مارال ایرجی، قهرمان ناشناخته: پرستاری که زندگی دوباره بخشید

به گزارش خبرنگار کیاپرس مارال ایرجی، پرستاری با ۲۱ سال سابقه در بیمارستان حضرت فاطمه زهرا (ساری)، در یکی از حساس‌ترین و حیاتی‌ترین لحظات زندگی یک نوجوان، نقش تعیین‌ کننده‌ای ایفا کرد و با تصمیمی صحیح و اقدامات حرفه‌ای، جان یک بیمار را نجات داد.

این حادثه زمانی رخ داد که وی به‌طور اتفاقی در مسیر پذیرش استخر، شاهد خروج یک فرد مضطرب از داخل سالن شد. پس از پرس‌وجو، متوجه شد که حال یکی از شناگران بد شده و او را از آب بیرون کشیده‌اند. خانم ایرجی بلافاصله اعلام کرد که پرستار است و درخواست کرد وارد شود تا شرایط را بررسی کند.

هنگامی که به محل حادثه رسید، مشاهده کرد که یک دختر ۱۴ ساله را از آب بیرون کشیده‌اند. ظاهراً این دختر حدود ۵ دقیقه زیر آب مانده بود و فاقد نبض و تنفس بود. با ارزیابی سریع شرایط و بررسی نبض کاروتید بیمار، خانم ایرجی دریافت که بیمار در ایست قلبی قرار دارد. او بدون درنگ ماساژ قلبی را آغاز کرد و با حفظ تمرکز، عملیات احیا را ادامه داد. پس از حدود دو دقیقه، نبض بیمار بازگشت. با این حال، بیمار همچنان قادر به تنفس نبود.

خانم ایرجی تنفس مصنوعی را آغاز کرد، اما با اولین تنفس، محتویات معده بیمار به دهان و بینی وی بازگشت. در این لحظه، او متوجه شد که مسیر تنفسی بیمار به‌دلیل انسداد ناشی از بازگشت مواد غذایی مسدود شده است. با تکیه بر تجربه و مهارت خود و بدون داشتن تجهیزات لازم، تلاش کرد تا مسیر تنفسی بیمار را پاک‌سازی کند. او با شجاعت و مهارت به انجام تنفس مصنوعی ادامه داد تا زمانی که تیم اورژانس ۱۱۵ به محل رسیدند.

این پرستار همچنین به گرفتن رگ بیمار و اتصال سرم کمک کرد، هرچند این اقدامات به دلیل شرایط بیمار دشوار بود. بیمار در حالی که نبض داشت، به آمبولانس منتقل شد و در امبولانس به کمک ساکشن ترشحات ریوی از مسیر دهان و بینی خارج می شد، اکسیزن تراپی هم انجام شد.

دو بار قبل از ورود این دختر غرق شد ه به امبولانس سعی در لوله گذاری توسط یکی از شناگران پزشک شد که موفقیت امیز نبود و بیمار با شرایط فوق به بیمارستان منتقل گردید.

این دختر نوجوان اکنون در بخش آی‌سی‌یو بیمارستان بوعلی ساری بستری است و امید است با کمک خداوتد متعال و تیم پزشکان متعهد،  درمان این بیمار عزیز هر چه زودتر با سلامتی ‌کامل انجام شود و وی به اغوش گرم خانواده برگردد.

اقدامات حرفه‌ای، مسئولانه و بی‌درنگ خانم ایرجی در این موقعیت بحرانی، اهمیت مهارت، تجربه و تعهد این چنین افرادی را در حرفه پرستاری را نشان می دهد، این حادثه همچنین هشداری است برای والدین که فرزندان خوردسال خود را تنها به استخر نفرستند و از ورود به آب با شکم پر پرهیز کنند، حتی اگر فرد مهارت بالایی در شنا داشته باشد.

مارال ایرجی نمونه‌ای برجسته از یک پرستار متعهد و متخصص است که می‌تواند در لحظات سخت، تغییر بزرگی ایجاد کند. عملکرد وی باید به‌عنوان الگویی برای دیگران باشد و مورد تقدیر و توجه قرار گیرد. امید است که این تجربه، آگاهی بیشتری در جامعه ایجاد کرده و از وقوع حوادث مشابه پیشگیری کند.




انتخاب رشته را جدی بگیرید

کیاپرس /داوطلبین کنکور غالبا توجه وتمرکز خودشان را روی آزمون کنکور سراسری قرار می دهند و سعی بر این دارند با تلاش فردی،استفاده از کلاس های تقویتی،آزمون های آزمایشی و مشاوره رتبه خوبی را در کنکور کسب نمایند. ولی متاسفانه زمانی که در آستانه انتخاب رشته قرار می گیرند؛ توجه لازم به انتخاب های خود و نحوه چیدمان رشته ها ندارند.

محسن تصدیقی ثانی، متخصص مشاور در این مورد به خبرنگار کیاپرس بیان داشت؛ به جرات می توان گفت انتخاب رشته اگر مهمتر از آزمون کنکور سراسری نباشد؛ از لحاظ درجه اهمیت هم سطح آن است.

انتخاب رشته در مسیر شغلی و چگونگی زندگی افراد تا حد بسیار زیادی تاثیر گذار است. یک انتخاب رشته نادرست و غیر واقعی می تواند سالها زندگی ما را پر هزینه، آشفته و بی ثمر کند یا منجر به ماندن پشت کنکور گردد؛ که آن هم در شرایط فعلی به جز در موارد خاص، پیشنهاد نمی گردد.

بنابراین در انتخاب رشته باید دقت فروانی به خرج بدهیم. صرف قبولی در دانشگاهی با رتبه علمی بالا  یا رشته هایی که با علاقه و ویژگی های شخصیتی همخوان نیست؛ تنها به دلیل رفتن به دانشگاه و ارضای شور و هیجان جوانی تصمیمی اشتباه است.

آینده شغلی رشته قبولی، محیط تحصیل، امکانات مورد نیاز، استعداد و توانایی ها و ارتباط رشته با اهداف بلند مدت زندگی؛ باید در درجه اول اولویت ها وچیدمان قرار گیرد.

لذا شایسته است برای انتخاب رشته، ضمن مطالعه دقیق دفترچه راهنما و آگاهی از آخرین اخبار سازمان سنجش و دور از شایعات فضای مجازی و همچنین کسب اطلاع از منابع و افراد معتبر و با تجربه کمک و مشاوره بگیرید.

پیشنهاد می گردد مشاورین خود را برای انتخاب رشته از اعضای صاحب پروانه در سازمان روانشناسی و مشاوره کشور و مشاورین ارشد آموزش و پرورش برگزینید.

بعضی از عوامل تاثیر گذار که باید در انتخاب رشته مورد توجه قرار گیرد عبارتند از: تحلیل دقیق کارنامه و تعیین محدوده احتمالی قبولی برای رشته ها و دانشگاه ها، توجه به بازار کار و شرایط استخدام، توجه به شرایط و ضوابط پذیرش دانشجو وسهمیه ها، بررسی تیپ شخصیتی و استعداد، توجه به امتیاز بومی گزینی رشته هاو سهمیه ها و استخراج دقیق و اولویت بندی صحیح.




تغییر ریل نیکوکاری از مدرسه سازی به پژوهشکده سازی/ نیاز به خیرین فناوری داریم

دکتر امیرعلی حمیدیه

اختصاصی – کیاپرس /استاد دانشگاه علوم پزشکی تهران معتقد است که در شرایط فعلی ریل نیکوکاری باید از مدرسه سازی به پژوهشکده سازی تغییر پیدا کند و گفت: کشور در شرایط فعلی نیاز به خیرین فناوری دارد.

