انقلابی در درمان دیابت با نانوتکنولوژی: پایان عصر تزریق انسولین نزدیک است!

به گزارش کیاپرس، داروی جدید می تواند زندگی جدیدی را برای بیماران دیابتی ایجاد کند – بدون سوزن!

تقریباً ۴۲۵ میلیون نفر در سراسر جهان مبتلا به دیابت هستند. حدود ۷۵ میلیون از این افراد روزانه به خود انسولین تزریق می کنند. ممکن است به زودی جایگزین جدیدی برای سرنگ یا پمپ انسولین پیدا شود. دانشمندان روش جدیدی برای تامین انسولین هوشمند بدن پیدا کرده اند.

انسولین جدید را می توان با مصرف یک کپسول یا حتی بهتر از آن در پوشش یک تکه شکلات خورد. در داخل تکه شکلات و یا کپسول، حامل‌های کوچکی قرار می دهند که انسولین در آنها قرار گرفته است. این ذرات یک صدهزارم پهنای موی انسان هستند و به قدری کوچک هستند که حتی در زیر میکروسکوپ معمولی هم نمی توانید آنها را ببینید.

پروفسور پیتر مک کورت از دانشگاه  UiT Arctic نروژاینگونه توضیح می‌دهد: “این روش مصرف انسولین دقیق‌تر از روش های فعلی است، زیرا انسولین را به سرعت به مناطقی از بدن می‌رساند که بیشتر به آن نیاز دارند. وقتی انسولین را با سرنگ مصرف می‌کنید، در سراسر بدن پخش می‌شود که می‌تواند عوارض جانبی ناخواسته‌ای ایجاد کند.”

این تحقیق اخیرا در Nature Nanotechnology منتشر شده است.

تحویل انسولین به کبد

این محققان در دانشگاه سیدنی وسازمان بهداشت محلی سیدنی بودند که با همکاری UiT، سال‌ها پیش کشف کردند که می‌توان داروها را از طریق نانوحامل‌ها به کبد رساند. سپس این روش در استرالیا و اروپا توسعه بیشتری یافت.

بسیاری از داروها را می توان به صورت خوراکی مصرف کرد، اما تاکنون افراد مجبور بوده اند انسولین را تزریق کنند. مک کورت توضیح می دهد که مشکل انسولین با نانوحامل ها این است که در معده تجزیه می شود و بنابراین به جایی که در بدن مورد نیاز است نمی رسد. این یک چالش بزرگ برای توسعه داروی دیابت بوده است که می تواند به صورت خوراکی مصرف شود.

اما اکنون محققان این چالش را حل کرده اند.

مک کورت که زیست شناس کبد است، می گوید: ما پوششی ایجاد کرده ایم تا از تجزیه انسولین توسط اسید معده و آنزیم های گوارشی در مسیر عبور از سیستم گوارش محافظت کند و آن را تا رسیدن به مقصد خود، یعنی کبد، ایمن نگه دارد.

سپس این پوشش توسط آنزیم‌هایی در کبد شکسته می‌شود که فقط زمانی فعال هستند که سطح قند خون بالا باشد و سبب آزاد شدن انسولین می شود. انسولین آزاد شده سپس می‌تواند در کبد، ماهیچه و چربی برای حذف قند از خون عمل کند.

نیکلاس جی. هانت از دانشگاه سیدنی که همراه با ویکتوریا کوگر پروژه را هدایت می کند. می گوید: این بدان معناست که وقتی قند خون بالا است، انسولین به سرعت آزاد می شود، و مهمتر از آن، وقتی قند خون پایین است، انسولین ترشح نمی شود.

او توضیح می‌دهد که این روشی عملی‌تر و بیمار پسندتر برای مدیریت دیابت است، زیرا خطر بروز یک رویداد قند خون پایین، یعنی هیپوگلیسمی را تا حد زیادی کاهش می‌دهد و اجازه می‌دهد تا انسولین کنترل‌شده بسته به نیاز بیمارآزاد شود. (برخلاف تزریق‌هایی که همه انسولین در یک تزریق آزاد می شود).

عوارض جانبی کمتر

روش جدید مشابه عملکرد انسولین در افراد سالم است. لوزالمعده انسولین تولید می کند که ابتدا از کبد عبور می کند و بخش زیادی از آن جذب می شود و سطح قند خون را ثابت نگه می دارد. در روش جدید، نانوحامل، انسولین را در کبد آزاد می‌کند، جایی که می‌تواند جذب شود یا وارد خون شود تا در بدن گردش کند.

زمانی که انسولین را با سرنگ زیر پوست تزریق می‌کنید، مقدار بیشتری از آن به عضلات و بافت‌های چربی می‌رود که می‌تواند منجر به تجمع چربی شود.همچنین می تواند منجر به هیپوگلیسمی شود که به طور بالقوه می تواند برای افراد مبتلا به دیابت خطرناک باشد.

با روش جدید، چنین عوارضی کمتر خواهد بود.

علاوه بر این، نیازی به تزریق نیست و داروی مورد نیاز به روشی خوشایند تر وارد بدن می شود. همچنین این شکل از انسولین نیازی به نگهداری در یخچال ندارد.

آزمایش روی بابون

انسولین خوراکی روی نماتدها (کرم های گرد)، موش‌ها و رت ها آزمایش شده است. در حال حاضر مطالعه ای روی بابون ها در سازمان ملی بابون در استرالیا در حال انجام است.

هانت می گوید: “برای اینکه انسولین خوراکی را خوش طعم کنیم، آن را در شکلات های بدون قند وارد کردیم، این رویکرد با استقبال خوبی مواجه شد”.

او می گوید که ۲۰ بابون در این مطالعه شرکت کرده اند. وقتی دارو را دریافت کردند، قند خونشان پایین آمد.

بابون ها طبیعی و سالم بودند، اما انسولین خوراکی روی موش ها و رت هایی که واقعاً دیابت داشتند نیز آزمایش شده است. موش‌ها و رت‌ها با کاهش قند خون (هیپوگلیسمی)، افزایش وزن یا تجمع چربی در کبد (چالش‌های فعلی با انسولین‌های تزریقی و خوراکی دیگر) مواجه  نشدند.

