وقفه درمانی سرطان در جنگ احتمال عود بیماری را افزایش می‌دهد

وقفه درمانی سرطان در جنگ احتمال عود بیماری را افزایش می‌دهد

رئیس انجمن رادیوآنکولوژی ایران هشدار داد: اختلالات درمانی ناشی از شرایط جنگی، احتمال عود سرطان را افزایش می‌دهد. وی از آمادگی برای راه‌اندازی سیستم‌های مجازی و بین‌شهری درمان سرطان با همکاری وزارت بهداشت خبر داد.

به گزارش کیاپرس، دکتر علی مطلق در گفت‌وگو با وبدا با اشاره به آسیب‌پذیری بیماران سرطانی در شرایط جنگی اظهار کرد:

«بیمارانی که در مرحله درمان فعال هستند بیش از همه در معرض آسیب قرار دارند. هر میزان تأخیر در درمان می‌تواند احتمال عود بیماری را افزایش دهد.»
راهکارهای انجمن برای بحران:

  • هماهنگی بین‌شهری برای ادامه درمان بیماران در شهرهای دیگر
  • راه‌اندازی پرونده الکترونیک و ویزیت مجازی بیماران
  • اجرای نظام ارجاع الکترونیک برای درمان در شهرهای کوچک
  • ادغام خدمات پیگیری در شبکه بهداشتی کشور

دکتر مطلق با اشاره به اقدامات انجام شده توضیح داد:

«در دو هفته اخیر با هماهنگی همکاران در شهرهای مختلف، نیازهای درمانی از جمله شیمی‌درمانی در شهرهای دیگر تأمین شد. برای پرتودرمانی چالش‌های بیشتری وجود دارد اما برای شیمی‌درمانی این امکان فراهم است.»
هشدار پزشکی:«در درمان سرطان، زمان نقش حیاتی دارد. هر تأخیر قابل اجتناب می‌تواند هم احتمال عود بیماری را افزایش دهد و هم اثربخشی درمان را کاهش دهد.»

رئیس انجمن رادیوآنکولوژی بر ضرورت حمایت روانی تأکید کرد:

«در شرایط بحرانی، اضطراب بیماران افزایش می‌یابد. حضور مشاوران روان‌شناس در کنار تیم درمانی و نقش پزشکان در اطمینان‌بخشی به بیماران برای پذیرش درمان و پیگیری آن ضروری است.»

وی در پایان پیشنهاد داد:

«نیازمند تقویت جلسات مستمر با سیاست‌گذاران سلامت هستیم تا در کوتاه‌ترین زمان، راه‌حل‌های مؤثر برای کاهش مشکلات بیماران سرطانی در شرایط بحرانی ارائه شود.»
منبع: وبدا

 




رابطه مصرف لبنیات و کابوس‌های شبانه تأیید شد

 

رابطه مصرف لبنیات و کابوس‌های شبانه تأیید شد

پژوهش جدید نشان می‌دهد مصرف لبنیات در افراد مبتلا به عدم تحمل لاکتوز می‌تواند باعث کابوس‌های شبانه و اختلال خواب شود؛ چرا که مشکلات گوارشی ناشی از آن بر محتوای رویاها تأثیر مستقیم می‌گذارد.

به گزارش کیاپرس، تحقیقات دانشگاهی روی ۱۰۸۲ دانشجو نشان داده است که ارتباط معناداری میان مصرف لبنیات و افزایش کابوس‌های شبانه در افراد دارای عدم تحمل لاکتوز وجود دارد.

عدم تحمل لاکتوز چیست؟وضعیتی که بدن قادر به هضم کامل لاکتوز (قند موجود در شیر و محصولات لبنی) نیست و منجر به علائم گوارشی می‌شود.

بر اساس این مطالعه که نتایج آن در وبگاه پزشکی Medical Express منتشر شده، پژوهشگران دریافتند:

«ارتباطی قوی بین کابوس‌دیدن و عدم تحمل لاکتوز وجود دارد. احتمالاً دلیل این ارتباط، تأثیر نفخ یا درد معده بر محتوای خواب‌هاست.»

پروفسور تور نیلسن، سرپرست تیم تحقیق از دانشگاه مونترال توضیح می‌دهد:

«کابوس‌های افراد دارای حساسیت به لاکتوز که از علائم شدید گوارشی رنج می‌برند، بدتر است. این منطقی است چون می‌دانیم احساسات بدنی بر خواب‌دیدن تأثیر می‌گذارند.»