دکتر امیرعلی حمیدیه در گفت و گو با خبرنگار ما اظهار داشت: در حال حاضر فناوری به گلوگاه اصلی پیشرفت کشور تبدیل شده و به همین دلیل نیاز به خیر پژوهشکده ساز در کشور داریم.

وی ادامه داد: در صورتی که خیرین پا در عرصه فناوری بگذارند، هم می تواند تلاش پژوهشگران به نتیجه مطلوب برسد و آنان امیدوارانه کار را به پیش ببرند و هم مردم نتایج شیرین فناوری را خواهند چشید که به مراتب ارزشمند است.

تعداد کمی از خیرین در حوزه فناوری فعالیت دارند

استاد دانشگاه علوم پزشکی تهران بیان داشت: تاکنون تعداد کمی از خیرین در حوزه فناوری و فناوری فعالیت دارند.

وی ادامه داد: هرچند عمده فعالیت مرکز طبی کودکان دانشگاه علوم پزشکی در حوزه سلول و ژن درمانی با کمک خیرین در حال انجام است، اما حقیقت مطلب این است که این مقدار بسیار ناچیز است و هنوز هم خیرین تمایل به تهیه اسکان، لباس، غذا و … دارند.

وی ادامه داد: بدست آوردن روش های درمانی برای بیماران بخصوص بیماری های کشنده و صعب الاعلاج با پول دولتی به جایی نخواهد رسید و حتما نیاز دارد که خیرین فعالانه پا به این میدان بگذارند؛ تا بیماری های صعب الاعلاج درمان شود.

وی گفت: بیماران صعب الاعلاج نیاز به درمان ویژه دارند؛ که پیش نیاز آن رسیدن به فناوری است. فناوری خرج دارد؛ خرج آن مانند ساختمان ساختن نیست که به چشم قابل دیدن باشد؛ اما خرج در این زمینه به نفع مردم است.

تغییرنگرش دربین خیرین و نیکوکاران باید ایجاد شود

وی ادامه داد: یک زمانی مدرسه سازی کاری خیلی خوب بود اما سوال این است که آیا نباید این روند تغییر پیدا کند؟ حمیدیه با طرح این سوال که آیا همچنان تمام توجه خیرین باید مدرسه سازی باشد؛ گفت: به نظر می رسد که درحال حاضر خیرین از مدرسه سازی باید به توسعه فناوری توجه بیشتری داشته باشند.

وی تاکید کرد: شرایط در کشور تغییر یافته و به نظر می رسد دیگر نیاز نباشد که جای جای کشور مدرسه بسازند به عبارتی شیوه و روش کارهای خیر باید عوض شود.

حمیدیه گفت: شاید آموزش و پرورش یا همکاران ما در آموزش پایه از ما ناراحت و دلخور شوند، من خود از عشاق آموزش و پرورش هستم و دوست دارم که آینده سازان مملکت به رشد و تعالی برسند، اما باید روند فعالیت خیرین در دل آموزش و پرورش هم تغییر پیدا کند و بیشتر به فکر توسعه ی پژوهش سراهای دانش آموزی باشد.

وی بیان داشت: در حال حاضر فناوری به گلوگاه پیشرفت این کشور تبدیل شده اما متاسفانه کار خیر در کشور؛ محدود به خرید دارو؛ تهیه غذا یا ساختن مدرسه شده است.

وی ادامه داد: تعداد زیادی ساختمان های بیکار مربوط به دانشگاه ها سال هاست ساخته شده که همچنان بلا استفاده هستند.

وی تاکید کرد: اگر این بناها در مسیر توسعه فناوری قرار گیرند به موفقیت بزرگی دست می یابیم.

وی افزود: فکر می کنم بیش از ۵۰ درصد کلاس ها و ساختمانهای دانشگاه آزاد اسلامی در شهرهای مختلف کشور ساخته شده؛ خالی مانده است. می خواهیم این ساختمان ها را جه کار کنیم یا به عبارتی چه برنامه ای برای آنها داریم. به نظر می رسد بهره گیری از این مجموعه ها در مسیر توسعه فناوری؛ بسیار مهم است.

حمیدیه افزود: ما سال های گذشته همواره فکر می کردیم که با ساختمان سازی، آموزش و پژوهش و فناوری در این مملکت رشد می کند اما واقعیت این است که اینطور نیست.

وی افزود: نیروی انسانی مجرب هستند که فناوری، پژوهش را توسعه می دهند و راه تعالی و پیشرفت را هموار می کنند.

وی افزود: من فکر می کنم دوره زمانه این موضوع خیلی وقت است که رسیده که رسانه به میدان بیاید تا دید خیرین و نیکوکاران را در زمینه توسعه فناوری باز کنند.

وی بیان داشت: اگر رسانه ها بتوانند این نگاه را تغییر دهند؛ کار خیلی بزرگی انجام می گیرد.




تشخیص زودهنگام کرونا با دستگاه اندازه‌گیری ROS در خلط محققان ایرانی

 

تشخیص زودهنگام کرونا با دستگاه اندازه‌گیری ROS در خلط محققان ایرانی

کیاپرس :  محققان ایرانی دستگاهی برای تشخیص زودهنگام کرونا با استفاده از اندازه‌گیری میزان گونه‌های اکسیژن فعال (ROS) در خلط ساختند، این دستگاه تا کنون بر روی بیش از ۶۰۰ بیمار آزمایش شده و درحال تجاری‌سازی است.

به گزارش ستاد ویژه توسعه فناوری نانو، دکتر محمد عبدالاحد از آزمایشگاه ادوات نانوبیوالکترونیک دانشکده مهندسی برق و کامپیوتر دانشگاه تهران در خصوص این دستگاه گفت: در مقاله ای ما نشان دادیم که چگونه می‌توان از گونه‌های اکسیژن فعال برای تشخیص بیماری‌های مربوط به ریه استفاده کرد،  افزایش گونه‌های اکسیژن فعال در خلط یکی از شاخص‌هایی است که می‌تواند نشان دهنده بیماری کرونا باشد.

وی بیان کرد: در بیماران کرونایی، حتی زمانی که هنوز علایم بیماری مشخص نشده است، میزان گونه‌های اکسیژن فعال در خلط بیمار تغییر می‌کند که این حسگر با استفاده از این شاخص می‌تواند وجود بیماری را مشخص کند، دلیل افزایش گونه‌های اکسیژن فعال در خلط را می‌توان به عملکرد التهابی بدن در برابر حضور ویروس نسبت داد،  همچنین فعالیت‌های سلولی نیز در زمانی درگیری با ویروس موجب تشکیل گونه‌های اکسیژن فعال می شوند.

عضو هیات علمی دانشکده مهندسی برق و کامپیوتر دانشگاه تهران درباره توسعه این فناوری و تجاری‌سازی آن افزود: این پروژه در مرحله تجاری‌سازی است و تا کنون این فناوری روی بیش از ۶۰۰ بیمار در بیمارستان‌های امام خمینی، بیمارستان لقمان حکیم، بیمارستان امام حسین و نورافشار مورد آزمایش قرار گرفته و نتایج مثبتی به دست آمده است،  در حال حاضر این فناوری در شرکت نانوحسگرسازان سلامت آریا در حال تجاری‌سازی است،  نتایج آزمون‌های به دست آمده از این دستگاه برای دریافت مجوزهای لازم به سازمان‌های مربوطه ارسال شده است.