آنچه اکنون باقی مانده است آزمایش روش جدید بر روی انسان است.

آماده استفاده در ۲-۳ سال آینده

آزمایش ها روی انسان در سال ۲۰۲۵ به رهبری شرکت Endo Axiom Pty Ltd آغاز خواهد شد. آزمایشات بالینی در ۳ مرحله انجام می شود. در کارآزمایی فاز اول، ایمنی انسولین خوراکی را بررسی خواهیم کرد و به روش انتقادی به بروز هیپوگلیسمی در بیماران سالم و دیابتی نوع ۱ خواهیم پرداخت. تیم ما بسیار هیجان‌زده است که ببیند آیا می‌توانیم نتایج بدون هیپوگلیسمی را که در بابون‌ها مشاهده شده بود،در انسان بازتولید کنیم یا خیر، زیرا این یک گام بزرگ به جلو خواهد بود. هانت می‌گوید: این آزمایش‌ها از الزام های کیفی سخت‌گیرانه ای پیروی می‌کنند و باید با همکاری پزشکان انجام شوند تا اطمینان حاصل شود که برای افراد مورد آزمایش ایمن هستند.

این محقق می‌گوید “پس از این مرحله، ما خواهیم دانست که این دارو برای انسان بی‌خطر است و بررسی خواهیم کرد که چگونه می‌تواند جایگزین تزریق برای بیماران دیابتی در آزمایش‌های فاز ۲ شود.”

محققان امیدوارند که این داروی جدید تا ۲ تا ۳ سال آینده برای استفاده همگانی آماده شود.

منبع
https://www.sciencedaily.com/releases/2024/01/240119122649.htm




شیوع سرطان ریه در غیرسیگاری‌های جهان

کیاپرس : به گفته آژانس بین‌المللی تحقیقات سرطان، در افرادی که هرگز سیگار یا تنباکو نکشیده‌اند، سرطان ریه اکنون به عنوان پنجمین علت مرگ و میر ناشی از سرطان در سراسر جهان شناخته می‌شود.
شیوع سرطان ریه در غیرسیگاری‌های جهان

به گزارش کیاپرس به نقل از ایسنا، به گزارش آژانس سرطان سازمان جهانی بهداشت، نسبت افرادی که به سرطان ریه مبتلا می‌شوند و هرگز سیگار نکشیده‌اند در جهان در حال افزایش است.

این آژانس آلودگی هوا را عاملی مهم در این تحولات دانست.

به گفته آژانس بین‌المللی تحقیقات سرطان، در افرادی که هرگز سیگار یا تنباکو نکشیده‌اند، سرطان ریه اکنون به عنوان پنجمین علت مرگ و میر ناشی از سرطان در سراسر جهان شناخته می‌شود.

این در حالی است که تعداد افرادی که سیگار می‌کشند به طور کلی در جهان در حال کاهش است.

سرطان ریه در افرادی که سیگار نمی‌کشند، تقریباً به طور انحصاری به صورت «آدنوکارسینوما» خود را نشان می‌دهد.

به گزارش دویچه وله، آدنوکارسینوما نوعی سرطان است که در غده‌هایی در بدن انسان ایجاد می‌شود. سرطان سینه، معده، پروستات، ریه، پانکراس و سرطان روده بزرگ انواع شایع آدنوکارسینوما هستند.




خون ریزی بی‌پایان؛ رنج خاموش بیماران هموفیلی

کیاپرس – این بیماران، خون ریزی بدنشان قطع نمی‌شود

هموفیلی یک اختلال خون ریزی دهنده ارثی است که به دلیل کمبود یا عدم وجود پروتئین‌هایی به نام فاکتورهای انعقادی، فرد مبتلا قادر به متوقف کردن روند خون ریزی نیست.

الناز عطایی، فوق تخصص خون و سرطان بالغان دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، در گفتگو با فارس به مناسبت روز جهانی هموفیلی (۱۷ آوریل) به تشریح این بیماری، علائم، راه‌های تشخیص و درمان آن پرداخت.

وی با بیان اینکه هموفیلی بیشتر در مردان بروز می‌کند و زنان دارای ژن معیوب، فقط ناقل بیماری هستند، گفت: شایعترین علامت هموفیلی، خون ریزی غیرقابل کنترل و بیش از حد به علت کمبود یا عدم وجود فاکتورهای انعقادی در خون است.

عطایی به علائم دیگری از جمله کبودی، خون ریزی از بینی، دهان و لثه ها، خون ریزی درون مفصلی و درد و عدم تحرک مفصل اشاره کرد و گفت: میزان و شدت خونریزی و علائم آن بسته به کمبود سطح فاکتور انعقادی در افراد مختلف متفاوت است.

این فوق تخصص خون و سرطان بالغان با اشاره به علت بروز بیماری، گفت: افراد مبتلا به هموفیلی به علت نقص ژنتیکی دارای کمبود فاکتورهای انعقادی ۸ و ۹ هستند که این کمبود فاکتور علت اصلی بروز تظاهرات بالینی خونریزی دهنده است.

وی خاطرنشان کرد: هموفیلی به دو گروه عمده تقسیم می‌شود که تظاهرات بالینی آنها تفاوت زیادی با هم ندارد.

عطایی نوع اول را هموفیلی A یا فرم کلاسیک بیماری دانست که ۸۰ درصد موارد ابتلا را شامل می‌شود و به علت کمبود فاکتور هشت بروز می کند. نوع دوم نیز هموفیلی B است که بر اثر کمبود فاکتور ۹ بروز می کند.

این فوق تخصص خون و سرطان بالغان با بیان اینکه ایران از نظر جمعیت مبتلایان به هموفیلی نهمین کشور جهان است، گفت: تقریبا ۴۴ درصد از موارد اختلالات بدو تولد خونریزی دهنده در ایران از نوع هموفیلی است.

وی به پیشرفت‌های چشمگیر در درمان این بیماری اشاره کرد و گفت: با تولید پروتئین‌های نوترکیب فاکتور هشت و فاکتور ۹ از سال ۱۹۹۰ تحول عظیمی در درمان بیماران هموفیلی رخ داد که منجر به افزایش طول عمر، ارتقای کیفیت زندگی و کاهش احتمال انتفال عفونت در این افراد شد.

