افزایش ۱۵ درصدی تماس‌های اورژانسی در پی آلودگی هوا و ریزگردها / بیشترین مأموریت‌ها در تهران، کمترین در سمنان

کیاپرس /در ۴۸ ساعت گذشته شاهد افزایش حدود ۱۵ درصدی تماس‌های تلفنی با مراکز اورژانس در استان‌های درگیر با آلودگی هوا و پدیده ریزگردها بوده‌ایم.

به گزارش کیاپرس از روابط عمومی سازمان اورژانس کشور، بر اساس این گزارش، بیشترین میزان مأموریت‌ها و خدمات‌رسانی در این مدت در استان تهران ثبت شده و کمترین آن نیز مربوط به استان سمنان بوده است.

ابوالفضل ماهرخ مدیر روابط عمومی سازمان اورژانس کشور با اشاره به این افزایش تماس‌ها اظهار داشت: «متأسفانه بخش زیادی از این موارد به دلیل عدم آگاهی عمومی نسبت به شرایط بحرانی نظیر آلودگی شدید هوا، موج گرما و همچنین انجام ترددهای غیرضروری در فضای باز رخ داده است.»

وی در ادامه تأکید کرد: «توجه به هشدارهای بهداشتی و توصیه‌های ایمنی در چنین شرایطی می‌تواند از بروز بسیاری از مشکلات تنفسی و قلبی جلوگیری کند و بار کاری نیروهای اورژانس را نیز کاهش دهد.»

*توصیه‌های مهم در شرایط آلودگی هوا و ریزگردها:*

_ تا حد امکان از منزل خارج نشوید، به‌ویژه کودکان، سالمندان، بیماران قلبی و تنفسی.

_ در صورت نیاز به خروج، حتماً از ماسک استاندارد (مانند N95) استفاده کنید.

_ فعالیت‌های ورزشی یا بدنی در فضای باز را به‌طور کامل متوقف کنید.

_ پنجره‌ها و درهای منازل را بسته نگه دارید و از ورود هوای آلوده به داخل جلوگیری کنید.

_ در صورت بروز علائم تنفسی یا تشدید بیماری‌های زمینه‌ای، سریعاً با اورژانس ۱۱۵ تماس بگیرید.

سازمان اورژانس کشور از شهروندان خواست در چنین شرایطی همکاری لازم را با نهادهای بهداشتی و امدادی داشته باشند و اطلاع‌رسانی‌های رسمی را از طریق منابع معتبر دنبال کنند.




آسیب دیدن ۷ بیمارستان در حملات رژیم صهیونیستی به کشور

کیاپرس/معاون درمان وزارت بهداشت، با تاکید بر لزوم تقویت آموزش‌های عمومی و مانورهای آمادگی در برابر بحران‌ها، از آمادگی کامل حوزه درمان در مواجهه با حوادث خبر داد.

به گزارش کیاپرس از وبدا، دکتر سجاد رضوی، معاون درمان وزارت بهداشت، در نشست خبری با حضور اصحاب رسانه، درباره عملکرد سازمان‌های بین‌المللی در جریان جنگ اخیر ایران و رژیم صهیونیستی، گفت: سازمان‌های بین‌المللی معمولاً تابع سیاست‌های خاص خود هستند و متأسفانه در بسیاری موارد، به جای انجام رسالت‌های انسانی و بی‌طرفانه، تحت تأثیر این سیاست‌ها قرار می‌گیرند. با این حال، دفتر نمایندگی سازمان جهانی بهداشت در ایران همکاری‌های محدودی داشت و در روزهای پایانی در تلاش بود تا اقدامات لازم برای تأمین اقلام مورد نیاز را پیگیری کند.

وی افزود: متأسفانه، نهادهای حقوق بشری نیز در چنین شرایطی از انجام وظایف اصلی خود غافل می‌مانند و حتی پیام‌های انسان‌دوستانه را نیز فراموش می‌کنند. این مسائل بیش از آن‌که به حوزه سلامت مرتبط باشند، نیازمند پیگیری از سوی نهادهای دیپلماتیک و سیاسی کشور است که خوشبختانه از سوی وزارت امور خارجه در حال انجام است.