عبدالاحد اظهار داشت: این دستگاه تنها برای تشخیص ویروس کووید ۱۹ نیست، بلکه برای تشخیص بیماری‌های ریوی قابل استفاده است،  برخی از بیماری‌ها نظیر آسم و سل نیز می‌توانند در خلط بیمار تغییراتی ایجاد کنند که با استفاده از این دستگاه قابل رهگیری هستند.

وی بیان کرد: این دستگاه می‌تواند برای تشخیص زودهنگام بیماری کرونا استفاده شود،  در واقع اگر کسی توسط این دستگاه مشکوک به کرونا تشخیص داده شد باید برای تست‌های تکمیلی اقدام کند، این دستگاه برای پایش جمعی و عام مناسب است تا افراد کرونایی بی علامت را مشخص کند.

به گفته  این محقق انتشار این مقاله در دومین نشریه مهم در حوزه الکتروشیمی نشان از اهمیت و تاثیرگذاری این فناوری دارد.

دکتر محمد عبدالاحد درجه کارشناسی فیزیک را از دانشگاه علم و صنعت، کارشناسی ارشد فیزیک را از دانشگاه صنعتی شریف و دکترای مهندسی نانوالکترونیک را از دانشکده  مهندسی برق و کامپیوتر دانشگاه تهران دریافت کرده و به عنوان عضو هیات علم در دانشکده  مهندسی برق و کامپیوتر دانشگاه تهران فعالیت دارد.

در طی چهار سال گذشته وی موفق به ثبت بیش از ۲۰ اختراع در آمریکا و انتشار بیش از ۵۰ مقاله در معتبرترین مجلات علمی دنیا شده که بیشتر آنها به روش های تشخیص سرطان مربوط است.

این مقاله با عنوان Real-time diagnosis of reactive oxygen species (ROS) in fresh sputum by electrochemical tracing; correlation between COVID-۱۹ and viral-induced ROS in lung/respiratory epithelium during this pandemic  برای انتشار در مجله Biosens Bioelectron مورد پذیرش قرار گرفته است.ایرنا

 




شکسته شدن طلسم انتخاب رئیس دانشکده پزشکی ساری در آستانه حضور وزیر بهداشت

به گزارش کیاپرس چالش انتخاب رئیس دانشکده پزشکی بالاخره با ورود وزیر بهداشت به استان مازندران به اتمام رسید و مسؤولان دانشگاه علوم پزشکی استان ایرج ملکی را برای این سمت معرفی کردند.
مسؤولان دانشگاه علوم پزشکی مازندران در حالی نسبت به معرفی رئیس دانشکده اقدام کردند که هنوز درباره علت استعفای مسؤول قبلی این مجموعه صحبتی به میان نیاورده‌اند.
خبرنگار کیاپرس بارها و بارها موضوع علت استعفا را از مسؤولان روابط عمومی دانشگاه پیگری کرده اما پاسخ مناسبی دریافت نکرده است.
یکی از ابهاماتی که این روزها افکار عمومی به دنبال آن هستند علت استعفا رئیس سابق دانشکده پزشکی ساری است که مسؤول سابق روابط عمومی در پاسخ به پیگیری خبرنگار ما فقط زمان معارفه رئیس دانشکده را طی دو روز آینده اعلام کرده بود، زمان دو روزه اعلام شده مسؤول روابط عمومی تا زمان حضور وزیر بهداشت طول کشید.

سایت خبری تحلیل کیاپرس ضمن آروزی موفقیت برای دکتر ایرج ملکی رئیس دانشکده پزشکی که داری تخصص داخلی و عضو هیأت علمی است از مسؤولان روابط عمومی فعلی دانشگاه علوم پزشکی استان درخواست توسعه تعامل با اصحاب رسانه را دارد.
با توجه به حساسیت‌های که در حوزه بهداشت و درمان استان مازندران وجود دارد انتظار پاسخگویی به رسانه‌ها  کمترین توقع در حوزه بهداشت و درمان است.

انتظار عامه فعالان رسانه‌ای استان،همراهی و همدلی با این قشر بر اساس شعارهای توسعه اطلاع رسانی که در نشست‌های خبری مطرح می‌شود است، تجربه ثابت کرده که ارتباط با خبرنگاران می‌تواند زمینه توسعه و پیشرفت خدمات دانشگاه و معرفی آن به مردم را فراهم کند.

به گزارش کیاپرس، علیرضا مردانشاهی از سال ۹۶ تاکنون به عنوان رئیس دانشکده پزشکی معرفی شده بود که حدود یک ماه گذشته به دلائلی که از سوی مسؤولان دانشگاه اعلام نشده استعفا داده است.

دانشکده پزشکی ساری، در سال ۱۳۶۷ با پذیرش ۵۵ دانشجو در رشته پزشکی به طور رسمی فعالیت آموزشی را آغاز نموده است، در حال حاضر ۸۸۵ دانشجو در دوره پزشکی عمومی دارد. اولین گروه از دانشجویان رشته پزشکی در سال ۱۳۷۴ فارغ التحصیل گردیدند. دانشکده پزشکی در دو سطح آموزشی بالینی و علوم پایه در حال فعالیت می باشند

گروه های آموزشی بالینی (بیهوشی و مراقبتهای ویژه، داخلی، جراحی عمومی، طب اورژانس، پزشکی ورزشی، رادیولوژی، پاتولوژی، ارتوپدی، زنان و زایمان، ارولوژی، جراحی مغزواعصاب، روان پزشکی، اطفال، ENT ، قلب و عروق، پوست، عفونی، پزشکی اجتماعی، پزشکی خانواده، بیماریهای مغزو اعصاب، چشم، اخلاق پزشکی)

گروه های آموزشی علوم پایه ( ایمونولوژی، علوم تشریح، میکروب شناسی و ویروس شناسی ، قارچ شناسی، انگل شناسی، بیوشیمی و بیوفیزیک و ژنتیک، فیزیولوژی، فارماکولوژی، معارف اسلامی، طب سنتی، بیوتکنولوژی پزشکی، نانوفناوری پزشکی)

این دانشکده در سال تحصیلی ۷۲-۷۳ اقدام به پذیرش دستیار در ۹ رشته تخصصی نموده است در حال حاضر دارای ۲۹۸ دستیار در ۱۶ گروه آموزشی در رشته های (بیهوشی و مراقبتهای ویژه، قلب و عروق، عفونی، داخلی، کودکان، روانپزشکی، زنان و زایمان، جراحی عمومی، آسیب شناسی، پزشکی ورزشی، رادیولوژی، ارتوپدی، طب اورژانس، جراحی و مغز و اعصاب، پزشکی خانواده، بیماریهای مغزو اعصاب) می باشد.
در سال ۱۳۸۹ دانشکده پزشکی اقدام به پذیرش دانشجو در مقطع فوق تخصصی در رشته گوارش نیز نموده و در حال حاضر ۹ دستیار فوق تخصصیدر رشته های (روان تنی، گوارش و کبدبالغین، جراحی عروق، بیهوشی و مراقبتهای ویژه، انکولوژی) مشغول به تحصیل هستند

اولین دوره از دستیاران این دانشکده در سال ۱۳۷۵ فارغ التحصیل گردیده اند و از آن زمان تاکنون ۲۳دوره متوالی دستیاران از این دانشکده فارغ اتحصیل شده اند.