یافته‌های کلیدی این پژوهش:

  • مشکلات گوارشی ناشی از لبنیات کیفیت خواب را کاهش می‌دهد
  • شدت کابوس با میزان حساسیت به لاکتوز مرتبط است
  • تغییر عادات غذایی می‌تواند کابوس‌ها را کاهش دهد

نیلسن هشدار می‌دهد که کابوس‌های مکرر می‌توانند بسیار مخرب باشند، چرا که:

«نه تنها افراد را ناراضی از خواب بیدار می‌کنند، بلکه ممکن است باعث اجتناب از خواب شوند که هر دو این عوامل خواب آرام را مختل می‌کنند.»

منبع: ایرنا

 




ضرورت تسریع در ایجاد ذخایر راهبردی جدید اورژانس کشور

ضرورت تسریع در ایجاد ذخایر راهبردی جدید اورژانس کشور

رئیس کمیسیون بهداشت مجلس با اشاره به عملکرد ایثارگرانه اورژانس در ۱۲ روز جنگ اخیر، بر لزوم تجهیز سریع ذخایر مصرف‌شده، توسعه زیرساخت‌ها و افزایش آمادگی این سازمان برای مقابله با تهدیدات دشمن تأکید کرد.

به گزارش کیاپرس، حسینعلی شهریاری در بازدید از سازمان اورژانس کشور و اورژانس استان تهران، با تقدیر از خدمات بی‌وقفه نیروهای امدادی در دوران جنگ تحمیلی اخیر اعلام کرد:

«نیروهای اورژانس حتی زیر موشک‌باران با تمام وجود به مجروحان خدمت کردند. این ایثار نمونه‌ای ماندگار است، اما مشکلاتی مانند کمبود منابع مالی، مصرف ذخایر تجهیزات و نیاز به به‌روزرسانی امکانات وجود دارد.»

وی با اشاره به تداوم تهدیدات دشمن صهیونیستی هشدار داد:

«باید تجهیزات اورژانس فراتر از حد معمول تقویت شود. انبارها باید سریع‌تر تکمیل و ذخایر مصرف‌شده جایگزین شوند. اورژانس در خط مقدم امداد است و باید در هر شرایطی آماده باشد.»

شهریاری از پیشنهادات اورژانس شامل «تأمین بودجه برای بازسازی، ایجاد ذخایر راهبردی جدید و توسعه زیرساخت‌های فوریت‌های پزشکی» استقبال کرد و افزود:

«این موارد را در فصل بودجه به‌طور جدی پیگیری می‌کنیم. کمیسیون بهداشت پشتیبان کامل اورژانس است و با همکاری دولت، سازمان برنامه و وزارت بهداشت، مشکلات را حل خواهیم کرد.»
منبع: خانه ملت

 




چگونه می‌توان به بیماران قلبی در شرایط بحرانی کمک کرد؟

چگونه می‌توان به بیماران قلبی در شرایط بحرانی کمک کرد؟

 کیاپرس: یک متخصص قلب و عروق و فوق‌تخصص آنژیوپلاستی با بیان نکاتی کلیدی برای حفظ سلامت بیماران قلبی در شرایط بحرانی، بر اهمیت توجه به جسم و روان این بیماران تأکید کرد.

به گزارش کیاپرس به نقل از وزارت بهداشت، دکتر رضا روان‌پارسا، متخصص قلب و عروق و فوق‌تخصص آنژیوپلاستی گفت: مراقبت از سلامت جسم و روان، به‌ویژه برای بیماران قلبی در شرایط بحرانی، اهمیت زیادی دارد. استرس شدید می‌تواند سلامت این بیماران را به‌طور جدی تهدید کند.

وی افزود: «حفظ آرامش نسبی یکی از مهم‌ترین عوامل در مراقبت از بیماران قلبی است. گرچه در شرایط بحرانی مانند جنگ، حفظ آرامش دشوار به نظر می‌رسد، اما پرهیز از پیگیری مداوم اخبار اضطراب‌آور، انجام تمرینات سبک ورزشی و تنفسی، گوش دادن به موسیقی آرام و ارتباط با نزدیکان، می‌تواند به کاهش فشار روانی کمک کند.»

