفت: «یک پیامک اشتباهی در شبکه‌های اجتماعی برای من از شماره تلفن همسرم ارسال شد که به او سوءظن پیدا کردم و به همین خاطر دیگر نتوانستم خودم را کنترل کنم.
آن شب به خانه رفتم و دخترم را به منزل مادرم بردم. سپس به منزلم بازگشتم و به مشاجره لفظی با همسرم پرداختم. در اثنای همین درگیری لفظی ناگهان گلویش را به‌شدت فشار دادم که بیهوش روی زمین افتاد. در حالی که بسیار خشمگین بودم سرش را محکم به کف زمین کوبیدم، ولی باز هم آرام نشدم. این بود که به طرف یخچال منزل رفتم و از روی آن چاقوی قصابی را برداشتم و مچ دستان او را بریدم. بعد هم به خانه مادرم رفتم و در حالی که ماجرا را برایش بازگو می‌کردم، او را سوار پراید کردم و به منزل خودمان آوردم. وقتی مادرم مقابل منزل از خودرو پیاده شد، من هم از آنجا گریختم.»
دادستان عمومی و انقلاب فریمان به دیگر اقدامات قضایی و پلیسی اشاره کرد و افزود: در ادامه تحقیقات، چاقوی قصابی (آلت قتاله) نیز کشف شد و بررسی‌های ویژه‌ای برای افشای دیگر ابعاد و زوایای این جنایت هولناک ادامه یافت.
درخور یادآوری است: تحقیقات پلیس درباره ادعاهای متهم به همسرکشی زیر نظر ستوان یکم آدینه (افسر پرونده )آغاز شده است.



دخالت مردم در درمان مصدومان تصادف، از خود حادثه خطرناکتر است

کیاپرس : عضو شورای عالی سازمان نظام پرستاری گفت: توجه به مسائل روانی و اجتماعی حوادث رانندگی بسیار مهم است، گاهی تجمع در بیمارستان یا محل حادثه، دخالت در فرآیند درمان و پرخاشگری برای کادر درمان تلخ‌تر از حادثه تصادف است و عوارض جبران ناپذیری دارد