و از آن زمان تاکنون هر ساله تعداد قابل توجهی متخصص از این دانشکده فارغ اتحصیل می شوند.در سال ۱۳۹۱ اولین دوره MPH جهت پزشکان خانواده برگزار و در حال حاضر تعداد ۱۳۰ نفر دانشجو مشغول گذراندن این دوره می باشند همچنین در سال ۱۳۹۴ اولین دوره پذیرش دستیار پزشکی خانواده در این دانشکده صورت گرفت.

در دانشکده پزشکی مراکز تحقیقاتی شامل مرکز بیولوژی سلولی و مولکولی، مرکز تحقیقات طب سنتی و مکمل، مرکز تحقیقات تالاسمی وجود دارند.

انتهای پیام/




رضایتمندی ۸۵ درصدی بیماران قلبی از خدمات در بیمارستان فاطمه زهرا(س) ساری مرکز قلب مازندران

کیا پرس : رئیس بیمارستان فاطمه الزهرا(س) ساری به رضایتمندی ۸۵ درصدی مردم از خدمات این بیمارستان اشاره کرد و گفت: ۳۳ میلیارد تومان از تامین اجتماعی و بیمه سلامت تا آذرماه سال طلبکار هستیم که در این بخش ۱۵ میلیارد تومان مربوط به تامین اجتماعی و ۱۷ میلیارد تومان بیمه سلامت است.

رضایتمندی 85 درصدی بیماران قلبی از خدمات در بیمارستان فاطمه زهرا(س) ساری

دکترفلاح دیروز در جمع خبرنگاران درباره فعالیت بیمارستان فاطمه الزهرا (س) ساری که به عنوان بیمارستان تخصصی قلب در مرکز مازندران است، اظهار کرد: بیمارستان قلب ساری با ۵۱  پزشک در رسته‌های مختلف کارهای فوق‌تخصصی قلب، فوق‌تخصصی بیهوشی و رسته‌های مختلف فعالیت دارد.

وی با بیان اینکه خدمات ارائه شده به تفکیک جراحی بیماری قلب، انژیوگرافی و آنژیوپلاسی، سزارین مادران پرخطر با زمینه بیماری قلبی برای زایمان از استان به این بیمارستان ارجاع داده می‌شود، صورت می‌گیرد، تصریح کرد: خدماتی مثل دیالیز برای بیماران قلبی انجام می‌شود.

رئیس بیمارستان فاطمه‌الزهرا(س) ساری با اشاره به اینکه خدمات ویزیت، اکوی مری، اسکن قلب، با مواد رادیواکتیو و پزشکی هسته‌ای، تخصص بیماران قلبی نیز صورت می‌گیرد، اضافه کرد: تعداد بیماران بستری در این بیمارستان در ۹ ماه امسال متوسط ماهانه بیماران بستری هزار و ۸۰۰ بیمار بستری و سرپایی  و درمانگاه ۷ هزار بیمار در ماه است.

وی با بیان اینکه تعداد بیماران انژیوگرافی ۴۵۰ مورد انژیوپلاسی و بازکردن رگ‌ها ۱۴۰ مورد و جراحی قلب باز ۱۶۰ مورد، تست ورزش ۳۰۰  و اکو هزار و ۱۰۰ مورد انجام شده است، تصریح کرد: این بیمارستان استان‌های سمنان، گلستان و گیلان را پوشش می‌دهد و هم موارد اورژانسی و  خدمات ارائه  می‌شود.

فلاح درباره خرید امکانات و تجهیزات به مشکلات مالی در بخش نقدینگی اشاره کرد و گفت: هیأت امنای ارزی که وابسته به دولت است نیز در دادن تجهیزات و امکانات جراحی به صورت نقدی عمل می‌کند که این بخش مشکلاتی را ایجاد می‌کند.

وی با اشاره به اینکه بیمارستان فاطمه الزهرا (س) ساری با همه امکاناتی که دارد متناسب با نیاز استان نیست، خاطر نشان کرد: نیاز به یک نگاه کلان در بخش  بیمارستانی داریم.

رئیس بیمارستان قلب ساری با بیان اینکه ۸۰ تخت سی.سی.یو داریم اما تخت معمولی در این بیمارستان نداریم، گفت: بهتر است که یک بیمارستان کلان در استان داشته باشیم و سه بیمارستان‌ دولتی ساری باید به بیمارستان اورژانس تبدیل شود.

دکترفلاح از فعال بودن صندوق خیریه بیماران توسط پرسنل بیمارستان خبر داد و گفت: کارکنان این بیمارستان در قالب مجمع خیران بیماران قلبی ماهانه از حقوق خودشان که به صورت متوسط در ماه ۲۰ میلیون تومان جمع‌آوری می‌شود، کمک می‌کنند.

دکتر فلاح درباره گلایه‌های مردمی  خدمات بخش هتلینگ نیز اضافه کرد: گاهی مواقع انتظار نابجا است به عنوان نمونه در بخش سی‌.سی.یو نمی‌توانیم همراه داشته باشیم که ما در این بخش گلایه از مردم داریم که  ضرورت دارد برای رعایت حال بیماران همکاری کنند  با ۸ بخش سی‌.سی‌.یو ۸۰ تخت داریم، انتظارات قشنگی نیست.

دکترفلاح با اشاره به اینکه رضایتمندی ۸۵ درصدی مردم از این بیمارستان وجود دارد، در ادامه با اشاره به اینکه برای تعمیر تجهیزات این بیمارستان مشکل داریم، گفت: ۶۰۰ میلیون تومان به شرکت‌های  تعمیرکننده بدهکار هستیم  این در حالی است که ۳۳ میلیارد تومان از  تامین اجتماعی و بیمه سلامت تا آذرماه سال طلبکار هستیم که در این بخش ۱۵ میلیارد تومان مربوط به تامین اجتماعی و ۱۷ میلیارد تومان بیمه سلامت است.




جلوه درخشان استعداد ایرانی و همت انقلابی را در این نمایشگاه دیدیم

رهبر انقلاب در نمایشگاه شرکت‌های دانش‌بنیان وفناوری‌های برتر,اخبار سیاسی,خبرهای سیاسی,اخبار سیاسی ایران

 
بازدید رهبری از ایران ساخت
کیاپرس : رهبر معظم انقلاب اسلامی صبح دیروز(سه‌شنبه) از نمایشگاه شرکت‌های دانش‌بنیان و فناوری‌های برتر (ایران ساخت) در حسینیه امام خمینی(ره) بازدید کردند