عطایی در خصوص تشخیص بیماری گفت: فرد یا کودکی که دارای علایم خونریزی دهنده و سابقه فامیلی بیماری خونریزی دهنده است، حتما باید از نظر هموفیلی مورد بررسی قرار گیرد.

وی به بررسی‌های ژنتیکی قبل از تولد برای زوج‌های دارای سابقه خانوادگی ابتلا به هموفیلی اشاره کرد و گفت: در حین بارداری نیز در هفته ۱۰ تا ۱۲ با انجام نمونه برداری از پلاسنتا می توان جنین را از نظر این بیماری و وجود ژن معیوب بررسی کرد.

این فوق تخصص خون و سرطان بالغان در مورد درمان هموفیلی گفت: درمان بیماران هموفیلی Aو B معمولا پس از تشخیص و تعیین سطح فاکتور خونی با پروتئین‌های نوترکیت فاکتور هشت یا ۹ به صورت تزریق دو یا سه بار در هفته براساس وزن بیمار و سطح و نوع فاکتور شروع می شود.

وی به نکات مهمی که بیماران مبتلا به هموفیلی باید رعایت کنند اشاره کرد و گفت: توجه همیشگی به نشانه‌های مخفی و آشکار خونریزی، تحت نظر و در ارتباط نزدیک بودن با یک مرکز هماتولوژی، انجام معاینات و غربالگری‌های روتین، شروع درمان در اسرع وقت، خودداری از مصرف خودسرانه دارو، محدودیت فعالیت‌هاى بدنى و ورزشى، اجتناب از امورى که احتمال ضربه و تروما به بیمار زیاد است، ضرورت آگاهی خانواده بیمار با عوارض بیماری، ارتباط تنگاتنگ والدین کودک بیمار با مراکز هموفیلی و هماتولوژیست‌های فعال و شروع درمان سریع بیمار به محض تشخیص از جمله این نکات است.
عطایی با بیان اینکه دسترسی به مراکز هموفیلی و فاکتورهای نوترکیب در کشور مطلوب است، گفت: برنامه‌های منسجمی در این زمینه وجود دارد که اصول پروفیلاکسی و تشخیص زودرس و درمان به موقع را شامل می‌شود.

این فوق تخصص خون و سرطان بالغان افزایش سهولت دسترسی همه بیماران هموفیلی به امکانات، تجهیزات و داروهای مورد نیاز در اقصی نقاط کشور را ضروری برشمرد و گفت: با توجه به ماهیت تهدید کننده حیات این بیماری به خصوص در شرایط اورژانسی و تروما و تصادفات، دسترسی سریع و آسان این بیماران به مراکز تخصصی و فوق تخصصی بسیار ضروری است.

وی در پایان بر لزوم افزایش برنامه ها و سمپوزیوم‌های آموزشی و اطلاع رسانی های جامع در مورد هموفیلی و همچنین همکاری نهادهای مختلف آموزشی و بهداشتی، درمانی و سایر ارگان‌ها و سازمان‌های دولتی دخیل در تهیه امکانات و داروهای مورد نیاز برای تحقق این امر تاکید کرد.




برنامه وزارت بهداشت برای حذف هپاتیت C در ایران

رئیس مرکز مدیریت بیماری‌های واگیردار وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی از برنامه این وزارتخانه برای حذف بیماری هپاتیت C در ایران خبر داد. دکتر شهنام عرشی در گفت‌وگو با ایسنا گفت: در صورت تامین منابع لازم، می‌توانیم این بیماری را طی یک بازه زمانی ۲ تا ۳ ساله حذف کنیم.

۲۰۰ هزار ایرانی مبتلا به هپاتیت C هستند

به گفته دکتر عرشی، حدود ۲۰۰ هزار نفر در کشور مبتلا به هپاتیت C هستند. وزارت بهداشت به منظور شناسایی این افراد، کیت‌های تشخیص این بیماری را وارد کشور کرده است.

تامین منابع مالی، گامی مهم در حذف هپاتیت C

رئیس مرکز مدیریت بیماری‌های واگیردار وزارت بهداشت با اشاره به ضرورت تامین منابع مالی برای حذف هپاتیت C گفت: اگر امکانات و منابع لازم در اختیار وزارت بهداشت قرار گیرد، می‌توانیم این بیماری را طی ۲ تا ۳ سال از کشور حذف کنیم.




تأثیر کمبود ویتامین D در فصل زمستان و راهکارهای غذایی

بیش از ۷۴ درصد جامعه ایرانی دچار کمبود ویتامین دی هستند
یک کارشناس حوزه سلامت گفت: نوشیدنی های تهیه شده از خیار، سیب، نعناع یا لیمو یک انتخاب عالی برای فصل زمستان هستند.
کیانوش جهانپور، سخنگوی اسبق وزارت بهداشت و کارشناس حوزه سلامت گفت: به هر حال طب ایرانی با توجه به انباشت تجربه و دانش هزاران ساله در این اقلیم در حوزه سبک زندگی و طب پیشگیری قابل اعتنا است. انسان ها در طول تاریخ و در بسیاری از مناطق مجبور بودند خود را با فصول در حال تغییر، از جمله سرما و کمبود غذا در زمستان، وفق دهند و رژیم غذایی آنها در طول زمستان اغلب غذاهایی شامل میوه های خشک، آجیل و گوشت و همچنین غلات و ریشه های سبزیجات ذخیره شده و طعم دار شده با ادویه جات در دسترس بوده است.

وی بیان کرد: کمبود ویتامین D می تواند در زمستان که روزها کوتاهتر است و برای گذراندن زمان زیاد در خارج از منزل بسیار سرد است، مشکل ساز باشد. به نظر می رسد احتمالا بیش از ۷۴ درصد جامعه ایرانی دچار درجات مختلفی از کمبود ویتامین دی هستند. سبزیجاتی مانند سبزیجات ریشه‌دار مانند هویج، سیب‌زمینی، پیاز، سیر، تربچه، سیب زمینی شیرین، چغندر، شلغم برای فصل زمستان مفید هستند.