آماده باش کامل حوزه درمان در مواجهه با حوادث

دکتر رضوی درخصوص آمادگی حوزه درمان در مواجهه با حوادث غیرمنتظره، گفت: در حوزه درمان، ما به طور کامل در آماده‌باش قرار داریم و همه امکانات و منابع برای خدمت‌رسانی به مردم بسیج شده است. از نظر تأمین دارو، تجهیزات، و خدمات درمانی، هیچ کمبودی وجود ندارد و مراکز درمانی در آمادگی کامل هستند.

وی درخصوص مسائل مربوط به سلامت روان مردم در پی حملات رژیم صهیونیستی به کشور، اظهار کرد: یکی از موضوعات بسیار مهم در این بحران، تبعات روانی آن برای مردم است. در همین راستا، رییس‌جمهور در نخستین جلسات خود با مسئولان حوزه سلامت، بر لزوم رسیدگی به فشارهای روانی ناشی از جنگ تأکید کردند. همچنین، وزیر بهداشت، معاونت بهداشت را مکلف کرده‌اند تا در سطح مراکز بهداشتی کشور، اقدامات لازم برای حمایت‌های روانی از مردم را اجرا کنند. در حوزه درمان نیز مراکز مشاوره روان‌پزشکی و روان‌شناسی فعال شده‌اند و بسیاری از این مراکز اقدامات لازم برای مقابله با آسیب‌های روانی مانند اختلال استرس پس از سانحه (PTSD) را آغاز کرده‌اند. برنامه‌های مختلف تلویزیونی و رسانه‌ای با حضور کارشناسان حوزه روانشناسی و روان‌پزشکی نیز در حال اجراست تا به آگاهی عمومی و حمایت از افراد آسیب‌دیده کمک کند.

وی تصریح کرد: طبق آمار رسمی، تا امروز ۱۰۶۴ عمل جراحی روی مجروحان انجام شده و اکثر آنان از بیمارستان مرخص شده‌اند. در حال حاضر، حدود ۱۷۰ نفر در بیمارستان‌ها بستری هستند که نزدیک به ۷۰ نفر از آن‌ها در بخش مراقبت‌های ویژه (ICU) تحت نظر هستند.

وی افزود: در زمینه تجهیزات و ملزومات پزشکی نیز وزارت بهداشت بر اساس یک پروتکل مشخص، ذخایر استراتژیک خود را تعریف و مدیریت می‌کند. این ذخایر بر مبنای نوع دارو، میزان مصرف، و نیازهای مردم به‌گونه‌ای تنظیم شده‌اند که از یک ماه تا شش ماه و در برخی موارد تا یک سال نیز پیش‌بینی و تأمین می‌شوند.

وی گفت: خوشبختانه، سال گذشته با دستور مقام معظم رهبری و اختصاص منابع مالی به وزارت بهداشت برای جبران کمبودها، اقدامات مؤثری در این حوزه صورت گرفت. در آن مقطع، اگرچه شرایط بحرانی یا جنگی حاکم نبود، اما با دوراندیشی و برنامه‌ریزی دقیق، منابع مالی اختصاص‌یافته صرف خرید تجهیزات و اقلامی با کاربردهای بلندمدت شد. این تصمیم موجب شد که امروز، حتی در شرایط بحرانی و در طول ۱۲ روز جنگ، هیچ‌گونه کمبود خاصی در درمان مجروحان احساس نشود.

دکتر رضوی تصریح کرد: نکته حائز اهمیت این است که با وجود افزایش حجم مراجعات و نیازها، در بسیاری از موارد حتی نیازی به استفاده از ذخایر استراتژیک نیز وجود نداشت. این موضوع نشان‌دهنده آمادگی و تأمین به‌موقع تجهیزات مورد نیاز در نظام سلامت کشور است.