در این بازدید دو ساعته، حضرت آیت الله خامنه‌ای ضمن دیدن از ۳۰ غرفه شرکت‌های دانش‌بنیان و گفت‌وگو با فناوران و پژوهشگران، در جریان آخرین دستاوردهای علمی و فناوری و پروژه‌های تجاری‌سازی شده جوانان و متخصصان ایرانی قرار گرفتند.
سامانه‌های پزشکی با فناوری بالا در تشخیص سرطان، همودیالیز، جراحی با ربات و پروتز عصبی، تجهیزات آزمایشگاهی، تولید واکسن‌ها و داروهای پیشرفته به صورت کاملاً بومی، طراحی و ساخت موتور جت و طراحی موتور هوایی، سیستم‌های کنترل نیروگاهی، تولید انواع کاتالیست‌های نفت و گاز، خدمات شناسایی و حفاری آب‌های ژرف، ساخت مخازن و تجهیزات استیل، سامانه‌های پیشرفته نوری، اسکنری، اندازه‌گیری، بُرش، شبیه‌سازی و پردازشگرها، ساخت فریزدرایر صنعتی و تولید بازی‌های رایانه‌ای از جمله دستاوردهای شرکت‌های دانش‌بنیان حاضر در این نمایشگاه بود.
در بخشی از بازدید، آقای ستاری معاون علمی و فناوری رئیس‌جمهور گزارشی از رویکردها و برنامه‌های این معاونت برای گذار از اقتصاد نفتی به اقتصاد دانش‌بنیان بیان کرد و گفت: با مجوز رهبر معظم انقلاب اسلامی کمک بسیار خوبی از صندوق توسعه ملی در اختیار بخش علمی کشور قرار گرفت که با این کمک پروژه‌های علمی و دانش‌بنیان در جهت مقاوم‌سازی اقتصاد کشور و مقابله با تحریم‌ها کیفیت و سرعت زیادی گرفته است.
معاون علمی و فناوری رئیس‌جمهور با اشاره به طرح ایجاد پهنه‌های نوآوری در کنار دانشگاه‌ها و مراکز علمی مستعد، ایران را بزرگ‌ترین زیست‌بوم نوآوری در غرب آسیا دانست و افزود: اکنون بیش از ۴۵۰۰ شرکت دانش‌بنیان با درآمد ۹۰ هزار میلیارد تومانی، زمینه اشتغال مستقیم ۳۰۰ هزار نفر را فراهم کرده‌اند.
آقای ستاری زیست‌بوم تولید داروهای پیشرفته را نمونه‌ای موفق از اعتماد به جوانان پرانگیزه کشور خواند و گفت: در اثر ارتقای این زیست‌بوم، مهاجرت نخبگان در بخش داروسازی تقریباً متوقف شده است و هر دارویی که وارد این چرخه شود، حداکثر تا دو سال بعد، تجاری و وارد بازار مصرف مردم می‌شود.
پس از سخنان آقای ستاری، رهبر انقلاب اسلامی با تأکید بر لزوم عبور از اقتصاد نفتی و عوارض فرهنگی آن، گفتند: یکی از گلایه‌های جوانان در نمایشگاه امروز این بود که بعضاً همان محصول یا تولید آنها را دستگاه‌های دولتی از خارج وارد می‌کنند که این ناشی از فرهنگ اقتصاد نفتی است و باید این نگاه غلط اصلاح شود.
حضرت آیت الله خامنه‌ای خطاب به معاون علمی و فناوری رئیس‌جمهور افزودند: نباید اجازه دهید این موانع پیش پای جوانان فعال ایجاد شود، هر چه می‌توانید در این خصوص تلاش کنید، من نیز هر چه بتوانم کمک خواهم کرد.
رهبر انقلاب اسلامی همچنین با تشکر از پژوهشگران و فناوران و دست‌اندرکاران نمایشگاه، در لوح یادبود متنی به این شرح مرقوم کردند:
بسم الله الرحمن الرحیم

جلوه‌ی درخشان استعداد ایرانی و همّت انقلابی را در این نمایشگاه دیدیم و خدا را سپاس گفتیم. کار اساسی و بنیانی برای بهره‌گیری از انگیزه‌ها و توان‌های بالا باید جداً دنبال شود. این مهم‌ترین وظیفه‌ی مسئولان دولتی است. به خداوند توکل کنید و با امید و شوق قدم بردارید، یقیناً خواهید توانست به مشکلات اقتصادی کشور پایان دهید، ان‌شاءالله.

سیّدعلی خامنه‌ای
۱۶ مهر ۱۳۹۸


منبع: پایگاه اطلاع رسانی دفتر مقام معظم رهبری




چگونه گرمازدگی را مهار کنیم

گرمازدگی یکی از مهم‌ترین بیماری‌های فصل تابستان است که شیوع فراوانی دارد اما می‌توان با انجام برخی اقدامات بهداشتی این عارضه را مهار کرد.

به گزارش کیاپرس به نقل از ایرنا، گرمازدگی درجات مختلفی دارد و احتمال گرمازدگی در ساعت‌های میانه روز (۱۰ صبح تا چهار بعدازظهر) بیشتر بوده، زیرا در این زمان آفتاب به‌صورت مستقیم می‌تابد و بسیار داغ است.

راضیه اولادی کارشناس بهداشت در زمینه راه‌های پیشگیری از گرمازدگی به خبرنگار ایرنا می‌گوید: وقتی دمای مرکزی بدن از ۳۹.۵ درجه بیشتر شود به تدریج علائم، شدت بیشتری می‌یابد و سردرد، تهوع، استفراغ، گیجی و ضعف عمومی در افراد ایجاد می شود.

وی اظهار می دارد: افراد مستعد گرمازدگی شامل کودکان، سالمندان، بیماران مزمن قلبی، دیابتی و مبتلایان به نارسایی کلیه و مبتلایان برخی بیماری‌های پوستی که با اختلالات غدد عروقی مواجه بوده، هستند.

اولادی ادامه می دهد: افرادی که سابقه مصرف داروهای ضد افسردگی، پارکینسون و پرفشاری خون را دارند در ساعات اوج گرما ساعت ۱۰ تا ۱۶ از منزل خارج نشوند. و در صورت قرارگیری فرد در محیط گرم، سیستم تنظیم درجه حرارت بدن از کار می‌افتد که این وضعیت در محیط‌های گرم و مرطوب تشدید می‌شود.

این کارشناس بهداشت با بیان اینکه با افزایش درجه حرارت بد، تعریق بیشتر شده و متعاقب آن جریان خون به سمت نواحی سطحی بدن افزایش می‌یابد، می افزاید: از عوارض تعریق شدید از دست دادن مقادیر فراوان مایعات بدن به همراه نمک است.

اولادی تصریح می کند: از علائم گرمازدگی افزایش دمای مرکزی بدن، خشکی پوست، افزایش تعداد تنفس، حالت گیجی و در نهایت کاهش هشیاری است. گاهی شدت گرما به حدی است که فرد از فرط گرمازدگی وارد خستگی گرمایی شده و احتمال بروز گرمازدگی در محیط گرم و مرطوب بیشتر است.

وی می گوید: در این حالت، پوست برافروخته و حتی بی‌رنگ و رنگ پریده و گاهی تیره می‌شود و سردرد و در موارد شدیدتر گرفتگی و درد شدید عضلات، اختلال در ذهن و تکلم، پرخاشگری، خواب آلودگی، گیجی، کاهش و سستی ودر بدترین شرایط کما و مرگ بروز می‌کند و از سوی دیگر، علائمی مانند پوست خشک و داغ، تهوع یا استفراغ، سنکوپ، تشنج، اختلالات ریتم قلب، اختلال تکلم، افت فشار خون، نبض ضعیف، هذیان، کاهش حجم ادرار و در موارد پیشرفته عدم هوشیاری ایجاد شده که در صورت عدم رسیدگی به بیمار می‌تواند کشنده باشد.

مبارزه با گرمازدگی

وی اظهار می‌دارد: در نخستین اقدام برای کمک به فرد گرمازده باید سریعاً وی را از محیط گرم خارج کرد و می‌توان مایعات خنک را به وی خوراند و به جبران نمک از دست رفته یک قاشق چای‌خوری نمک به یک لیتر آب (معادل چهار ۴ لیوان) اضافه و در صورت امکان به این محلول اندکی مواد شیرین افزوده شود.

اولادی اضافه می‌کند: در صورت عدم توانایی نوشیدن مایعات توسط فرد گرمازده انتقال وی به یک مرکز درمانی الزامی‌است، و برای افراد گرمازده استراحت ۲۴ ساعته توصیه می‌شود.