به گزارش کیاپرس  مرتضی سپهریان، بیان کرد: تصادفات رانندگی معمولا به علت خستگی و بی احتیاطی راننده رخ می دهد، اما یکی دیگر از مسائلی که در زمینه تصادفات باید به آن توجه داشته باشیم توجه به مسائل پس از حادثه است. اصل اول در این زمینه حفظ خونسردی است.
عضو شورای عالی سازمان نظام پرستاری افزود:‌ بسیاری از مواقع شاهد واکنش‌های شدید و حتی در بعضی موارد شاهد درگیری فیزیکی افراد آسیب دیده در تصادف با یکدیگر و حتی با کادر سلامت هستیم که این موارد شرایط حادثه را بدتر می‌کند.
اهمیت اعلام دقیق آدرس محل تصادف به اورژانس در نجات افراد
سپهریان بیان کرد: موضوع دیگر دادن آدرس دقیق به مرکز اورژانس هنگام بروز حادثه است. بسیاری از مواقع همکاران فوریت‌های پزشکی با بیمارستان و مرکز اورژانس ارتباط مستقیم دارند، اما آدرس اشتباه باعث شده همکاران دیر به صحنه برسند. دادن آدرس دقیق باعث جلوگیری از هدر رفت زمان می‌شود. هنگام تصادف زمان عامل تعیین کننده‌ای است.
تجمع مردم در محل تصادف، کار نیروهای اورژانس را سخت می کند
وی گفت: موضوع دیگری که در موارد بسیاری با آن مواجه هستیم تجمع بی مورد در صحنه تصادف است. یکی از سخت‌ترین مشاغل کادر درمان فوریت‌های پزشکی است چرا که با حادثه به‌صورت مستقیم درگیر هستند. حوادثی هنوز کنترل نشده و حتی ممکن است حوادث ثانویه را هم به همراه داشته باشد. بر همین اساس همکاری با همکاران فوریت‌ها پزشکی بسیار مهم است.
دخالت در درمان مصدومان تصادف، عوارض جبران ناپذیر دارد
عضو شورای عالی سازمان نظام پرستاری افزود: باز کردن مسیر برای تردد آمبولانس، تجمع نکردن در صحنه تصادف و اجتناب از دخالت بی‌جا در امور درمان بسیار مهم است. بعضی مواقع دخالت در امور درمان فاجعه‌آمیز است. انتظار داریم مردمی که در لحظات اولیه در صحنه تصادف حضور دارند، کمک حال همکاران اورژانس باشند، نه اینکه با دخالت‌های بی‌جا و اقدامات خودسرانه و غیر کارشناسی شرایط را بدتر کنند.
سپهریان ادامه داد: یک انتقال یا حرکت اشتباه در حوادث ترافیکی تبعات سنگین و غیر قابل جبرانی مثل فلج و معلولیت را به همراه دارد. توصیه ما به هموطنان این است که حتما در حوادث کمک کادر درمان باشند، اما در امور درمانی دخالت نکنند. یکی از بزرگترین کمک‌هایی که مردم می‌توانند به کادر درمان کنند باز کردن مسیر در زمان حووادث است.
وی اضافه کرد: گاهی ماموران اورژانس برای رسیدن به مصدوم تصادف رانندگی باید از میان ترافیک و انبوه جمعیت عبور کنند. تجمع افراد و ماشین‌ها باعث شده که ما به عنوان کادر اورژانس دیر به صحنه تصادف برسیم.
عضو شورای عالی سازمان نظام پرستاری گفت: در بیمارستان هم معمولا افرادی زیادی از نزدیکان افراد حادثه دیده تجمع می‌کنند. رسیدگی به افراد حادثه دیده زمان‌بر است و ارزیابی مداوم می‌خواهد. سوالات مکرر درباره وضعیت بیماری که هنوز ارزیابی او به پایان نرسیده و هنوز مشخص نشده که در چه وضعیتی قرار دارد زمان کادر درمان را تلف می‌کند. درمان بیمار زمانبر است. باید فرصت بدهند تا کارهایی که لازم است انجام شود.
سپهریان افزود: برای مثال یکی از موارد دخالت در امور درمان این است که یک نفر با یک آسیب جزئی از درد فریاد می‌زند و همه توقع دارند که به آن بیمار توجه شود، در صورتی که بیماری که در حال مرگ خاموش است و آسیب جدی تر دارد باید در اولویت رسیدگی قرار گیرد.
وی گفت: تجمع در بیمارستان، دخالت در فرآیند درمان، پرخاشگری و این گونه مسائل بسیاری از مواقع برای کادر درمان تلخ‌تر از حادثه تصادف است.
آسیب دیدگان تصادفات باید حمایت روانی شوند
عضو شورای عالی نظام پرستاری افزود: یکی از نیازهای جامعه در خصوص تصادفات که متاسفانه به آن توجه چندانی نمی‌شود، بهداشت رو انی سوانح است. لزوم توجه به بهداشت روانی سوانح به شدت احساس می‌شود و هموطنانی که درگیر تصادف بوده اند باید از نظر روانی حمایت شوند.
وی گفت: حوادث ترافیکی یکی از دردناکترین و سنگین‌ترین حوادث موجود در ایران و جهان است. سالانه تعداد زیادی از هموطنانمان متاسفانه درگیر این موضوع و دچار آسیب‌های جانی، بدنی و مالی می‌شوند. این موضوع جدای از اینکه تبعات فردی و خانوادگی دارد، تبعات اجتماعی زیادی هم به دنبال دارد.