وی در ادامه با اشاره به وضعیت روزهای ابتدایی بحران، اظهار کرد: واقعیت این است که در روزهای نخست، کشور با یک شوک ناگهانی و غافلگیرکننده مواجه شد. در حالی که مسئولان سیاسی کشور مشغول مذاکرات بودند و مردم نیز پیگیر نتایج آن بودند، ناگهان حوادثی با ماهیت تروریستی در داخل کشور رخ داد. این اقدامات بدون اعلام قبلی یا هشدارهای رسمی صورت گرفت و عملاً جامعه را در شوک فرو برد. در نتیجه، در برخی از شهرهای بزرگ یا مناطق در معرض تهدید، مردم برای حفظ جان خود اقدام به ترک محل زندگی یا مراجعه به مناطق امن‌تر کردند. این وضعیت باعث شد تا در دو تا سه روز اول، مراجعات مردم به مراکز درمانی و داروخانه‌ها کاهش یابد. البته کاهش م راجعه دلیلی بر تعطیلی داروخانه‌ها نبود و تعطیلی برخی داروخانه‌ها در این ایام به عنوان یک تخلف انضباطی تلقی شد.




وقفه درمانی سرطان در جنگ احتمال عود بیماری را افزایش می‌دهد

وقفه درمانی سرطان در جنگ احتمال عود بیماری را افزایش می‌دهد

رئیس انجمن رادیوآنکولوژی ایران هشدار داد: اختلالات درمانی ناشی از شرایط جنگی، احتمال عود سرطان را افزایش می‌دهد. وی از آمادگی برای راه‌اندازی سیستم‌های مجازی و بین‌شهری درمان سرطان با همکاری وزارت بهداشت خبر داد.

به گزارش کیاپرس، دکتر علی مطلق در گفت‌وگو با وبدا با اشاره به آسیب‌پذیری بیماران سرطانی در شرایط جنگی اظهار کرد:

«بیمارانی که در مرحله درمان فعال هستند بیش از همه در معرض آسیب قرار دارند. هر میزان تأخیر در درمان می‌تواند احتمال عود بیماری را افزایش دهد.»
راهکارهای انجمن برای بحران:

  • هماهنگی بین‌شهری برای ادامه درمان بیماران در شهرهای دیگر
  • راه‌اندازی پرونده الکترونیک و ویزیت مجازی بیماران
  • اجرای نظام ارجاع الکترونیک برای درمان در شهرهای کوچک
  • ادغام خدمات پیگیری در شبکه بهداشتی کشور

دکتر مطلق با اشاره به اقدامات انجام شده توضیح داد:

«در دو هفته اخیر با هماهنگی همکاران در شهرهای مختلف، نیازهای درمانی از جمله شیمی‌درمانی در شهرهای دیگر تأمین شد. برای پرتودرمانی چالش‌های بیشتری وجود دارد اما برای شیمی‌درمانی این امکان فراهم است.»
هشدار پزشکی:«در درمان سرطان، زمان نقش حیاتی دارد. هر تأخیر قابل اجتناب می‌تواند هم احتمال عود بیماری را افزایش دهد و هم اثربخشی درمان را کاهش دهد.»

رئیس انجمن رادیوآنکولوژی بر ضرورت حمایت روانی تأکید کرد:

«در شرایط بحرانی، اضطراب بیماران افزایش می‌یابد. حضور مشاوران روان‌شناس در کنار تیم درمانی و نقش پزشکان در اطمینان‌بخشی به بیماران برای پذیرش درمان و پیگیری آن ضروری است.»

وی در پایان پیشنهاد داد:

«نیازمند تقویت جلسات مستمر با سیاست‌گذاران سلامت هستیم تا در کوتاه‌ترین زمان، راه‌حل‌های مؤثر برای کاهش مشکلات بیماران سرطانی در شرایط بحرانی ارائه شود.»
منبع: وبدا

 




چگونه می‌توان به بیماران قلبی در شرایط بحرانی کمک کرد؟

چگونه می‌توان به بیماران قلبی در شرایط بحرانی کمک کرد؟

 کیاپرس: یک متخصص قلب و عروق و فوق‌تخصص آنژیوپلاستی با بیان نکاتی کلیدی برای حفظ سلامت بیماران قلبی در شرایط بحرانی، بر اهمیت توجه به جسم و روان این بیماران تأکید کرد.