دکتر روان‌پارسا با اشاره به خطرات ناشی از استرس، تصریح کرد: استرس می‌تواند موجب افزایش فشار خون، سکته‌های قلبی یا بروز آریتمی شود. از این‌رو، کنترل آن ضروری است.

او توصیه کرد: «بیماران مبتلا به بیماری‌های قلبی، فشار خون بالا یا دیابت، مصرف داروهای خود را بدون وقفه ادامه دهند. قطع ناگهانی یا تغییر خودسرانه داروها می‌تواند عواقب خطرناکی به دنبال داشته باشد. همراه داشتن داروها در یک بسته قابل حمل در مواقع ضروری نیز ضروری است.»

این فوق‌تخصص آنژیوپلاستی با اشاره به تغذیه مناسب در بحران‌ها گفت: «اگرچه دسترسی به تغذیه سالم ممکن است محدود باشد، اما باید از مصرف غذاهای پرنمک، چرب و فرآوری‌شده پرهیز کرد. نوشیدن مایعات کافی، به‌ویژه در نبود نارسایی قلبی، توصیه می‌شود.»

وی درباره اهمیت تحرک بدنی توضیح داد: «بی‌تحرکی طولانی‌مدت می‌تواند خطر لخته شدن خون در پاها و آمبولی ریوی را افزایش دهد. بیماران باید حتی در فضای خانه، حرکات کششی ساده را هر چند ساعت انجام دهند.»

دکتر روان‌پارسا هشدار داد: «نشانه‌هایی مانند درد قفسه سینه، تنگی نفس، تعریق سرد، سرگیجه یا ضعف شدید را نباید نادیده گرفت. این علائم ممکن است نشان‌دهنده مشکلات جدی باشند و نباید به‌سادگی به استرس یا بی‌خوابی نسبت داده شوند. مراجعه فوری به پزشک یا مراکز درمانی ضروری است.»

وی در پایان خاطرنشان کرد: «بیماران دارای سابقه عمل قلب باز، استنت‌گذاری یا تعبیه دستگاه‌های قلبی مانند ضربان‌ساز، باید مدارک پزشکی و کارت شناسایی دستگاه را همواره همراه داشته باشند. این اقدام می‌تواند به تسریع روند درمان در مراکز درمانی کمک کند.»

روان‌پارسا تأکید کرد: «حفظ سلامت بیماران قلبی بخشی از تاب‌آوری ملی در بحران‌هاست و ادامه درمان مناسب این بیماران، مانع بروز بحران‌های ثانویه خواهد شد.»

📌 منبع: وزارت بهداشت | تنظیم: کیاپرس

 




کاربرد هوش مصنوعی در تشخیص دقیق‌تر سرطان پستان؛ شانس بیشتر برای درمان هدفمند

کاربرد هوش مصنوعی در تشخیص دقیق‌تر سرطان پستان؛ شانس بیشتر برای درمان هدفمند

به گزارش کیاپرس به نقل از HealthDay

تاریخ انتشار: ۱۱ تیر ۱۴۰۴

هوش مصنوعی می‌تواند در شناسایی زنان مناسب برای درمان‌های هدفمند سرطان پستان عملکردی مؤثرتر از روش‌های سنتی داشته باشد. نتایج یک مطالعه جدید نشان می‌دهد که با بهره‌گیری از این فناوری، آسیب‌شناسان توانسته‌اند در حدود ۹۰ درصد موارد، بیماران واجد شرایط درمان با داروهای هدفمند HER2 را به‌درستی شناسایی کنند.

این پژوهش که قرار است در نشست آتی «انجمن آمریکایی انکولوژی بالینی» (ASCO) ارائه شود، بیانگر آن است که هوش مصنوعی می‌تواند تعداد بیشتری از زنان را برای دریافت درمان‌هایی که پروتئین HER2 را هدف قرار می‌دهند، شناسایی کند. HER2 پروتئینی است که به رشد تومورهای سرطانی کمک می‌کند.

بر اساس آمار «انجمن سرطان آمریکا»، تاکنون تنها حدود ۲۰ درصد از موارد سرطان پستان سطح بالایی از HER2 داشته‌اند. اما دکتر مارینا دِ بروت، پاتولوژیست ارشد مرکز سرطان A.C. Camargo در برزیل، اعلام کرد که هوش مصنوعی می‌تواند امکان بهره‌مندی از این درمان‌ها را برای حدود ۶۵ درصد دیگر از بیماران نیز فراهم کند.