لزوم توجه به اختلالات روانشناختی پس از حادثه در آسیب دیدگان تصادفات
سپهریان افزود: اختلالات روان شناختی پس از حادثه، آسیبی است که بسیاری از افراد پس از تصادف با آن مواجه می‌شوند و لازم است برای کاهش این اختلالات با مراجعه به متخصصان سلامت روان اقدام شود.
عضو شورای عالی نظام پرستاری اضافه کرد: نکته مهم دیگر توجه به سلامت روان راننده و سرنشینان است.‌ آستانه تحمل افراد در موارد مختلف متفاوت است. امروز هم با توجه به مشکلات اقتصادی که با آن مواجه هستیم، متاسفانه آستانه تحمل بسیاری از مردم پایین آمده است. بنابراین لزوم توجه بیشتر به بهداشت روانی سوانح احساس می‌شود.
وی افزود: با این حال اولین اقدام پیشگیری از بروز تصادف است و فرهنگ‌سازی می‌تواند کمک زیادی به جلوگیری از تصادف کند. پویش نه به تصادف که با همین هدف تشکیل شده اقدامی با ارزش در این زمینه است البته میزان موفقیت آن به میزان توجه همه افراد جامعه بستگی دارد و اینکه چقدر به‌صورت عملی مردم در اجرای توصیه های مطرح شده همکاری کنند.
وی اظهار کرد: تصادف حادثه‌ای غیرمنتظره و غافلگیر کننده است بنابراین اصل اول پیشگیری از وقوع آن است. همه افراد باید خود را ملزم به رعایت قوانین بدانند تا باعث حادثه‌های تلخ نشوند و خاطرات خوب زندگی و سفر را با یک خاطره تلخ تبدیل نکنند.
پویش نه به تصادف باید یک حرکت ملی شود
عضو شورای عالی سازمان نظام پرستاری ادامه داد:‌ همه دستگاه‌ها، مسئولان و حتی افراد جامعه باید پای کار بیایند و هر اقدامی که می‌توانند در این زمینه انجام دهند. پویش نه به تصادف یک حرکت اجتماعی یا شخصی نیست، یک حرکت جمعی است که با همراهی آحاد جامعه می‌تواند حرکت پیشگیرانه بسیار بزرگی را شکل دهد.
سپهریان اضافه کرد: هموطنان جدای از اینکه باید به فکر خود و خانواده باشند، باید به فکر انسان‌های دیگر هم باشند که در تصادف دچار آسیب می شوند. تصادف جدای از اینکه آسیب زیادی به سلامت افراد وارد می‌کند برای سلامت جامعه و اقتصاد کشور هم آسیب می زند و هزینه‌های بسیار سنگینی در پی دارد.
رئیس هیئت مدیره نظام پرستاری شهررضا افزود: منطقه شهرضا چون در یک مسیر اصلی مواصلاتی جنوب به شمال کشور است با حادثه‌های تلخ گوناگونی مواجه است که خاطرات بدی برای هموطنانمان و کادر درمان ایجاد کرده است.
مهمترین عامل بروز تصادفات خستگی است
وی افزود: معمولا در مواجهه با حوادث ترافیکی مهمترین عامل خستگی رانندگان است. راننده‌ای که خسته است معمولا عکس‌العمل کندتری دارد. در حالی که راننده باید همواره هوشیاری و توجه کامل به جلو و آمادگی برای عکس العمل مناسب داشته باشد.
عضو شورای عالی نظام پرستاری ادامه داد: بر اساس مشاهدات میدانی خستگی راننده، رعایت نکردن سرعت مناسب و بی توجهی به قواعد راهنمایی- رانندگی مهمترین عاملی است که به تصادف منجر می شود.
کودکان در حوادث رانندگی بیشتر آسیب می بینند
وی ادامه داد:‌ در تصادف‌ها به‌ویژه در پیک‌های مسافرتی، آسیب‌های کودکان زیر هفت سال نیز به شدت زیاد است. کودکان در حوادث آسیب‌پذیری بیشتری دارند. آنها قدرت عکس‌العمل یا نگهداشت خودشان را در حوادث ندارند و به‌شدت آسیب می‌بینند.
وی ادامه داد: تصادف خاطرات تلخ زیادی دارد، خاطرات شیرینی هم از نجات بیماران داریم. نزدیک ترین خاطره شیرینی که دارم مربوط به اواخر سال ۱۴۰۳ است. فردی با من تماس گرفت و خودش را معرفی کرد. ابتدا او را نشناختم، کمی که اطلاعات داد، یادم آمد که مصدوم یک حادثه ترافیکی بود که خیلی وضعیت نامناسب داشت. در بیمارستان اقدامات اولیه را انجام دادیم و او را به مرکز بالاتر برای درمان ارجاع دادیم. با اینکه وضعیت بدی داشت و احتمال بهبودش کاهش پیدا کرده بود، خوشبختانه بعد از هفت ماه خوشبختانه سلامتیش را به‌دست آورده بود.
سپهریان گفت: امیدوارم با اجرای پویش ملی “نه به تصادف!” و اینکه جامعه به این نتیجه رسیده که به این موضع توجه کند، شاهد کاهش حوادث ترافیکی باشیم.
وی افزود: همچنین مردم به تجربه کادر درمان و پروتکل‌های درمانی اعتماد کنند و اجازه دهند کادر درمان وظیفه خودشان را انجام دهند. اعتماد مردم به کادر درمان می‌تواند بیشترین تاثیر را داشته باشد. مطمئن باشید پرستاران و کادر درمان تجارب خوبی دارند و با تجربه‌ای که دارند بهترین تصمیم را برای بیمار در وضعیتی که هست خواهند گرفت.
سپهریان گفت: از همه هموطنان می خواهم که به طور جدی به پویش ملی “نه به تصادف!” بپیوندند و توصیه های ایمنی را برای پیشگیری از تصادف رعایت کنند.




ضربه به سر و ستون فقرات؛ خطر پنهان در تصادفات رانندگی

کیاپرس ” فوق تخصص جراحی ستون فقرات و عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: آسیب به سر، یکی از شایع‌ترین صدمات منجر به فوت و ناتوانی در تصادفات جاده‌ای و حوادث ترافیکی است.

