کمبود ۵۱ درصدی بارش در کشور؛ هشدار برای وضعیت آبی کشور

کیاپرس : براساس داده‌های اخیر سازمان هواشناسی، کشور در سال آبی جاری تا تاریخ ۱۱ بهمن‌ماه با کمبود شدید بارش روبرو بوده است. میزان بارش‌های ثبت‌شده در این مدت ۵۰.۵ میلی‌متر بوده، در حالی که میانگین بلندمدت بارش در این بازه زمانی ۱۰۳.۲ میلی‌متر بوده که نشان‌دهنده کاهش ۵۱.۱ درصدی بارش‌ها است.

کمبود ۵۱ درصدی بارش در کشور؛ هشدار برای وضعیت آبی کشور

به گزارش کیاپرس  به نقل از ایسنا،در هفت روز منتهی به ۱۱ بهمن‌ماه، ۳.۶ میلی‌متر بارش در کشور ثبت شده که این مقدار نسبت به میانگین بلندمدت که ۷.۵ میلی‌متر بوده، کاهش ۵۱.۷ درصدی را نشان می‌دهد. در این مدت، بارش‌ها در بسیاری از نقاط کشور با کاهش چشمگیری روبرو بوده است.

 

از ابتدای فصل جاری، بارش‌ها در سطح کشور کاهش چشمگیر داشته‌اند. به طور متوسط، تا ۱۱ بهمن‌ماه، بارش‌ها به ۱۶.۶ میلی‌متر رسید که نسبت به میانگین نرمال ۴۴.۲ میلی‌متر، کاهش ۶۲.۵ درصدی را نشان می‌دهد.

در بررسی بارش‌های استان‌ها، تنها استان مازندران در این مدت با افزایش بارش روبرو بوده و ۳۰۶.۵ میلی‌متر بارش ثبت کرده است که ۵.۲ درصد بیشتر از میانگین بلندمدت بارش در این استان (۲۹۱.۴ میلی‌متر) است.

 

در مقابل، استان‌هایی همچون کهگیلویه و بویراحمد بدترین وضعیت را تجربه کرده‌اند. این استان تا ۱۱ بهمن‌ماه، ۷۸.۸ درصد کمتر از میزان بارش نرمال دریافت کرده است.

 

استان تهران نیز با کم‌بارشی روبروست. با اینکه میانگین بارش در تهران در بلندمدت ۱۱۱.۵ میلی‌متر است، در سال آبی جاری تنها ۶۷.۱ میلی‌متر بارش ثبت شده که نشان‌دهنده کاهش ۳۹.۸ درصدی بارش در این استان است.

 

این کاهش بارش‌ها در سطح کشور، می‌تواند تهدیدی جدی برای منابع آبی کشور به شمار آید. با توجه به کاهش بارش‌ها و وضعیت آبی استان‌ها، نگرانی‌ها درباره تامین منابع آب و مدیریت بحران‌های آبی در سال‌های آینده افزایش یافته است. این موضوع نیازمند توجه فوری مسئولان و برنامه‌ریزی برای مدیریت منابع آب و جلوگیری از بحران‌های آبی در کشور است.




حیات دریای خزر با تهدید جدی روبروست

کیاپرس : دریای خزر همواره منبع تامین زندگی مردم ساکن درسراسر خشکی آن در شمال ایران بوده و رونق زندگی برای مردم به همراه داشته است و اگرچه زمانی یکی از پر آب ترین پهنه های آبی جهان محسوب می‌شد اما اکنون برای ادامه حیات با چالش جدی روبرو شده است.

به گزارش کیاپرس  به نقل از اطلاعات، تداوم کاهش آب دریای خزر موجب بی‌استفاده شدن بندرهای شمالی کشور شده وبه علاوه ، منبع رطوبتی کاهش یافته و موجب افزایش تغییرات اقلیمی درشمال می‌شود.

دریای خزر که گاهی بزرگ‌ترین دریاچه جهان و گاهی کوچک‌ترین دریای خودکفای کره زمین طبقه‌بندی می‌شود، بزرگ‌ترین پهنه آبی محصور در خشکی است. طول آن حدود ۱۰۳۰ تا ۱۲۰۰ کیلومتر و عرض آن بین ۱۹۶ تا ۴۳۵ کیلومتر است؛ سطح دریای خزر در حدود ۲۸ متر پایین‌تر از سطح دریاهای آزاد است.