او گفت: «برخی از تومورهایی که دارای سطح پایین یا بسیار پایین HER2 هستند، در صورت تشخیص صحیح، می‌توانند به داروهای هدفمند پاسخ دهند.»

در این مطالعه، از الگوریتم هوش مصنوعی ComPath برای کمک به ۱۰۵ پاتولوژیست از ۱۰ کشور استفاده شد. در طی پنج دوره آزمایشی، ۱۹۴۰ نمونه بیوپسی بررسی شد که در یک‌سوم موارد از کمک هوش مصنوعی بهره گرفته شد.

نتایج نشان داد که استفاده از هوش مصنوعی، دقت تشخیص HER2 را از ۶۷ به ۸۹ درصد افزایش داد و میزان خطای طبقه‌بندی HER2 بسیار پایین به‌عنوان HER2-منفی را بیش از ۲۵ درصد کاهش داد؛ به‌طوری‌که خطای تشخیص از ۳۰ درصد به تنها ۴ درصد رسید.

دکتر جولیان هونگ، مدیر پزشکی اطلاعات پرتودرمانی دانشگاه کالیفرنیا-سانفرانسیسکو گفت: «تشخیص دقیق وضعیت HER2 برای انتخاب بهترین درمان بیماران حیاتی است. این مطالعه نشان می‌دهد که رویکرد ترکیبی با کمک هوش مصنوعی می‌تواند حتی در شرایط پیچیده هم تشخیص‌ها را بهبود بخشد.»

پژوهشگران قصد دارند در مرحله بعد، این فناوری را وارد روندهای درمانی روتین کنند تا تأثیر آن بر نتایج واقعی بیماران ارزیابی شود.

توجه: یافته‌های این پژوهش هنوز در مجلات علمی داوری‌شده منتشر نشده‌اند و به‌صورت مقدماتی در نشست علمی ارائه خواهند شد.

منبع: HealthDay | ترجمه و تنظیم: پایگاه خبری کیاپرس

 




مقدمات خرید آمبولانس های جدید در کشور فراهم شده است

کیاپرس/رییس سازمان اورژانس کشور با اشاره به مقدمات خرید آمبولانس های جدید در کشور، گفت: امیدواریم در هفته جاری قرارداد تامین آمبولانس های جدید پس از ارائه ضمانت های لازم از سوی شرکت تامین کننده، بسته شود.

به گزارش کیاپرس از وبدا، دکتر جعفر میعادفر با بیان اینکه ۵۰ شاسی آمبولانس در حال حاضر در کشور داریم، افزود: پس از تامین پیش پرداخت اولیه، انتظار داریم به زودی ۴۰۰ شاسی آمبولانس نیز وارد کشور شود. با تامین منابع مالی می توان پیش بینی کرد که تا آخر سال ۵۰۰ دستگاه آمبولانس جدید در کشور توزیع شود.

وی ادامه داد: با دانشگاه ها و استانداردانی که از ظرفیت مناطق آزاد برخوردارند، مذاکراتی داشته ایم که در صورت استفاده از این ظرفیت و با آورده ۵۰ درصدی استانها، سازمان اورژانس کشور نیز ۵۰ درصد دیگر را متقبل می شود تا آمبولانس های جدید، خریداری شود.

رییس سازمان اورژانس کشور با اشاره به همکاری استانداری و دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان و سازمان اورژانس کشور در تامین آمبولانس با استفاده از ظرفیت مناطق آزاد، گفت: ۵ دستگاه آمبولانس در استان هرمزگان وارد شده و در حال واردات آمبولانس های جدید هستند. این کار در استان سیستان و بلوچستان نیز با حمایت استانداری در حال انجام است.

به گفته دکتر میعادفر، دانشگاه ها و استانهایی که دارای مناطق آزاد هستند(مانند خوزستان و سیستان و بلوچستان که دارای چندین دانشگاه و دانشکده علوم پزشکی هستند) می توانند ۵۰ درصد از منابع مورد نیاز خرید آمبولانس های جدید را تامین کنند و ۵۰ درصد دیگر را سازمان اورژانس کشور، تامین خواهد کرد تا نیازهای آنها به سرعت برطرف شود.