وی به افراد در فصل گرما توصیه می‌کند لباس‌های خنک، نخی و پنبه‌ای نازک و به رنگ روشن که امکان تبادل هوا فراهم شود پوشیده شود بدین ترتیب با تبخیر مناسب از بروز گرمازدگی جلوگیری می‌شود.

خوردن غذاهای چرب ممنوع

این کارشناس ادامه می‌دهد: در هوای گرم از خوردن غذای چرب و سنگین خودداری شود، افرادی که ناگزیر به فعالیت‌های ورزشی در هوای گرم هستند باید برای سازگاری بدن از نرمش‌های سبک آغاز کنند و فعالیت‌های ورزشی سنگین را به ابتدای صبح و یا عصر موکول کنند.

محمد خدابنده‌لو یک پزشک عمومی نیز در این زمینه به والدین توصیه کرد در فصل گرما از لباس‌های مناسبی برای کودکان استفاده کنند.

وی می گوید: لباس‌ها حتماً نازک، نخی و به رنگ روشن باشند و باید نسبتاً گشاد بوده تا گرما به‌راحتی از طریق یقه یا آستین‌های لباس دفع شود و اگر کودک عرق کرد، سریع تبخیر شده و پوست خنک بماند.

خدابنده لو خاطرنشان می‌کنند: کودکان باید حین بازی از کلاه‌های لبه‌دار استفاده کنند و بهتر است از کرم‌های ضدآفتاب برای محافظت از پوست کودکان استفاده شود، این کرم‌ها از آفتاب‌سوختگی پیشگیری می‌کنند، البته کرم‌های ضدآفتاب فقط نقش‌محافظتی دارند و کودکان را از خطر گرمازدگی حفظ نمی‌کنند بلکه از نفوذ اشعه آفتاب جلوگیری می‌کنند.

وی ادامه می‌دهد: استفاده از خاکشیر یخ‌زده و شربت آب لیمو برای جلوگیری از گرمازدگی موثر است برای جلوگیری از اسهال و تأثیر خنکی، خاکشیر باید به شکل یخ‌زده یا همراه خرده‌یخ مصرف شود، در غیر این صورت اسهال‌آور است. با توجه به گرمی و آلودگی هوا، مصرف آب لیمو نیز به دلیل داشتن ویتامین C که دارای خاصیت ضد عفونی‌کننده بود، توصیه می‌شود و نیاز است هر دو روز یک بار، یک عدد لیمو در آب مصرفی استفاده شود.




تهدید سلامت دستیاران تخصصی با فشار کاری زیاد/ لزوم ساماندهی وضعیت دستیاران

دستیاری دستیار دانشجویان پزشکی دانشجویان دستیاری

کیاپرس: دستیار تخصصی پزشکی ورزشی گفت: میزان فعالیت یک دستیار در ایران گاه تا ۶۰۰ ساعت در ماه می‌رسد که این مقدار علاوه بر تهدید سلامتی پزشک موجب ارائه خدمات نامطلوب به جامعه می‌شود.

به گزارش کیاپرس، میثم رضایی دستیار تخصصی پزشکی ورزشی در گفت‌وگو با فارس، در خصوص سوژه‌های ثبت شده در سامانه فارس من با عنوان «کمترین دستمزد و بیشترین ساعات کاری در دوره دستیاری پزشکی» و «حقوق کم برای دستیاران تخصصی پزشکی» توضیح داد: یکی از مهم‌ترین مطالبات جامعه دستیاری کشور، تعیین سقف ساعات کاری است. آیین نامه‌های وزارت بهداشت در این مورد تنها حداقل حضور الزامی یک دستیار تخصصی را مشخص کرده و هیچ سقفی برای میزان حضور دستیار قائل نشده است.

وی با بیان اینکه وضعیت کاری دستیاران نیازمند ساماندهی است گفت: طبق مطالعات موجود در ایران، میزان فعالیت یک دستیار گاه تا ۶۰۰ ساعت در ماه می‌رسد، که این مقدار علاوه بر تهدید سلامتی پزشک موجب ارائه خدمات نامطلوب به جامعه می‌شود. یقینا پزشکی که ۴۰ ساعت مداوم مشغول به ارائه خدمات درمانی بوده، قدرت تصمیم‌گیری و انتخاب درمان مناسب برای بیمار را به شکل ایده‌آل نخواهد داشت و گاهی منجر به قصور می‌شود. همچنین با روال جاری در بیمارستان‌های آموزشی کشور، متاسفانه دستیاران آموزش مناسبی دریافت نمی‌کنند.

این فعال صنفی ادامه داد: در حالی که از ۳۵ سال قبل، این موضوع در کشورهای غربی مورد بررسی قرار گرفته و در نهادهایی مثل ACGME مکررا بازنگری می‌شود، متاسفانه در ایران برنامه‌ای در دستور کار نیست.

رضایی با بیان اینکه در کشورهای اروپایی حداکثر حضور مداوم دستیاران ۱۳ ساعت و در ایالات متحده ۱۶ ساعت در نظر گرفته شده گفت: این مقادیر برای حفظ سلامتی پزشک، جلوگیری از تصمیمات اشتباه برای بیماران و آموزش مناسب پزشک مشخص شده است.

وی افزود: متأسفانه گاهی شاهد از دست دادن رزیدنت‌هایی هستیم که به زعم ما علت فوتشان مستقیما با حجم کار درمانی در ارتباط بوده است. به کرات نیز شاهد به خطر افتادن سلامتی دستیارانی هستیم که به خاطر حجم کاری بالا فرصت پیگیری درمان خود را نیافتند و تاسف بار این که از بیمه درمانی بی‌بهره‌اند! به بیان دیگر علاوه بر استفاده سو از حداکثر توان رزیدنت برای کار رایگان در بیمارستان‌های آموزشی، حداقل حمایت از سلامتی این پزشکان نمی‌شود.

رضایی تصریح کرد: پرداختی به این گروه از پزشکان حتی پایین تر از حداقل حقوق کارگران مصوب سال ۹۸ و برای دستیار سال اول ۱۳۳۵۸۴۰۰ ریال تعیین شده است. در مقایسه با سایر کشورها که این پرداختی تقریبا برابر سرانه تولید ناخالص داخلی است، این میزان در ایران کمتر از یک چهارم سرانه کشور محاسبه شده است.

دستیار تخصصی پزشکی ورزشی با بیان اینکه وزارت بهداشت مدعی است این دریافتی کمک هزینه و نه حقوق نام دارد و دستیار را در این زمینه دانشجو می‌داند گفت: سوال اینجاست که کدام دانشجویی موظف به این حجم کار و دادن تعهدات سنگین است و کدام نقطه از دنیا چنین نگاهی به دستیار دارد.

وی ادامه داد: البته از نظر حقوقی احکامی در دیوان عدالت اداری موجود است که این دوره را به عنوان شغل تعریف کرده و وزارت بهداشت را به عنوان کارفرما مکلف به رعایت قوانین کار و پوشش بیمه تامین اجتماعی برای دستیاران می‌داند.

طی روزهای گذشته خبری مبنی بر جان باختن یکی از دستیاران ارتوپدی در بیمارستان امام خمینی (ره) به دلیل کار سخت و طاقت فرسا در رسانه‌ها منتشر شد که این مرکز درمانی در بیانیه‌ای اعلام کرد درگذشت این دستیار تخصصی در زمان مرخصی و در شهرستان محل اقامت خانوادگی ایشان رخ داده است.سلامت نیوز




گفت‌وگو با تنها زن شعبده‌باز ایران

«سایه رحمتی» شعبده‌باز ٣٢ ساله تنها زن شعبده‌باز در ایران است از مشکلاتش در این صنف گله‌مند است.