دریای خزر همواره منبع تامین زندگی مردم ساکن درسراسر خشکی آن در شمال ایران بوده و رونق زندگی برای مردم به همراه داشته است و اگرچه زمانی یکی از پر آب ترین پهنه های آبی جهان محسوب می‌شد اما اکنون برای ادامه حیات با چالش جدی روبرو شده است.

 

به گفته محمد رضا کاویانپور، رئیس موسسه تحقیقات آب وزارت نیرو ،روند کاهش سطح تراز آب دریای خزر از سال ۱۳۶۵ شروع شده است؛ این روند کم و بیش ادامه یافت تا آن که در سال ۱۳۷۴ روند کاهشی تغییر جهت داد و افزایش یافت به طوری که این دریا ۵/۲ متر افزایش سطح تراز آب را تجربه کرد. اما فقط همان سال روند افزایشی بود زیرا از سال ۱۳۷۵ تحت تاثیر تغییرات اقلیمی ،فرایند کاهش سطح تراز آب دریای خزر مجدد آغاز شد و این روند تاکنون ادامه یافته است.

این روند کاهشی سطح تراز آب دریای خزر درحالی است که به گفته رئیس موسسه تحقیقات آب وزارت نیرو ،دریای های آزاد جهان با افزایش سطح تراز آب روبرو خواهند شد.

کاویانپور دلیل این افزایش را آب شدن برف در نیمه کره شمالی زمین ناشی از افزایش گازهای گلخانه ای دانست که پیش بینی شده سطح تراز دریاها را تا یک متر افزایش دهد؛ اما دریای خزر شاید در انتظار مرگی تدریجی ناشی از کاهش سطح تراز آب است.

 

این مقام مسئول با تأکید بر اهمیت دریای خزر و وضعیت حساس آنها می‌گوید: دریای خزر به‌عنوان بزرگ‌ترین دریاچه بسته جهان، از نظر جغرافیایی و زیست‌محیطی اهمیت زیادی دارد.

وی ادامه می دهد: در دهه‌های اخیر، تغییرات تراز آب دریای خزر، از جمله افزایش تراز در سال‌های ۱۳۷۴ تا ۱۳۷۵ و کاهش مجدد آن پس از این سال‌ها، خسارات زیادی به سواحل و فعالیت‌های دریایی کشور وارد کرده است.

 

رئیس موسسه تحقیقات آب خاطرنشان می کند: این کاهش تراز در سال‌های اخیر نیز ادامه داشته و چالش‌های متعددی را در زمینه سکونتگاه‌های ساحلی، اسکله‌ها، و فعالیت‌های شیلات و گردشگری ایجاد کرده است.

درکنار این، ایجاد چالش در زیرساخت‌ها، اختلال در روند فعالیت بنادر و دریانوردی، صید و صیادی و به گِل نشستن زیرساخت‌ها و تاسیسات آبی مستقر در ساحل، خشک شدن ذخایر آبی وابسته به دریای خزر مانند تالاب ها و خلیج ها، افزایش عرصه ساحل، دخل و تصرف انسانی به حریم دریا، برهم خوردن تعادل زیستی در این پهنه و آثار منفی بر آبخوان‌های ساحلی برخی از تبعات عقب‌نشینی دریای خزر است.

به اعتقاد کارشناسان، پس روی های پی‌درپی آب خزر به یک چالش چند بُعدی برای کشورهای حاشیه این دریا تبدیل شده و شدت این پس روی ها در صورت نیافتن راه علاج می‌تواند به یک تهدید جدی برای تجارت دریایی، گردشگری و زیست محیطی در منطقه تبدیل شود.

دراین باره ،مهدی رهنما ، رییس پژوهشگاه هواشناسی و علوم جو درباره عوامل موثردر پس‌رفت آب دریای خزرطی سال‌های اخیر اظهار می کند: این وضعیت هم عامل انسانی و هم عامل طبیعی دارد. عمیق‌ترین بخش دریای خزر به سمت ایران است بنابراین تاثیر رودخانه ولگا و سدهای آن بر ایران به‌قدری نیست تا به عنوان یک عامل موثر بر کاهش سطح دریا در سمت کشورمان از آن نام ببریم.