جهانپور ادامه داد: سبزیجات برگ دار، سیب زمینی خرد شده، لوبیا، قارچ و بیشتر هات پات ها شامل ادویه هایی مانند دانه فلفل و فلفل چیلی در رژیم غذایی زمستانه توصیه شده اند.

این کارشناس حوزه سلامت تاکید کرد: نوشیدنی های تهیه شده از خیار، سیب، نعناع یا لیمو یک انتخاب عالی برای فصل زمستان هستند.

او اضافه کرد: این تصور که خوردن چیزهای سرد در زمستان می تواند شما را بیمار کند، یک تصور غلط رایج است. در واقع دمای غذا یا نوشیدنی مصرفی شما تاثیر مستقیمی بر دمای بدن یا سیستم ایمنی بدن شما ندارد.

جهانپور گفت: مایعات گرم علائمی مانند گلودرد، گرفتگی بینی، احتقان قفسه سینه و ناراحتی معده را تا حدودی تسکین می دهد. آب گرم با لیمو ، هم شما را هیدراته نگه می دارد و گرفتگی و احتقان را کاهش خواهد داد.
وی افزود: انواع آش و سوپ ها و آبگوشت هم در شرایط بیماری و سرماخوردگی و زمانی که اشتهای زیادی ندارید هم به شما کالری می دهند و به بهبود علائم کمک می کنند




غذاهایی که قلب شما را تهدید می‌کنند

رژیم غذایی سرشار از چربی، مواد قندی، نمک و کلسترول بالا در کنار بی‌تحرکی، استرس کنترل‌نشده و عصبانیت، خطر بروز بیماری قلبی را افزایش می‌دهد.
تغذیه مناسب و سبک زندگی سالم نقش مهمی در حفظ سلامت قلب دارد از این رو با انتخاب هوشمندانه مواد غذایی می‌توان خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی را کاهش داد.

در ادامه به نقل از «وب ام دی» به چند مورد از مواد غذایی که برای سلامت قلب مضرند، خواهیم پرداخت.

شکر، نمک، چربی

با گذشت زمان مصرف مقادیر زیاد نمک، شکر، چربی‌های اشباع شده و کربوهیدرات‌های تصفیه شده خطر حمله قلبی یا سکته را افزایش می‌دهد. اگر نگران قلب خود هستید، بهتر است این خوردنی‌ها را از رژیم غذایی خود دور نگه دارید.

با این حال به جای تمرکز روی یک غذای مضر، عاقلانه‌تر این است که روی رژیم غذایی خود تمرکز کنید. اگر بیشتر از میوه‌ها و سبزیجات مفید برای قلب، غلات کامل، پروتئین بدون چربی و لبنیات کم‌چرب استفاده می‌کنید، همچنان این مواد غذایی را نیز می‌توانید به میزان متعادل و کنترل‌شده مصرف کنید.

بیکن

بیش از نیمی از کالری بیکن از چربی اشباع شده است که می‌تواند لیپوپروتئین با چگالی کم (LDL) یا کلسترول بد را افزایش دهد و احتمال حمله قلبی یا سکته را بیشتر کند. بیکن، پر از نمک است که فشار خون را بالا می‌برد و باعث می‌شود قلب سخت‌تر کار کند. مقادیر زیاد سدیم (بخش اصلی نمک) نیز می‌تواند منجر به سکته مغزی، بیماری قلبی و نارسایی قلبی شود. نگهدارنده‌های اضافه شده به بیکن نیز با این مشکلات مرتبط هستند.

گوشت قرمز

خوردن بیش از حد گوشت گاو ممکن است احتمال ابتلا به بیماری قلبی و دیابت را افزایش دهد. ممکن است به این دلیل باشد که این گروه از مواد غذایی دارای چربی اشباع بالایی هستند که می‌تواند کلسترول را افزایش دهد. بنابر این توصیه می‌شود که مصرف گوشت قرمز خود را محدود و گوشت چرخ کرده بسیار کم چربی مصرف کنید.

نوشابه

داشتن مقادیر کمی شکر اضافه مضر نیست، اما یک قوطی نوشابه بیشتر از آنچه متخصصان برای یک روز کامل توصیه می‌کنند، قند افزوده دارد. افرادی که نوشابه می‌نوشند بیشتر وزن اضافه می‌کنند و احتمال چاقی و دیابت نوع ۲، فشار خون بالا و بیماری قلبی در آن‌ها بیشتر است. در حالی که داده‌های علمی هنوز در مورد نوشیدنی‌های رژیمی مبهم است، برخی تحقیقات آن‌ها را با افزایش وزن و سکته مغزی مرتبط می‌کند.

شیرینی‌ها

کوکی ها، کیک‌ها و کلوچه‌ها را کمتر مصرف کنید. آن‌ها معمولاً مملو از قند اضافه شده هستند که منجر به افزایش وزن می‌شود. آن‌ها همچنین با سطوح بالاتر تری گلیسیرید مرتبط هستند و این فاکتور می‌تواند منجر به بیماری قلبی شود. ماده اصلی آن‌ها معمولاً آرد سفید است که ممکن است قند خون را افزایش دهد و شما را بیشتر گرسنه کند.

گوشت‌های فرآوری شده

هات داگ، سوسیس و … بدترین نوع گوشت‌ها برای قلب هستند. آن‌ها مقادیر زیادی نمک دارند و بیشتر آن‌ها حاوی چربی اشباع شده بالایی هستند. به جای گوشت‌های فرآوری شده می‌توانید از گوشت بوقلمون استفاده کنید با این حال در مصرف آن نیز زیاده‌روی نکنید.

برنج سفید، نان و پاستا

برنج، نان، ماکارونی و تنقلات تهیه شده از آرد سفید فاقد فیبر، ویتامین‌ها و مواد معدنی سالم هستند. غلات تصفیه شده به سرعت به قند تبدیل می‌شوند که بدن شما آن را به عنوان چربی ذخیره می‌کند. رژیم غذایی سرشار از غلات تصفیه شده می‌تواند باعث ایجاد چربی شکم شود که مطالعات می‌گویند مرتبط با بیماری قلبی و دیابت نوع ۲ است. سعی کنید حداقل نیمی از غلات خود را از غلات کامل مانند برنج قهوه ای، جو دوسر و گندم کامل تهیه کنید. هنگام خرید به دنبال عبارت ۱۰۰ درصد غلات کامل باشید.