به گزارش کیاپرس به نقل از وبدا دکتر امیر حسین حقیر ، ضمن تاکید بر اهمیت توجه عمومی به پویش ملی نه به تصادفات اظهار کرد: در تصادفات شهری، عمده‌ترین علت آسیب سر مربوط به موتورسواران است، در حالی که در تصادفات بین‌شهری، آسیب‌های سر و ستون فقرات در سرنشینان خودروها بیشتر مشاهده می‌شود.

 

وی نقش مهم تجهیزات ایمنی در کاهش آسیب‌های ناشی از تصادفات را متذکر شد و گفت: استفاده از کلاه ایمنی برای موتورسواران و دوچرخه‌سواران ضروری است و در سرنشینان خودروها، بستن کمربند ایمنی و اطمینان از عملکرد صحیح ایربگ می‌تواند خطر آسیب‌های شدید به سر را کاهش دهد، بر همین اساس توصیه می شود قبل از مسافرتهای نوروزی از عملکرد صحیح ایربگها اطمینان حاصل شود و از طرفی خودرو ایمنی برای مسافرت انتخاب شود.

 

تأثیر استفاده از تلفن همراه در بروز تصادفات

 

دکتر حقیر، به تحقیقات انجام‌شده در خصوص استفاده از تلفن همراه هنگام رانندگی اشاره کرد و افزود: میزان حواس‌پرتی رانندگانی که از تلفن همراه استفاده می‌کنند، مشابه افرادی است که تحت تأثیر الکل قرار دارند و از این‌رو، اجتناب از استفاده‌ تلفن همراه ، هنگام رانندگی می‌تواند به کاهش تصادفات کمک کند.

 

وی در همین ارتباط اضافه کرد: با وجود استفاده از هندزفری و یا بلوتوث خودرو، باز هم میزان تمرکز افراد برای رانندگی و عکس العمل در لحظات حادثه ساز بسیار بسیار کاهش می یابد و از این رو رعایت هر چه بیشتر نکات ایمنی در این خصوص نیز گوشزد می‌شود.

 

اقدامات اولیه در مواجهه با مصدومان تصادفات جاده‌ای

 

جراح مغز و اعصاب و فوق تخصص جراحی ستون فقرات در خصوص اقدامات اولیه در مواجهه با مصدومان تصادفات جاده‌ای گفت: در صورت بروز تصادف، بهترین اقدام، انتظار برای حضور نیروهای امدادی هلال احمر و ۱۱۵ است. اما اگر انتقال فوری مصدوم ضروری باشد، باید بی‌حرکتی ستون فقرات رعایت شود، زیرا جابجایی نادرست می‌تواند آسیب‌های جدی‌تری به دنبال داشته باشد.

 

وی ادامه داد: موارد بسیاری وجود دارد که بعلت شکستگی مهره نخاع، فرد دچار آسیب شده ولی با انتقال ناصحیح، این آسیب جدی تر شده و برای فرد عواقب جبران ناپذیزی مثل؛ فلج دائم و مادام العمر دارد.

 

نکات ایمنی برای بیماران با مشکلات ستون فقرات در سفر

 

دکتر حقیر ضمن ارائه این توصیه که بیماران مبتلا به مشکلات دیسک کمر، پیش از سفر با پزشک خود مشورت کنند افزود: بیمارانی که تحت عمل جراحی ستون فقرات قرار گرفته‌اند، می‌توانند در خودرو بنشینند، اما در دو ماه اول پس از جراحی باید از رانندگی خودداری کنند. رعایت این نکات می‌تواند از تشدید مشکلات ستون فقرات و بروز دردهای مزمن جلوگیری کند.

 

وی اضافه کرد: برای سلامتی ستون فقرات در حین رانندگی بهتر است با قرار دادن بالشت کوچکی در ناحیه پایین ستون فقرات، گودی کمر مورد حمایت قرار گیرد تا ستون فقرات در حالت راستا و برافراشته قرار گیرد و در حین رانندگی در سفرهای های طولانی، توانمند باشد.




سیلاب در چند استان؛ مردم از سفرهای غیرضروری خودداری کنند

سازمان امداد و نجات جمعیت هلال احمر از پیش‌بینی وقوع کولاک و سیلاب در چند استان کشور خبر داد و از مردم خواست نکات ایمنی را رعایت کنند و از سفر به مناطق پرخطر پرهیز نمایند.

به گزارش کیاپرس، بر اساس اعلام این سازمان، امروز وقوع کولاک و سیلاب در استان‌های خوزستان، اصفهان، کهگیلویه و بویراحمد، ایلام، چهارمحال و بختیاری، لرستان و بخش‌هایی از همدان پیش‌بینی شده است. همچنین فردا استان‌های اردبیل، مازندران، گیلان، قزوین، البرز، تهران و گلستان نیز در معرض خطر خواهند بود.