 

وی اضافه می کند: بررسی‌ها نشان می‌دهد از دهه ۵۰ شمسی تا اواخر سال ۱۴۰۲ سطح آب دریای خزر دوره نوسانی داشته است. لذا با مقایسه آن با عوامل طبیعی می‌بینیم تغییرات اقلیمی عامل مهمی در پس‌رفت آب دریای خزر بوده است.

رییس پژوهشگاه هواشناسی و علوم جو ادامه می دهد: کمترین سطح آب دریای خزر حدود سال ۵۶ شمسی ثبت شد و تقریبا منفی ۳۰ متر بود. سطح آب این پهنه آبی از سال ۵۷ افزایش یافت و بیشترین‌ میزان آن دهه ۷۰ ثبت شد. از این زمان دوباره روند کاهشی آن آغاز شد. فقط طی دو سال افزایش یافت. الان به حدودمنفی ۲۷ متر کاهش سطح آب رسیده‌ایم.

وی درباره علل کاهش سطح آب دریای خزر می گوید: میزان آب ورودی به این دریا کاهش یافته است. مستحدثاتی روی رودخانه‌هایی مانند سفیدرود و سایر رودخانه های که از رشته کوه البرز سرچشمه می‌گیرند و وارد دریای خزر می‌شوند، احداث شده است که با آن جریان آب رودخانه ها را ذخیره می‌کنیم؛ بنابراین ورودی‌های آب دریای خزر را کاهش داده‌ایم.

رییس پژوهشگاه هواشناسی و علوم جو ادامه می دهد: همچنین میزان جمعیت ساکن در سواحل دریای خزر به دلیل رشد جمعیت وهمچنین مهاجرت‌های صورت گرفته به این منطقه افزایش زیادی پیدا کرده که موجب افزایش مصرف آب به‌ویژه منابع آب زیرزمینی – که ارتباط مستقیم با آب دریا دارد- شده است.

رهنما اضافه می کند: این عوامل در کنار تغییرات اقلیمی، کاهش بارش و افزایش دما موجب کاهش سطح آب دریای خزر شده است. بر اساس مطالعات انجام شده افزایش دما و کاهش بارش مهم‌ترین عوامل در این زمینه هستند.
وی درباره تبعات پس‌رفت آب دریای خزرتصریح می کند: تداوم این وضعیت موجب بی‌استفاده شدن بندرهای شمالی کشور می‌شود ولذا باید آن‌ها را به عمق بیشتر دریای خزر منتقل کنیم .علاوه بر آن منبع رطوبتی برای منطقه کاهش می‌یابد و موجب افزایش شدت تغییرات اقلیمی می‌شود. به عنوان نمونه زمانی که دریاچه ارومیه وضعیت عادی داشت، به عنوان یک منبع رطوبتی به افزایش میزان بارش در منطقه کمک می‌کرد.
رییس پژوهشگاه هواشناسی و علوم جو تاکید می کند: تداوم پس‌رفت دریای خزر در برخی مناطق نظیر بخش‌های شرقی دریا مانند خلیج گرگان می‌تواند این پهنه را به کانون گرد و غبار تبدیل کند.
وی درباره تاثیر همکاری کشورهای حاشیه خزر برای حصول تراز آبی مطلوب این پهنه آبی می گوید: تشکل‌های بین‌المللی اگر در حد موافقنامه باشد، ‌موجب بروز اتفاق خاصی در حوزه دریای خزر نمی‌شود. سال‌هاست که سطح آب دریای خزر با نوساناتی همراه است و بیشترین تاثیر را روی روسیه گذاشته است و موجب شده این کشور بسیاری از تاسیسات کنار دریا را از دست دهد. تا موقعی که به این نتیجه نرسیم در منفعت و ضرر این اکوسیستم آبی شریک هستیم به نتیجه مناسبی دست نخواهیم یافت.
رییس پژوهشگاه هواشناسی و علوم جو می افزاید: یک برنامه جامع مدیریتی با ضمانت اجرایی برای دریای خزر لازم است تا همه کشورهای حاشیه خزر متعهد شوند و بر اساس آن عمل کنند. به عنوان نمونه همه کشورها باید حق‌آبه زیست‌محیطی دریای خزر را پرداخت کنند. علاوه بر آن باید از نظر پژوهشی همکاری هایی شکل گرفته و بانکی از پژوهش‌های انجام شده درباره دریای خزر ایجاد و بر اساس آن برای این پهنه آبی تصمیم بگیریم.
رهنما خاطرنشان می کند: می‌توانیم براساس سازوکار مشخصی که مورد قبول کشورهای حاشیه دریای خزر باشد صندوق مالی مشترک ایجاد کنیم که هزینه پژوهش‌ها در باره راه های کاهش تراز دریای خزر را نیز تامین کند.