به گزارش کیاپرس به نقل از وزارت بهداشت، دکتر رضا روان‌پارسا، متخصص قلب و عروق و فوق‌تخصص آنژیوپلاستی گفت: مراقبت از سلامت جسم و روان، به‌ویژه برای بیماران قلبی در شرایط بحرانی، اهمیت زیادی دارد. استرس شدید می‌تواند سلامت این بیماران را به‌طور جدی تهدید کند.

وی افزود: «حفظ آرامش نسبی یکی از مهم‌ترین عوامل در مراقبت از بیماران قلبی است. گرچه در شرایط بحرانی مانند جنگ، حفظ آرامش دشوار به نظر می‌رسد، اما پرهیز از پیگیری مداوم اخبار اضطراب‌آور، انجام تمرینات سبک ورزشی و تنفسی، گوش دادن به موسیقی آرام و ارتباط با نزدیکان، می‌تواند به کاهش فشار روانی کمک کند.»

دکتر روان‌پارسا با اشاره به خطرات ناشی از استرس، تصریح کرد: استرس می‌تواند موجب افزایش فشار خون، سکته‌های قلبی یا بروز آریتمی شود. از این‌رو، کنترل آن ضروری است.

او توصیه کرد: «بیماران مبتلا به بیماری‌های قلبی، فشار خون بالا یا دیابت، مصرف داروهای خود را بدون وقفه ادامه دهند. قطع ناگهانی یا تغییر خودسرانه داروها می‌تواند عواقب خطرناکی به دنبال داشته باشد. همراه داشتن داروها در یک بسته قابل حمل در مواقع ضروری نیز ضروری است.»

این فوق‌تخصص آنژیوپلاستی با اشاره به تغذیه مناسب در بحران‌ها گفت: «اگرچه دسترسی به تغذیه سالم ممکن است محدود باشد، اما باید از مصرف غذاهای پرنمک، چرب و فرآوری‌شده پرهیز کرد. نوشیدن مایعات کافی، به‌ویژه در نبود نارسایی قلبی، توصیه می‌شود.»

وی درباره اهمیت تحرک بدنی توضیح داد: «بی‌تحرکی طولانی‌مدت می‌تواند خطر لخته شدن خون در پاها و آمبولی ریوی را افزایش دهد. بیماران باید حتی در فضای خانه، حرکات کششی ساده را هر چند ساعت انجام دهند.»

دکتر روان‌پارسا هشدار داد: «نشانه‌هایی مانند درد قفسه سینه، تنگی نفس، تعریق سرد، سرگیجه یا ضعف شدید را نباید نادیده گرفت. این علائم ممکن است نشان‌دهنده مشکلات جدی باشند و نباید به‌سادگی به استرس یا بی‌خوابی نسبت داده شوند. مراجعه فوری به پزشک یا مراکز درمانی ضروری است.»

وی در پایان خاطرنشان کرد: «بیماران دارای سابقه عمل قلب باز، استنت‌گذاری یا تعبیه دستگاه‌های قلبی مانند ضربان‌ساز، باید مدارک پزشکی و کارت شناسایی دستگاه را همواره همراه داشته باشند. این اقدام می‌تواند به تسریع روند درمان در مراکز درمانی کمک کند.»

روان‌پارسا تأکید کرد: «حفظ سلامت بیماران قلبی بخشی از تاب‌آوری ملی در بحران‌هاست و ادامه درمان مناسب این بیماران، مانع بروز بحران‌های ثانویه خواهد شد.»