وی از آمادگی سازمان اورژانس کشور برای همکاری در جهت راه اندازی اورژانس دریایی در استان بوشهر و جزیره خارک خبر داد و یادآور شد: راه اندازی اورژانس دریایی در جزیره خارک می تواند به عنوان خدمتی ارزنده در دستور کار سازمان اورژانس و دانشگاه علوم پزشکی بوشهر قرار گیرد. پایگاه سوم اورژانس دریایی استان هرمزگان در جزیره بوموسی با همکاری سازمان اورژانس کشور و دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان از یکماه قبل راه اندازی و به صورت آزمایشی فعال شده است. در حال حاضر جزایر قشم، هرمز و بوموسی تحت پوشش خدمات اورژانس دریایی قرار دارد.

رییس سازمان اورژانس کشور با بیان اینکه نیروهای اورژانس در خط مقدم بحران جنگ ۱۲ روزه در کشور بودند ضمن تقدیر از خدمات تیم ملی سلامت، یادآور شد: تعدادی از همکاران و آمبولانس های اورژانس در این بحران آسیب دیدند.

دکتر میعادفر با اشاره به خدمات تیم ملی سلامت در جنگ ۱۲ روزه و مجروحیت و شهادت تعدادی از کادر سلامت در این بحران، تاکید کرد: باید همیشه در حالت آماده باشیم و چالش های حوزه سلامت از جمله در حوزه درمان و اورژانس را برای مقابله با بحران های احتمالی آینده برطرف کنیم.




سواد سلامت، حلقه مفقوده در زنجیره پیشگیری، درمان و بازتوانی اعتیاد

سواد سلامت (Health Literacy) مجموعه‌ای از توانمندی‌های شناختی، ارتباطی و کاربردی است که به افراد امکان می‌دهد اطلاعات مربوط به سلامت را به‌درستی دریافت، تحلیل، درک و در زندگی روزمره به‌کار گیرند. در زمینه اعتیاد، این مهارت‌ها نقشی کلیدی در پیشگیری اولیه، افزایش مشارکت در درمان، بهبود پایبندی درمانی، و کاهش احتمال بازگشت به مصرف ایفا می‌کنند.

اعتیاد، پدیده‌ای مزمن، عودکننده و چندوجهی است که برای مقابله با آن، تنها درمان دارویی یا حمایت اجتماعی کافی نیست؛ بلکه ارتقای سواد سلامت در سطح فرد، خانواده و جامعه، شرط لازم و تقویت‌کننده موفقیت مداخلات درمانی و بازتوانی است (Volkow et al., 2020).

ابعاد سواد سلامت در چرخه اعتیاد:

شناخت مواد و اثرات آن‌ها

درک علمی از اثرات کوتاه‌مدت و بلندمدت مواد (مانند مت‌آمفتامین، گل، ترامادول، شیشه)، شناخت علائم مسمومیت و عوارض روان‌پزشکی.

آشنایی با روش‌های درمان مؤثر

تفاوت درمان‌های مبتنی بر شواهد (مانند درمان‌های آگونیست با متادون و بوپره‌نورفین) با درمان‌های غیرعلمی یا سنتی، و درک اهمیت درمان طولانی‌مدت و پیگیری مداوم.

ارتباط مؤثر با نظام سلامت

توانایی درک توصیه‌های درمانگر، پیروی از برنامه درمان، استفاده از خدمات روان‌درمانی، ترک دارویی و خدمات بازتوانی، و برقراری ارتباط مؤثر با مراقبین سلامت و کارشناسان سلامت روان.

تشخیص زودهنگام علائم بازگشت و مداخله به‌موقع

درک نشانه‌های هشداردهنده عود مانند وسوسه شدید، تغییرات خلقی، دوری از درمان، و مراجعه به مراکز تخصصی به‌موقع.

نقش مراکز علمی و حرفه‌ای در ارتقای سواد سلامت اعتیاد:

مراکز درمان با داروهای آگونیست (MMT و BMT)

این مراکز نقشی فراتر از درمان دارند و با آموزش هدفمند به بیماران و خانواده‌ها، اصلاح باورهای نادرست و افزایش آگاهی، باعث بهبود نتایج درمانی و کاهش عود می‌شوند (Sullivan et al., 2022).

مراقبین سلامت و بهورزان

در نقاط تماس اولیه با جامعه، از جمله خانه‌های بهداشت و پایگاه‌های سلامت، مراقبین می‌توانند با آموزش چهره‌به‌چهره و معرفی خدمات تخصصی، نقش حیاتی در ارتقای سواد سلامت ایفا کنند.