ادامه تعطیلی ادارات مازندران به دلیل برودت هوا و یخبندان

هواشناسی

به گزارش کیاپرس، سرپرست معاونت عمرانی استانداری مازندران اعلام کرد که به دلیل تداوم سرمای شدید و برودت هوا، ادارات استان مازندران فردا دوشنبه ۲۶ آذرماه تعطیل خواهد بود.

عبدالرضا دادبود، سرپرست معاونت عمرانی استانداری مازندران، در این خصوص گفت: با توجه به پیش‌بینی هواشناسی مبنی بر ادامه برودت و کاهش محسوس دمای هوا به زیر صفر درجه، برای حفظ سلامت شهروندان و پیشگیری از مخاطرات احتمالی ناشی از یخبندان، تصمیم به تعطیلی ادارات گرفته شده است.

وی افزود: بر این اساس، تمامی ادارات، بانک‌ها، دانشگاه‌ها، موسسات آموزش عالی، شرکت‌های دولتی و نهادهای عمومی غیردولتی در استان مازندران فردا تعطیل خواهند بود. این تعطیلی شامل دستگاه‌های خدمات‌رسان نمی‌شود و این نهادها طبق روال معمول فعالیت خواهند کرد.

سرپرست معاونت عمرانی استانداری مازندران تأکید کرد: سرمای بی‌سابقه و یخبندان در سطح استان موجب اختلال در تردد و افزایش احتمال وقوع حوادث شده و تعطیلی ادارات به منظور حفظ ایمنی و سلامت شهروندان اتخاذ شده است.

گفتنی است از روزهای گذشته، سرمای هوا و بارش برف در بسیاری از نقاط مازندران به اوج خود رسیده و تداوم این وضعیت شرایط ویژه‌ای را در استان رقم زده است.

#تعطیلی_ادارات
#مازندران
#سرما
#کیاپرس




افزایش انتقال HIV از طریق روابط جنسی/تغییر الگوی انتقال

کیاپرس /رئیس مرکز تحقیقات ایدز ایران هشدار داد که راههای انتقال HIV از طریق روابط جنسی افزایش یافته است و در همین خصوص توضیح می دهد: ۲۸ درصد از ۲۴ هزار و ۷۶۰ نفری که تست HIV مثبت داشته‌اند، از طریق روابط جنسی به این ویروس مبتلا شده اند و این درصد در آمار ۶ ماهه نخست ۱۴۰۳، به ۶۵ درصد می رسد بنابراین تغییر الگوی ابتلا را شاهد هستیم.

به گزارش کیاپرس از وبدا، دکتر لادن عباسیان فوق تخصص بیماریهای عفونی با اشاره به وضعیت مبتلایان به ویروس ایدز (HIV) در ایران اظهار داشت: طبق آخرین آمار ۱۴۰۳، تست اچ آی وی ۲۴ هزار و ۷۶۰ نفر مثبت شده اما تخمین زده می شود که ۴۴ هزار نفر HIV مثبت داشته باشند.

دکتر عباسیان البته می گوید که همواره فاصله ای بین افرادی که شناسایی و تخمین زده می شود، وجود دارد به عبارت دیگر حدود ۵۶ درصد افرادی که تخمین زده می شود HIV مثبت دارند و هرچه این فاصله را به هم نزدیک تر کنیم بدین معنا است که در بحث کنترل HIV موفق تر عمل کرده ایم.

عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران می گوید که ۱۹ درصد از ۲۴ هزار و ۷۶۰ نفری که HIV مثبت دارند را زنان تشکیل می دهند و این درصد در آمار ۶ ماهه نخست سال ۱۴۰۳ به ۳۲ درصد می رسد بنابراین الگوی انتقال HIV که قبلا در مردان بوده الان زنان را نیز شامل شده است.

به گفته او، ۷۳ درصد از ۲۴ هزار و ۷۶۰ نفری که تست HIV مثبت داشته اند را گروه سنی ۲۰ تا ۴۵ سال تشکیل می دهند بنابراین باید این گروه سنی هدف اصلی اطلاع رسانی و تشخیص ها باشند.