پیتزا

اگر پیتزا را به طرز صحیحی درست کنید می‌تواند سالم باشد، اما بیشتر پیتزا‌ها دارای مقادیر زیاد سدیم، چربی و کالری هستند که همگی می‌توانند خطر حمله قلبی را افزایش دهند. در صورت سفارش پیتزا، پنیر کمتری بخواهید و از پپرونی یا سوسیس که پر از نمک هستند صرفنظر کنید. برای مصرف سالم‌ترین پیتزا، خودتان آن را درست کنید.

الکل

مطالعات تایید می‌کند که نوشیدن الکل منجر به فشار خون بالا، نارسایی قلبی، سکته مغزی و افزایش وزن می‌شود.

کره

کره، سرشار از چربی اشباع شده است که می‌تواند کلسترول بد را افزایش دهد و احتمال بیماری قلبی را تشدید کند. بهتر است کره را با روغن زیتون یا روغن‌های گیاهی جایگزین کنید.

ماست طعم دار و پرچرب

ماست می‌تواند یک منبع فوق العاده برای دریافت مواد مغذی باشد و خوردن منظم آن ممکن است از شما در برابر فشار خون بالا محافظت کند، اما مراقب نوع خرید خود باشید. ماست‌های طعم‌دار مملو از قند اضافه‌شده هستند که با افزایش وزن، فشار خون بالا، التهاب و بیماری‌های قلبی ارتباط دارد. برای سالم‌ترین انتخاب، ماست کم‌چرب ساده تهیه کنید.

سیب‌زمینی سرخ‌کرده

سیب زمینی‌های سرخ شده رستوران‌ها و فست فود‌ها چربی و نمک زیادی دارند که خبر بدی برای قلب شماست. داده‌های یک مطالعه نشان داد افرادی که دو تا سه بار در هفته سیب زمینی سرخ کرده می‌خورند، احتمال مرگ زودهنگام بیشتری دارند. اگر قصد مصرف سیب زمینی سرخ کرده دارید، سعی کنید آن را با دیگران سهیم شوید و مقدار کمی از آن مصرف کنید. همچنین سعی کنید خودتان در خانه سیب زمینی سرخ کرده را با استفاده از روغن زیتون تهیه کنید.

مرغ سوخاری

سرخ کردن مرغ، کالری، چربی و سدیم را به یک غذای سالم اضافه می‌کند. مطالعات، غذا‌های سرخ شده را با دیابت نوع ۲، چاقی و فشار خون بالا مرتبط دانسته‌اند که همگی احتمال نارسایی قلبی را افزایش می‌دهند. می‌توانید به جای سرخ کردن مرغ آن را در فر بپزید.

سوپ کنسرو شده

سوپ می‌تواند راهی آسان برای دریافت سبزیجات، پروتئین و فیبر بیشتر باشد. اما مراقب مواد ناسالم باشید. سوپ کنسرو شده اغلب مقدار زیادی سدیم دارد که می‌تواند باعث فشار خون بالا، حمله قلبی، سکته مغزی و نارسایی قلبی شود. هر سوپ خامه‌ای دارای چربی اشباع شده ناسالم است. اگر سوپ آماده می‌خرید، برچسب آن را برای حداقل نمک و چربی بررسی کنید.

سس

مواد اصلی سس‌ها، نمک و شکر است. این باعث می‌شود چربی، سدیم و کالری بالایی داشته باشند. هیچ کدام از این‌ها برای قلب خوب نیست. سس‌های دست‌ساز خانگی گزینه‌های سالم تری هستند.

بستنی

بستنی هم سرشار از قند، کالری و چربی اشباع شده است، بنابراین آن را همیشه مصرف نکنید. خوردن غذا‌های مملو از چربی و قند منجر به افزایش وزن می‌شود. همچنین می‌تواند تری گلیسیرید را افزایش دهد و منجر به حمله قلبی شود. برچسب روی بستنی‌ها را برای حداقل میزان قند و چربی اشباع بررسی کنید.

چیپس سیب زمینی

چیپس سیب زمینی یکی از غذا‌هایی است که بیشتر به افزایش وزن منجر می‌شود. چیپس نه تنها مملو از چربی اشباع شده است بلکه با نمک نیز آغشته شده که با بیماری قلبی مرتبط است. سعی کنید کمتر چیپس مصرف کنید، زیرا آن‌ها فقط شما را دوباره گرسنه خواهند کرد.

علائم اولیه بیماری‌های قلبی شامل احساس گیجی، خستگی، تنگی نفس، عرق سرد و سردرد است. کارشناسان توصیه می‌کنند در صورت بروز این علائم ضروری است به پزشک مراجعه کنید چرا که می‌تواند نشانه‌های هشدار بیماری قلبی باشد.

کارشناسان سلامت معتقدند که با انتخاب سبک زندگی سالم می‌توان سلامت قلب را بهبود داد.

از جمله توصیه‌های مفید برای سلامت قلب می‌توان به این موارد اشاره کرد:

رژیم غذایی سالم

رعایت سه وعده غذایی سالم در طول روز اهمیت دارد که شامل مصرف میزان بیشتری از میوه‌های تازه و سبزیجات است. همچنین لازم است سیر و زنجبیل در رژیم غذایی گنجانده شود.

تحرک کافی

پیاده روی، ورزشی عالی است و یک روش درمانی نیز به حساب می‌آید. پیاده روی سریع هنگام صبح برای مدت ۳۰۴۵ دقیقه برای قلب بسیار مفید است.

بودن در طبیعت

با تنفس در طبیعت، بدن میزان کافی از اکسیژن را دریافت می‌کند. علاوه بر این، درختان و پوشش گیاهی با جذب آلاینده‌های هوازی، بدن را از تاثیرات آلودگی‌ها دور ساخته و سلامت ریه‌ها را حفظ می‌کند.

چکاپ مرتب

در صورت ابتلا به دیابت، فشار خون و کلسترول بالا معاینات به موقع و مراجعه به پزشک بیشتر اهمیت پیدا می‌کند. همچنین درمان استرس توصیه می‌شود، زیرا واکنش‌های بیوشیمی به استرس موجب افزایش فشار خون و بالا رفتن ضربان قلب می‌شود که در صورت عدم کنترل استرس و گرفتار شدن در چرخه استرس با پیامد‌های جدی برای سلامتی همراه است.