این سازمان تأکید کرد که تیم‌های امداد و نجات در این استان‌ها به حالت آماده‌باش کامل درآمده‌اند تا خدمات لازم را به آسیب‌دیدگان احتمالی ارائه دهند. از مردم خواسته شده است تا سفرهای خود را به تعویق انداخته و با دقت بیشتری تردد کنند.




واکنش‌ها به خبر قتل دانشجوی دانشگاه تهران به دست زورگیران

کیاپرس : خلوتی و تاریکی خیابان جنت منتهی به کوی دانشگاه بهانه خوبی به دست سارقان داد تا یک دانشجوی نخبه دانشگاه تهران را با زورگیری به قتل برسانند .

به گزارش کیاپرس به نقل از همشهری، حمله ۲سارق به امیرمحمد خالقی، دانشجوی ترم چهارم رشته مدیریت کسب‌وکار دانشگاه تهران در خیابان جنت، منتهی به کوی دانشگاه تهران و به قتل رساندن این جوان، مطالبه قدیمی دانشجویان ساکن کوی مبنی بر تامین امنیت خیابان‌ها و کوچه‌های اطراف دانشگاه و خوابگاه دانشجویی را دوباره یادآوری کرد. دانشجویانی که می‌گویند خلوتی و شب‌مردگی خیابان جنت، باعث این رخداد شد؛ در حالی که  این مسئله را بارها به مسئولان کوی گوشزد کرده بودند.

چهارشنبه ۲۱۰۰ لحظه در گذشت امیرمحمد

کنار تقاطع کوچه جنت با آل احمد -روبه‌روی دانشگاه تربیت مدرس-  در کنار ایستگاه اتوبوس جوانی ۱۹ساله، با جراحت روی زمین افتاده بود. یکی از کارمندان داروخانه‌ای که در آن کوچه قرار داشت، هنگام خروج متوجه جسم بی‌جان امیرمحمد خالقی می‌شود. امیرمحمد که بر اثر اصابت جسم تیز مجروح شده بود، پس از انتقال به بیمارستان شریعتی به‌دلیل شدت جراحت در ساعت۷:۳۰ درگذشت.

پنجشنبه ۲۰۰۰ نخستین اطلاعیه دانشگاه تهران

چند ساعت پس از درگذشت امیرمحمد، دانشگاه تهران نخستین اطلاعیه را صادر کرد:«در پی درگذشت تأسف‌بار دانشجوی دانشگاه تهران و از آنجا که تماس‌هایی در این خصوص با دانشگاه گرفته شده است، به اطلاع می‌رساند فوت این دانشجوی عزیز در خارج از محیط دانشگاه رخ داده و مسئولان دانشگاه بر حسب وظیفه، پس از اطلاع اولیه در شب گذشته، به‌طور جدی در حال پیگیری موضوع‌ هستند.»

جمعه ۱۴:۰۰ اعتراض دانشجویان به عدم‌امنیت ورودی خوابگاه

تجمع دانشجویان به‌دلیل کشــته‌شـــدن یکــی از همکلاسی‌هایشان و همچنین اعتراض نسبت به بی‌توجهی مسئولان خوابگاه به حفظ امنیت ورودی‌های خوابگاه‌ها از حوالی ساعت۱۴ شروع شد.

 

جمعه ۱۷:۰۰ حضور معاون دانشجویی بین دانشجویان

 

علی‌حسین رضایان، معاون دانشجویی دانشگاه تهران یکی از افرادی بود که در گفت‌وگویی به سابقه‌دار بودن مشکل امنیت خیابان‌های اطراف کوی دانشگاه اشاره کرد. به‌گفته رضایان، «تأمین امنیت خیابان‌های اطراف کوی خوابگاه چندین سال است که همواره از سوی دانشجویان مطرح می‌شود؛ به‌طوری‌که حتی در مواردی دانشجویانی که از اطراف خیابان‌های فرعی یا حتی خیابان‌های اطراف دانشکده‌های فنی اطراف خیابان چمران تردد می‌کردند و حتی در خیابان اطراف مترو، مورد سرقت قرار گرفته بودند.»

۱۹:۰۰ دستور ویژه سردار رادان

«در پی حادثه‌ حمله سارقانِ زورگیر که منجر به قتلِ دانشجوی جوان شد؛ سردار احمدرضا رادان، فرمانده کل انتظامی دستور پیگیری ویژه و سریعِ موضوع را به پلیس آگاهی کشور صادر کرد.» این نکته‌ای است که سردار منتظرالمهدی، سخنگوی پلیس در همان ساعت‌های اولیه تجمع دانشجویان در مورد آن صحبت کرد. او گفت:«با توجه به تشکیل تیم‌های ویژه برای شناسایی عاملان این حادثه، ان‌شاءالله در اسرع وقت آنان دستگیر و به دستگاه عدالت سپرده خواهند شد.»