رئیس مرکز تحقیقات ایدز ایران گفت: در آمار کلی ۵۳ درصد افرادی که مبتلا به HIV مثبت هستند را مصرف کنندگان به مواد مخدر تشکیل می دهند و فقط ۱۰ درصد از مبتلایان در آمار ۶ ماهه نخست ۱۴۰۳، اعتیاد تزریقی داشته اند و این نشان می دهد برنامه های کنترلی و کاهش آسیب ما در گروهی که اعتیاد تزریقی داشته اند، موفق بوده است.

وی ادامه داد: متاسفانه برخی از محرک های روانگردان همچون ماری‌جوآنا و آمفتامین به دلیل اختلال شناختی و رفتاری و همچنین افزایش میل جنسی سبب قرار گرفتن دادن افراد در معرض رفتارهای پرخطر جنسی می شوند و همین امر انتقال HIV را بشدت افزایش می دهد.




کاهش ۱۱ درصدی تلفات ناشی حوادث کار طی هفت ماه امسال

کیاپرس :  مدیر کل پزشکی قانونی استان گفت : مرگ و میر ناشی از حوادث کار طی هفت ماه امسال ۷۰ نفر(۶۹ مرد و یک زن ) هستند که این رقم نسبت به مدت مشابه سال قبل ۱۱ درصد کاهش داشت.

به گزارش کیاپرس به  نقل از روابط عمومی اداره کل پزشکی قانونی مازندران ، دکتر علی عباسی با بیان اینکه از این موارد ۵۵ نفر متاهل و ما بقی مجرد هستند ،افزود : بر اساس آمارهای موجود در هفت ماهه سالجاری سقوط از بلندی با ۳۵ فوتی رتبه اول مرگ‌های ناشی از حوادث کار را به خود اختصاص می دهد و برق گرفتگی با ۲۲ ، جسم سخت با ۱۲ و سایر با یک فوتی در رتبه های بعدی مرگ بر اثر حوادث کار قرار دارند. مهر ماه بیشترین فوتی مدیر کل پزشکی قانونی مازندران افزود :در هفت ماهه امسال بیشترین مرگ‌های ناشی از حوادث کار با ۱۵ مورد در مهرماه و کمترین آن با ۶ مورد در اردیبهشت ماه ثبت شده‌ است .

شهرستان آمل بیشترین فوتی این مقام اجرایی استان تصریح کرد : طی این مدت شهرستان‌های آمل با ۱۰ ، بابل با ۹ ، نوشهر با ۸ بیشترین و شهرستان‌های نکا ، فریدون کنار ، بهشهر ، عباس آباد ، جویبار، تنکابن هر کدام با یک فوتی کمترین موارد مرگ بر اثر حوادث کار را داشتند. سنین ۴۱ تا ۵۰ سال بیشترین فوتی مدیر کل پزشکی قانونی استان مازندران به تفکیک سن متوفیان گفت : بیشترین سن مربوط به افراد ۴۱ تا ۵۰ سال با ۱۶ فوتی و سنین کمتر از ۲۰ سال با ۶ فوتی کمترین آمار طی این هفت ماه گزارش شده است. افزایش پنج درصدی مصدومین حادثه کار عباسی افزود : بر اساس آمار مراکز پزشکی قانونی استان طی هفت ماه امسال ۵۳۰ (۵۰۵ مرد و ما بقی زن ) مصدوم ناشی از حوادث کار به پزشکی قانونی مراجعه کردند که این رقم در مقایسه با مدت مشابه سال قبل ۵ درصد افزایش داشت . عضو شورای قضایی استان ارزش نهادن به جان انسانها ، داشتن برنامه ایمنی در کار ، رعایت استاندارد ها و قوانین مربوطه ، آموزش و ایجاد نظام اطلاع رسانی و عبرت از حوادثی که اتفاق افتاده را از مهمترین راهکارها در راستای کاهش حوادث ناشی از کار دانست. )انتهای پیام/




تقدیر رییس جمهور از بنیانگذار جهانی خانه‌های بهداشت

کیاپرس :  رییس جمهور در پیامی از خدمات استاد دکتر «محمدعلی برزگر» بنیانگذار جهانی خانه‌های بهداشت که در آیین بزرگداشت او در زادگاهش شهرستان آمل قرائت شد، تقدیر کرد.