📌 منبع: وزارت بهداشت | تنظیم: کیاپرس

 




چگونه شکایت کنیم و از کیفیت خدمات بیمه سلامت مطمئن باشیم

کیاپرس/سازمان بیمه سلامت ایران در گزارشی روند بررسی کیفیت خدمات موسسات و مراکز درمانی طرف قرار داد خود را برای بیمه شدگان تشریح کرد.به گزارش وبدا، روند بررسی کیفیت خدمات موسسات و مراکز درمانی طرف قرار داد با این سازمان و چگونگی شکایت از کیفیت خدمات با توجه به پرسش های بیمه شدگان در گزارشی مطرح شده که شرح آن در ذیل آمده است.

نظارت بر خدمات درمانی و بیمه‌ای

در نظام سلامت، نظارت یکی از اصلی‌ترین ابزارهای تضمین کیفیت و شفافیت خدمات است. سازمان بیمه سلامت با استقرار سامانه‌های گزارش مردمی، بازرسی‌های میدانی و رسیدگی به شکایات، تلاش می‌کند از حقوق بیمه‌شدگان در برابر تخلفات مراکز درمانی دفاع کند. در این بخش، پرتکرارترین سؤالات شما درباره مسیرهای گزارش تخلف، پیگیری شکایات و برخورد با مراکز متخلف پاسخ داده شده است.

چگونه شکایت کنیم و از کیفیت خدمات مطمئن باشیم؟

با شماره گیری ۱۶۶۶ یا مراجعه به سامانه https://shekayat.ihio.gov.ir نسبت به ثبت شکایت اقدام نمایید.

در صورت مشاهده تخلف از سوی بیمارستان یا مرکز درمانی، چه اقدامی انجام دهیم؟

تخلف مورد نظر را به شماره ۱۶۶۶ اطلاع دهید.

چگونه شکایت ثبت‌شده را پیگیری کنیم؟

با شماره گیری ۱۶۶۶ یا مراجعه به سامانه https://shekayat.ihio.gov.ir نسبت به بررسی شکایت ثبت شده اقدام نمایید.

اگر یک مرکز درمانی از پذیرش دفترچه یا نسخه الکترونیک بیمه سلامت امتناع کرد، چه کنیم؟

ضمن بررسی دلیل این موضوع میتوانید برای پیگیری با شماره ۱۶۶۶ تماس بگیرید.

در صورت نارضایتی از رفتار پزشک، پرستار یا کارکنان، آیا می‌توان شکایت کرد؟

با شماره گیری ۱۶۶۶ یا مراجعه به سامانه https://shekayat.ihio.gov.ir نسبت به ثبت شکایت اقدام نمایید.

آیا بیمه سلامت بر عملکرد و کیفیت مراکز طرف قرارداد نظارت دارد؟

بیمه سلامت بر عملکرد تمامی مراکز طرف قرارداد نظارت دارد.

چه تخلفاتی از سوی مراکز درمانی شایع است؟

دریافت مبلغ بیش از فرانشیز، محاسبه آزاد خدمات سلامت و دارو، عدم پذرش بیمه شده، رفتار نا مناسب و … در صورت داشتن نارضایتی می توانید جهت بررسی از طریق شماره گیری ۱۶۶۶ اقدام به پیگیری نمایید.

بخش نظارت سازمان بیمه سلامت، پل ارتباطی مهم میان مردم و ساختار رسمی درمانی کشور است. گزارش‌های مردمی، مهم‌ترین منبع برای شناسایی ضعف‌ها و تخلفات هستند. با مشارکت فعال شما، کیفیت خدمات ارتقا خواهد یافت و حقوق بیمه‌شدگان بیش‌ازپیش حفظ می‌شود.




حمله اسرائیل به ساختمان صداوسیما

حمله اسرائیل به ساختمان صداوسیما / خبرنگار صداوسیما:  تعدادی از همکارانم مجروح شده‌اند

لحظاتی پیش اسرائیل به ساختمان صداوسیما حمله کرد.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

حمله اسرائیل به ساختمان صداوسیما / همشهری: تعدادی از کارکنان صداوسیما شهید شدندلحظاتی پیش اسرائیل به ساختمان صداوسیما حمله کرد.
ایرنا در این باره نوشت: رژیم صهیونیستی استودیو برنامه زنده شبکه خبر را هدف حمله قرار داد و پخش برنامه زنده شبکه خبر قطع شد.
همشهری از شهادت تعدادی از کارکنان صداوسیما خبر داد.
امامی خبرنگار صداوسیما در این باره گفت که گفته بودند تخلیه کنیم ولی نکردیم.
وی افزود:  تعدادی از همکارانم مجروح شده اند.