۲۱:۰۰ حضور رئیس دانشگاه در جمع دانشجویان

حوالی ساعت۲۱ تعداد تجمع‌کنندگان در دانشگاه افزایش یافته بود؛ سیدحسین حسینی، رئیس دانشگاه تهران در جمع دانشجویان حاضر شد تا با گفت‌وگو مانع از ایجاد تشنج شود: « اکنون همه ما در یک فضای احساسی هستیم اما باید از فردا در فضای کارشناسی و با حضور نمایندگان دانشجویان، با دقت به مطالبات رسیدگی کنیم.»

۲۲:۰۰ پایان تجمع

اعتراض دانشجویان و گفت‌وگو با مسئولان دانشگاه حوالی ساعت۲۲ به پایان رسید و دانشجویان با اتوبوس‌های دانشگاه همراه با یکی از مسئولان به خوابگاه‌هایشان بازگشتند

جمعه ۲۲:۳۰ نخستین واکنش دولت

فاطمه مهاجرانی، سخنگوی دولت در شبکه اجتماعی ایکس(توییتر) به این حادثه واکنش نشان داد و نوشت:«معاون فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم برای گفت‌وگو و بررسی موضوع در کوی دانشگاه تهران حضور پیدا می‌کند. امنیت دانشجویان و آرامش خانواده‌ها برای دولت وظیفه و اولویت است. از همه دعوت می‌کنیم با حفظ آرامش، مسیر گفت‌وگو را باز نگه داریم.»

 

شنبه ۰۹:۳۰ پیگیری در مجلس

 

فرشاد ابراهیم پور نورآبادی، نایب‌رئیس کمیسیون آموزش مجلس از بررسی ابعاد مختلف قتل دانشجوی دانشگاه تهران توسط زورگیران در مجلس خبر داد و گفت: در این خصوص باید پوشش دوربین‌های نظارتی و حضور نیروهای امنیتی در مناطق پر تردد در کنار روشنایی معابر و آموزش روش‌های پیشگیرانه از سرقت به شهروندان مخصوصاً دانشجویان اجرا و فناوری‌های نوین مانند سامانه‌های هوشمند شناسایی مجرمان برای پلیس فعال شود.

۱۱:۰۰ عذرخواهی وزیر و استعفای مدیر خوابگاه

 

حوالی ساعت ۱۱بود که جلسه ویژه‌ای با حضور حسین سیمایی صراف، وزیر علوم در دانشگاه تهران برگزار شد. وزیر علوم پس از پایان این جلسه گفت:«از ملت شریف ایران و دانشجویان عذرخواهی می‌کنم و موضوع را به‌طور جدی پیگیری خواهم کرد. در جریان اعتراضات شب گذشته، تنها یک دانشجو به‌طور موقت بازداشت، اما ساعتی بعد آزاد شد. جز این مورد، هیچ بازداشتی از بین دانشجویان نداشتیم. در پلیس آگاهی، تیم ویژه‌ای برای پیگیری و دستگیری قاتلان تشکیل شد. مدیریت خوابگاه دانشگاه تهران نیز امروز استعفا کرده است.»

شنبه ۱۴:۰۰ دستور رئیس‌جمهور

 

مســـعود پزشـکیان، رئیس‌جمهور به وزیر علوم دستور داد تا پرونده قتل دانشجوی دانشگاه تهران و اعتراضات دانشجویی در این زمینه سریع‌تر رسیدگی شود.

۲پیشنهاد درباره تأمین امنیت اطراف کوی دانشگاه

طاهر روشندل اربطانی، رئیس دانشکده‌های مدیریت دانشگاه تهران پیشنهاد داد که «در ورودی کوچه جنت- در غربی- مسدود شود یا اینکه علاوه بر تامین روشنایی معبر، کیوسک انتظامات دانشگاه یا نیروی انتظامی در این محل مستقر شود.»
دانشجویان پیشنهاد مسدودشدن در غربی ورودی کوی دانشگاه را قبول ندارند و تنها چاره کار را تامین روشنایی معبر، نصب دوربین و استقرار کانکس نیروهای پلیس می‌دانند و البته یک پیشنهاد دیگر هم دارند که یک مسیر عبوری از داخل نرده‌های دانشکده فنی به بیرون باز شود تا دانشجویان، مسیر منتهی به خیابان را از داخل دانشکده فنی طی کنند و نیازی به تردد آنها در کوچه نباشد.