خانم فاطمه مهاجرانی سخنگوی دولت، پیام رییس جمهور را شامگاه پنج‌شنبه ۱ آذرماه در آیین بزرگداشت استاد دکتر محمدعلی برزگر در دانشگاه شمال آمل که جمع زیادی از پزشکان واستاندار مازندران حضور داشتند، قرائت کرد.

متن پیام رییس جمهور برای دکتر محمدعلی برزگر به شرح ذیل است:

هر آنکس خدمت جانان به جان کرد

به گیتی نام خود را جاودان کرد

در متن پیام رییس جمهور دکتر مسعود پزشکیان آمده است: یکی از مهم‌ترین مؤلفه‌های توسعه پایدار و از اهداف اساسی نظام مقدس جمهوری اسلامی، تأمین و ارتقاء سطح سلامت همه مردم کشور بوده که ضامن پویایی و نشاط عمومی جامعه است.

بی شک خدمت و تلاش صادقانه در این مسیر انسانی و همچنین خدمت بی شائبه به هموطنان یکی از با ارزش‌ترین فعالیت‌ها و از باقیات صالحات است.

در بخش دیگر پیام رئیس جمهور دولت چهاردهم آمده است: دستاوردهای برجسته این حوزه مهم و فراگیر که امروز به عنوان یکی از افتخارات نظام جمهوری اسلامی ایران نام برده می‌شود، حاصل زحمات متعهدانه فرهیختگانی چون دکتر «محمدعلی برزگر» است.

دکتر پزشکیان در پیام خود ذکر کرد: این طبیب درد آشنا و اهل علم و عمل با پایه گذاری خانه‌های بهداشت کشور در محروم‌ترین نقاط کشور دانش و تخصص خویش را در راه خدمتگزاری و اعتلای بهداشت درمان و آموزش پزشکی کشور به کار گرفت و مسیر ماندگاری برای توسعه نظام سلامت کشور هموار کرد که اکنون شاهد ۲۵ هزار خانه بهداشت در روستاها به ویژه مناطق محروم هستیم.

در این پیام آمده است: در سیره زندگی استاد محمدعلی برزگر، ایمان، اخلاص، مسئولیت پذیری، تلاش، امید، توکل به خداوند، عشق و خدمت به مردم متجلی است.

در بخش دیگر پیام دکتر پزشکیان مطرح شد: برای جامعه پزشکی ما مایه افتخار است که افرادی پرتوان و نیکو سرشت در سودای تأمین سلامت انسانها همه همت خویش را در طبق اخلاص گذاشته‌اند و مجدانه تلاش می‌نمایند. کشور ما با چنین پشتوانه و مواریث علمی و استعدادهای انسانی ارزشمند ثابت کرده است در تراز کشورهای پیشتاز در دانش پزشکی است.

رییس جمهور دولت چهاردهم متذکر شد: بزرگداشت مقام و جایگاه این استاد فرزانه و فرزند برومند ایران در خطه مازندران در راستای معرفی مفاخر و نخبگان علمی به جامعه به ویژه نسل جدید اقدامی قابل تقدیر است.

اینجانب با تجلیل از خدمات این چهره فرهیخته از حضور همه شرکت کنندگان و دست اندرکاران برای تکریم اندیشه پویای این سرمایه علمی و اجتماعی قدردانی می‌کنم و توفیقات بیش از پیش همه خادمان نظام اسلامی را از درگاه خداوند بزرگ مسئلت دارم.

عمر ایشان مستدام و اندیشه پویا و پیشه پر مهر ایشان وزین و منور باد.




با ناایمنی جدی بیمارستان های تهران مواجه هستیم

کیاپرس/دبیر علمی دهمین کنگره بین‌المللی سلامت در حوادث و بلایا گفت: ناایمنی جدی بیمارستان ها، مرکز بهداشتی و درمانی در سطح کشور و بویژه در تهران با آن مواجه هستیم که باید هشدار داد.

به گزارش خبرنگار کیاپرس، علی نصیری روز شنبه در مراسم افتتاحیه دهمین کنگره بین‌المللی سلامت در حوادث و بلایا که در سالن همایش های رازی برگزار سد، افزود؛ در قالب یک کاری تمام ساختمان های مهم و بلند شهر تهران را داریم ارزیابی ایمنی می کنیم به عبارتی حریق قبلاً وجود داشت و سازه ها هم به آن اضافه شده است.