از خودکفایی در کیسه‌های خون تا گشایش درهای صادرات

کیاپرس/مصطفی جمالی رئیس سازمان انتقال خون کشور در حاشیه بازدید از نمایشگاه ایران‌هلث، از دستاوردهای بزرگ ایران در زمینه تجهیزات تخصصی انتقال خون خبر داد و گفت:امروز بیش از ۷۰ درصد نیاز کشور به تجهیزات حیاتی حوزه انتقال خون، از جمله کیسه‌های خون، توسط تولیدات داخلی تأمین می‌شود و در این زمینه به خودکفایی رسیده‌ایم.

به گزارش کیاپرس،وی افزود: کیسه خون به عنوان مهم‌ترین مؤلفه فرآیند انتقال خون، در حال حاضر نه‌تنها در داخل تولید می‌شود، بلکه در مسیر صادرات نیز قرار گرفته‌ایم. این یک گام راهبردی در تقویت صنعت سلامت کشور است.

به گفته رئیس سازمان انتقال خون، ایران پیشرفت‌های قابل توجهی در تولید تجهیزات پیشرفته‌ نظیر فریزرهای تخصصی و دستگاه‌های اشعه خون تولید مشترک با سازمان انرژی اتمی داشته است.

رئیس سازمان انتقال خون حضور شرکت‌های دانش‌بنیان در نمایشگاه ایران‌هلث را مهم دانست و بیان کرد: این نمایشگاه از دو جنبه بسیار مهم است: یکی برای افزایش شناخت و اعتماد عمومی به توانمندی داخلی، و دیگری ایجاد بستر مناسب برای سرمایه‌گذاری و حمایت از شرکت‌های نوآور حوزه سلامت.




شرکت ایرانی در جمع ۶ تولیدکننده برتر ونتیلاتور جهان قرار گرفت

نمایشگاه بین المللی ایران هلث
شرکتهاEN
شرکت ایرانی در جمع ۶ تولیدکننده برتر ونتیلاتور جهان قرار گرفت مقالات اخبار شرکت ایرانی در جمع ۶ تولیدکننده برتر ونتیلاتور جهان قرار گرفت

شرکت دانش‌بنیان «احیا درمان پیشرفته» با تولید ۱۴ محصول پیشرفته در حوزه تجهیزات پزشکی، موفق شده جایگاه خود را در میان شش شرکت برتر تولیدکننده ونتیلاتور در جهان تثبیت کند. این شرکت که در سالن ۳۱A و غرفه زیست‌بوم فناوری سلامت استان خراسان رضوی در نمایشگاه بین‌المللی «ایران هلث» حضور دارد، محصولات خود از جمله ونتیلاتور و دستگاه سی‌تی‌اسکن را در معرض دید عموم قرار داده است.

کیاپرس/حجت قاسمی، مدیر کارخانه «احیا درمان پیشرفته»، در گفت‌وگو با خبرنگار ستاد خبری نمایشگاه ایران هلث، ضمن تأکید بر توانمندی‌های فنی این شرکت، گفت:«تولیدات ما در حوزه ونتیلاتور و بیهوشی تاکنون به ۱۴ کشور در اروپا، آفریقا، خاورمیانه و شرق آسیا صادر شده و در دوران کرونا توانستیم نیاز کامل کشور را در این بخش حیاتی تأمین کنیم.»

به گزارش کیاپرس، وی با اشاره به ارتقای مستمر تکنولوژی در ساخت این تجهیزات افزود:«هرچند در ابتدا با انتقال فناوری کار را آغاز کردیم، اما با تلاش محققان داخلی، نسل‌های جدیدی از دستگاه‌های ونتیلاتور طراحی و تولید شد که کاملاً با نمونه‌های اولیه تفاوت دارد و قابلیت رقابت با نمونه‌های بین‌المللی را دارد.»