کارشناسان سلامت روان

از طریق جلسات روان‌درمانی، آموزش گروهی و حمایت عاطفی، به کاهش استیگما، افزایش درک بیماران از روند درمان و توانمندسازی آنان برای مدیریت بهتر اختلال کمک می‌کنند (Lincoln et al., 2021).

مددکاران اجتماعی

مددکاران با درک عمیق از عوامل اجتماعی مؤثر بر اعتیاد (فقر، خشونت، بیکاری، طرد اجتماعی)، و مهارت در حمایت‌های روان‌اجتماعی، نقش کلیدی در پیگیری درمان، بازتوانی اجتماعی و آموزش خانواده‌ها دارند. آنان پل ارتباطی بین بیمار، نظام سلامت و منابع حمایتی محسوب می‌شوند.

مربیان مدارس و کارشناسان مشاوره آموزش و پرورش

با آموزش مهارت‌های زندگی، شناسایی رفتارهای پرخطر، برگزاری جلسات والد-فرزند، و ایجاد فرهنگ سلامت‌محور، سهم بسزایی در پیشگیری اولیه و ارتقای سواد سلامت دانش‌آموزان و خانواده‌ها دارند. ادغام آموزش سواد سلامت در برنامه‌های درسی، یک استراتژی مؤثر در برابر اعتیاد در سنین پایین است.

چالش‌ها در ایران:

سواد سلامت در گروه‌های پرریسک مانند نوجوانان، سالمندان، مصرف‌کنندگان فعلی یا در حال ترک، و خانواده‌های کم‌سواد پایین است.

باورهای نادرست درباره درمان‌های ترک (مثل “ترک فوری”، “سم‌زدایی بدون بازگشت”) مانع درمان علمی و طولانی‌مدت می‌شود.

نبود بسته‌های آموزشی ساده‌سازی‌شده برای اقشار مختلف، از چالش‌های مهم ارتقای سواد سلامت است.

پیشنهادهای راهبردی:

گنجاندن آموزش سواد سلامت در برنامه‌های درمان اعتیاد

آموزش خانواده‌ها و مربیان در مواجهه با افراد در معرض خطر

توسعه محتوای چندرسانه‌ای ساده‌سازی‌شده برای ارتقای درک عمومی

همکاری بین مراکز درمانی، آموزش‌وپرورش، دانشگاه‌های علوم پزشکی و رسانه‌ها

تربیت تیم‌های چندرشته‌ای (پزشک، روان‌شناس، مددکار، مربی) برای آموزش جامع

منابع علمی:

Volkow, N. D., et al. (2020). The Evolving Understanding of Recovery: Neurobiology and Health Literacy. New England Journal of Medicine, 374(4), 363–۳۷۱٫ Sullivan, L. E., et al. (2022). Health literacy interventions in opioid agonist therapy: A systematic review. Journal of Substance Abuse Treatment, 140, 108870. Lincoln, A. K., et al. (2021). Improving addiction treatment outcomes through health literacy enhancement: A review. Journal of Public Health Policy, 42(1), 45–۵۸٫ Bagheri, M., et al. (2019

). Assessment of health literacy among patients with substance use disorders in Tehran. Iranian Journal of Psychiatry and Clinical Psychology, 25(4), 328–۳۳۷٫ Montazeri, A., et al. (2014). Health Literacy for Iranian Adults (HELIA). Payesh, 13(5), 589–۵۹۹٫

محمدهادی فرح زادی

دکترای تخصصی (PhD) مطالعات اعتیاد، عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی یزد




حمایت از تولید داخلی تجهیزات پزشکی در اولویت دولت / حضور گسترده در ایران هلث، نشان‌دهنده پیشرفت حوزه تجهیزات پزشکی کشور است

کیاپرس / وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در آیین افتتاحیه نمایشگاه ایران‌هلث با اشاره به پیشرفت‌های چشمگیر کشور در عرصه تولید تجهیزات پزشکی، در عین حال به برخی مشکلات در زمینه تأمین نقدینگی و ارز برای تولیدکنندگان اشاره کرد و گفت: تأمین نقدینگی و ارز وظیفه‌ ماست و در این زمینه پیگیر هستیم. مطمئن باشید اولویت رئیس‌جمهور و وزارت بهداشت آن است که از تولید داخلی با کیفیت، هم برای مصارف کشور و هم برای صادرات، حمایت کنیم.