وی ادامه داد: اولویت این کار را بر روی بیمارستان ها قرار دادیم و حدود ۷۰ درصد سازهای بیمارستانی شهر تهران ارزیابی شد و نتیجه آن در اختیار دکتر جعفریان خواهیم کرد تا فکری اساسی در این زمینه صورت گیرد .

وی افزود: افزایش مرگ و میر، مصدومیت و معلولیت حوادث ترافیکی عدد کاهنده بود که چند سالی است افزاینده شده است.

وی به چالش های کشور که الان با آن مواجه است، اشاره کرد و گفت: روند فزاینده تغییرات اقلیمی از یک هشدار عبور کرده و اگر فکری در این زمینه نکنیم، شاید تا ۱۰ سال آینده برخی از شهرهای مهم کشور ما قابل سکونت نباشد.




طب سنتی از لایحه بودجه ۱۴۰۴ حذف شد

کیاپرس/نایب رییس کمیسیون بهداشت مجلس شورای اسلامی گفت: علیرغم اینکه در ۴ سال گذشته هم دولت و هم مجلس یک قسمتی از بودجه را برای طب سنتی قرار می دادند، اما لایحه بودجه ۱۴۰۴ از طب سنتی خالی است و هیچ بندی در این زمینه توسط دولت ارایه نشده است.

به گزارش خبرنگار کیاپرس، فاطمه محمد بیگی اظهار داشت: با دفتر طب ایرانی و مکمل وزارت بهداشت در حال احیای بندهای گذشته بودجه سنواتی هستیم.

وی با اشاره به اینکه مجلس قدم های خوبی در حوزه طب سنتی برداشت، گفت: هرچند در حوزه ارتقا ساختار طب سنتی هم مجلس و هم دولت عملا نتوانستند پیشنهادهای خوبی را مصوب کنند اما در حوزه علمی، آموزشی و بهداشتی کارهای بسیار خوبی در این زمینه شده است.

وی تاکید کرد: در چهار سال گذشته ۶ ماده به حوزه طب سنتی اضافه و به شکل سنواتی اجرا شده است.

وی ادامه داد: ادغام خدمات بهداشتی، درمانی و آموزشی طب سنتی با طب رایج از جمله این موارد بود.

وی افزود: انجام درمان ناباروری با روش های طب سنتی و افتتاح کلینیک های طب سنتی از دیگر موارد این حوزه است که اجرایی شده است.

وی بیان داشت: اختصاص ردیف مستقل به طب سنتی، تحت پوشش قرار گرفتن سه خدمت طب سنتی از دیگر اقدامات است که به اجرا درآمد.

وی به افزایش تعداد سلامتکده ها اشاره کرد و گفت: تعداد این مجموعه به بالای ۲۰۰ سلامتکده رسید، افزایش تعداد دانشکده های طب سنتی و همچنین ساختارمند کردن متخصصان طب سنتی و دارو سازی طب سنتی هم جز کارهایی بود که در این مدت انجام شد.




درمان بیماری ایدز در کشور رایگان است

کیاپرس/ عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی گفت: اکنون داروهای ضدویروسی HIV که موجود هستند سبب به صفر رسیدن ویروس در خون می‌شوند اما این تا زمانی است که دارو مصرف می‌شود و به محض قطع دارو دوباره بیماری برمی‌گردد.

به گزارش کیاپرس از وبدا، دکتر پیام طبرسی فوق تخصص بیماریهای عفونی و رئیس بخش عفونی بیمارستان مسیح دانشوری با اشاره به برگزاری پویش ملی “من هم تست HIV می‌دهم” اظهار داشت: عمده انتقال HIV در جهان از طریق روابط جنسی بوده اما در مقاطعی توسط بیماران معتاد تزریقی شاهد تشدید انتقال این ویروس بوده ایم.

عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی گفت: در حال حاضر میزان موارد شناسایی شده در ایران بیش از ۴۰ هزار نفر است که از این تعداد حدود ۲۶ هزار نفر تحت درمان قرار دارند.

دکتر طبرسی با بیان اینکه امروز وضعیت کنترل و درمان HIV با دهه ۸۰ و ۹۰ بسیار متفاوت تر است، گفت: امروز HIV تابو بیماری ها نیست و کشندگی های سال های پیش را ندارد و کاملا قابل درمان است.