سکوت در برابر ادعای تجاوز؛ چرا وکیل منتشرکننده خبر پاسخ نمی‌دهد؟

خبرآنلاین: سخنگوی اورژانس کشور گفت: اگر ماجرای تجاوز تکنسین آمبولانس اورژانس به یک زن صحت داشته باشد، ۲ سال محرومیت شغلی کافی نیست و این فرد باید از سیستم سلامت کشور حذف شود.

بابک یکتاپرست سخنگوی اورژانس کشور می‌گوید: از روز انتشار خبر تجاوز تکنسین به یک زن در آمبولانس، با جدیت موضوع را مورد پیگیری قرار دادیم.

او می‌گوید: اولین بار این خبر در صفحه توییتر خانم ندا شمس وکیل دادگستری منتشر شد و ما هم از ابتدا از طریق مجاری مختلف مثل تماس، ارسال پیام در صفحه خصوصی شبکه‌های مجازی این خانم مثل توییتر پیگیری را شروع کردیم اما هنوز جوابی از ایشان دریافت نکرده‌ایم.

سخنگوی اورژانس کشور تاکید می‌کند: ما یک شماره تلفن همراه از وکیلی که خبر تجاوز به یک زن در آمبولانس را منتشر کرده پیدا کردیم و تماس گرفتیم اما شماره در دسترس نیست و دیگر پیامهای ما به این وکیل هم بی جواب مانده است.

او می‌گوید: ما هنوز نمی‌دانیم این مسئله صحت دارد یا خیر؛ هنوز نمی‌دانیم آمبولانس ۱۱۵ بوده یا مربوط به بخش خصوصی بوده است و در چه سالی و در کدام شهر و در کدام مرکز اورژانس ما اتفاق افتاده است و هیچ کدام از موارد فوق برای ما محرز نشده که واقعیت ماجرا چیست.

یکتاپرست در پاسخ به اینکه آیا تاکنون گزارش مورد مشابهی از تجاوز عوامل اورژانس به آن‌ها اعلام شده است یا خبر، تاکید می‌کند: هر کسی در هر شغلی ممکن است یک سری مشکلات اخلاقی داشته باشد، اما ما تاکنون مورد مشابه تجاوز که وکیل دادگستری آن را مطرح کرده نداشتیم و عمده شکایات از اورژانس موارد فنی، یعنی به دیر رسیدن یا نرفتن آمبولانس به محلی که افراد تماس گرفته بودند، مربوط است.

او می‌گوید: پشت تمام آمبولانس‌های اورژانس شماره “۱۹۰” نوشته شده است و اگر کسی هر نوع شکایتی از آمبولانس‌ها دارد، با این شماره تماس بگیرد و موضوع را مطرح و پیگیری کند و بازرسی اورژانس هم شکایت مطرح شده را تا حصول نتیجه پیگیری می‌کند.

سخنگوی اورژانس ادامه می‌دهد: اگر مورد تجاوز تکنسین اورژانس به بیمار در داخل آمبولانس اورژانس صحت داشته باشد، باید بگویم چنین فردی در سیستم اورژانس که هیچ در سیستم درمان کشور جایی ندارد و معتقدیم که محرومیت شغلی ۲ ساله کافی نیست و این فرد به کلی باید از سیستم درمان حذف شود؛ چرا که اگر بعد از ۲ سال برگردد دوباره چنین کاری را انجام می‌دهد.

او تاکید می‌کند: حوزه سلامت و درمان، حریم امن مردم است و تمام افتخار ما این است که امنیت ذهنی را در مواقع نیاز درمان فوری برای مردم فراهم می‌کنیم و اگر چنین اتفاقی افتاده باشد مسلما باید با چنین فردی به طور قاطع برخورد شده و باید از این سیستم حذف شود؛ چرا که خود من به عنوان شهروند در چنین مواقعی احساس امنیت نمی‌کنم و معلوم است که باید حذف شود. ما فقط منتظریم که وکیل مربوطه تکلیف صحت آن را زودتر مشخص کنند.




پزشک معروف گرگانی به قتل رسید

رئیس پلیس آگاهی استان گلستان از دستور ویژه فرمانده انتظامی استان در راستای پیگیری و دستگیری قاتل پزشک گرگانی خبر داد.
به گزارش کیاپرس ، سرهنگ کارآگاه امیر حسام با اعلام این خبر اظهارکرد: در پی اعلام مرکز فوریت‌های پلیسی ۱۱۰ مبنی بر پیدایش جسدی در یک منزل مسکونی، بلافاصله ماموران اداره مبارزه با جرائم جنایی پلیس آگاهی به محل مورد نظر اعزام شدند.