قاسمی تصریح کرد: «دستگاه‌های تولیدی این شرکت از نظر کیفیت، دوام و دقت عملکرد، با نمونه‌های پیشرفته جهانی برابری می‌کنند و در بسیاری از موارد، مزیت رقابتی دارند.»

حضور مؤثر شرکت «احیا درمان پیشرفته» در نمایشگاه ایران هلث ۲۰۲۵، نمادی از رشد توان داخلی در تولید تجهیزات پزشکی پیشرفته و سهم فعال شرکت‌های ایرانی در بازارهای جهانی به‌شمار می‌رود




لزوم ایجاد نهاد راهبردی برای واکسن‌سازی کشور

کیاپرس/در نشست هم‌اندیشی با محوریت «برج فناوری اکوسیستم واکسن کشور»، متخصصان ضمن تاکید‌ بر ضرورت ایجاد سازوکاری منسجم برای هدایت تحقیقات، توسعه و تولید واکسن، اعلام کردند که طراحی مفهومی و ساختار حکمرانی این برج باید زمینه‌ساز بالاترین سطح مشارکت علمی در این حوزه باشد.

به گزارش کیاپرس از روابط عمومی موسسه رازی، در نشست هم اندیشی درباره برج فناوری اکوسیستم واکسن که با حضور فعالان صنعت واکسن، متخصصان حوزه زیست‌فناوری و جمعی از نمایندگان موسسات علمی و تحقیقاتی پیش از ظهر سه شنبه در دانشگاه تربیت مدرس برگزار شد، حاضران ضمن بررسی چالش‌ها و راهکارهای تکمیل زنجیره تحقیق، توسعه و تولید واکسن، بر استفاده حداکثری از ظرفیت موسسات بزرگی همچون رازی و پاستور، ایجاد رگولاتوری مستقل و تدوین معماری حکمرانی هوشمند در حوزه واکسن تاکید کردند.

لزوم ایجاد نهاد راهبردی برای واکسن‌سازی کشور

سید رضا بنی‌هاشمی، نماینده ویژه رئیس‌جمهور در اجرای این پروژه، تاکید کرد که این طرح باید در جهت افزایش اثربخشی تحقیقات، جذب نخبگان و سامان‌دهی حوزه واکسن به عنوان یکی از بزرگ‌ترین کشفیات بشری در حوزه پزشکی، پیش برود.

وی هشدار داد: در پاندمی های احتمالی نباید مانند پاندمی‌های گذشته بدون داشتن یک نهاد راهبردی عمل کنیم بلکه با ایجاد این اکوسیستم، بخش‌های دولتی، خصوصی و دانشگاه‌ها باید به‌صورت یکپارچه و در راستای یک هدف واحد فعالیت کنند.

زیرساخت مشخص برای تبدیل ایده به محصول

همچنین، شرکت‌کنندگان بر لزوم ایجاد زیرساختی مشخص تاکید کردند که بزرگان و محققان این حوزه بتوانند ایده‌های خود را به تجاری‌سازی نزدیک کرده و تئوری را به عمل تبدیل کنند تا زمینه‌ای برای هم‌افزایی علمی و تقویت موقعیت ایران در حوزه زیست‌فناوری و واکسن باشد.

گام‌های آینده

در پایان جلسه، مقرر شد با جمع‌بندی نظرات و پیشنهادات، پروپوزالی جامع برای طراحی مفهومی برج فناوری اکوسیستم واکسن کشور تهیه شود.

همچنین تشکیل کارگروه‌های تخصصی با مشارکت مراکز تحقیقاتی از جمله موسسه رازی، انستیتو پاستور، دانشگاه‌ها و فعالان بخش خصوصی در دستور کار قرار گرفت.