به گزارش  کیاپرس به نقل از وبدا، دکتر محمدرضا ظفرقندی، در آیین افتتاحیه نمایشگاه ایران‌هلث، سلامت و امنیت را زیرساخت سایر نعمت‌ها دانست و ضمن تقدیر از برگزارکنندگان نمایشگاه ایران‌هلث، گفت: این حضور گسترده، نشان‌دهنده پیشرفت حوزه تجهیزات پزشکی کشور است و من خود نیز در جریان این پیشرفت قرار داشته‌ام.
وی با بیان اینکه تجهیزات پزشکی به دو دسته سرمایه‌ای و مصرفی تقسیم می‌شوند، افزود: در هر دوی این زمینه‌ها پیشرفت‌های چشمگیری داشته‌ایم؛ به طوری که در گذشته حتی آنژیوکت و دستگاه‌های سونوگرافی وارداتی در کشور نبودند. این پیشرفت اکنون جای تقدیر دارد و ما در مسیر تولید برای سلامت هستیم که هدفی مقدس است.
وزیر بهداشت ابراز امیدواری کرد که کشور بتواند در لبه تکنولوژی حرکت کند و افزود: امیدوارم طوری پیش رویم که علاوه بر پاسخ‌گویی به نیازهای داخلی، صادرات‌مان نیز افزایش یابد. بسیاری از کشورها امروز متقاضی محصولات ما هستند و این نشان‌دهنده رسیدن به سطحی از پیشرفت است که مورد مطالبه بازارهای خارجی قرار گرفته‌ایم.
وی تأکید کرد: در زمینه تولید و کیفیت باید به‌صورت همزمان گام برداریم، چرا که سرمایه‌گذاری بدون کیفیت از چرخه رقابت خارج خواهد شد. نمایشگاه‌ها نیز عرصه‌ای برای نمایش توانمندی، پیشرفت، رقابت و تکنولوژی روز هستند.
ظفرقندی ادامه داد: در این مسیر ما نیز تلاش می‌کنیم که وظیفه خود در حمایت از تولید داخل با کیفیت را به خوبی انجام دهیم. بیمارستان‌ها را برای خرید از تولیدکنندگان داخلی تشویق می‌کنیم و خودمان نیز بودجه‌هایی اعم از ریالی و ارزی برای این منظور اختصاص داده‌ایم. امیدواریم در این خرید تجمیعی، استراتژیک و راهبردی که انجام می‌دهیم، شما تولیدکنندگان نیز مشارکت فعال داشته باشید.
وی با اشاره اینکه تجهیزات پزشکی به دو دسته کلی «سرمایه‌ای» و «مصرفی» تقسیم می‌شوند، افزود: زمانی حتی یک آنژیوکت در کشور تولید نمی‌شد و در زمینه تجهیزات سرمایه‌ای نیز حتی یک دستگاه سونوگرافی در کشور وجود نداشت اما اکنون بسیاری از تجهیزات با کیفیت خوب در کشور تولید می‌شود.
دکتر ظفرقندی تاکید کرد: علاوه بر تامین نیازهای کشور باید تولید به سمتی برود که صادرات هم افزایش پیدا کند، بسیاری از کشورها، محصولات سلامت تولید ایران را درخواست می‌کنند و این موضوع به منزله آن است که به حدی از پیشرفت رسیده‌ایم که مطالبه در این خصوص برای صادرات محصولات وجود دارد.
وی در پایان خاطرنشان کرد: تولیدکنندگان تجهیزات پزشکی عصای دست ما هستند و اگر نبودند، مشخص نبود امروز در چه شرایطی قرار داشتیم. امیدواریم این نمایشگاه، گامی رو به جلو برای ارتقاء تجهیزات و سلامت کشور باشد.

گفتنی است در حاشیه بیست و ششمین نمایشگاه بین‌المللی تجهیزات پزشکی، دندان‌پزشکی، دارویی و آزمایشگاهی «ایران‌هلث ۱۴۰۴» با حضور وزیر بهداشت، معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش نبیان رییس جمهوری و رییس و مدیران سازمان غذا و دارو، ۱۸ محصول نوآورانه در حوزه تجهیزات پزشکی رونمایی شد.
بیست‌وششمین دوره نمایشگاه بین‌المللی تجهیزات پزشکی، دندانپزشکی، دارویی و آزمایشگاهی با عنوان “ایران هلث ۱۴۰۴” از تاریخ ۱۸ تا ۲۱ خردادماه ۱۴۰۴ (۸ تا ۱۱ ژوئن ۲۰۲۵) در محل دائمی نمایشگاه‌های بین‌المللی تهران برگزار می شود.