دیابتی‌ها چگونه ورزش کنند؟

دیابت یک بیماری شایع در ایران و جهان است که یکی از عوامل تأثیرگذار در کنترل آن، تحرک بدنی و ورزش است.

دیابت چیست؟

دیابت یا مرض قند بیماری است که در آن مقدار ترشح انسولین کمتر از میزان لازم برای طبیعی نگه داشتن قند خون است. انسولین هورمونی است که توسط لوزالمعده تولید می‌شود و در سوخت‌وساز مواد نشاسته‌ای و قندهای ساده و در نتیجه تنظیم قند خون نقش مهمی دارد. بنابراین، کاهش نسبی انسولین در جریان دیابت، منجر به افزایش قند خون می‌شود که در صورت عدم کنترل و تنظیم آن در حد مناسب، می‌تواند منجر به ضایعات جبران‌ناپذیر در قسمت‌های مختلف بدن شود.

دیابت از جمله شایع‌ترین بیماری‌های متابولیک محسوب می‌شود. دیابت، پرفشاری خون و اختلالات چربی‌های خون را بیماری‌های تمدن جدید می‌نامند.

نکات مهم در ورزش برای افراد دیابتی

قبل از شروع هر ورزشی، با پزشک خود مشورت کنید و در مورد نوع، شدت و مدت ورزش با او صحبت کنید.
اگر انسولین می‌زنید، ۳۰ دقیقه قبل از شروع ورزش، قند خون خود را چک کنید تا مطمئن شوید که قند خون شما در محدوده ایمن (۱۰۰ تا ۲۵۰ میلی‌گرم بر دسی‌لیتر) قرار دارد.
اگر قند خون شما زیر ۱۰۰ میلی‌گرم بر دسی‌لیتر بود، قبل از شروع ورزش، یک میان وعده حاوی کربوهیدرات مانند یک عدد موز یا یک لیوان آبمیوه بنوشید.
در حین ورزش، هر نیم ساعت یک بار قند خون خود را چک کنید.
اگر قند خون شما زیر ۷۰ میلی‌گرم بر دسی‌لیتر بود یا دچار ضعف و لرزش شدید، ورزش را متوقف کنید و یک میان وعده حاوی کربوهیدرات بخورید.
بعد از ورزش، نیز قند خون خود را چک کنید.
مراقب آسیب‌های جزیی ورزش باشید، زیرا بدن افراد دیابتی به دلیل آسیب عروق و اعصاب کوچک، هم زودتر آسیب می‌بیند و هم دیرتر بهبود می‌یابد.
کفش راحت و مناسب بپوشید و ورزش‌های خشن انجام ندهید.
نتیجه‌گیری

ورزش برای افراد دیابتی بسیار مهم است، اما باید با دقت و رعایت نکات ایمنی انجام شود. مشورت با پزشک قبل از شروع هر ورزشی، ضروری است.




تشخیص بیماری‌های کلیوی با اسکن چشم

به گزارش کیاپرس — پژوهشگران می‌گویند از فناوری اسکن سه بعدی چشم موسوم به OCT می‌توان برای تشخیص نشانه‌های اولیه بیماری‌های کلیوی بهره برد.
به نقل از آی‌ای، فناوری‌های کنونی توانایی کمک به تشخیص زودهنگام بیماری‌های کلیوی را ندارند. به گفته متخصصان تا زمانیکه این بیماری‌ها شناسایی شوند، کلیه تقریباً نیمی از عملکرد خود را از دست داده است؛ بنابراین دانشمندان در حال بررسی یک روش غیر تهاجمی برای نظارت و تشخیص بالقوه علائم اولیه بیماری‌های کلیوی از یک فناوری اسکن سه بعدی چشم به نام توموگرافی منسجم نوری (OCT) بهره بردند.

این فناوری تصاویر سه بعدی شبکیه را با هدف شناسایی تغییرات ظریف در چشم تجزیه و تحلیل کرد و به دنبال ارائه رویکرد جدیدی برای تشخیص زودهنگام و ردیابی پیشرفت بیماری کلیوی بود.

توسعه درمان‌های آینده

روش OCT می‌تواند به طور بالقوه به توسعه درمان‌ها و تسهیل مداخلات سبک زندگی برای مدیریت مؤثر این بیماری‌ها کمک کند.

دکتر دیوید هوانگ پژوهشگر مؤسسه فناوری ماساچوست (MIT)، این فناوری را در اوایل دهه ۱۹۹۰ با دکتر جیمز فوجیموتو فیزیکدان MIT و سایر همکارانش اختراع کردند.

تلاش‌های پیشگامانه آن‌ها به ابداع تصویربرداری اولیه OCT از نمونه‌های بیولوژیکی منجر شد و پس از آن، نقشی محوری در پیشبرد و استفاده از OCT به عنوان یک ابزار ضروری در زمینه‌های متنوعی مانند چشم‌پزشکی، قلب و عروق و پوست داشت.

دکتر نیراژ هوان استاد نفرولوژی در مرکز علوم قلب و عروق دانشگاه ادینبرو اظهار داشت: امیدواریم این پژوهش که نشان می‌دهد چشم، پنجره مفیدی رو به کلیه است، به شناسایی بیشتر افراد مبتلا به بیماری کلیوی زودرس کمک کند و فرصتی برای شروع درمان قبل از پیشرفت بیماری فراهم کند.

وی افزود: این روش همچنین پتانسیلی برای آزمایش‌های بالینی جدید و توسعه درمان‌های دارویی برای یک بیماری مزمن ارائه می‌دهد که تاکنون درمان آن بسیار دشوار بوده است.

تصویربرداری غیر تهاجمی

بر اساس بیانیه دانشمندان، روش OCT یک تکنیک تصویربرداری غیر تهاجمی است که از امواج نور برای ثبت تصاویر دقیق و مقطعی از شبکیه چشم استفاده می‌کند و منحصر به فرد بودن آن در توانایی آن در ارائه تصاویر سه بعدی و با وضوح بالا از لایه‌های شبکیه در عرض چند دقیقه است.