با توجه به اهمیت موضوع سلامت، تاکنون، چهار جلسه تخصصی با حضور مسعود پزشکیان، رئیس‌جمهور و وزرای جهاد کشاورزی، بهداشت، معاون فناوری رئیس جمهور و تمامی نهادهای وابسته برگزار شده که در آن، درباره ساختار برج فناوری و نقش آن در ارتقای ظرفیت تولید و توسعه واکسن و راه اندازی نهاد واحد برای مدیریت اکوسیستم واکسن کشور بحث و تبادل نظر شده است.




طلای جهانی برای ایده‌ای نو

کیاپرس/دو نخبه دانشکده پرستاری و مامایی دانشگاه علوم پزشکی تهران، طلای مسابقات جهانی اختراعات قاره آفریقا را برای ایران به ارمغان آوردند.

راضیه کریم و علیرضا سلمانی دانشجو و دانش آموخته ارشد روان‌پرستاری دانشکده پرستاری و مامایی دانشگاه علوم پزشکی تهران، موفق به کسب مدال طلای مسابقات جهانی اختراعات قاره آفریقا Africa International Exhibition of Creative Inventions 2025 شدند.

به گزارش کیاپرس از روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی تهران، راضیه کریم و علیرضا سلمانی دانشجو و دانش آموخته ارشد روان‌پرستاری دانشکده پرستاری و مامایی دانشگاه علوم پزشکی تهران، به همراه تیم علمی و فنی خود، موفق به کسب مدال طلای مسابقات جهانی اختراعات قاره آفریقا (Africa International Exhibition of Creative Inventions 2025) شد این رویداد بین‌المللی در تاریخ ۲۲ می ۲۰۲۵ با حضور بیش از ۱۳۲ مخترع از ۵۲ کشور جهان، از جمله استرالیا، آمریکا، چین، انگلستان، ژاپن، کانادا، لهستان، سنگاپور و سایر کشورها، برگزار شد و میزبان آن قاره آفریقا بود.

تیم ایرانی شرکت‌کننده در این جشنواره راضیه کریم و علیرضا سلمانی بهمراه گروهی از متخصصان علمی و فنی – مهندسی بود. اختراع ارائه‌شده توسط این تیم، یک ربات هوشمند مبتنی بر هوش مصنوعی برای مقابله با استرس و اضطراب کودکان در محیط‌های درمانی است. این ربات با استفاده از فناوری‌های ترکیبی پیشرفته از جمله نظارت بر ضربان قلب، الگوی تنفس، شبیه‌سازی حرکات قفسه سینه، و پردازش سیگنال‌های فیزیولوژیک با بهره‌گیری از هوش مصنوعی، طراحی شده و با ادغام دقیق سخت‌افزار و نرم‌افزار، ایمنی و اثربخشی آن تضمین شده است.

هدف این طرح، کمک به کاهش اضطراب کودکان به‌ویژه در زمان انجام اقدامات درمانی، ارتقاء وضعیت عاطفی آنان، کاهش فشار کاری پرسنل درمانی، و در نهایت بهبود کیفیت خدمات مراقبتی در مراکز درمانی عنوان شده است.

پیام تبریک هیئت رئیسه دانشکده پرستاری و مامایی دانشگاه علوم پزشکی تهران
هیئت رئیسه دانشکده پرستاری و مامایی دانشگاه علوم پزشکی تهران، با نهایت افتخار و مسرت، کسب مدال طلای مسابقات جهانی اختراعات قاره آفریقا را توسط نخبگان علمی این دانشکده، صمیمانه تبریک عرض می‌نماید.

این موفقیت درخشان، نمادی از تلاش، خلاقیت و پشتکار ارزشمند دانشجویان و دانش‌آموختگان فرهیخته این دانشکده است که در عرصه‌های بین‌المللی، پرچم علم و نوآوری ایران اسلامی را برافراشته‌اند.

ضمن آرزوی موفقیت‌های روزافزون برای این عزیزان در مسیرهای علمی، پژوهشی و حرفه‌ای، امیدواریم شاهد تداوم درخشش جامعه علمی دانشکده در میادین ملی و جهانی باشیم.