به گزارش کیاپرس به نقل از روزنامه شهروند، ‬ شعبده‌بازی یک فن و یک هنر است که با حقه‌ای کوچک بیننده را شگفت‌زده می‌کند. این روزها با پخش برنامه عصر جدید و اجرای شعبده‌بازهای مختلف، موضوع تردستی و ذهن خوانی و قدرت‌های ‏ماورایی، ذهن تماشاگرانش را به خودش مشغول کرده است. «سایه رحمتی» شعبده‌باز ٣٢ ساله اهل مشهد که تنها زن شعبده‌باز در ایران است با هدف مبارزه با خرافات این حرفه را دنبال می‌کند.

او که همه رمز و رازهای سخت‌ترین تردستی‌ها را هم کشف کرده با جرأت می‌گوید که همه کارهای عجیب و غریب ‏روی صحنه رازهای شعبده‌بازی هستند نه قدرت ذهن خوانی. با همه اینها در چند وقت اخیر که ادعای ‏داشتن قدرت منتال و ذهن خوانی در بین شعبده‌بازها مد شده او هم هر روز از مردم پیغام‌هایی دریافت ‏می‌کند که می‌خواهند برای‌شان پیشگویی کند. درحالی‌که این ادعاهای واهی می‌تواند هنر شعبده‌بازی ‏را به حاشیه ببرد و جریان انحرافی در جامعه به راه بیندازد، اما ظاهراً هنوز چندان مورد توجه مسئولان قرار ‏نگرفته است. هرچند که یکی از اصلی‌ترین دلایل رشد چنین جریان‌هایی نبود صنف و اتحادیه‌ای است که ‏باید روی کارهای این‌چنینی نظارت داشته باشد. در این گفت‌وگو سایه رحمتی هم از نداشتن صنفی رسمی ‏برای حمایت از شعبده‌بازها گلایه می‌کند و از مصائب و مشکلات شعبده‌بازی می‌گوید.‏

اولین زن شعبده‌باز هستی یا تنها زن شعبده‌باز در ایران؟

نمی‌توانم بگویم اولین زن شعبده‌باز ایران هستم، چون قبل از انقلاب همسر استاد «گالا گالا» در شعبده‌بازی‌های‌شان دستیار بودند. اما من تنها زن شعبده‌بازی هستم که به صورت مستقل روی صحنه می‌روم و آقایان دستیار من هستند.

بین چند شعبده‌باز؟

آمار رسمی می‌گوید ٣ هزار نفر، اما من فکر می‌کنم خیلی بیشتر از اینها باشد. الان در همین برنامه عصر جدید شعبده‌بازهایی روی صحنه می‌روند و اجرا می‌کنند که در این ١٣، ١۴سالی که به صورت حرفه‌ای کار می‌کنم، اکثریت‌شان را نمی‌شناسم و مشخص است که تابه‌حال در آمار تعداد شعبده‌بازها قرار نگرفتند.

طبیعتاً شعبده‌بازی چه در ایران و چه در کل جهان، فنی است که مردانه به حساب آمده. مطرح‌ترین شعبده‌بازهای دنیا مثل دیوید کاپرفیلد، کریس آنجل تا بهروز کریمی و عارف غفوری مرد هستند. چرا هنر تردستی مردانه شده؟ مگر فرقی می‌کند؟

راستش خیلی دلم پُر است و اگر بخواهم در موردش حرف بزنم، یکی دوساعتی طول می‌کشد. این اولین‌باری است می‌خواهم تعارف و تمجید را کنار بگذارم، چون در مصاحبه‌های قبلی‌ام همیشه گفته‌ام خیلی خوشحالم و شعبده‌بازی در ایران هیچ مشکلی ندارد، ولی الان به جرأت می‌گویم که تردستی تنها هنری است که هیچ‌گونه رقابت سالمی در آن وجود ندارد. برای این‌که بخواهی مطرح شوی، باید پایت را بگذاری روی همکارانت، لهشان کنی تا بالا بروی. متأسفانه الان همکاران مرد من این کارها را می‌کنند و اصلاً به این نگاه نمی‌کنند که رقیب‌شان یک خانم است. مردها شعبده‌بازی را مال خودشان کردند.

اتحادیه یا صنفی ندارید که زیر نظر آنها فعالیت کنید و به این مشکلات رسیدگی کنند؟

آقای بهروز کریمی معروف به پریستو یک انجمنی برای شعبده‌بازها تشکیل داده‌اند اما در واقع جای رسمی نیست که بتوانند همه را نظارت کنند و فقط در حدی است که درددل‌ها را گوش می‌دهند.

طبیعتاً با فضای رقابت‌های ناسالمی که معتقدی بین شعبده‌بازها وجود دارد، ایجاد یک اتحادیه با دستورالعمل و قوانین مشخص لازم به نظر می‌رسد. ولی مشخصاً منظورت از رقابت‌های ناسالم در حرفه شعبده‌بازی چیست؟

ببینید متأسفانه بعد از تحریم‌ها صد درصد روی لوازم ما خیلی تأثیر گذاشت و ابزار شعبده‌بازی فوق‌العاده گران شدند. بنابراین یک نفر مثل من بر اساس هزینه‌هایی که برای کارش کرده، یک نرخی را برای یک سانس اجرا به برنامه‌گذار می‌دهد ولی یک شعبده‌باز دیگر یک نرخ ارزان‌تر از من می‌دهد که کار را از من بگیرد. خب طبیعتاً برنامه‌گذارها سراغ کسانی می‌روند که ارزان‌تر می‌گیرند و همکاران من حاضرند با یک‌پنجم این مبلغ کار کنند ولی اجازه کار به یک‌نفر دیگر را ندهند.

نرخ یک‌ساعت اجرای شعبده‌بازی روی صحنه چقدر است؟

من ٣ میلیون تومان می‌گیرم ولی الان شعبده‌بازهایی هستند که با ۵٠٠‌هزار تومان یا حتی ۵٠هزارتومان هم روی صحنه می‌روند. کلاً قیمت ثابتی نداریم، برای همین است که اگر یک صنف و اتحادیه رسمی داشتیم، می‌توانست روی نرخ‌ها نظارت کند و این فضای ناسالم رقابتی را از بین ببرد.

طبیعتاً بیمه هم ندارید، درست است؟

بله، متأسفانه بیمه نیستیم. در حالی که کار ما خطرهای خاص خودش را دارد و نیاز است که شعبده‌بازها هم بیمه شوند. خود من الان یک‌سال است که در پایم یک لخته خون ایجاد شده و به دلیل نداشتن بیمه همه هزینه‌هایم با نرخ آزاد است و ماهیانه ۶٠٠، ٧٠٠ هزار تومان هزینه درمانم می‌شود.

به عقب‌تر برگردیم، به ماجرای شعبده‌باز شدنت. اصلاً چه شد که تصمیم گرفتی تردست شوی؟

از کودکی دوست داشتم کاری انجام دهم که همه را شگفت‌زده کنم. آن زمان در برنامه «دیدنی‌ها» که از تلویزیون پخش می‌شد، یک شعبده‌بازی را نشان می‌داد و من خیلی جذب کارهایش شدم. بعد یکی دوتا وسیله تهیه کردم و در مدرسه چند اجرا انجام دادم و خلاصه در این مسیر افتادم.

اولین‌باری که به صورت جدی روی صحنه شعبده‌بازی انجام دادی، چند سالت بود؟

١٧سال.