بدون جراحی نخستین عمل دریچه قلب باز در شیراز انجام شد

کیاپرس /برای نخستین بار در شیراز، عمل ترمیم دریچه میترال از طریق پوست بدون نیاز به جراحی باز (میترال کلیپ) برای سه بیمار در بیمارستان کوثر انجام شد.

به گزارش  کیاپرس به نقل از وبدا دکتر جواد کجوری متخصص قلب و عروق و فوق تخصص کاردیولوژی تهاجمی دانشگاه علوم پزشکی شیراز با اعلام این خبر اظهار کرد: این روش پیشرفته که تا پیش از این تنها در تهران انجام شده بود، اکنون در شیراز نیز به ثبت رسید.

وی افزود: تاکنون در مجموع تنها چهار مورد عمل «میترال کلیپ» در ایران و در تهران انجام شده بود که مورد پنجمین آن در کشور، در شیراز نیز انجام شد.
این استاد تمام دانشگاه علوم پزشکی شیراز در ادامه بیان کرد: در این روش، وسیله‌ای به نام کلیپ از طریق سیاهرگ کشاله ران و زیر دید اشعه ایکس از دیواره بین دهلیزی عبور کرده و وارد دهلیز چپ قلب می‌شود؛ سپس با هدایت اکوکاردیوگرافی سه بعدی از راه مری، لبه‌های دریچه میترال گشاد شده که از هم فاصله گرفتند را به هم نزدیک کرده و نارسایی را اصلاح می‌کنند.
به گفته این متخصص قلب، عمل «میترال کلیپ» جایگزینی نوین و کم‌تهاجمی برای جراحی قلب باز است به ویژه برای بیمارانی که به دلیل ریسک بالا، امکان انجام جراحی قلب برای آن‌ها فراهم نیست یا عمل مجدد برایشان دشوار است.
این عمل جراحی به همت تیم تخصصی بیمارستان کوثر شیراز متشکل از دکتر «جواد کجوری» سرپرست تیم، دکتر «مسیح شفا» جراح قلب، دکتر «طناز رزمی» فوق تخصص اکو و دکتر «مانی حسن زاده» فوق تخصص اینترونشن و بیماری ساختاری قلب، برای سه بیمار انجام شد.عکس ارشیو



کل بودجه ارزی مرتبط با سلامت ۳.۵ میلیارد دلار است

کیاپرس/مشاور عالی و جانشین وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی اظهار داشت: کل بودجه ارزی مصوب برای همه هزینه های ارزی ۳.۵ میلیارد دلار است که در سال گذشته این عدد کمتر بوده است.

به گزارش خبرنگار کیاپرس، دکتر علی جعفریان در سومین نشست خبری ایران هلث ۱۴۰۴ افزود: ما الان در ماه سوم سال قرار داریم، میزان تخصیص ارز در جریان است، این موضوع فراز و نشیبی دارد و وزیر بهداشت پیگیر هستند ما به اندازه سه ماه، ارز مربوطه را بگیریم .

وی با اشاره به اینکه محدودیت های بانک مرکزی سرجای خود وجود دارد، گفت: ارز با محدودیت روبرو است و آن چیزی که در قانون بودجه پیش بینی می شود، ممکن است محقق نشود.

وی ادامه داد: بابت تغییر نرخ ارز از ۴۲۰۰ به ۲۸۵۰۰ در بودجه سال جاری رقم که معادل ۸۵ همت است و قرار این مابه التفاوت را پوشش دهد تا پرداخت از جیب مردم بیشتر نشود.

وی ادامه داد: اگر این بودجه بموقع در اختیار ما قرار گیرد، طبیعا پرداخت از جیب مردم را کنترل خواهیم کرد، هرچند سیاست وزارت بهداشت کاملا روشن است و ابلاغ هم شده که مابه التفاوت نرخ ارز نباید منجر به افزایش غیر منطقی قیمت دارو شود.