رئیس پلیس آگاهی استان ادامه داد: با حضور ماموران در محل، مشخص شد که وی با سلاح سرد و به دلایل نامعلومی به قتل رسیده است.

وی افزود: پیرو دستور سردار فرمانده انتظامی استان، تیمی ویژه از ماموران پلیس آگاهی تشکیل و ابعاد مختلف پرونده در حال بررسی است که نتیجه متعاقبا اعلام خواهد شد. تسنیم




پایش مستمر سلامت روان

دستیاری دستیار دانشجویان پزشکی دانشجویان دستیاری

بر اساس دستور معاون آموزشی وزارت بهداشت، روسای دانشگاه‌های علوم پزشکی و معاونان آموزشی آن‌ها موظف به انجام اقدامات مستمر و نزدیک برای پیشگیری از خودکشی دانشجویان و دستیاران پزشکی شده‌اند.

از این پس، شاخص‌های عملکردی دانشگاه‌ها شامل میزان توجه و اقدامات آنان در راستای کاهش موارد خودکشی خواهد بود. این رویکرد مشابه پایش مادران باردار پرخطر است که به عنوان یکی از شاخص‌های عملکردی نظام سلامت ارزیابی می‌شود.

این اقدام به منظور توجه به سلامت روان و جسمی دانشجویان و دستیاران پزشکی طراحی شده است و هدف آن شناسایی عوامل خطر و فراگیران در معرض خطر، همچنین ارائه راهکارهای پیشگیرانه و ارتقای حمایت‌های روانی و اجتماعی در محیط‌های دانشگاهی و بیمارستانی است.

کارشناسان حوزه آموزش و سلامت روان، اجرای این دستور را گامی مؤثر در کاهش فشارهای روانی و بهبود شرایط تحصیلی و آموزشی دانشجویان و دستیاران پزشکی ارزیابی کرده‌اند.




جاده هراز و کندوان برفی شد

هراز و کندوان برفی شدکیاپرس :  سرپرست پلیس راه مازندران با اشاره به بارش برف در ارتفاعات کندوان و هراز و کاهش دید در ارتفاعات سوادکوه و کیاسر، گفت: از لحاظ ترافیکی تردد خودروها در تمامی جاده های استان به‌صورت عادی و روان است.

به گزارش کیاپرس از پایگاه اطلاع رسانی پلیس مازندران، سرهنگ هادی عبادی روز دوشنبه اظهار کرد: در زمان حاضر شاهد بارش برف در ارتفاعات محورهای کندوان و هراز هستیم و همچنین ارتفاعات گدوگ و کیاسر مه‌آلود بوده و با کاهش دید همراه است.

سرپرست پلیس راه مازندران بیان کرد: از لحاظ ترافیکی نیز تردد خودروها در تمامی محورهای استان به‌صورت عادی و روان است.

وی در ارتباط با اعلام محدودیت‌های ترافیکی باتوجه به تعطیلی روز سه‌شنبه در جاده‌های شمال، تصریح کرد: هنوز محدودیت‌های ترافیکی اعلام نشده اما باتوجه به افزایش ترافیک از ساعت ۱۲ امروز محدودیت تردد کامیون، کامیونت و موتورسیکلت را در محور هراز خواهیم داشت.

سرپرست پلیس راه مازندران خاطرنشان کرد: اجرای محدودیت یک‌طرفه منوط به شرایط ترافیک جاده ها است.

مرکز کنترل ترافیک پلیس راه استان با شماره ۲۱۸۲۴۴۳۴ و ۲۱۸۲۴۴۲۰ و با پیش شماره ۰۱۱ به طور شبانه روز آماده پاسخگویی در خصوص وضعیت راه‌های استان است.

برابر آمار، سالانه بیش از ۵۰۰ میلیون دستگاه خودرو در محورهای مازندران تردد دارند که ۱۱ درصد از این ترددها در محورهای اصلی و بقیه درون شهری است. مازندران ۱۰ هزار و ۴۰۰ کیلومتر راه اصلی و فرعی دارد که حدود سه هزار کیلومتر از آن جاده اصلی و بقیه محور روستایی است.

هراز، کندوان، سوادکوه، کیاسر، کناره و جاده گلوگاه ۶ محور اصلی مازندران است که این استان را به استان‌های تهران، البرز، سمنان، گیلان و گلستان متصل می کند.

مسافران و رانندگان می‌توانند جهت آگاهی از آخرین وضعیت راه‌ها، انسدادها یا محدودیت‌های احتمالی تردد و شرایط جوی به سایت www.۱۴۱.ir مراجعه کرده و یا با تلفن گویای ۱۴۱ تماس حاصل کنند.