خانواده‌تان با کارتان مشکل نداشتند؟ مثلاً به خاطر باورهایی که در این هنر وجود دارد و این‌که همه همکارانت در ایران مرد هستند، مخالف باشند که وارد صنف تردست‌ها شوید.

اولش بشدت مخالف بودند ولی کم‌کم وقتی اجراهایم را دیدند و توضیحاتی که از علایق و هدف‌هایم به آن دادم، با این موضوع کنار آمدند.

به نظرت در شعبده‌بازی چه هدف مثبتی را می‌شود دنبال کرد؟ چون ظاهراً بیشتر شبیه سرگرمی به نظر می‌رسد و حتی عده‌ای معتقدند ماهیتش فریبانه است و در واقع بیننده فریب می‌خورد و این جنبه بدآموزی دارد.

یکی از هدف‌های من این است که در شعبده‌بازی با خرافات مبارزه کنم.

چطوری؟

من در یکی از شهرهای کوچک استان خراسان بزرگ شدم و مردم آن‌جا متأسفانه خیلی به رمال‌ها و دعانویس‌ها اعتقاد داشتند. یادم است که حتی اگر بچه‌های‌شان سرما می‌خوردند، او را دکتر نمی‌بردند و اولین کاری که می‌کردند، بچه را می‌بردند پیش دعانویس و رمال. وقتی با شعبده‌بازی آشنا شدم، دیدم همه این کارهایی که رمال‌ها انجام می‌دهند را یک شعبده‌باز در قالب تردستی می‌تواند انجام دهد اما بعضی از شعبده‌بازها هم به این باورها در جامعه پروبال می‌دهند و می‌گویند که ما قدرت جادویی داریم و حتی می‌توانیم ذهن‌خوانی کنیم، اما من همیشه به همه توضیح می‌دهم که من هیچ انرژی یا نیروی خاصی ندارم و پشت همه کارهایم یک حقه است. بعضی از شعبده‌بازها می‌گویند.

از اسرار شعبده‌بازی بگو؟ مثلاً چه حقه‌هایی وجود دارد که قدرت ماورایی نمی‌خواهد و فقط یک حقه است؟

یکی از چیزهایی که الان خیلی رواج پیدا کرده و همه را شوکه می‌کند، حقه ذهن‌خوانی است. مثل کاری که یکی از شعبده‌بازها در برنامه عصر جدید انجام داد و گفت که می‌توانم یک بازی فوتبال را پیش‌بینی کنم، درحالی‌که در زیر تخته‌ای که روی آن نتایج را می‌نوشت، یک کمد کوچک بود که یک نفر در آن نشسته بود و روی یک کاغذ پیش‌بینی‌ها را یادداشت می‌کرد و بعد با یک سرعت عمل و در یک لحظه کاغذ را به دست شعبده‌باز می‌دهد. بعد از این اتفاق من هر روز در اینستاگرام و فضای مجازی پیغام‌هایی دریافت کردم که مردم از من می‌پرسیدند جریان این قدرت پیشگویی چه بود؟ اگر واقعاً درست است من فلان مشکل را دارم، لطفاً کمکم کنید. درحالی‌که این یک حقه بود، ولی با ادعای شعبده‌باز به داشتن قدرت ذهن‌خوانی خرافات ترویج می‌شود.

مدرکی هم در زمینه شعبده‌بازی دارید؟

بله، من عضو انجمن شعبده‌بازان جهان هم هستم.

مدرکت چیست؟

آقای کریمی مؤسسه‌ای دارند که مجوز رسمی آموزش شعبده‌بازی از وزارت ارشاد دارد، آموزشگاه پریستو برای هنرجویان کارت شناسایی صادر می‌کند.

سخت‌ترین شعبده‌ای که تا به حال انجام دادی چه کاری بود؟

فرار از طناب دار.

حقه‌اش چیست؟

یک طنابی است که هیچ درز و هیچ چیزی ندارد و دور گردنم می‌پیچم. بعد از دو تا تماشاچی می‌خواهم که روی صحنه بیایند و با همه قدرتشان طناب را بکشند، درحالی‌که آنها طناب را می‌کشند، من خودم را خلاص می‌کنم.

یکی از قدیمی‌ترین شعبده‌بازی‌ها همان خرگوش‌ها و کبوترهایی بودند که از داخل کت و کلاه شعبده‌باز درمی‌آمدند. هیچ‌وقت هم نتوانستم بفهمم چطور این اتفاق می‌افتاد و حقه‌اش چه بود.

کلاه و کت دوجداره می‌پوشند و در یک جداره دیگر خرگوش را درمی‌آورند. (می‌خندد)

خارق‌العاده‌ترین تردستی که تا به حال دیدی و نتوانستی حقه‌اش را کشف کنی، چه شعبده‌بازی بوه؟

راستش من به جرأت می‌توانم بگویم که همه حقه‌های شعبده‌بازی را می‌فهمم، ولی یک کاری بود که دیوید کاپرفیلد در سالن روی سر تماشاچیان پرواز می‌کرد و این پرواز به قدری واقعی بود که همه شگفت‌زده شدند، ولی خب حقه‌اش این بود که یک‌سری نوارهای مخصوص نامرئی داشتند و یک‌جورایی حالت مکانیکی دارند و می‌تواند به وسیله آنها پرواز کند.

وقتی مردم تو را به‌عنوان یک زن شعبده‌باز روی صحنه می‌بینند، چه واکنشی دارند. به هر حال تا قبل از این در ایران شعبده‌باز زن نداشته‌ایم.

تنها دلیلی که عاشق این هنر هستم، نگاه تمجیدآمیز مردم بوده، خیلی وقت‌ها قبل از این‌که روی صحنه بروم، مجری اعلام می‌کند که یک شعبده‌باز می‌خواهد برنامه اجرا کند و مردم توقع ندارند که یک زن روی صحنه برود، ولی وقتی می‌بینند قرار است من شعبده‌بازی کنم، خیلی برایشان جالب است.

به عنوان یک زن پیشنهادی برای زنانی که به کار شعبده‌بازی علاقه دارند، دارید؟

اصلاً تشویق‌شان نمی‌کنم که شعبده‌باز شوند، مگر این‌که واقعاً عاشق این کار باشند.

چرا؟

کار کردن در کنار ٢ هزار و خرده‌ای شعبده باز مرد که هیچ‌کدام‌شان را نشناسی، اما هر روز یک نفرشان برائت حاشیه درست کند، کار سختی است. همان فضای رقابت ناسالم که عرض کردم.

وقتی ماجرای رقابت‌های ناسالم بین شعبده‌بازها را توضیح دادی، به نظر می‌رسید در این فضا جنسیت خیلی مطرح نیست و کلاً عده‌ای برای این‌که کار بگیرند، نرخی کمتر از همکاران‌شان می‌گیرند، ولی ظاهراً مسأله جنسیت هم برائت دردسرساز بوده. درست است؟

بله، پشت‌سرم می‌گویند تا وقتی که آقایان هستند این خانم به چه جراتی شعبده‌بازی می‌کند؟ متأسفانه همان مردسالاری که در جامعه وجود دارد، در صنف ما هم هست. مثلاً یک نمونه‌اش این‌که قرار بود من هم در برنامه عصر جدید اجرا داشته باشم، کلی هزینه کردم و فیلم فرستادم و انتخاب شدم. چون ساکن مشهد هستم، خودم را به تهران رساندم و وقتی در مسیر بودم به من زنگ زدند و گفتند نیا حضورت کنسل شده است!

دلیل‌شان چه بود؟

متأسفانه علتش را هنوز به من نگفتند.