وی با بیان اینکه اکنون شاهد تغییر الگوی انتقال ویروس HIV هستیم و باید هشدارهای لازم را به جامعه منتقل کرد، گفت: از همه مردم عزیز کشورمان درخواست دارم که در پویش من هم تست HIV می‌دهم، شرکت کنند و بدانند که درمان این بیماری رایگان است.

گفتنی است، امسال به مناسبت روز جهانی پیشگیری از ابتلا به ایدز، پویش من هم تست اچ‌آی‌وی می‌دهم از ۲۰ آبان تا ۲۰ آذر ۱۴۰۳در سراسر کشور برگزار می‌شود.




توقیف ۶۹ دستگاه خودروی آفرود باهدف جلوگیری از تخریب جنگل‌های سوادکوه

توقیف ۶۹ دستگاه خودروی آفرود باهدف جلوگیری از تخریب جنگل‌های سوادکوهکیاپرس : در حالی لذت آفرودسواری در طبیعت بکر مازندران به اوج خود رسیده، مدیران منابع طبیعی هشدار می‌دهند که این سرگرمی به قیمت تخریب جنگل‌ها و آسیب به حیات‌وحش تمام می‌شود و پلیس سوادکوه نیز در این زمینه از دستگیری و توقیف ۶۹ دستگاه آفرود در ۶ ماه اخیر خبر داد و گفت: در این زمینه ۲۸ نفر بازداشت شدند.

به گزارش کیاپرس  به نقل از ایرنا  طبیعت زیر چرخ‌های آفرودها له می‌شود، رانندگان تنها به لذت و تفریح خود فکر می‌کنند، هرچه ویراژ و تخریب بیشتر، لذت بیشتر، حالا اگر گروهی باشد چه‌بهتر.

رد زخم تایر آفرودها تا سال‌های سال نه‌تنها در جاده بلکه در عمق خاک‌ها باقی می‌ماند شاید در ظاهر تصور کرد عبور آفرودها از مناطق جنگلی و تفریحی هیچ ضرری نداشته باشد اما تردد این خودرو از بافت خاک، درختان، حیات‌وحش و گونه‌ها و پوشش گیاهی منطقه همه را تحت تأثیر قرار می‌دهد.

وقتی به عمق کار فکر کنیم واقعاً باید گفت لذت لبخند برای برخی که دوستدار هیجان هستند، به چه قیمتی! به قیمت اینکه جنگل دچار تخریب شود و رشد گیاهان به خطر بیفتد!؟

مهرداد خزایی، مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری مازندران – نوشهر در همین خصوص، اظهار کرد: آفرود سواری علاوه بر تخریب جاده باعث تخریب خاک و پوشش گیاهی می‌شود. وی افزود: سروصدای خودروهای آفرود باعث ایجاد هیجان در حیوانات می‌شود.

توقیف ۶۹ دستگاه خودروی آفرود باهدف جلوگیری از تخریب جنگل‌های سوادکوه

مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری مازندران – نوشهر بیان کرد: آنچه مردم می‌بینند آفرود سواران غیرحرفه‌ای وارد طبیعت شده و بدون توجه به آسیب‌ها وارد بکرترین نقاط طبیعت می‌شوند.

خزایی ادامه داد: همین چند روز گذشته بود باوجوداینکه همکاران ما در منطقه چالوس مانع از ورود آفرودها در طبیعت شدند اما این افراد مقاومت کرده و وارد طبیعت شده البته خودروی آنان دچار سانحه شد.

وی گفت: اجازه نمی‌دهیم جنگل‌های مازندران که زیرپوشش منابع طبیعی استان است زیر چرخ‌های آفرود بازان قرار گیرد.

سعید مهدوی فرمانده انتظامی سوادکوه نیز روز گذشته -یکشنبه- در جمع خبرنگاران از توقیف ۶۹ دستگاه آفرود در ۶ ماه اخیر خبر داد و گفت: در این زمینه ۲۸ نفر بازداشت شدند.

وی افزود: از میان بازداشت‌شدگان ۶۵ نفر غیربومی در قالب فعالیت‌های شیطان‌پرستی و ۴۰ نفر در کمپ جنگل همراه با مشروب الکلی دستگیر شدند.