در این بیانیه اشاره شده است که چشم تنها بخشی از بدن است که در آن می‌توان یک فرآیند کلیدی به نام «گردش میکرو واسکولار» را مشاهده کرد و این جریان خون از طریق کوچکترین رگ‌های بدن اغلب در بیماری کلیوی تحت تأثیر قرار می‌گیرد.

این امر باعث شد تا پژوهشگران دانشگاه ادینبرو بررسی کنند که آیا می‌توان از تصاویر سه بعدی شبکیه که با استفاده از OCT گرفته شده است، برای شناسایی و پیش‌بینی دقیق پیشرفت بیماری‌های کلیوی استفاده کرد؟

پس از انجام این مطالعه، پژوهشگران تصاویر OCT ثبت شده از ۲۰۴ بیمار را در مراحل مختلف بیماری کلیوی از جمله افرادی که تحت پیوند کلیه قرار گرفته بودند و ۸۶ داوطلب سالم را برای مقایسه تجزیه و تحلیل کردند.

یافته‌های آن‌ها نشان داد که بیماران مبتلا به بیماری مزمن کلیوی در مقایسه با داوطلبان سالم شبکیه نازک‌تری داشتند.

این پژوهش همچنین نشان داد که با کاهش عملکرد کلیه، پیشرفتی در نازک شدن شبکیه به وجود می‌آید.

با این حال، پژوهشگران خاطرنشان کردند که تغییرات مشاهده شده زمانی که عملکرد کلیه از طریق پیوند بازسازی شد، معکوس شد و بیماران مبتلا به شدیدترین نوع بیماری که پیوند کلیه دریافت کردند، پس از عمل جراحی، ضخیم شدن سریع شبکیه چشم خود را تجربه کردند.

دکتر آیسلینگ مک‌ماهون، مدیر اجرایی تحقیقات کلیه انگیلس می‌گوید: بیماران کلیوی اغلب با روش‌های تهاجمی برای نظارت بر سلامت کلیه خود مواجه می‌شوند که اغلب در کنار درمان‌های طاقت‌فرسا مانند دیالیز است. این تحقیقات خارق‌العاده، اما پتانسیل یک روش بسیار مهربان‌تر برای نظارت بر سلامت کلیه را نشان می‌دهد.

وی افزود: ما به حمایت از این تیم ادامه می‌دهیم، زیرا آن‌ها بررسی می‌کنند که آیا این رویکرد می‌تواند برای تشخیص زودهنگام و مداخله در بیماری‌های کلیوی مورد استفاده قرار گیرد یا خیر.




با ۵ نشانه، کلیه خود را بررسی کنید

مراقبت از کلیه‌ها برای سلامت کلی ضروری است زیرا این اندام‌های حیاتی نقش مهمی در حفظ سلامت دارند.
به گزارش کیاپرس به نقل از ایسنا از مدیکال، نادیده گرفتن سلامت کلیه‌ها می‌تواند منجر به مشکلات مختلفی ازجمله اختلال عملکرد کلیه، خون در ادرار و فشار خون بالا شود.

از آنجایی که بیماری‌های کلیوی می‌توانند افراد در هر سنی را تحت تاثیر قرار دهند، شناسایی علائم بالقوه مشکلات کلیوی و جستجوی فوری مراقبت‌های پزشکی برای جلوگیری از بدتر شدن شرایط بسیار مهم است.

در ذیل پنج علامت هشداردهنده وجود دارد که نشان می‌دهد کلیه‌های شما ممکن است دچار اختلال در عملکرد شده باشند:

پوست خشک

خشکی و خارش پوست می‌تواند نشانه‌ای از بیماری معدنی و استخوانی باشد که اغلب با اختلال عملکرد کلیه همراه است. این مورد زمانی اتفاق می‌افتد که کلیه‌ها دیگر قادر به حفظ تعادل مناسب مواد معدنی و مواد مغذی در جریان خون نیستند.

آپنه خواب

خواب کافی شبانه ندارید؟ کلیه‌های خود را چک کنید زیرا نتایج تحقیقات نشان می‌دهد که این مشکل نشانگر یک بیماری کلیوی در مرحله پیشرفته است.

گرفتگی عضلات

نتایج تحقیقی در سال ۲۰۱۶ نشان داد که بیماران مبتلا به بیماری کلیوی مزمن پیشرفته (CKD) معمولا درد مزمن اسکلتی عضلانی (CMP) را تجربه می‌کنند که به‌طور قابل توجهی بر رفاه کلی و کیفیت زندگی آنان تاثیر می‌گذارد.

کاهش اشتها

کاهش ناگهانی اشتها می‌تواند نشان دهنده بیماری کلیوی باشد. بر اساس نتایج مطالعه‌ای که در سال ۲۰۲۱ در نشریه PubMed منتشر شد، سطوح پایین گرلین آسیله و سطوح بالای سایتوکین‌های پیش التهابی (TNF-α و IL-۶) در بیماران مبتلا به بیماری مزمن کلیوی مشاهده شد که می‌تواند دلیل اصلی بیزاری از غذا باشد.

تکرر ادرار

بیماری کلیوی ممکن است مستقیما باعث افزایش تکرر ادرار نشود، با این حال، در صورت ابتلا به بیماری کلیوی، فرد می‌تواند در شب همراه با مشکلات دیگری مانند فشار خون بالا و دیابت، افزایش ادرار را تجربه کند. افزایش تکرر ادرار ممکن است نشان دهنده مشکلات پروستات در مردان نیز باشد.

بیماری‌های کلیوی لزوما همیشه کشنده نیستند اما پزشکان خواهش می‌کنند زمانی که در مرحله خفیف هستند، افراد مراقبت‌های پزشکی را دریافت کنند. هر میزان آسیب کلیوی را می‌توان با آزمایش خون و ادرار هدفمند تشخیص داد. مدیریت دیابت و سطح قند خون نیز برای حفظ عملکرد خوب کلیه ضروری است.




این دارو از سکته دوباره پیشگیری می‌کند؛ به آن توجه کنید

نتیجه پژوهشی تازه نشان می‌دهد که کمتر از ۴۰ درصد افرادی که دچار حمله قلبی یا سکته مغزی شده‌اند روزانه آسپرین مصرف می‌کنند این در حالیست که آن دارو می‌تواند به پیشگیری از وقوع حمله قلبی مجدد کمک کند.

نتیجه پژوهشی تازه نشان می‌دهد که کمتر از ۴۰ درصد افرادی که دچار حمله قلبی یا سکته مغزی شده‌اند روزانه آسپرین مصرف می‌کنند این در حالیست که آن دارو می‌تواند به پیشگیری از وقوع حمله قلبی مجدد کمک کند.
آسپرین می‌تواند به جلوگیری از بروز حمله قلبی یا سکته مغزی دوم کمک کند. با این وجود، نتیجه مطالعه‌ای تازه نشان می‌دهد که کم‌تر از نیمی از افرادی که پیش‌تر دچار سکته مغزی یا حمله قلبی شده اند از این دارو استفاده می‌کنند.
 به نقل از واشنگتن پست، محققان نظرسنجی‌های بهداشتی از ۵۱ کشور را از سال ۲۰۱۳ تا ۲۰۲۰ میلادی مورد تجزیه و تحلیل قرار دادند و دریافتند که مصرف آسپرین پس از دچار شدن به حملات قلبی و عروقی از حدود ۱۷ درصد در کشور‌های کم درآمد تا حدود ۶۵ درصد در کشور‌های با درآمد بالا متغیر بوده است. نتایج این پژوهش در نشریه JAMA منتشر شده است.
“سانگ گون یو” یکی از همکاران بخش بیماری‌های قلبی عروقی در دانشکده پزشکی دانشگاه واشنگتن در سنت لوئیس و نویسنده اصلی مقاله مرتبط با این پژوهش می‌گوید: “محققان به این نتیجه رسیدند که به طور کلی تعداد بسیار کمی از مردم در سراسر جهان  تنها در حدود ۴۰ درصد برای پیشگیری ثانویه از ابتلا به بیماری‌های قلبی و عروقی و حملات قلبی آسپرین مصرف می‌کنند”.
یو می‌افزاید: “مصرف پایین آسپرین در میان این جمعیت از مبتلایان به بیماری‌های قلبی و عروقی باید زنگ‌های خطر را به صدا درآورد. برای کاهش چشمگیر ابتلا به بیماری‌های قلبی و عروقی و پیامد‌های آن که عامل اصلی مرگ و میر در جهان محسوب می‌شود باید کار‌های زیادی صورت گیرد”.
براساس گزارش سازمان جهانی بهداشت سالانه حدود ۱۷.۹ میلیون نفر در جهان بر اثر بیماری‌های قلبی عروقی جان خود را از دست می‌دهند. پزشکان برای سالیان متمادی توصیه می‌کردند افراد میانسال و مسن‌تر روزانه یک آسپرین با دوز پایین مصرف کنند تا از اولین حمله قلبی جلوگیری کنند. با این وجود، کارگروه خدمات پیشگیران ایالات متحده در سال ۲۰۲۱ میلادی این توصیه را لغو کرد و اعلام نمود بود که پزشکان دیگر نباید به طور معمول آسپرین را برای پیشگیری اولیه تجویز کنند، زیرا خطر عوارض جانبی بیش‌تر از فواید آن است.
“نیل شوارتز” استاد بالینی عصب شناسی در دانشگاه استنفورد که در پژوهش احیر نقشی نداشته می‌گوید: “در بیمارانی که در معرض خطر بالاتری قرار ندارند و در افرادی که مبتلا به دیابت یا فشار خون بالا نیستند و هرگز یک حمله قلبی و عروقی را تجربه نکرده اند خطر هر چند اندک مصرف آسپرین ممکن است بیش از فواید آن باشد”.
با این وجود، این توصیه برای افرادی که پیش‌تر آسپرین را به امید پیشگیری از حمله قلبی یا سکته مغزی دوم به صورت روزانه مصرف می‌کردند صدق نمی‌کرد. آسپرین که یک داروی ضد پلاکت است به جلوگیری از تشکیل لخته‌های خون در شریان‌ها کمک می‌کند و ممکن است خطر  وقوع حمله قلبی و عروقی دوم را کاهش دهد.
تحقیقات نشان می‌دهند که از هر ۵ نفری که دچار حمله قلبی شده اند ۱ نفر ظرف مدت پنج سال بار دیگر دچار حمله قلبی می‌شود و از هر ۴ نفری که سکته مغزی کرده اند ۱ نفر سکته مغزی را دوباره تجربه می‌کند. متخصصان می‌گویند برخی از بیماران مبتلا به بیماری‌های قلبی و عروقی نامزد‌های مناسبی برای درمان با آسپرین نیستند مانند افرادی که در معرض افزایش خطر خونریزی به ویژه خونریزی در مغز قرار دارند. آنان توصیه می‌کنند که افراد پیش از آغاز درمان روزانه با آسپرین با پزشک خود مشورت کنند.
آسپرین کمتر استفاده می‌شود
سوالاتی در مورد فواید و خطرات مصرف روزانه آسپرین برای پیشگیری از اولین حمله قلبی یا سکته مغزی به ویژه برای افرادی که در معرض خطر نیستند می‌تواند باعث نگرانی افرادی شود که برای کاهش خطر عود مجدد یک رویداد قلبی برای شان آسپرین تجویز شده است.
“مارتا گولاتی” متخصص قلب و رئیس انجمن قلب و عروق پیشگیرانه آمریکا می‌گوید: “در نتیجه چنین نگرانی‌هایی بیمارانی که پیش‌تر سابقه حمله قلبی یا سکته معزی داشته اند به طور ناگهانی مصرف آسپرین را قطع می‌کنند. گاهی اوقات آنان احساس خوبی دارند و فکر نمی‌کنند نیازی به مصرف اسپرین داشته باشند. این در حالیست که آنان به ضرر سلامتی خود عمل می‌کنند”.

#بیماری_عروق_کرونر #بیماری_قلبی_عروقی #بیماری_قلب #بیماری_عروق #دیابت #پوست #سرطان #سلامتی_روان #تندرستی #غذا #تغذیه #ورزش #فیتنس #زندگی_سالم #سبک_زندگی